Close
Faqja 12 prej 22 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 216
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga superboxi Lexo Postimin
    Po befasohem si paske zen vend ketu ne fsh qe 7 vite me gjithe kete urrejte qe pasken ndaj te tjereve.
    Jo ndaj te "tjereve", por ndaj armiqve te shqipes!!
    Islam do te thote paqe o injorant se kejt LOP kokshe.
    Islam do te thote "nenshtrim" ti hajvan qe s'di shqip mire!!
    19 vjet i kam asnjeher nuk me ka rastis te flas me nje LOP si ti.
    Nuk gjenden neper stallat e gomereve lopet , ti hajvan....e as neper medrese!!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-01-2011
    Postime
    90
    jarigas nuk kam cfar te shtoj vetem te ri dhe te lexoj idiotlliqet tuaja , dhe nuk e di se si ta ban ftyra qe nje 19 vjecar te te beje horr te beri edhe lop dhe nuk habitem edhe te tjeret do ta kishin thene te njejten gje

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga amra27 Lexo Postimin
    jarigas nuk kam cfar te shtoj vetem te ri dhe te lexoj idiotlliqet tuaja , dhe nuk e di se si ta ban ftyra qe nje 19 vjecar te te beje horr te beri edhe lop dhe nuk habitem edhe te tjeret do ta kishin thene te njejten gje
    Kur nje qen te leh nga pas, nuk i kthehesh me lehje!!!
    Nje 19-vjeçari edhe i falet(meqe eshte mysliman dhe si i tille ka edukaten e Muhamedit), por ty qe je edhe ne moshe, a te shkon per shtat te lehesh??
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-01-2011
    Postime
    90
    jarigas ,shkon ka shkon e kruhesh per muhamedit dhe pastaj me thua se ku e kam ate urejtje,

ku e din ti se jam une ne moshe?? a pse me shkruan 27 tek emri ??? sa debil qe je , une as edhe emrin se kam te tille vetem e kam si nick name, po ti qe je aq debil sa qe i mer gjerat e forumit per seriozitet heheheh

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    ......ahahahahahahahahah......sa gjuhe e bukur harapçja, kur i degjon harapt duke fol, duket sikur i ka shku buka shul!!)!!
    ....mos ja kaj bre semen, nuk pritet nga teje te kommentosh gjuhen arabe, ti e ke per detyre te ndegjosh....

........cila eshte njera nder gjuhet me te vjetra te bibles (hebreishtja, aramikja) ???......ooo TMERR I ZI....edhe ato na qenkan gjuhe semite.....po e ceka edhe diku tjeter, tipike per tipa si puna jote eshte besimi i plotfuqishem ne "kontradikta".........hajt merru vesh me teje.......me nji ane nuk te pelqen gjuha arabe, por njekohesisht me kete mohon edhe vet gjuhen burimore te kishes.....

...pra, mospelqimi yt, nuk ka te beje me shkaqe "subjektive", ku estetika mvaret nga kendvershimi i individit.....por thjesht eshte "politik"....perkundrazi, nje Gerard Depardieu verteton shume mire, se nese lihet "anesh" politika, njeriu nuk mund ta mohoje "magjine" e gjuhes arabe, qe eshte njera nder me te pasurat dhe me te saktat gjuhe qe i njeh njerezia....eshte gjuhe boterore, njera nder 6 gjuhet e kombeve te bashkuara, dhe per shkak te kuranit numer nje sa i perket "kultivimit", dhe me kete, gjuha me e ruajtur e njerezise ne ditet e sodit....

......
    Pa Ataturkun turqit do te ishin akoma ne kala, oj kokrra e hajvanit!! Shko ere lexo pak histori se u bere gazi i botes!!!!!)!!
    ......a ke patur ne jeten tende ndonjeher "pune" me turk ???.....ne vjene i ka aty diku 65 000 fryma........dhe ne krahasim me teje, une e njoh historine....shpetimi i turqise i ka rrenjat shume me te vjetra, celesi i shpetimit quhet CANAKKALA, GALILIPOLI....aty kush ka luftuar ???, ja ndegjo se nder tjeret kush ka luftuar

......shpirtat e patrembur te skrirre ne betimin e Allahut qe ja u ka dhan per derdhjen e gjakut per FENE !!!, se i pret xheneti Firdauz.......ata e shpetuan turqine.........po nejse, edhe ti paske lexuar dicka.....ku gjinden turqit sot sipas mendimit tend bazuar ne dijen ekstravagante dhe gjigande qe ke ???.....sa larg nga murret e kalase kan leviz ???

Krahasim idiot!!Ne shkence ka terma qe nuk perkthehen dot ne gjuhet e ndryshme dhe per me teper krijohen çdo dite terma te reja!!
    Muhamedi nuk ka shpik asnje term te ri, asnje fjale te re, ishin te gjitha fjale paraegzistuese dhe per me teper nuk ka asnje term shkencor ne Kuran(perveç alaka=cope mishi me dy sy, si puna jote)!!
    .......estagfirullah, hej Allahu te mbarsoft....po nuk ish mor fjala aty tek ku mendon ti´......mos u ngut o jarigas, SABRI eshte gjysma e imanit thot nje fjale popullore....kjo vlen per cdo "gjendje" te jetes....edhe pse nuk je musliman, merre si keshille vellazerore, per hire te nenes e babes tend musliman...mesimi i mire nuk matet me vlerat e fese....cka eshte mire, mere....

hajt tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga amra27 Lexo Postimin
    jarigas ,shkon ka shkon e kruhesh per muhamedit dhe pastaj me thua se ku e kam ate urejtje
    A din te lexosh ti apo ke ndonje vogelush aty afer qe t'i lexon postimet!! Une fola per edukaten e Muhamedit, ti pse fyhesh.....ku e sheh urrejtjen??!!
    ku e din ti se jam une ne moshe?? a pse me shkruan 27 tek emri ??? sa debil qe je , une as edhe emrin se kam te tille vetem e kam si nick name, po ti qe je aq debil sa qe i mer gjerat e forumit per seriozitet heheheh
    Ishte ironi, vogelush, por do ta kuptosh kur te rritesh!!
    Deri tani i ke mbushur postimet e tua me fjalet "urrejtje" dhe "debil".....ka te beje feja jote e paqes apo edukata jote islamike??!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Ty te mungojne trute per te shpjeguar diçka qe as vete nuk e kupton!!! Mesò perpara se ç'do te thote "islam" e pasta ec e shit spinaq ne aren e spinaqit!!!
    ...nje nder "bukurite" e gjuhes arabe eshte saktesia e saj.

Gjith gjuha arabe perbehet nga te ashtuquajturat "rrenja", te cilat jane ne shumicen e rasteve 3 shkronja (linguistet i quajn "radikale")......ne rastin konkret behet fjale per rrenjen SLM.....qe do me thene PAQE.

Nga kjo rrenje rrjedh edhe pershendetja islame SALAM....emri i ithtareve te islamit, MUSLIMAN, por edhe emrat perzonal Sulejman, Salim, (gjithashtu edhe ne hebraishte Salomon psh.).....

Par, nuk ka gjasa, qe kuptimi i i emrit ISLAM, te mbushet me attribute negative.....thjesht, nje gje te tille e ben gjuha arabe te PAMUNDSHME.....dhe nuk ka gjasa te "harohet" apo "mbetet anesh" kjo e vertete, pasiqe gjuha arabe flitet nga 400 mio. njerez e me shume ne boten aktuale....dhe natyrisht derisa te ekzistoje Kurani......

Ket mesim ta kam dhan gratis, pra, kerkoj respekt dhe nje falemnderim te sinqert nga teje !!!

tungi
    albanish by nature

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....mos ja kaj bre semen, nuk pritet nga teje te kommentosh gjuhen arabe, ti e ke per detyre te ndegjosh....
    Sklleverit i bejne gjerat me detyrim e ketu skllever jeni ju!!
    Une zgjedh vete se s'te degjoj!!
    ........cila eshte njera nder gjuhet me te vjetra te bibles (hebreishtja, aramikja) ???......ooo TMERR I ZI....edhe ato na qenkan gjuhe semite.....po e ceka edhe diku tjeter, tipike per tipa si puna jote eshte besimi i plotfuqishem ne "kontradikta".........hajt merru vesh me teje.......me nji ane nuk te pelqen gjuha arabe, por njekohesisht me kete mohon edhe vet gjuhen burimore te kishes.....
    Or zog gomari!! Ne cilen pjese te Kuranit ke lexuar se "e vjeter" eshte sinonim me "e bukur"??!!
    Kush te ka thene se aramaikja eshte gjuhe e bukur?? Gjuhet semite jane gjuhe grykore dhe si te tilla shume pak melodioze....pikerisht per kete Kurani "kendohet", se po ta lexosh vetem, te vjen per te vjelle!!
    ...pra, mospelqimi yt, nuk ka te beje me shkaqe "subjektive", ku estetika mvaret nga kendvershimi i individit.....por thjesht eshte "politik"..
    Po flasim per gjuhet dhe jo per Kuranin apo Islamin, or skllav i Allahut!! Une them se arabishtja eshte nje gjuhe e shemtuar, nderkohe qe nuk them te njejten gje per persishten apo turqishten!!
    ..perkundrazi, nje Gerard Depardieu verteton shume mire, se nese lihet "anesh" politika, njeriu nuk mund ta mohoje "magjine" e gjuhes arabe, qe eshte njera nder me te pasurat dhe me te saktat gjuhe qe i njeh njerezia..
    Aq e sakte eshte qe edhe harapet vete nuk e kuptojne Kuranin.....shko ere n'xhami se atje ndoshta edhe gjen ndonje si ti!!
    ..eshte gjuhe boterore, njera nder 6 gjuhet e kombeve te bashkuara, dhe per shkak te kuranit numer nje sa i perket "kultivimit", dhe me kete, gjuha me e ruajtur e njerezise ne ditet e sodit....
    Edhe ky eshte nje "argument" se harapçja eshte gjuhe e bukur??....ahahahahahahh...
    ......shpirtat e patrembur te skrirre ne betimin e Allahut qe ja u ka dhan per derdhjen e gjakut per FENE !!!,......
    Shume nga ata shpirtra duhet te falenderojne Gjergj Kastriotin qe u dha flatra per te fluturuar drejt e tek Allahu!!!
    .......estagfirullah, hej Allahu te mbarsoft....po nuk ish mor fjala aty tek ku mendon ti´......mos u ngut o jarigas, SABRI eshte gjysma e imanit thot nje fjale popullore....
    .....turke apo arabe??!!
    kjo vlen per cdo "gjendje" te jetes....edhe pse nuk je musliman, merre si keshille vellazerore, per hire te nenes e babes tend musliman...mesimi i mire nuk matet me vlerat e fese....cka eshte mire, mere....
    Nena ime ka perqafuar mesimet e Krishtit dhe nuk ka mysliman ne bote qe t'ia ktheje me mendjen!! Kur kujton se sa here perdorte fjalet turke dhe harape, qesh me te madhe!
    Keshillat jane te mirepritura dhe do t eishte mire qe t'i vije ne perdorim, ne fillim ti per vete!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 24-01-2011 më 15:32
    Jarigas

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Sklleverit i bejne gjerat me detyrim e ketu skllever jeni ju!!
    Une zgjedh vete se s'te degjoj!!
    Or zog gomari!! Ne cilen pjese te Kuranit ke lexuar se "e vjeter" eshte sinonim me "e bukur"??!!
    ........shih, diskutimi i mirrefillt sillet cdohere rreth rrenjes, e jo ne aspektet anesore....mundohu te me ndjekish pa mos u zhyt ne detaje te ndryshme....

...ti "nuk te pelqen" gjuha arabe........une ta sqarova bukur e mire, se PERSE teje nuk te pelqen gjuha arabe........dhe erdha ne perfundimin e sakt (bazuar ne gjith NATYREN tende, e cila haptazi e shpalon pikepamjen tende mbi islamin ne pergjithesi) se ti kete e ben per shkaqe "politike"..........tash, si Vicky, kur e sheh vetveten te ngushtuar, shperthen ne kahje tjera.........por une ta rrasi shuplak e te them, PRAP !!!, e din sa ma nin mu palla, se cka "sheh" syri yt te "bukur" e cka te "shemtuar".....

Kush te ka thene se aramaikja eshte gjuhe e bukur?? Gjuhet semite jane gjuhe grykore dhe si te tilla shume pak melodioze....pikerisht per kete Kurani "kendohet", se po ta lexosh vetem, te vjen per te vjelle!!
    ....kendimi ka te beje me TEKNIKEN e kapjes permendesh......eshte me lehte....cerekdija jote na mahnit, vallahi.....por, Vicky in action....ti japim synimit kahje tjeter, nje drejtim ku e ndijm vetveten ne epersi....ngase nuk na zen gjumi pa mos korrur "fitore" ndaj "djallave te arabise"....

Kulture "puro" injorante.....Allahu te mbaresoft, sinqerisht....

Po flasim per gjuhet dhe jo per Kuranin apo Islamin, or skllav i Allahut!! Une them se arabishtja eshte nje gjuhe e shemtuar, nderkohe qe nuk them te njejten gje per persishten apo turqishten!!
    Aq e sakte eshte qe edhe harapet vete nuk e kuptojne Kuranin.....shko ere n'xhami se atje ndoshta edhe gjen ndonje si ti!!!!
    ......kjo ska fare te beje me gramatiken e arabishtes.........per kuptimin e kuranit eshte zhvilluar qe nga ditet e para "krahas" edhe lemia e ashtuquajtur "tefsir".....me cerekdijen tende ke une mbaron shoki....

Edhe ky eshte nje "argument" se harapçja eshte gjuhe e bukur??....ahahahahahahh...!!!!
    .......Vicky, take it easy....thjesht disa detaje, per ta hapur pak horizontin, se per cka flasim....

Shume nga ata shpirtra duhet te falenderojne Gjergj Kastriotin qe u dha flatra per te fluturuar drejt e tek Allahu!!!...!!!!
    ....pse jo, edhe shqiptaret bejne ndonjehere te mira per vellezerit e tyre te gjakut....

.....turke apo arabe??!!...!!!!
    ....si detyre shtepie: kete do ta pyesesh nenen tende !!!

Nena ime ka perqafuar mesimet e Krishtit dhe nuk ka mysliman ne bote qe t'ia ktheje me mendjen!! Kur kujton se sa here perdorte fjalet turke dhe harape, qesh me te madhe!
    Keshillat jane te mirepritura dhe do t eishte mire qe t'i vije ne perdorim, ne fillim ti per vete!!
    .....si ju paskan mashtruar mor me kaq pak....a nuk e sheh se vetem andej detit ju paskan hudh......nuk mundet me nxjer me shume kapital ???....kur e shet shpirtin, duhet me dijtur se cka fiton........per Napolin nuk shitet mor shpirti.....a ja dolet problemit te mbeturinave ????

tungic
    albanish by nature

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ........shih, diskutimi i mirrefillt sillet cdohere rreth rrenjes, e jo ne aspektet anesore....mundohu te me ndjekish pa mos u zhyt ne detaje te ndryshme....
    Ku i pe detajet ti mer lale??!
    ...ti "nuk te pelqen" gjuha arabe........une ta sqarova bukur e mire, se PERSE teje nuk te pelqen gjuha arabe...
    Ne shqipen e bukur thuhet "ty nuk te pelqen" , rrace analfabeti!Ti s'di akoma gjuhen e nenes siç duhet e vjen e na flet per gjuhet e botes!!
    ....dhe erdha ne perfundimin e sakt (bazuar ne gjith NATYREN tende, e cila haptazi e shpalon pikepamjen tende mbi islamin ne pergjithesi) se ti kete e ben per shkaqe "politike"...
    Po te ishte ashtu, ti psikanalist qinglash, do te kisha thene se eshte edhe turqishtja e shemtuar!! Ndersa une them se vetem arabishtja eshte gjuhe e shemtuar!
    .......tash, si Vicky, kur e sheh vetveten te ngushtuar, shperthen ne kahje tjera.........por une ta rrasi shuplak e te them, PRAP !!!, e din sa ma nin mu palla, se cka "sheh" syri yt te "bukur" e cka te "shemtuar".....
    Ta nin e ta nin shume terhoca ty turqeli, se nuk jane te gjithe shqiptaret te helmuar nga arabizimi!!
    ....kendimi ka te beje me TEKNIKEN e kapjes permendesh......eshte me lehte....cerekdija jote na mahnit, vallahi.....por, Vicky in action....ti japim synimit kahje tjeter, nje drejtim ku e ndijm vetveten ne epersi....ngase nuk na zen gjumi pa mos korrur "fitore" ndaj "djallave te arabise"....

Kulture "puro" injorante.....Allahu te mbaresoft, sinqerisht....
    ...ahahahahah...medemek kur te recitojme Lahuten e Malcise , per ta mesuar permendsh na u dashka qe ta kujisim si maçoket ne kohen e nderzimit!!!
    ......kjo ska fare te beje me gramatiken e arabishtes.........per kuptimin e kuranit eshte zhvilluar qe nga ditet e para "krahas" edhe lemia e ashtuquajtur "tefsir".....me cerekdijen tende ke une mbaron shoki....
    Je i zoti te llapesh pa thene asgje!! Te lumte!
    .......Vicky, take it easy....thjesht disa detaje, per ta hapur pak horizontin, se per cka flasim...
    Horizontin, Nastradin??!!!Do beje mire te mesoje pak shkrim e kendim perpara!!
    ....pse jo, edhe shqiptaret bejne ndonjehere te mira per vellezerit e tyre te gjakut....
    Shpresojme qe te vazhdojne edhe me tej!!
    ....si detyre shtepie: kete do ta pyesesh nenen tende !!!
    E kam pyetur dhe nuk diti te me pergjigjej.....trashegimia qe ka lene turku eshte si puna e dobiçit, s'i njihet atesia!!
    Pyete edhe ti tet eme e shih se si ka per tu pergjigjur!!
    .....si ju paskan mashtruar mor me kaq pak....a nuk e sheh se vetem andej detit ju paskan hudh......nuk mundet me nxjer me shume kapital ???....kur e shet shpirtin, duhet me dijtur se cka fiton........per Napolin nuk shitet mor shpirti.....a ja dolet problemit te mbeturinave ????
    A nuk po sheh se si po merrem akoma me ty??!! Mbeturinat e turkut nuk zhduken lehte, por dalengadale do t'ia dalim..........
    Jarigas

Faqja 12 prej 22 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •