Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 134
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Pse duhet te kalon nje Sport i till ne nje hiq skuptoi ?
    Kam pare shum ndeshje te tilla por njera me ka bere shum pershtypje para 3-4 vjetesh dhe pas saj nuk kam pare me.

Ishte ndeshje Boksi ndermjet kampionit te Frances dhe nje boksieri pa titull nga Gjorgjia, ndeshja ishte miqesore sepse Francezi po pregatitej per te mbrojtur titullin mbas disa muajsh.
    Francezi ishte trup i lidhur i shkathet dhe shum teknik, ndersa Gjorgjiani ishte me pak teknik dhe me nje trup ku muskujt nuk ishin te gdhendur mire por ishte i mbushur si muzhik i themi ne.
    Kampioni francez i provoi te gjitha teknikat i dha shum grushte por Gjorgjani nuk binte poshte lekundej ndonjeher por qendronte ne kembe dhe me djathten e tij kur godiste e vriste shum derisa ne nje moment i dha nje te majte ne cep te mjekres dhe e beri ti humbe ndjenjat kur ishte duke rene i dha dhe nje te djathte dhe Francezi nuk u rrezua pertok si i vdekur nuk levizte me. U desh nderhyrja e mjakve carcafi dhe 30 min qe ai te ngrihej me kembe i mbajtur nga dy vete.

Te gjith kete skene e pa gruaja dhe femija i tij 8-9 vjec qe ulerinin ne ring dhe nuk i linte njeri qe ti afroheshin.

Edhe Gjorgjanit per nje moment i dolen lot nga syt pastaj e perqafoj fort, por desh i mori jeten ne sy te femijes.

Demi psikollogjik ketu ishte per femijen ne radhe te para gruan ne radhe te dyte dhe per vete kampionin ne radhe te trete.

Ndersa demi fizik ishte vetem per kampionin sepse dy grushta te tille desh e cuan ne boten tjeter, ndersa per momentin i ka shkaktuar ematoma te brendshme.

Nuk dua te dekurajoj ky lloj sporti eshte i bukur brenda kufijve por kur i kalon kufijte nuk eshte me sport por lufte.

Gjith te mirat e suksese.

i/e regjistruar Maska e Akulli_ch
    Anėtarėsuar
    19-06-2010
    Vendndodhja
    Zürich / CH
    Postime
    188
    dardajan !

Nejse te respektoi si je ama nuk tregove respekt per kete Sport ,shume e shume ngjarje te tilla kan vdek para femijve si futball ,e shume e shume Sporte te tjera .
    E di per cilen ndeshje flet e kam pare ate ndeshje ,kam pare edhe me dramatike ,ama duhet te respektohet se perseri eshte vetem nje Sport si gjithe te tjeret .
    Para nje muje ndodhi nje shok u imi pati nje ndeshje te till shume agresivishte i atakuar prezent ishin femijet dhe gruja e ti ,por duhet te akceptohet se eshte Sport ,pregaditu mire para se te dalish ne sken, e logjikshme .
    Qe mos te z'gjatem shume ju uroj suksese ne teme ....
    Mbi te gjitha Atdheu

Pyetje rreth Aloe Vera

Lexova te tema tjeter mbi rendesine dhe vlerat e Aloe Vera. A ka pire ndonje Aloe Vera se isha dje ne dyqan dhe po i vija anes te blija nje shishe, por nuk e di se ca shije ka dhe do e hedh poshte pastaj.

Pije apo capsules?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Lexova te tema tjeter mbi rendesine dhe vlerat e Aloe Vera. A ka pire ndonje Aloe Vera se isha dje ne dyqan dhe po i vija anes te blija nje shishe, por nuk e di se ca shije ka dhe do e hedh poshte pastaj.

Pije apo capsules?
    Po kam provuar une, me mire eshte leng sepse kapsulat jane me proteina kafshesh, dhe teknologjia e berjes se kapsulave eshte pak e dyshimt nga disa perberes kimik.

Ajo qe blej une ne farmaci ka shije te mire, mund ta pish sic eshte e koncentruar ose ta hollosh me uje natyral.

Ato qe shiten ne supermarket nuk i besoj shume, por mund te perdoren pa frike.
    Ka disa firma qe e prodhojne, prandaj duhet te zgjedhesh ate qe ka me koncentrim dhe me pak uje, por qe te kete edhe nje cmim te arsyeshem.
    Duhet te lexosh edhe menyren e berjes se pijes, me e mire eshte ajo me shtrydhje te ftohte direkt nga bima, dhe pa konservim.
    Ka nje ere si ilac, pastaj cdo njeri ka shijet e veta dhe nuk mund te pergjithsohet e te thuash qe eshte shum e mire, mvaret nga njeriu.
    Mbas hapjes mbahe ne frigorifer dhe lexo menyren e perdorimit, dhe konservimit.

Mos e hidh posht ma jep mu po se deshe mo.

i/e regjistruar Maska e Akulli_ch
    Anėtarėsuar
    19-06-2010
    Vendndodhja
    Zürich / CH
    Postime
    188
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin

Pije apo capsules?
    I kam provuar edhe lengjet edhe kapsulat
    mund te merrni informata me te holsishme ne kete linke ,bile jam partner i aziendes ku mund edhe ju te jeni partner ne kete aziend ,nese nuk gaboj ne Shqipri ekziston sistemi i LR mund te merrni informata ,dhe eshte nje gjuhen shqipe

http://www.lrworld.com/lrweb/
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Akulli_ch : 29-07-2010 mė 19:06
    Mbi te gjitha Atdheu

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-10-2009
    Postime
    8
    Pershendetje Dardajan! Vazhdoj ta lexoj here pas here temen si te ushqehemi dhe diskutimet rreth saj. Me lejoni t'ju bej nje pyetje! Babai im, i moshes 65 vjeē eshte diagnostikuar me diabet. Ne momentin e pare te diagnostikimit niveli i sheqerit ne gjak ishte 450. Kuptohet shume i larte. Ndjente prej kohesh etje te vazhdueshme por jo ndonje shenje tjeter. Ka filluar te trajtohet me metformine tre here ne dite pas buke, jo me vone se gjysem ore pas saj. Ka reduktuar ushqimin dhe tani niveli i sheqerit i ka zbritur ne 150. Pyetja ime ka te beje me menyren e ushqimit qe duhet te ndjeke babai. I kane thene qe krahas reduktimit te bukes dhe perdorimit te jeshilleqeve te konsumoje pak edhe frutat p.sh rrushin mollen pasi kane sheqer. Duke mesuar nga tema si sheqeri i frutave nuk eshte i demshem perkundrazi, ju lutem me jepni disa orientime sesi duhet te ushqehet babai im gjate dites.
    Une vete vazhdoj te jem ne fazen e tranzicionit pasi mu desh ti ulja pak ritmet e eliminimit te ushqimeve (verejtja jote ishte me vend). Para ca kohesh pesova nje aritmi te zemres por asnje prej doktoreve, me te cilet kontaktova, nuk mendonte se shkak ishte renia e shpejte ne peshe. Dikush me tha qe mund ta kisha edhe te lindur. A mund te me jepni ndonje udhezim shtese, gjithmone nese keni mundesi
    Ju falenderoj dhe ju uroj gjithe te mirat!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga kaktusi Lexo Postimin
    Pershendetje Dardajan! Vazhdoj ta lexoj here pas here temen si te ushqehemi dhe diskutimet rreth saj. Me lejoni t'ju bej nje pyetje! Babai im, i moshes 65 vjeē eshte diagnostikuar me diabet. Ne momentin e pare te diagnostikimit niveli i sheqerit ne gjak ishte 450. Kuptohet shume i larte. Ndjente prej kohesh etje te vazhdueshme por jo ndonje shenje tjeter. Ka filluar te trajtohet me metformine tre here ne dite pas buke, jo me vone se gjysem ore pas saj. Ka reduktuar ushqimin dhe tani niveli i sheqerit i ka zbritur ne 150. Pyetja ime ka te beje me menyren e ushqimit qe duhet te ndjeke babai. I kane thene qe krahas reduktimit te bukes dhe perdorimit te jeshilleqeve te konsumoje pak edhe frutat p.sh rrushin mollen pasi kane sheqer. A mesuar nga tema si sheqeri i frutave nuk eshte i demshem perkundrazi, ju lutem me jepni disa orientime sesi duhet te ushqehet babai im gjate dites.
    Une vete vazhdoj te jem ne fazen e tranzicionit pasi mu desh ti ulja pak ritmet e eliminimit te ushqimeve (verejtja jote ishte me vend). Para ca kohesh pesova nje aritmi te zemres por asnje prej doktoreve, me te cilet kontaktova, nuk mendonte se shkak ishte renia e shpejte ne peshe. Dikush me tha qe mund ta kisha edhe te lindur. A mund te me jepni ndonje udhezim shtese, gjithmone nese keni mundesi
    Ju falenderoj dhe ju uroj gjithe te mirat!
    Ka dy lloj diabetesh ai i tipit 1 dhe tipit 2, nese eshte i tipit 1 nuk prodhon insulin dhe duhet ta marri me injeksion sipas controllit qe behet me aparat te posacem.

Ndersa ai i tipit 2 prodhon insulin por nuk e konsumon dot pra qelizat nuk e perdorin dot.

Me gjere per kete kam folur ne postimet e diabetit ne kete teme.

Ndersa per ju nuk di se cfar ka shkaktuar takikardine dhe e cfar lloji ishte, mund te them qe takikardia mund te vij nga mungesa ose niveli i ulet i magnesit dhe potasios, ne ate moment duhej bere analiza e gjakut dhe duket nese keto te mungonin. Edhe mua me ka ndodhur por un e kuptova arsyen menjeher sepse piva 1 liter birre me krikell te ftohte akull,
    ( sigurisht jo tani por disa vite me pare)

Pastaj urinova shum here brenda 30 min dhe humba magnesin dhe potasin.

Arsye tjeter mund te jene pijet e ndryshme duke filluar nga alcoli, e vazhduar me ato eksitante si kafeina, teina, etj... qe gjenden ne pije te ndryshme si kafeja, coca-cola etj..

Mundohu te kujtosh cfar bere ate dit dhe mund ta gjesh arsyen, ose mund te jete thjesht niveli i ulet i magensit dhe potasit.

Mund te marresh ne farmaci pa recet magnes dhe potas.

i/e regjistruar Maska e kryenece
    Anėtarėsuar
    17-01-2005
    Postime
    167
    E kam lexuar disa here temen "Si te ushqehemi" e pyetjet e ndryshme rreth saj. Nje pyetje ne lidhje me farat e lirit: a mund te vendosen ne gote me uje fara liri te grimcuara, ne vend te atyre te plota?
    A mund t'ju kontaktoj ne privat, per disa pyetje te metejshme? Flm!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga kryenece Lexo Postimin
    E kam lexuar disa here temen "Si te ushqehemi" e pyetjet e ndryshme rreth saj. Nje pyetje ne lidhje me farat e lirit: a mund te vendosen ne gote me uje fara liri te grimcuara, ne vend te atyre te plota?
    A mund t'ju kontaktoj ne privat, per disa pyetje te metejshme? Flm!
    Po mund te vihen, pa problem, por per te perfituar shum me teper omega3 nga farat e lirit duhet qe ato te shtypen dhe te nxirret vaji i Lirit.

Vaji i lirit eshte vaj me permbajtje omega3 me shum nga te gjith.

Opsioni im tek messazhet private ne forum eshte gjithmon i hapur dhe i lire aty mund te me shkruash pa problem.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2011
    Postime
    1

sheqeri

I nderuaru Dardajan!
    Me plot kurreshtje e lexova gjith ate qka kishit shkruar,dhe te ju a them te drejten,jam e ngazlluer se si iu kiniqas kesaj teme.Edhe une per shume kohe jam interesuar dhe kam lexuar literature te ndryshme lidhur me kete problematike,por juve po ua kam zili qe keni mbrri ate qe une kurr nuk kam mujt me e bo,sepse kam humbur durimin,e keni berer nje sistemim te bukur dhe te vlefshem te gjith natyre qe i keni lexue.
    Une,sigurisht kam gjetur ate qka e kam kerkuae dhe kam filluar me dietin per ekuilibrin e acidit ne trup qe 10 dite,dhe ndihem shume mire,super,por kam nje pyetje per juve pasi se gjat leximit te artikujve te juaj nuk kam mundur te hasi ne pergjigje te ketij problemi:
    Une kam motren e cila kur gjat jetes se vet nuk ka shijuar pemet,sepse qysh e vogel ka tregue nje iritim dhe vjellje.Ka provuar edhe me zorr me i provue por gjithehere ka pas reagim.
    Une po ju drejtohem me pyetjen ,qysh dhe si mundet ajo me i kalue keto faza qe ju i keni paraqit ne tekstet e juaja,dhe si mundet me e ba pastrimin e organizmit,sepse asaj shum shpesh i lajmrohen si nje lloj ekcemi apo te ajurat te cilat shprejne si qelb ne duar edhe vende tjera ne trup,kullojne.
    me pa durim dhe me shume shprese e pres pegjigjen nga ju.
    Me respekt
    Marijana

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diskutime mbi konkursin "Fotografia me e bukur 2008"
    Nga BvizioN nė forumin Albumi fotografik
    Pėrgjigje: 90
    Postimi i Fundit: 31-10-2008, 03:32
  2. Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 20-02-2007, 22:21
  3. Diskutime mbi letėrsinė...
    Nga Brari nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-06-2004, 11:14
  4. Dy poezi te Nolit dhe diskutime
    Nga Ani nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-04-2004, 00:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •