Close
Faqja 13 prej 22 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 216
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga superboxi Lexo Postimin
    Amin vlla i dashur.Patjeter qe do te ndodhe perkunder veshtiresive qe do te hasum megjithat do te ndodh. karvani hec edhe pse qent lehin.
    Po mire ky karvani yt eshte ne linje me aspiraten e polullit shqipar?Perse duhet shkuar ne kundrasens?Qe endra juaj armiqesore ndaj ketij populli do te deshtoje eshte e sigurte, por perse mallkoni veten dhe trashegimtaret tuaj duke i veshur me kete turp?Me islamizimin tuaj veten tuaj demtoni, pasi kerkush nuk ju afron pune, kerkush nuk ju beson por ju rri lar.Me kete seleksionim do te mebeteni perjetesisht te varfen,te injoruar,te vetizoluar.Injoranca do te kete leshuar rrenje te thella tek tipa si ju dhe qe mund te paraqiteni dhe si kercenim serioz per shoqerine demokratike, por i madhi Zot ka nuk e ka vene kot seleksionimin natyral.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Po mire ky karvani yt eshte ne linje me aspiraten e polullit shqipar?Perse duhet shkuar ne kundrasens?Qe endra juaj armiqesore ndaj ketij populli do te deshtoje eshte e sigurte, por perse mallkoni veten dhe trashegimtaret tuaj duke i veshur me kete turp?Me islamizimin tuaj veten tuaj demtoni, pasi kerkush nuk ju afron pune, kerkush nuk ju beson por ju rri lar.Me kete seleksionim do te mebeteni perjetesisht te varfen,te injoruar,te vetizoluar.Injoranca do te kete leshuar rrenje te thella tek tipa si ju dhe qe mund te paraqiteni dhe si kercenim serioz per shoqerine demokratike, por i madhi Zot ka nuk e ka vene kot seleksionimin natyral.
    Kundrasens, e paske mesuar nje fjal te re, pirolla t'koft !
    Po kush je ti qe jep pun ? Nese muslimanët qe jan shumica e popullit shqiptar, pronocohen pro-nje shqiperie Islamike, ateher duhesh te jesh i pari qe do ta respektosh kete vendim ! Sepse perderisa jetojm ne demokraci, edhe kjo gje eshte e mundur !

Un te perkujtoi qe demokracia nuk eshte sistem i muslimaneve, por i anti-muslimaneve, dhe per mendimin tim, ja kemi zgjatur bukur shume jeten kesaj prralle.

Duhet ber ligje qe i konvenon shumicës, ne s'jemi greqi ketu !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Nje Shqiperi e paster etnikisht dhe europiane, kerkon marrjen e masave mbrojtese nga te gjithe faktoret destabilizues, nga trashegimet e mbeturinave te ardhura ne vendin tone nga thellesite e stepave mongole, Lindja ne pergjithesi, nga Afrika veriore, nga ato te prura rishtas ne 20-vjecarin e fundit ne menure qe te kemi mundesine te prezantohemi ne Bote ata qe jemi ne te vertete dhe jo ata qe gjendemi tashme ne trojet shqiptare. Shoshitja dhe riatdhesimi i jo shqiptareve, duhet bere pa u futur ne EU. Jemi ne rruge te drejte, nevojitet pak kohe akoma.
    Paqe!

Citim Postuar më parë nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Nje Shqiperi e paster etnikisht dhe europiane, kerkon marrjen e masave mbrojtese nga te gjithe faktoret destabilizues, nga trashegimet e mbeturinave te ardhura ne vendin tone nga thellesite e stepave mongole, Lindja ne pergjithesi, nga Afrika veriore, nga ato te prura rishtas ne 20-vjecarin e fundit ne menure qe te kemi mundesine te prezantohemi ne Bote ata qe jemi ne te vertete dhe jo ata qe gjendemi tashme ne trojet shqiptare. Shoshitja dhe riatdhesimi i jo shqiptareve, duhet bere pa u futur ne EU. Jemi ne rruge te drejte, nevojitet pak kohe akoma.
    O frut i stepit te Greqisë, keto kopalla shko berja qefin atij grekut qe po kerkon ta krishterizon Shqiperin duke na kercenuar me greqizim ! Juve, se neve as leshin sun na han !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    O frut i stepit te Greqisë, keto kopalla shko berja qefin atij grekut qe po kerkon ta krishterizon Shqiperin duke na kercenuar me greqizim ! Juve, se neve as leshin sun na han !

_Ilirian
    I nga terron gjerat djalosh, une flas per shqiptaret, nuk ke pse fut hundet.
    Paqe!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Kundrasens, e paske mesuar nje fjal te re, pirolla t'koft !
    Po kush je ti qe jep pun ? Nese muslimanët qe jan shumica e popullit shqiptar, pronocohen pro-nje shqiperie Islamike, ateher duhesh te jesh i pari qe do ta respektosh kete vendim ! Sepse perderisa jetojm ne demokraci, edhe kjo gje eshte e mundur !

Un te perkujtoi qe demokracia nuk eshte sistem i muslimaneve, por i anti-muslimaneve, dhe per mendimin tim, ja kemi zgjatur bukur shume jeten kesaj prralle.

Duhet ber ligje qe i konvenon shumicës, ne s'jemi greqi ketu !
    Ilirian, o skllav i Allahut!!
    Emri yt eshte nje kundrasens, turp per nje mysliman, simboli i asaj qe ti hedh poshte si rob i nje libri qe je!!
    Ti vjen e leh ketu ne forumin e shqiptareve, pikerisht ne saje te asaj demokracie mbi te cilen peshtyn! Evropa dhe e gjithe borta e perparuar dallohen per nga vlerat demokratike qe perçohen ne çdo aspekt te jetes, prandaj me ate qe thua mbi demokracine , ti tregon fytyren e vertete te Islamit radikal: Islam=Diktature!!
    Jarigas

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Ilirian, o skllav i Allahut!!
    Emri yt eshte nje kundrasens, turp per nje mysliman, simboli i asaj qe ti hedh poshte si rob i nje libri qe je!!
    Ti vjen e leh ketu ne forumin e shqiptareve, pikerisht ne saje te asaj demokracie mbi te cilen peshtyn! Evropa dhe e gjithe borta e perparuar dallohen per nga vlerat demokratike qe perçohen ne çdo aspekt te jetes, prandaj me ate qe thua mbi demokracine , ti tregon fytyren e vertete te Islamit radikal: Islam=Diktature!!
    Islam = Paqe, o shoku jarigas : P A Q E.
    Po , e vertet qe jam rob i Një Zoti te vetëm !
    Emri im eshte ky, s'ka asgje te keqe ketu dhe s'ka kurfar rendesie nga pik-synimi politiko-fetar.
    Evropa ka nje histori te hidhur, dhe nese kjo per ty eshte demokraci, per shum kend tjeter eshte Hajdukni, vrasje, mashtrim dhe antivlerë ! Pra keshtu perkthehet nga bota tjeter demokracia dhe arritja evropjane. Demokracia eshte genjeshtra me e madhe qe mund t'egziston, eshte sharm per injorantet, sic tha nje filozof, nese jemi ne demokraci, pse nuk ka drejt ta marrin kontrollin e nje boingu nje pasagjer i thjesht .. nejse, kjo per shaka, sa per ta ilistruar konceptin e demokracis si nje genjeshter te pakontestueshme !!
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Ku i pe detajet ti mer lale??!
    Ne shqipen e bukur thuhet "ty nuk te pelqen" , rrace analfabeti!Ti s'di akoma gjuhen e nenes siç duhet e vjen e na flet per gjuhet e botes!!
    ...une gjuhen shqipe nuk e kam kultivuar ne shkolle (kam kryer vetem shkollen fillore deri ne klasen e katert), me tej kam patur "fatin" te indoktrinohem me kulturen gjermane, jo me ate te enverit....mendoj se njohurite e mia per tu marre "vesh" me teje, jane te mjaftueshme.....nese nuk te pelqen artikulimi dhe perdorimi i fjaleve, ta jap lejen qe tekstet e mia ti "permiresosh" sipas rregullave te gjuhes letrare shqipe.....perndryshe Vicky, fokuzohe ne gjerat qe jane me rrendesi......nese nuk ke dijen si, atehere thjesht hesht....e mos u zhyt ne detaje skajore.....si ai i sinonymit "bukur"....nuk eshte "muhabeti" aty....

Po te ishte ashtu, ti psikanalist qinglash, do te kisha thene se eshte edhe turqishtja e shemtuar!! Ndersa une them se vetem arabishtja eshte gjuhe e shemtuar!
    ........me kete verteton akoma ate qe kam konstatuar, se ti je kryekeput kundershtar i ISLAMIT, ku ndergjegjesisht gjuhen arabe e "identifikon" si pjese te patjetersueshme te tij, me kete, edhe ajo i mban te njejtat attribute, nga kendvershimi Yt....

Natyrisht se nuk e "kritikon" turqishten, me kete e potencon shpresen, qe ndoshta turqit ndonjehere mund te braktisin islamin.....pasiqe sipas "fillozofise" fshatareske qe ke, islami eshte tipik per popullin e gadishullit arab.....si orthodoksia qe eshte tipike per popujt sllav.....e hinduizmi per popullin indian, e budhizmi per popullin kinez....stereotype te proletariatit.....tamam Vicky ne terresi....

Nuk besoj se je ne gjendje mendore ta kapish kete perfundim timin.....i cili te shpalos pikepamjen tejet antiislame, per shkaqe primitive te natyres politike....natyrisht, nje konvertit duhet ta "justifikoj" hapin qe ka bere....dhe baze te justifikimit e ke "islami eshte fe e arabeve"......edhe pse gjaku yt, fara jote, vellezerit tuaj, familja jote (ata qe akoma jan musliman), te vertetojn ne cdo sekond te jetes, se islami nuk eshte fe arabe, por fe univerzale per mbare njerezine....por sidoqoft, eshte e drejta jote te besh kete, por me krizen e identitetit qe ke, mos u hin ne pune tjereve.....se vallahi tjeret kan probleme te natyrave te ndryshme, kurse me i vogli eshte ai i fese....

Per tipa si ti eshte shpik edhe fjala e urte popullore e jona, qe thot: "cka ta bejke mendja, kush nuk ta bejke".....

Ta nin e ta nin shume terhoca ty turqeli, se nuk jane te gjithe shqiptaret te helmuar nga arabizimi!!!
    ...cka tash, arab a turqeli ???...perkufizohu se me le hapesire te ta fus ne krejt anet....
    Per mua arabishtja ka vlere te njejte si gjuhet tjera te huaja....MINIMALE.....une e njoh vetem si gjuh te liturgjise islame, dhe si njeri objektiv qe jam, e them te verteten sipas fakteve, dhe se ti nuk ke te drejte ti mveshish njolla "politike" per arsyet primitive tuajat....ki eshte misteri rreth kesaj, hic me shume...

...ahahahahah...medemek kur te recitojme Lahuten e Malcise , per ta mesuar permendsh na u dashka qe ta kujisim si maçoket ne kohen e nderzimit!
    .........a njeh ndonje HAFIZ (perzon qe e din kuranin permendesh, ndohsta ke ne familje dike)....bisedo thjesht me ate....ne menyre empirike ke mundesi te vertetosh ate qe thash...nuk duhet akoha hic ta lodhish trurin e kembet, duke ndjek dije per me e vertetu kete....

Je i zoti te llapesh pa thene asgje!! Te lumte!!
    .........e kam si cak ne jeten time, nese zoti me jep jete e shendet, te behem edhe politikan....bazat per kete vec i kam te formuara, sic ke konstatuar edhe ti.....perndryshe, nuk ke tjeter cka me thene mbi "temen" qe vet e hape ???....kurani nuk ka mundur qe ne fillim te kuptohet sikur tregimi i kesulkuqes...per kete eshte zhvilluar edhe tefsiri....per kete edhe nuk ka hapesire, qe keqdashesit si ti ta atakojn kuranin duke u lidh ne fraza te vecanta pa mos e patur parasysh kontekstin.....qe ne fund te shekullit te shtate mendjemedhejnt qe kane "forcuar" islamin, jan kujdes per univerzalitetin e tij....nuk ka shkollare objektiv, qe aktet terroriste te islamikeve i bazojn ne kuran, pasiqe krejt e dijn, se nje argumentim i tille nuk mban dot....thjesht, kete e pamundeson mu caj tefsiri qe eshte kultivuar skaj kuranit...

Horizontin, Nastradin??!!!Do beje mire te mesoje pak shkrim e kendim perpara!!..........
    .........keshille e mire kjo....por gjysmake...ne cilen lemi e ke piken ???

Shpresojme qe te vazhdojne edhe me tej!!!!..........
    .....natyrisht.....edhe pse islami ka ecur ne kohen me te veshtire, ai ne shqiperi e ka po ate "fuqi" qe ka patur edhe para enverit....kjo deshmon, se akoma ka babusha qe e duan atdheun........pa islam, NUK KA SHIPERI....kete shkruaje ne balle....

Por, cfare mendjeholli je, shiko vec se si po sillesh ti me figuren e shquar te skenderbeut, e si u sillen rilindasit, te cilet ne shumice ishin musliman....nje pasqyre e ketyre fakteve deshmon thjesht cfare zotesie ke...

E kam pyetur dhe nuk diti te me pergjigjej.....trashegimia qe ka lene turku eshte si puna e dobiçit, s'i njihet atesia!!........
    .......kjo nuk eshte e vertet.....trashigimia dihet hollesisht !!!, vetem ata qe nuk kan dijeni thone nje gje te tille....per kete edhe nuk te akuzoj, nuk ke faj ti....me siguri se njohurite "kulturore" ne familjen kan qene te dobeta, problemet e perditshmerise te medhaja, keshtuqe rrethanat e kane bere te veten, qe ti e te tjeret bashke me teje te "blehen" e futen ne kopene e tjeter kujt.....mua nje gje nuk me eshte e qarte, sherbetorlleku qe ben, kujt i kushtohet ???.............cdo veper duhet me pat nje cak........une psh. kam synimin te te informoj, qe ti mos mbetesh hut, qe te njohesh edhe anen tjeter te medaljes....kurse, cka me ofron ti mua, pervecse pasurimit te fjalorit tim me disa fjale te zoologjise......

Pyete edhe ti tet eme e shih se si ka per tu pergjigjur!!
    A nuk po sheh se si po merrem akoma me ty??!! Mbeturinat e turkut nuk zhduken lehte, por dalengadale do t'ia dalim..........
    ....thash edhe me lart, perkufizohu....turk apo arab.....sarkazmin e ke pak si dallash te mare ne kete rast....por sidoqoft....per hajr koft

tungi
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-01-2011
    Postime
    41
    Po mire ky karvani yt eshte ne linje me aspiraten e polullit shqipar?
    qdo dite e me shum po rritet nje deshir qe te behet Shqipria islamike dhe jep me u nenkuptu qe kjo po eshte me aspiraten e popullit shqiptar dhe te atyre qe kan gjak shqiptari kur them gjak shqiptari eshte fjala per ata qe te paret nuk rrjedhin nga greket dhe serbet.Po te thosha edhe shqipfolsat do ishte nje bumerang per mua se sod kan fillus hqipen ta flasin serbet dhe Vatikanasit, Sllavet etje tj.

Me islamizimin tuaj veten tuaj demtoni, pasi kerkush nuk ju afron pune, kerkush nuk ju beson por ju rri lar.Me kete seleksionim do te mebeteni perjetesisht te varfen,te injoruar,te vetizoluar.Injoranca do te kete leshuar rrenje te thella tek tipa si ju dhe qe mund te paraqiteni dhe si kercenim serioz per shoqerine demokratike, por i madhi Zot ka nuk e ka vene kot seleksionimin natyral.
    hehehehheehehehe koment me budallallek kurre ne jeten time skam lexu apo degju evvvvvvvvvv a ju te krishteret po na punsoni a? haj medet haj deri ku shkon mendja e njeriut

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    [QUOTE=Nuh Musa;2993677]
    ...une gjuhen shqipe nuk e kam kultivuar ne shkolle (kam kryer vetem shkollen fillore deri ne klasen e katert), me tej kam patur "fatin" te indoktrinohem me kulturen gjermane,
    Deshe te thuash me ate austriake!!
    ........me kete verteton akoma ate qe kam konstatuar, se ti je kryekeput kundershtar i ISLAMIT, ku ndergjegjesisht gjuhen arabe e "identifikon" si pjese te patjetersueshme te tij, me kete, edhe ajo i mban te njejtat attribute, nga kendvershimi Yt....
    Qysh, qysh, kujt nuk i pelqen arabishtja, eshte kundershtar i Islamit??! Booo, sa kulture "gjermane" qe paske ti mer jahu!!!
    Natyrisht se nuk e "kritikon" turqishten, me kete e potencon shpresen, qe ndoshta turqit ndonjehere mund te braktisin islamin.....pasiqe sipas "fillozofise" fshatareske qe ke, islami eshte tipik per popullin e gadishullit arab.....si orthodoksia qe eshte tipike per popujt sllav.....e hinduizmi per popullin indian, e budhizmi per popullin kinez....stereotype te proletariatit.....tamam Vicky ne terresi..
    .ahahahahah...idiotesia e shkrimeve te tua mund te barazohet vetem me arrogancen qe djersit prej tyre!! Llap e llap per te thene qe ate qe ti supozon se une mendoj!!!
    Nuk besoj se je ne gjendje mendore ta kapish kete perfundim timin.....i cili te shpalos pikepamjen tejet antiislame, per shkaqe primitive te natyres politike...
    Une mendoj se as ti vete nuk e kupton ate qe shkruan!!!
    .natyrisht, nje konvertit duhet ta "justifikoj" hapin qe ka bere....dhe baze te justifikimit e ke "islami eshte fe e arabeve"......edhe pse gjaku yt, fara jote, vellezerit tuaj, familja jote (ata qe akoma jan musliman), te vertetojn ne cdo sekond te jetes, se islami nuk eshte fe arabe, por fe univerzale per mbare njerezine...
    Gabim trashanik, efendi!! Islami eshte fe e shpikur nga nje arab per arabizimin e botes(shko e shih ne Egjipt apo Algjeri se ku i gjen me vendasit autoktone).
    Konvertimi im ka per baze nje sere arsyesh e midis tyre eshte edhe fakti se eshte feja qe na e solli pushtuesi qe na shtypi per 5 shekuj!
    Edhe helmi eshte universal, dmth per tere njerezine, por kjo gje nuk ia ndryshon natyren!!
    .por sidoqoft, eshte e drejta jote te besh kete, por me krizen e identitetit qe ke, mos u hin ne pune tjereve.....se vallahi tjeret kan probleme te natyrave te ndryshme, kurse me i vogli eshte ai i fese....
    Une krize identiteti??!!Oj gjoja trashe, nuk jam une ai shqiptar qe krenohet me gjuhen e nje populli tjeter, me heronjte e nje populli tjeter, qe lavderon dhe perdor emrat e pushtuasit gjakatar, qe shan heronjte e kombit te vet dhe bile-bile, u kendojne kenge krimineleve qe luftojne popullin qe ma dha lirine!! Jane myslimane ata qe e bejne kete gje!!Jane myslimane(si puna jote) ata qe krenohen me arabishten perpara shqipes, qe krenphen me Al-Walidin e me sulltan Mehmetin, qe perdorin emra arab e turk(gjoja emra islam), qe shajne Skenderbeun dhe nene Terezen, qe kendojne ilahi per Bin Laden, i cili lufton kunder Amerikes qe na dhuroi lirine!
    ...cka tash, arab a turqeli ???...perkufizohu se me le hapesire te ta fus ne krejt anet....
    Mund t'ia fusesh edhe vetes, meqe je kaq narçiz!!(gjithmone nese e kupton se per çfare po flas)
    Per mua arabishtja ka vlere te njejte si gjuhet tjera te huaja....MINIMALE....
    Nuk me kujtohet te kesh lavderuar ndonje gjuhe tjeter siç bere me harapçen!!!
    .une e njoh vetem si gjuh te liturgjise islame, dhe si njeri objektiv qe jam, e them te verteten sipas fakteve,
    Cilat fakte, shijet estetike te Gerard Depardieu??!! Shko ere fshi qurret se ti lepin macja......ti s'ia ke idene se ç'eshte fakti!!
    Deri tashi, ne asnje nga shkrimet e tua nuk kam lezuar ndonje argumentim me fakte, por vetem llogje te maskuara nen petkun e "psikanalistit" ose per te thene me mire "psikologut anal"!!
    dhe se ti nuk ke te drejte ti mveshish njolla "politike" per arsyet primitive tuajat....ki eshte misteri rreth kesaj, hic me shume...
    Ij kokerr kanari, kur te thone ty se nje gjuhe e huaj eshte e shemtuar duke sjelle si fakt se eshte "grykore" apo "guturale", ti kete e quan "njolle politike"??!!....ahahahahahahahaha.....fiks "kulture" gjermane qe paske....ahahahahaha....
    .........a njeh ndonje HAFIZ (perzon qe e din kuranin permendesh, ndohsta ke ne familje dike)....bisedo thjesht me ate....ne menyre empirike ke mundesi te vertetosh ate qe thash...nuk duhet akoha hic ta lodhish trurin e kembet, duke ndjek dije per me e vertetu kete....
    Nuk kam e as kam per te pasur....myslimanet e Shqiperise se Mesme kane ngelur myslimane vetem me emer!!
    Sa per harapçen, e degjoj perdite e me vijne zorret tek fyti!!
    Eshte shume e eger edhe se sa gjuhet gjermanike!!
    .........e kam si cak ne jeten time, nese zoti me jep jete e shendet, te behem edhe politikan....bazat per kete vec i kam te formuara, sic ke konstatuar edhe ti...
    Ne kuptimin qe llap e llap e s'thua gje??!!Po, po, te gjithe e kane kuptuar!
    ..perndryshe, nuk ke tjeter cka me thene mbi "temen" qe vet e hape ???....kurani nuk ka mundur qe ne fillim te kuptohet sikur tregimi i kesulkuqes...per kete eshte zhvilluar edhe tefsiri...
    Shko ere laj pajatat ti....ne Kuran shkruhet se Allahu zbriti fjalen e tij te qarte per te gjithe, pastaj vjen lloj-lloj harpçiu me thon se duhen dijetaret me e shpjegu!! Hajt pra vendoseni, ose Allahu ia futi kot ne Kuran, ose juve ju pelqen te terhiqeni prej hundesh nga harapet!!
    .per kete edhe nuk ka hapesire, qe keqdashesit si ti ta atakojn kuranin duke u lidh ne fraza te vecanta pa mos e patur parasysh kontekstin.....qe ne fund te shekullit te shtate mendjemedhejnt qe kane "forcuar" islamin, jan kujdes per univerzalitetin e tij..
    ...ahahahahah..."mendjemedhenjte"....ahahahahah...ata qe para Muhamedit i luteshin Al-latit dhe Al-uzes, apo ata qe si Muhamedi vete ishin analfabete??!!
    ..nuk ka shkollare objektiv, qe aktet terroriste te islamikeve i bazojn ne kuran, pasiqe krejt e dijn, se nje argumentim i tille nuk mban dot....thjesht, kete e pamundeson mu caj tefsiri qe eshte kultivuar skaj kuranit...
    E çfare the me kete, se te gjithe ata qe hidhen ne ere duke pellitur "Allahu akbar" jane kineze kristiano-ortodokse??!!
    A mendon se ata, perpara se to falin jeten Allahut paqesor, nuk e kane studiuar tefsirin apo te pakten ua ka treguar ai imami qe i reklutoi??!!
    .....natyrisht.....edhe pse islami ka ecur ne kohen me te veshtire, ai ne shqiperi e ka po ate "fuqi" qe ka patur edhe para enverit....kjo deshmon, se akoma ka babusha qe e duan atdheun........pa islam, NUK KA SHIPERI....kete shkruaje ne balle...
    Pikerisht kjo mendesi eshte edhe varri i Islamit nder shqiptare!! Nuk mund te duash atdheun dhe njekohesisht te jesh edhe mysliman ne kuptimin e mirefillte te fjales!!
    Per myslimanin fjala "komb" do te thote "xhemat" apo "ymet", heroi kombetar eshte Muhamedi dhe harapt e tjere, gjuha me e bukur nuk eshte ajo e nenes por ajo e harapit, etj...
    Por, cfare mendjeholli je, shiko vec se si po sillesh ti me figuren e shquar te skenderbeut, e si u sillen rilindasit, te cilet ne shumice ishin musliman....nje pasqyre e ketyre fakteve deshmon thjesht cfare zotesie ke...
    Cfare ke thene me kete??!! Cilet rilindas nuk e peshtyne pushtuesin turk??! Cilet rilindas kerkonin shamine neper shkolla??
    Cilet rilindas peshtyne mbi Heroin tone Gjergj Kastrioti??!!
    .......kjo nuk eshte e vertet.....trashigimia dihet hollesisht !!!, vetem ata qe nuk kan dijeni thone nje gje te tille....per kete edhe nuk te akuzoj, nuk ke faj ti....me siguri se njohurite "kulturore" ne familjen kan qene te dobeta, problemet e perditshmerise te medhaja, keshtuqe rrethanat e kane bere te veten, qe ti e te tjeret bashke me teje te "blehen" e futen ne kopene e tjeter kujt.....mua nje gje nuk me eshte e qarte, sherbetorlleku qe ben, kujt i kushtohet ???.............cdo veper duhet me pat nje cak........une psh. kam synimin te te informoj, qe ti mos mbetesh hut, qe te njohesh edhe anen tjeter te medaljes....kurse, cka me ofron ti mua, pervecse pasurimit te fjalorit tim me disa fjale te zoologjise.....
    O robi Allahut, perveç arrogances pre injoranti, asgje nuk ke thene ne kete shkrim!! Jo terci-verci e llap-llap!! Krekosesh si gjel jevgu, por deri tanji nuk ke treguar as edhe nje grimce kulture, n'daç nga ana shkencore e n'daç nga ana historike! Ngele duke folur per mua sikur te me kishe njohur! E kuptoj qe ke rene ne dashuri me mua, por une kam shije te tjera, me vjen keq!!
    Jarigas

Faqja 13 prej 22 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •