Close
Faqja 22 prej 32 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 320
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Ne rast se ti, mua si mysliman me thua se njeriu ka evoluar nga te njejtet stergjysher me majmunin, une ne respekt te lirise time fetare,e cila me thote se jam krijuar nga balta permes dores se Allahut, mund te te them se ti po me fyen rende!!! Ne baze te lirise time fetare, kam te drejte te mos te te pergjigjem ne mesim ose me keq akoma te te padis per shkelje te lirise se besimit fetar!!! Qarte?!! E kam me Kuran lala, po ashtu si puna e shamise....

Me i qarte s'behet
    Prandaj une kam thene qysh ne fillimet e kesaj teme qe per sa i perket shkollave deri ne gjimnaz nuk duhen lidhur me fene (megjithse edhe gjimnazi nuk do ishte problem meqe te ne ka shkolla te mesme fetare!)
    Pro ligjit per shkollat 9-vjecare e per ato te mesme publike, e kundra ligjit per uneversitetet....

La vita non si spiega, si VIVE!

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    keto argumenta jepja juristeve amerikane, angleze, italiane, gjermane, spanjolle, norvegjeze etj etj etj. e jo mua.

ata nuk kane arritur te shohin kete analogji mes nudisteve dhe atyre qe mbajne simbole fetare. nisi nje mail e thuaji qe ia kane futur kot.
    nisi nje mail edhe europarlamentareve te cilet ne parlamentit europian kane votuar kundra nje marrezie te tille.
    thuaji qe je me i zgjuar se ato.
    Keto argumente une ti jap ty qe je shqiptar por qe nuk sillesh dhe nuk kupton shqip.
    Shkrova pak me lart qe eshte praktikisht e pamundur qe ne shkollat publike te lejohen simbolet fetare se nuk do sjellin asnje te mire pervec konflikteve.
    Nuk mund te krahasosh Shqiperine me Greqine, Turqine apo Kanadane.
    Me gjej nje shembull te vetem te nje shteti ne te gjithe boten me nje larmi te tille besimesh fetare si shqiperia qe e praktikon nje gje te tille.

Nese ne nje klase do te kemi 15 muslimane dhe 5 kristiane cfare do te ndodhe .....
    Muslimanet si me te shumte ne numer do te detyrojne kristianet te mos mbajne kryqin dhe anasjelltas............rezultati........ :::::::::
    Sherr konflikt, nderhyrje e prinderve ..... e fetareve ......e policise etj..
    Kete doni te beni ne shqiperi ????
    Ti vini akoma me keq ne konflikt njerezit!!!!!!!

Zgjidhja me e mire per mua eshte ne shkollat publike te ndalohen ......dhe kush te doje te shkoje ne shkollat private fetare e ti mbaje.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Nuk shoh se ku bie ne kundershtim me ato te tjerat.

E kam treguar me lart ne bisede, perse bie ne kundershtim.

Se sa jane negative vlerat e lirite e nje feje, eshte tjesht opinion mendoj une. Sigurisht qe ka plot gjera negative apo anti-ligjore dhe ato nuk mund te shfaqen ne Shqiperi pasi shkelin ligjin e kushtetuten dhe denohen.
    Kujdes se ke keqkuptuar. Termi lirite negative nenkupton lirine per te kunderten e lirive. P. sh. liria negative fetare eshte liria per te mos pasur fe, per te mos praktikuar fe, per te braktisur fe, per te deklaruar mosbesimin tend. Pra saktesisht e kunderta e lirise fetare. Per kete e kisha fjalen me lart. Secila liri kushtetutore ka edhe lirine e saj te kundert. Liria per te mos shprehur mendimin, per te mos u informuar. E tutje.

@ darius. ore zoteri. ti the: Rregullat jane rregulla dhe njesoj per te gjithe
    une te dhashe shembuj ku shteti kanadez ben perjashtime per komunitet e ndryshme fetare.

shihe polici qe eshte sikh i cili lejohet te mosrespektoje uniformen
    O admiral, pse e banalizon diskutimin kot? Po flisnim per armen, dakort. Mbajtja e ketij turbani lejohet me ligj. A po flasim per gjera qe si lejon ligji apo do bejme llogje kot me kot?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    @ darius. ore zoteri. ti the: Rregullat jane rregulla dhe njesoj per te gjithe
    une te dhashe shembuj ku shteti kanadez ben perjashtime per komunitet e ndryshme fetare.

shihe polici qe eshte sikh i cili lejohet te mosrespektoje uniformen
    Prerogativa e ligjdhenesit nacional per te definuar detajet rreth lirive themelore. Per kete term duhet te informohesh dhe e kupton kete situate, pra diverzitetet ne definimin e te drejtave themelore ne vendet e ndryshme te botes.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Pyetja ishte se çfare do te mendosh ti e jo se ç'do te beje shteti!!!
    le te kerkojne sa te duan. ne shkolle duhet te mesohen lendet qe mesohen ne perendim. pike.
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    O admiral, pse e banalizon diskutimin kot? Po flisnim per armen, dakort. Mbajtja e ketij turbani lejohet me ligj. A po flasim per gjera qe si lejon ligji apo do bejme llogje kot me kot?
    ja pra. ligji nuk i lejon policet te vishen si t'u teket. jane te detyruar te mbajne kapele. ne rastin e sikhve ligji nuk vlene. pra shteti sillet ne nje menyre me kanadezet te cilet i detyron te mbajne kapele, e ne menyre tjeter me sikht.
    nje trajner kanadez eshte i detyruar te mabje kasko kur hyn ne akull, nje sikh jo.
    ku ke shembuj me te mire?
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Nese ne nje klase do te kemi 15 muslimane dhe 5 kristiane cfare do te ndodhe .....
    Muslimanet si me te shumte ne numer do te detyrojne kristianet te mos mbajne kryqin dhe anasjelltas............rezultati........ :::::::::
    Sherr konflikt, nderhyrje e prinderve ..... e fetareve ......e policise etj..
    kjo eshte vetem nje hipoteze e ytja. asgje me shume. nuk bazohet ne asgje.
    ne perendim po shohim 20 te krishtere e 2 muslimane dhe nuk po i thone te heqin shamite. kam pasur shume me teper femra me shami ne shkolle jashte shqiperie sesa ne shqiperi. tani qe po mendoj, ne shqiperi nuk ka pasur asnje ne shkollen time.
    po shohim indiane me syrin e trete ne balle dhe askush nuk po i thote te shkojne e ta fshijne. ju do e benit nje gje te tille.
    fshije ate pike qe ke ne balle - do i thoshit.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Shamia nuk eshte simbol fetar, te ndalohet, eshte rikthim i dikatures komuniste t'Enver Hoxhës ! Edhe sikur i gjithe perendimi ta ndalonte, Shqiperia dhe Kosova per hir te popullatës së saj, nuk duhet ta ben kete ! Ne jemi popull autokton, musliman dhe evropjan ! Nese kjo kushtetut nuk i permbush deshirat e popullit, ateher le te zëvendësohet me nje qe e ben ne vend te kesaj !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    E kam treguar me lart ne bisede, perse bie ne kundershtim.

Kujdes se ke keqkuptuar. Termi lirite negative nenkupton lirine per te kunderten e lirive. P. sh. liria negative fetare eshte liria per te mos pasur fe, per te mos praktikuar fe, per te braktisur fe, per te deklaruar mosbesimin tend. Pra saktesisht e kunderta e lirise fetare. Per kete e kisha fjalen me lart. Secila liri kushtetutore ka edhe lirine e saj te kundert. Liria per te mos shprehur mendimin, per te mos u informuar. E tutje.
    E paskam keqkuptar ate, por perseri nuk shoh se si bie ndesh as me ate. Nuk shkelet aspak liria per te mos pasur fe, madje ajo perforcohet nga instituti shkollor, qe nuk shfaq asgje fetare dhe ka lende shkencore qe bien ndesh me fete.

Te gjitha jane liri personale qe nuk prekin njera tjetren mendoj une, keshtu qe nuk perbejne asnje problem. Nese ajo myslimanja nuk mundohet t'ja vere shamine ne koke shoqes se vet, apo ai katoliku nuk mundohet ti vari kryqin ne qafe, nuk lind asnje konflikt.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    E paskam keqkuptar ate, por perseri nuk shoh se si bie ndesh as me ate. Nuk shkelet aspak liria per te mos pasur fe, madje ajo perforcohet nga instituti shkollor, qe nuk shfaq asgje fetare dhe ka lende shkencore qe bien ndesh me fete.
    Ta sqaroj une. Liria negative fetare eshte e kongruenca e lirise fetare per jofetaret. Kjo nenkupton se per te kuptuar kete, duhet t'i sqarosh vetes se cfare eshte liria fetare. Liria fetare eshte ose me mire te thuhet nenndahet ne keto elemente:

1. Liria per deklarim te besimit
    2. Liria per praktikim te besimit
    3. Liria per te jetuar konform asaj qe meson feja perkatese.

Nisur nga kjo, liria negative fetare eshte:

a) Liria per deklarim te mosbesimit
    b) Liria per mospraktikim te besimit
    c) Liria per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare.

Pra nese vajza mban shami ne shkolle, thyhet liria nen c). Kjo e para. Pastaj nese vajzes i lejohet te vije me shami, duhet t'i lejohet edhe ateistit te deklaroje disi mosbesimin ne Allahun. Per shembull nepermjet te nje karikature te tij apo te Muhamedit ne bluze.

Kjo shihet si ofendim nga muslimanet.

Lindin konflikte.

S'ka gje me te qarte.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ta sqaroj une. Liria negative fetare eshte e kongruenca e lirise fetare per jofetaret. Kjo nenkupton se per te kuptuar kete, duhet t'i sqarosh vetes se cfare eshte liria fetare. Liria fetare eshte ose me mire te thuhet nenndahet ne keto elemente:

1. Liria per deklarim te besimit
    2. Liria per praktikim te besimit
    3. Liria per te jetuar konform asaj qe meson feja perkatese.

Nisur nga kjo, liria negative fetare eshte:

a) Liria per deklarim te mosbesimit
    b) Liria per mospraktikim te besimit
    c) Liria per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare.

.
    ky eshte arsyetim krejt ne vuja te trasha. pra sipas teje duhet te vlente ne te gjithe vendet demokratike dhe jo vetem ne shqiperi.
    pse juristet europiane nuk arsyetojne si ti?
    sepse eshte arsyetim i gabuar.

liria per deklarim te besimit permendet kudo. ku permendet liria per deklarim te mosbesimit????
    eshte gje qesharake.
    kush te pengon ty te deklarosh mosbesimin? askush.
    pse ti po pengon te tjeret deklarojne besimin????

ti ke SHPIKUR nje liri: liria per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare. NJE LIRI E TILLE NUK EKZISTON. E KE SHPIKUR TI.
    po nese shpik edhe une nje liri: liria per te mos qene i prekur nga mospraktikimet fetare???
    si ta zgjidhim?
    TI nuk do qe X te shprehi besimin e vet.
    atehere as X nuk do qe TI te shprehesh mosbesimin tend.

keto teori nuk ekzistojne ne asnje liber drejtesie dhe besome qe fatkeqesisht kam lexuar aq shume sa me kane ardhur ne maje te hundes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 14-01-2011 më 12:53
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 22 prej 32 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •