Close
Faqja 129 prej 220 FillimFillim ... 2979119127128129130131139179 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,281 deri 1,290 prej 2192
    Ok, nqs ty te duket se Berisha eshte mbrojtesi i institucioneve dhe gardistet qe hapen zjarr zbatuesit e ligjit, I give up.
    Sikur nuk thashe ate gje. Pastaj nuk me duket mua qe Berisha eshte mbrojtes i institucioneve. Une di qe eshte kryeministri i Shqiperise i zgjedhur nga vota e popullit ne zgjedhje e lira e te rregullta. Nuk aprovoj aspak vrasjen e atyre 3 personave dhe argumentimin tim per kete gje e kam shkruar me pare ne kete teme. Berisha deri ne momentin qe ndodhen vrasjet kishte fituar shume politikisht ndersa reputacioni politik i Rames kishte marre fund. Faji per dhunen dhe shkaterrimet i mbetej atij. Pra kjo qe ndodhi nuk i interesonte aspak Berishes. Une i kam pare filmimet po aty ka shume gjera per te pare. Prandaj them le te pritet rezultati i ekspertizes. E me pas kushdo te jete fajtori te marri ate qe meriton. Qofte ky Berisha qofte ky Rama (qe per mendimin tim duhej te ishte thirrur ne prokurori per organizim protestash te dhunshme e skenar grusht shteti, gje qe nuk eshte bere ende nga prokurorja e shtetit).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-11-2007
    Postime
    99
    Citim Postuar mė parė nga Ziti Lexo Postimin
    ne asnje nga keto rastet me lart un nuk pashe ndonje protestus ti gjuaje policit.
    nje gje e tille eshte e paimagjinushme ne amerike
    policia e berishes u tregua shume e bute dhe pasive.
    ai qe sulmon shtepine e bardhe duke e goditur me makine sic ndodhi ne shqiperi, nuk del kurre me nga burgu.
    pershendetje per gjith lexuesit!
    ju keni te drejt kur thoni; "ai qe sulmon shtepine e bardhe me...", por harroni qe shtepija e bardhe kurr nuk do e perjetoj nji qeveri, nji pushtet me vote te vjedhur... nji pushtet siq qe e kemi ne sot.
    sido qofte ne boten demokratike dhuna eshte e humbur, qofte ne amerike apo kudo tjeter... por ktu tek ne nuk kemi nji pushtet demokratik. ktu kemi te bejme me nji pushtet mafioz, qe nuk i hape rruge hetimeve te krimit, qe e ka ngulfate drejtesine, drejtesija ne shqiperi eshte nen komanden e mafijozve. qe duke i djege kutite e votes se lire, humbe gjurmet e krimit. pushteti i sotshem thirret ne emer te kushtetutes, ne emer te ligjit... po ku ka kushtetute ne bote qe i jape te drejt vjedhejeve... ku ka ligj ne bote qe justifikon dhunen.
    ja ket pushtet kemi ne sot... dhuna nuk eshte menyra e zgjidhejes se problemeve... por duhet te jemi vigjilent dhe ti kuptojme burimet e dhunes. sido qofte le te shpresojme qe inteligjenca gjith kombetare ti dal ne ndihem drejtesise, mjaft me vrasje, mjaft me dhune, mjaft me krime. nderimet e mija juve te gjitheve. burimix

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,178
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga D@mian Lexo Postimin
    Shigjeta, aman se skam takat te rri te kerkoj video ne internet :D . Para nje muaji kishte perplasje populli me policine ne Rome kur merrte votebesim Berluska me duket. Madje nje polic e kishin rrahur keq dhe ishin perpjekur ta carmatosnin dhe me kujtohet qe media e kishte lavderuar qe kishte ruajtur gjakftohtesine dhe nuk kishte qelluar.
    http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11992034
    Nuk e di se ne cilin cep te Amerikes jeton ti, por ne kete cepin tim, edhe nese dikush vjen te me vjedhi apo dhunoje shtepine ku une banoj, une kam te drejten qe te vetembrohem e ti marr atij dhunuesi edhe jeten.

Kur une si shtetas i ketij vendi paskam te drejten te vetembrohem, a nuk e gezon kete te drejte edhe shteti detyra e te cilet eshte te garantoje lirite kushtetuese 300 milion banoreve te ketij vendi? Si mund te garantoje lirite kushtetuese te shtetasve kur nuk mbron dot institucionet e veta?

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 24-01-2011 mė 00:22

Meqe ra fjala tek institucionet, harroi D@mian ngjarjen e 1992 ne LA mbas vrasjes se Rodney King. 20 minuta pushoi se ekzistuari qeveria lokale, mbi 4 miliard deme nga protestuesit por kur e mori situaten ne dore policia e ushtria cfare ndodhi? Sikur i keputen nja 30 vete me duket...nga ata qe guxuan te dhunojne institucionet.

Citim Postuar mė parė nga burimix Lexo Postimin
    pershendetje per gjith lexuesit!
    ju keni te drejt kur thoni; "ai qe sulmon shtepine e bardhe me...", por harroni qe shtepija e bardhe kurr nuk do e perjetoj nji qeveri, nji pushtet me vote te vjedhur... nji pushtet siq qe e kemi ne sot.
    E ke gabim burimix kur mendon se vendet demokratike nuk kane probleme me voten. Eshte be boze tashme kjo histori, po mjafton te kujtosh ratin e Bushit me Al Gorin. Edhe atehere pati probleme me votat, ama 0 amerikane protestuan, pavaresisht se shumica e popullit i kishte dhene voten Gorit. Vendimin final per fitoren e Bushit e mori Gjykata e Larte. Populli priti vendimin e gjykates dhe e pranoi si te pakthyeshem. End of story!

i/e regjistruar Maska e Princess12
    Anėtarėsuar
    23-01-2011
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    17
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Nuk e di se ne cilin cep te Amerikes jeton ti, por ne kete cepin tim, edhe nese dikush vjen te me vjedhi apo dhunoje shtepine ku une banoj, une kam te drejten qe te vetembrohem e ti marr atij dhunuesi edhe jeten.

Kur une si shtetas i ketij vendi paskam te drejten te vetembrohem, a nuk e gezon kete te drejte edhe shteti detyra e te cilet eshte te garantoje lirite kushtetuese 300 milion banoreve te ketij vendi? Si mund te garantoje lirite kushtetuese te shtetasve kur nuk mbron dot institucionet e veta?

Albo
    Ne fakt, ajo qe kam "bold" tek fjalimi jot nuk eshte e vertete! Edhe kur dikush te vjen ne shtepine tende per te vjedhur, ti mund te vetembrohesh por nuk mund te kalosh ne dhune te tepruar, sepse atehere faji do te ngelet nqs ai person vdes. Nqs ai person eshte duke te sulmuar ty fizikisht dhe ti je ne rrezik per jeten tende, atehere po ti mund ta gjuash ate.
    Persa i perket shtetit, e njejta ide, normalisht qe shteti duhet te mbroj institucionet e policia e garda vetveten e popullin, por nqs dhuna eshte e tepruar, ajo denohet.
    The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.

alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Mos dolen gje si te terbuar ne shesh gardistet e policet e sulmuan popullin e thjeshte kalimtar? Kjo per mua e ka emrin "dhune shteterore", kur shteti ushtron dhune te pakontrolluar me shtetasit e vete.
    Jo, e ben ate pune nga brenda nderteses dhe nga taracat.

Dhe nga e nxorre perfundimin qe ata tre veta i ka vrare garda? Apo je edhe prokuror edhe gjykates vete? Ka me dhjetra video qe qarkullojne ne Internet dhe shume kollaj mund te spekullosh qe jane vrare edhe nga njerez te armatosur ne turme, per te krijuar panik e per te irrituar me tej turmen. Por nuk eshte detyra jote apo ime qe te nxjerrim fajtorin, eshte detyra e eksperteve e prokurorise per te zbardhur ngjarjen.
    Po ja o burre, perfundimin e nxorra se syte i kam ne balle dhe nje 2 neurone funksional i kam gjithashtu. Prokuroria sikur kerkoi me gjysme zeri ndalimin e gardisteve qe qelluan dhe organet e policise dhe gardes kundershtuan urdhrin....Speaking about mbrojtje institucionesh...

Do te mesosh ku po ben thirrje per dhune?

Qe nga momenti qe Kryeministrin legjitim te vendit, zgjedhur me shumicen e votave te shqiptareve, e quan "Armiku publik Nr 1". Kush sulmon kryeministrin legjitim te vendit, sulmon te gjithe ata qe e kane votuar ate. Dhe thirrja tende, nuk ka se si te kuptohet ndryshe, vecse si nje perligjim e pershkallezimit te dhunes ne vend ndaj institucioneve demokratike te vendit.
    Qe Sal-the Butcher-Berisha eshte Armiku Publik Nr 1 eshte thjesht konkluzion i diteve te fundit si dhe historise se tranzicionit te 20 viteve. Thirrje per dhune nuk bera, e perseris, thirrje per rezistence qytetare po.
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Ne fakt, ajo qe kam "bold" tek fjalimi jot nuk eshte e vertete! Edhe kur dikush te vjen ne shtepine tende per te vjedhur, ti mund te vetembrohesh por nuk mund te kalosh ne dhune te tepruar, sepse atehere faji do te ngelet nqs ai person vdes. Nqs ai person eshte duke te sulmuar ty fizikisht dhe ti je ne rrezik per jeten tende, atehere po ti mund ta gjuash ate.
    Persa i perket shtetit, e njejta ide, normalisht qe shteti duhet te mbroj institucionet e policia e garda vetveten e popullin, por nqs dhuna eshte e tepruar, ajo denohet.
    Mesa di une ne Amerike pronari ka te drejte te te qelloje edhe vetem per trespassing. E bazoj kete qe them ne disa diskutime qe kam bere me grupe te ashtuquajtura survivalist qe kane prona ne country sides dhe eshte diskutuar gjeresisht dhe nga njerez qe kane shpetuar ne qime pa u vrare se nuk kishin marre leje nga pronaret per te kaluar ne tokat e tyre, gjuajtur shpeze apo kafshe apo peshkuar.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,178
    Postimet nė Bllog
    22
    Qe Sal-the Butcher-Berisha eshte Armiku Publik Nr 1 eshte thjesht konkluzion i diteve te fundit si dhe historise se tranzicionit te 20 viteve. Thirrje per dhune nuk bera, e perseris, thirrje per rezistence qytetare po.
    Shume bukur. Shko e protesto paqesisht para kryeministrise me muaj po te duash, eshte e drejta tende, per aq kohe sa merr leje ne polici per tubimin. Por askush nuk ka te drejte te preki institucionet se ato na perkasin te gjitheve.

Albo

alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Sikur nuk thashe ate gje. Pastaj nuk me duket mua qe Berisha eshte mbrojtes i institucioneve. Une di qe eshte kryeministri i Shqiperise i zgjedhur nga vota e popullit ne zgjedhje e lira e te rregullta. Nuk aprovoj aspak vrasjen e atyre 3 personave dhe argumentimin tim per kete gje e kam shkruar me pare ne kete teme. Berisha deri ne momentin qe ndodhen vrasjet kishte fituar shume politikisht ndersa reputacioni politik i Rames kishte marre fund. Faji per dhunen dhe shkaterrimet i mbetej atij. Pra kjo qe ndodhi nuk i interesonte aspak Berishes. Une i kam pare filmimet po aty ka shume gjera per te pare. Prandaj them le te pritet rezultati i ekspertizes. E me pas kushdo te jete fajtori te marri ate qe meriton. Qofte ky Berisha qofte ky Rama (qe per mendimin tim duhej te ishte thirrur ne prokurori per organizim protestash te dhunshme e skenar grusht shteti, gje qe nuk eshte bere ende nga prokurorja e shtetit).
    Ok, le te shtiremi te gjithe ath sikur besojme se Shqiperia eshte nga ato vendet ku "ekspertiza" u jep pergjigje problemeve
    Mos ler opinionin qe ke per nje karakter antipatik si Rama te te bllokoje pamjen e elefantit ne dhome. Just my 2 cents
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •