Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 82
    i/e regjistruar Maska e vaioletm
    Anėtarėsuar
    29-01-2008
    Vendndodhja
    Ne Boten e ēudirave
    Postime
    19
    Citim Postuar mė parė nga TiaraT Lexo Postimin
    E ke keshille te gabuar kete. Pse ta privosh femijen nga kjo kenaqesi dhe nevoje qe ka per ty. Thua se ai do fleje me ty tere jeten. Sa ti beje 8 vjet do ik vet

Degjoj keshtu keshilla shume shpesh nga nenat e reja si psh: mesoje te fleje vet ne dhome, mos e meso ta tundesh se do ti behet shprehi, mos keshtu e mos ashtu-thua se ai femije do mbetet gjithe jeten i tille, do te rritet dhe do ta kekosh njomesine e tij/saj, andaj vepro me dashuri, ngrohtesi dhe ashtu sic te deshiroje Mbeti apo Mbreteresha

Ngohtesia/aferisa e nenes e ben femijen e forte, madje nje hulumtim se fundmi tregonte se sa me afer te qendroje dhe sa me gjate nena me femijen, ai femije do te kete nje jete me te qete dhe me me pak strese.

Urime per temen, shume e nevojshme...!
    Une kam dy femije : 4 dhe 3 vjeē - ne fillim i mbaja ne krevata sepse i ka dhene qumeshtin tim deri 8 muash i pari e me pas vajzes deri 14 muaj. E thoja gjithmone qe do t'i levizja sa te mbaronte ky cikel. I dergova ne shtratet e tyre por naten zgjoheshin qe te dy bashke e vijne ne krevat te madh... Im shoq ne fillim me thoshte (kur une merzitesha) qe do te rriten e do te na mare malli .. ka te drejte : une ne darke nuk me ze gjumi rehat po nuk i pata me mua qe te na perqafojne..e nuk ka ngrohtesi me te madhe! Mendoj qe dhe ata ndjejne ngrohtesine e dashurine tone dhe jam plotesisht e bindur qe ata ndjehen me te sigurt ndaj jetes...
    Aude et maiora pervenies..[FONT="Georgia"][COLOR="Red"][LIST=1]

i/e regjistruar Maska e vaioletm
    Anėtarėsuar
    29-01-2008
    Vendndodhja
    Ne Boten e ēudirave
    Postime
    19
    Citim Postuar mė parė nga TiaraT Lexo Postimin
    Pink sa vjec e ke cunin ti?

Me ka bere pershtypje nje artikull keshillues qe e kam lexuar se si te mesojme femijet te flejne vetem ne dhomen e tyre. Por nga ajo qe lexova ato vetem prind nuk ishin- e lenin femijen te qaje me ore te tera madje thonin se e qara mund te zgjat edhe deri me 8 ore pa nderprere deri sa te lodhet femija. A ishin cmendur ato?

Dhe si rezultat femija do na beheshka me i pavarur ashtu sic pretendon edhe ti. Une nuk e besoj dot sepse ai femije do te traumatizohet, ai femije do te ndjehet shume i vetmuar, shpirterisht.

O bleni krevat me te madh, o beni me turne lol
    haahahaha...4 vete e ngrihemi lule ne mengjes (une flej nga kembet)...eshte per tu habitur kur mendon qe nenat e meparshme duhet te ishin me "istinktive" ..
    Femija qan sepse nuk di te flase : eshte i vetmi mjet komunikimi qe ka! Perpara sa te pushoje duhet t'i provojme te tera derisa te realizojme nevojen qe ka.
    Vetem ne kete menyre do te rrisim nje individ te qete e te kenaqur ...
    Lenin femite e shkrete me ore "se i hapen mushkerite" e mbase te shkretet kishin etje, apo nuk donin te rrinin ne ate pozicion, apo thesht donin te ndjenin ngrohtesine e nenes...
    Rrofte informacioni!!
    Aude et maiora pervenies..[FONT="Georgia"][COLOR="Red"][LIST=1]

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Artikulli eshte ne anglisht por flet pikerisht per cfare jemi duke diskutuar tek kjo teme : http://articles.cnn.com/1997-03-21/h...n?_s=PM:HEALTH

p.s. duhet te punoj per CNN une, tu jap ide per artikuj

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Urime, urime, e te besoj. Ska lumturi me te madhe.

Nje tip nga une: Mos e meso te flej me ty. E bera une ate gabim, edhe e "pagova" shtrenjte me vone. Beje, mesoje qe tani dhe mos u dorezo nga shikimet e tij engjellore -" me mer aty me ty". Mos u tundo (se fillon pak e nga pak e as e merr vesht, sesa shpejt i mesojne ca habits ato). Se do jesh e qete me vone.
    ahah pink edhe une e bera ket veprim tani eshte afer 3 vjec edhe akoma po e paguaj. por te them te drejten edhe si i vendosin disa amerikan ne dhomen e vet pasi lindin me monitor une nuk mundem ta bej. biles ne fillim shkoja edhe e shifja merrte frym apo jo. e ke parasysh kur flen gjate ne vecanti 3 muajt a pare.
    I LOVE GOD

j&g

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Me ka bere pershtypje nje artikull keshillues qe e kam lexuar se si te mesojme femijet te flejne vetem ne dhomen e tyre. Por nga ajo qe lexova ato vetem prind nuk ishin- e lenin femijen te qaje me ore te tera madje thonin se e qara mund te zgjat edhe deri me 8 ore pa nderprere deri sa te lodhet femija. A ishin cmendur ato?

Dhe si rezultat femija do na beheshka me i pavarur ashtu sic pretendon edhe ti. Une nuk e besoj dot sepse ai femije do te traumatizohet, ai femije do te ndjehet shume i vetmuar, shpirterisht.
    Normal qe eshte c'menduri .
    Tek sheh nje femije te vogel qe as 60 cm gjatesi nuk i ka , tek i dalin perlat nga syte, tek te lutet me ato gugatjet qe vetem ai/ajo i di ,se c'fare do te te thote , qe te " pergjerohet" te mos flej ne krevat te vet , hajde dhe shpjegoja se librat thone duhet te flesh ne krevatin e vogel .

Se mos e beni si ky
    http://www.youtube.com/watch?v=MLErNXIYjMg
    Jeto sot se neser nuk i dihet

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    sa e forte kjo video. te gjithe i kemi kaluar keto 'peripecira'. Ky qenka i forte, se sdel dot tani. hahahah.

p.s. JG kur tu be cuni 3 vjec ty? wow, sa shpejt ikin vitet
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    uau sa e lezetshme

ku duroj une keshtu
    une vetem vitin e pare do ta mbaj tek krevati i vet se kam frike se mos e shtyp naten sepse femijet e vegjel marrin fryme vetem me goje dhe po iu zu goja nuk i kane aq te formuara muskujt sa ta kthejne vete koken majtas djathtas ,
    Dhe deri ne nje vjec kam frike do ti ve rreth kokes babyphone qe amplifikon frymemarrjen por me pas le te fleje me mua po te deshiroje

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Pink : nje i njohuri im kishte probleme me vajzen, nuk e zente gjumi dhe c'bente , dilte me makin naten deri sa ta zente.

Marya: Nuk ka formul standarte sesi te besh femijen te flej ne krevatin e vet, sesi te sillesh me te , ate ta meson vete jeta , kur bebin ta kesh ne krahet e tua. Do e shohesh tek qan, do te te dhembi ne zemer , do s'do do ta marresh ne krevat.
    E rendesishme eshte te mos krijosh stress vetes, qe kur nuk qan bebi naten , trembesh dhe fillon e leviz vete xD
    Te uroje nje lindje te lehte
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Talking

Flm e dashur Iza

tani rrime e vetem supozojme , kur te vije momenti do flasim konkretisht

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    [QUOTE=Izadora;2988923]Pink : nje i njohuri im kishte probleme me vajzen, nuk e zente gjumi dhe c'bente , dilte me makin naten deri sa ta zente.

lol it works eshte the best flas nga eksperienca.
    I LOVE GOD

j&g

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •