Close
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 129
    Citim Postuar më parë nga yllbardh Lexo Postimin
    Gabim e ke se mjekërrat edhe pse kan ekzistu te shqiptarët e Kosovës kan qenë një veti që pleqët dhe haxhijt , edhe até një numër shum i vogël i tyre, kan majtë mjekërr. Une mundem me t'i numrue hoxhallarët me mjekërr në Prishtinën e '80 dhe '90-ve në gishtat e një dore. Dhe pastaj tek ne Kosovarët ka qen adet me majt mustaqe se përndryshe nuk konsiderohesh burrë dhe për mjekërr thoshin te na se"ke lëshue mjekërr si popi". Dega Wahabiste e muslimanizmit nuk ka vendë në Kosovë, kjo është sikurse me pranue ritin e sunetimit të femrave që bahen në Afrikë. Ti mundesh me më than tan ditën se ata me mjekrra nuk jan wahabist por kjo nuk pin ujë. Se dihet shumë mirë se para paraqitjes së ndihmave "humanitare" nga arabia wahabiste në kosovë nuk kishte mjekrra me pantoll të shkurtër, kjo është sikurse 1+1=2, këtë se luan topi. Dhe në fund të fundit edhe dervishët të njëjtit karat janë si wahabistët.
    Eh po kjo eshte nje tradit qe e la turku, mustaqët !
    Në Islam eshte mjekrra, dhe te flasës kundër mjekrrës ben mekat, sepse e din me mir se un, qe eshte sunet dhe qe te gjithe profetet kishin mjekrra. Dhe kjo duhet respektuar nga besimtaret, se nga jo-besimtaret s'presim gje.

Edhe popat i leshojn mjekrrat per arsye fetare, e jo per pik te qejfit.

Devijimi i dervisheve, nuk matet ne mjekrrat e tyre, por ne te berat e tyre.
    Edhe çifutët kan mjekrra, edhe ata per motive fetare i bartin. Ndoshta sepse Zoti e ka len mjekrren per Burrat, e ftyrën e pastër per gruan ? C'thua ti ?
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Eh po kjo eshte nje tradit qe e la turku, mustaqët !
    Në Islam eshte mjekrra, dhe te flasës kundër mjekrrës ben mekat, sepse e din me mir se un, qe eshte sunet dhe qe te gjithe profetet kishin mjekrra. Dhe kjo duhet respektuar nga besimtaret, se nga jo-besimtaret s'presim gje.

Edhe popat i leshojn mjekrrat per arsye fetare, e jo per pik te qejfit.

Devijimi i dervisheve, nuk matet ne mjekrrat e tyre, por ne te berat e tyre.
    Edhe çifutët kan mjekrra, edhe ata per motive fetare i bartin. Ndoshta sepse Zoti e ka len mjekrren per Burrat, e ftyrën e pastër per gruan ? C'thua ti ?
    Unë të kallxova se mjekërrat i kan mbajt vetëm pleqët dhe haxhijtë se e kan meritue me e majt mjekërrën si lloj repekti për bëmirat që i kan bërë gjat tërë jetës, po sot i shofim edhe fëmijtë në pubertitet me mjekërr!!! Po kallxom ti mua se cfarë vepre kanë bërë këta që t'a lëshojn mjekërrën, kur vetëm sa i kanë bërë hapat e parë në jetën e tyre. Ky është vetëm një shenjë mosrespekti dhe një fyerje ndaj atyre që e meritojn me lëshue mjekrrën. Dhe pastaj unë të pyes prapë se a duhet që edhe na t'i bëjmë synet femrat se edhe kjo është suneti te muslimanët e afrikës. Cka thua ti rrethë kësaj?
    Ndryshuar për herë të fundit nga yllbardh : 14-01-2011 më 20:24

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Çka do te kerkojne pas kesaj?
    Miresevjen mesjete ne Kosove!
    Miresevini taleban!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Unë të kallxova se mjekërrat i kan mbajt vetëm pleqët dhe haxhijtë se e kan meritue me e majt mjekërrën si lloj repekti për bëmirat që i kan bërë gjat tërë jetës, po sot i shofim edhe fëmijtë në pubertitet me mjekërr!!! Po kallxom ti mua se cfarë vepre kanë bërë këta që t'a lëshojn mjekërrën, kur vetëm sa i kanë bërë hapat e parë në jetën e tyre. Ky është vetëm një shenjë mosrespekti dhe një fyerje ndaj atyre që e meritojn me lëshue mjekrrën. Dhe pastaj unë të pyes prapë se a duhet që edhe na t'i bëjmë synet femrat se edhe kjo është suneti te muslimanët e afrikës. Cka thua ti rrethë kësaj?
    Tradita na meson qe vetem pleqt te leshojn mjekrrat ne shenje urtësie.
    Keta te rinjt qe i sheh me mjekrra, din me shume se pleqt e tan. Eshte fakt, prandaj urtesin e tyre e fillojn qe nga tash. Un s'shoh asgje te keqe ketu.
    Sa i perket synetis se femrave, kjo as qe eshte sunet ! Liga e ulemave Islamik, shpesh here kan perseritur qe kjo dukuri duhet te stophet pasiqe s'ka kurrfar baze ne fe ! Sunet eshte qe djemt te behen sunet, e jo femrat. Mos ti ngaterrojm "risit" me sunetet !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Un do kisha pas edhe nje kerkes me teper, qe neper shkollat tona te mesohet edhe Osmanishtja, turqishtja dhe arabishtja. Me keto gjuhe na lidhe historia jon 600 vjecare.
    Jo po vazhdojme edhe me serbishten, venedikishten, vllahishten e gotishten qe na lidh historia me shume se 1000 vjet.

Po mire Osmanishten edhe pse eshte gjuhe e vdekur, cfare na lidhe arabishtja? keto gjuhe asgje nuk te ndihmojne ne lanime e shkences ose ndonje gje vecante.

Tipik gabel, ik shko jeto arabi.

Gjithe Bota mesojne anglishten perfshire edhe gjithe bota islame ky na shkon preferon arabishten, njeri komplet injorant duke munduar mu be ma harap se vet harapi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 14-01-2011 më 21:02

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Tradita na meson qe vetem pleqt te leshojn mjekrrat ne shenje urtësie.
    Keta te rinjt qe i sheh me mjekrra, din me shume se pleqt e tan. Eshte fakt, prandaj urtesin e tyre e fillojn qe nga tash. Un s'shoh asgje te keqe ketu.
    Sa i perket synetis se femrave, kjo as qe eshte sunet ! Liga e ulemave Islamik, shpesh here kan perseritur qe kjo dukuri duhet te stophet pasiqe s'ka kurrfar baze ne fe ! Sunet eshte qe djemt te behen sunet, e jo femrat. Mos ti ngaterrojm "risit" me sunetet !
    Sikurse sunetia e femrave poashtu edhe majtja e mjekrrës te mashkujt askund nuk figuron në Kuran. Që të dyja këto jan hadithe që jan lëshuar në përdorim së pari herë dy shekuj pas vdekjes së Profetit Muhammed të shenjët kështu që ti mundë të ligjërosh sa të duash për urtësin e këtyre mjekrrave, që as pes para nuk jap për urtësin e tyre. Tani ti mundë të thuash se jan hadithe sikurse që edhe thua se është sunet që të mbahet mjekrra por kjo nuk do të thotë ASGJË sepse po të ishte e kundërta atëherë ne do të merrnim zakone barbarike të cdo fisi të Afrikës veriore dhe nga xhunglat e azisë që s'kan asgjë të bëjnë me religjionin Islam. Hadithe nuk janë asgjë tjetër pos këshilla dhe paragrafe të nxjerruara nga "dijetarët" që sundimtarët e ndryshëm gjat kohrave kan përdorur për t'i zgjedhur problemet e veta për të sunduar më lehtë.

Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Jo po vazhdojme edhe me serbishten, venedikishten, vllahishten e gotishten qe na lidh historia me shume se 1000 vjet.

Po mire Osmanishten edhe pse eshte gjuhe e vdekur, cfare na lidhe arabishtja? keto gjuhe asgje nuk te ndihmojne ne lanime e shkences ose ndonje gje vecante.

Tipik gabel, ik shko jeto arabi.

Gjithe Bota mesojne anglishten perfshire edhe gjithe bota islame ky na shkon preferon arabishten, njeri komplet injorant duke munduar mu be ma harap se vet harapi.
    Injorant je vet, o kastravec !
    Kur s'din hesht, e mos e deklaro veten haptazi : Budalla te shekullit.

Gjuha arabe eshte e deomosdoshme per ta kuptuar e mesuar Kuranin.
    Kete gjuhe, nuk mund ta ndalon askush. Un s'jam kunder gjuhes angleze, por para gjuhes angleze, duhet te jet Arabishtja ! Kam fjalen pr muslimanet, e per te tjerat beni cfar te duani.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Sikurse sunetia e femrave poashtu edhe majtja e mjekrrës te mashkujt askund nuk figuron në Kuran. Që të dyja këto jan hadithe që jan lëshuar në përdorim së pari herë dy shekuj pas vdekjes së Profetit Muhammed të shenjët kështu që ti mundë të ligjërosh sa të duash për urtësin e këtyre mjekrrave, që as pes para nuk jap për urtësin e tyre. Tani ti mundë të thuash se jan hadithe sikurse që edhe thua se është sunet që të mbahet mjekrra por kjo nuk do të thotë ASGJË sepse po të ishte e kundërta atëherë ne do të merrnim zakone barbarike të cdo fisi të Afrikës veriore dhe nga xhunglat e azisë që s'kan asgjë të bëjnë me religjionin Islam. Hadithe nuk janë asgjë tjetër pos këshilla dhe paragrafe të nxjerruara nga "dijetarët" që sundimtarët e ndryshëm gjat kohrave kan përdorur për t'i zgjedhur problemet e veta për të sunduar më lehtë.
    Shiqo, un se kam ndermend te acarohem me ty, apo me dike tjeter.
    Me pyete se cfar mendoi, te tregova ! Ti perseri ngul kemb, e sikur kerkon qe un te pranoi "faktin", qe synetia e grave qenka "sunet" ne Islam ! Un s'thash, dhe s'jam per importimin e traditave te popujve musliman ne vendin ton. Un jam per nje Islam te pastër ! Jo te gjitha hadithet jan te fallsifikuara nga sharlatanet e kohes, ata te dobëtit s'kem pse ti marrim parasysh, por meqe jan, ateher i tregojm per t'ju then qe egzistojn por cfar ti bejm ?!… asgje, secili le te perdor ndergjegjen e vet.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Injorant je vet, o kastravec !
    Kur s'din hesht, e mos e deklaro veten haptazi : Budalla te shekullit.

Gjuha arabe eshte e deomosdoshme per ta kuptuar e mesuar Kuranin.
    Kete gjuhe, nuk mund ta ndalon askush. Un s'jam kunder gjuhes angleze, por para gjuhes angleze, duhet te jet Arabishtja ! Kam fjalen pr muslimanet, e per te tjerat beni cfar te duani.
    hahahah O Mjeran o njeri i pjerdhnun ne tru, e cfare te duhet gjuha arabe ne shkolla publike, tek ne shumica nuk e dijne gjuhen kryesore "anglishten" qe eshte komunikimi kryesor ne gjithe boten dhe vetem sa po shkon duhe bere jetike ti shkon han *** me osmanishtje, arabishtje etj, ti qenke i degjenerum fare komplet si qenje.

Pastaj Kurani a nuk eshte perkthyer ne shqip? pse te mesohet arabishtja kur e ke te perkthyer?, a vetem per kete gje po deshka te mesohet arabishtja vetem te lexohet Kurani? hahahahah idiot.

Po Osmanishtja?...ne nuk mesojme as per shqipen e vjeter (arberishten) ky flet per osmanishte qe as vet turqit nuk e kane si lende ne shkollat e tyre fillore dhe te mesmet, kurse ky i biri harapit thote osmanishten ne Kosove hahahaha skandal cfare nuk ndegjon ketu ne forum.

Ik more shko vrite veten mjeran i shkerdhym.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 14-01-2011 më 23:13

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Me pyete se cfar mendoi, te tregova ! Ti perseri ngul kemb, e sikur kerkon qe un te pranoi "faktin", qe synetia e grave qenka "sunet" ne Islam !

Un s'thash, dhe s'jam per importimin e traditave te popujve musliman ne vendin ton. .
    Ilirian, pasi qe pranon gjuhen, veshjen, martesen, mënyren e jeteses..., atëher kjo është tradita. Pse atëher mos te pranohet edhe synetia e grave? Apo edhe ky eshte një "hadith i dobë"! hahaa, i mirë je ti.

edhe pse nuk pajtoj me ty, per besë te dua dhe te kam mik. Respekte!

Ndersa sa per gjuhë qe ke thënë "të mësohet arabishtja tek shqiptarët", te kuptoj se ashtu deshironi ju por nuk na kerkohet pasi qe Kurani është i perkthyer ne gjuhen Shqipe, apo allahu nuk e kupton apo nuk e deshiron tjetren gjuhë pos asaj arabe, çka eshte ne pytje vëlla?!

Ndersa sa i perket gjuhes së osmanlive ish-pushtuesve tanë, ja ke thye drunat krej, ani edhe ma keq se dikund lexova se ke dhënë shembullin se paske pa shkruajtur çerilicë, edhe ky ishte shembull i gabuar, i gabuar derisa kjo çerilica ishte gjuhë e dhunes, e diktatorit, pushtuesit, ashtu edhe gjuha e osmanlive dhe pashallarve ishte gjuhe e dhunes dhe e pushtuesit ku shqiptarë asnjëher nuk u pajtuan, nuk pajtohenë as sot dhe as neser. KJo e jotja dhe e rrymes perkatëse eshte imponim i shtyrë nga lindja qe po provokon Kosoven, s'ka problem, edhe kesaj do ti qendrojnë shqiptarët pasi i kan qendrue edhe shumë sfidave te tjera.

Ai far Feridi dhe feridat si ky, jo se nuk mund te arrijnë ato ëndrra të ëmbla qe po i shohin por nuk besoj se mund te jenë në qevrinë e Kosoves. Jemi gjallë dhe ta shohim o Iirian, ta shohim se sa po i realizon Feridi ato perralla te frymëzuara nga lindja me ndikim te serbisë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 14-01-2011 më 23:39
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •