Close
Faqja 20 prej 32 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 320
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Me vjen turp ti lexoj ato cfar ti shkruan.Ti s'kupton dot se c'eshte femra e ceshte mashkulli, ti nuk e kupton dote c'eshte gruaja e burri.Ti e din gruan prone, pasi feja apo zakoni juaj ne treg e qet ate.Ne kete rast dhe prindi i vajzes bashke me priken e saj dergon tek dhendri nje fishek."Fisheku ne paje"me te cilin prindi i ka dhene te drejten dhenerit ti marr jeten gruas se tij nese ai gjykon se e ka tradhetuar.Ky fishek nuk dergohet nese dhendri nuk ka pase mundesi me paguar babain e vajzes, pra ne kete rast ai ka te drejte ta ktheje vajzen ne shtepi te prinderit e jo ta vrase per tradheti.Dhe se u shkollove ne Austri, ti mbete perseri mbartes i kitij zakoni te felliqur.

sa per dijeni.
    1- ne vendet monoteiste, jo laike, shoqeria ushehiqet sipas normave fetare.Keto vende kane si karakteristike te tyren injorancen, dhunen dhe varferine

2- ne vendet komuniste
    Shoqeria udhehiqet sipas normave dhe idealeve te M.L. Civilizimit i paraprin udheheqesi, dhe shoqeria merr fizonomine e tij.

3- ne vendet e demokracise se lire shteti laik, ka per detyre te ndertoje infrastrukturen qe civilizimi i popullit te arrije standartet e vendeve ne mardhenie me te, te orjentoje shtetasit qe te dine te ndertojne te ardhmen e tyre neprmjet kontributit te elites se perparuar.Me laicizem une kuptoj qe fete nuk kane ndikim tek shteti , por jo te kunderten.Kryesite e kulteve fetare duhet ti binden shtetit.Aty ku preken interesat e popullit dhe te atedheut fete duhet ta masin byythen mire.
    Dhe ne rastin e simboleve, fete nuk duhet ti kundervihen interesave te popullit.
    Shamija eshte dhune ndaj femres, nuk eshte tradite shqiptare,jane shkak per grindje mes nxenesve, eshte karshillek ndaj civilizimit modern europian te cilin e kemi pranuar.Shkolla dhe te gjitha institucionet e shtetit, jane laike dhe si te tilla ato nuk duhen te prekin kete te drejte.Kryqi ne qafe apo ne mur, ferexheja apo thesi ne koke,eshte njesoj me vendose kuranin ne ambjentet e shkolles.

Ne vendet e demokracise civilizimi vjen nga konkurenca mes kulturave dhe jo nga tendenca se kush e kush qendron me fort e kapur pas se vjetres.Te gjithe ato qe kerkojne ne ambjente publike te kultivojne normat paranojake te mardhenieve njerezore, jane te pa deshiruar dhe mbi to duhet te veproj ligji.Keto jane kamikaze te civilizimit njerezore dhe ne duhet ti ndalojme keto.
    Zoteri i nderuar,

Une te argumentova se shamia nuk eshte simbol qe mund te rradhitet ne nje shkalle me kryqin. Nje individ mund ta hjek kryqin nga qafa, nje femer e devotshme ne fene e saj nuk e hjek shamine. A e ke te qerte kete ???
    Nese shoqeria deshiron qe keto vajza ti largoje nga shkolla me preteksin e "simbolit", atehere le ta beje. Une te garantoj, cdo vajze, qe me bindjen e vet e ka vendu shamine mbi koken e saj, do ti shmanget asaj shkolle qe ja ndalon shamine, natyrisht se nuk i shmanget arsimit, ajo do te kerkoj alternativen.....

Une jam vet mashkull, dmth. kurre ne jeten time nuk do ta kem problemin e shamise, por jane motrat e vajzat tona, qe e kan ate problem. Kete nuk ja ben shoqeria, por ja ben ndergjegja e vet..........eshte liri e individit zgjedhja e bindjes fetare ???.......nese nje vajze meret me islamin, ne shkalle te larte intelektuale, vone a heret ajo do ta vendoj shamine, sepse eshte pjese e kompletimit te muslimanes.

Mundohu pak ma ftohet ta shohesh ceshtjen........femijes tim ligjet e austrise nuk ja ndalojn shamine.....pra, per vajzen time nuk shfaqet ki problem, por edhe nese shfaqet, une kam para tja financoj edhe nje shkollim privat.......fjala behet per popullaten shqiptare ne vendlindje, ku akoma ka varferi dhe njerezit jane te mvarur ne permasa te medhaja nga ndihmat sociale, arsimi eshte shtylla numer nje e nje shoqerie te shendoshe....

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ..une jam edukuar dhe shkolluar ne qytetin e vjenes, perndryshe, ne vendveprimin e mocartit, shubertit, freudit, wagnerit e bethovenit....
    Edhe Hitleri po aty u edukua.....

.......kjo qe kam shkruar perndryshe ne boten e civilizuar dhe moderne quhet edhe "sociologji" e kulluar.........
    ....harape!!

PPS: i njeh dispozitat fetare te fese islame ???.....leshimi i mjekres konsiderohet edhe si "sunet", dhe eshte me preteksin qe muslimani nepermjet te mjekres te DALLOHET nga jomuslimani.
    Me fjale te tjera, myslimani kerkon te "diskriminohet" nga jomyslimanet!!
    Mjekra´e burrit eshte kryekeput simbol fetare, e jo per shkaqe estetike.......
    Mjekrra ime u pelqen shume, grave! A thua se une nuk jam mysliman??!!....
    .....aty qendron dallimi sociologjik mes shamise dhe mjekres..
    Ku??!!Ji me i qarte, i dashur sociolog islamik!

......por qe te dija jane ne thelbin e fjales: LESH......por nuk ishte fjala aty....
    ....ndoshta ishte tek "qime"???!!
    Or hoxhe!!
    Po s'te paskan mesuar as edhe nje gram logjike ne merese, mer jahu!!
    Mjekrra na qenka simbol, ndersa shamija jo!! Ne cilen shure te Kuranit e ke lexuar kete, Nastradin efendi?!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Edhe Hitleri po aty u edukua....
    ...........duhet me ma pat drojen mua ???, si mendon ???

Me fjale te tjera, myslimani kerkon te "diskriminohet" nga jomyslimanet!!
    Mjekrra ime u pelqen shume, grave! A thua se une nuk jam mysliman??!!....
    Ku??!!Ji me i qarte, i dashur sociolog islamik!....
    .....jo more, pse `??, nga erdhe ne kete perfundim ???........muslimani me mjeker simbolizon bindjen e tij fetare.....qe ti kur ta shohesh ne rruge, tja cet nje selam......nje pershendetje....

Perndryshe, nuk kam ndegjuar qe dikush te ket "guximin" te diskriminoj nje musliman mu per arsye te mjekres....deshiron ta provosh ???...ti han petllat shoki, ki kujdes....me mire eshte me e pershendet.....te del hesapi me mire...

E din se ne spanjen muslimane u be "mode" qe te krishteret te provokojn muslimanet me fyerjet me te rrenda mbi te cilat qendronte denimi me vdekje, keshtuqe te krishteret e devotshem e merrnin kete per tu bere martir.......deri sa erdhi lajmi nga kisha qe ta ndalojn dukurine se nuk u dilte hesapi i mire...

Sa duket edhe ti po je duke ndjek nje shkolle te tille...

Po s'te paskan mesuar as edhe nje gram logjike ne merese, mer jahu!!
    Mjekrra na qenka simbol, ndersa shamija jo!! Ne cilen shure te Kuranit e ke lexuar kete, Nastradin efendi?!!
    ......kujdes tash....e bene lesh punen......jo cdo gje e llogjikshme eshte edhe llogjike....

tungi
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...........duhet me ma pat drojen mua ???, si mendon ???
    ............muslimani me mjeker simbolizon bindjen e tij fetare.....qe ti kur ta shohesh ne rruge, tja cet nje selam......nje pershendetje....

Perndryshe, nuk kam ndegjuar qe dikush te ket "guximin" te diskriminoj nje musliman mu per arsye te mjekres....deshiron ta provosh ???...ti han petllat shoki, ki kujdes....me mire eshte me e pershendet.....te del hesapi me mire...
    Or Nstradin efendi!! Duhet me ia pas gjithmone drojen qenit, por kjo s'do te thote qe njeriu nuk e mban qenin si mikun me te mire!! Kupton ti, sociologu i opingave te mija??
    E din se ne spanjen muslimane u be "mode" qe te krishteret te provokojn muslimanet me fyerjet me te rrenda mbi te cilat qendronte denimi me vdekje, keshtuqe te krishteret e devotshem e merrnin kete per tu bere martir.......deri sa erdhi lajmi nga kisha qe ta ndalojn dukurine se nuk u dilte hesapi i mire...
    Kete e ke lexuar ne hadithet e admiralit??!!
    Sa duket edhe ti po je duke ndjek nje shkolle te tille...
    Po, shkollen e mospaturit frike nga qent qe lehin!!
    ......kujdes tash....e bene lesh punen......jo cdo gje e llogjikshme eshte edhe llogjike....
    Emblema e urtesise islamike!!!
    Me kete i ke thene te gjitha.......
    Jarigas

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Or Nstradin efendi!! Duhet me ia pas gjithmone drojen qenit, por kjo s'do te thote qe njeriu nuk e mban qenin si mikun me te mire!! Kupton ti, sociologu i opingave te mija??..
    .....une natyrisht se ta zgjas doren te behesh miku im.....mendoj se ta deshmoj me sjelljen time....ka shpresa qe ne te dy me ne fund te behena te pandare sa e shoh une....

Kete e ke lexuar ne hadithet e admiralit??!!.
    .....jo, gjindet diku ne literaturen time qe kam tubuar 15 vitet e fundit.....ta gjej librin nese ke kuriozitet....

Po, shkollen e mospaturit frike nga qent qe lehin!!.
    ......nuk aq e mprehet kjo.....mundohu, gjuha e bukur shqipe ka edhe aftesi me te larta....

Emblema e urtesise islamike!!!
    Me kete i ke thene te gjitha.......
    .......mendon, prandaj edhe je......

tungi
    albanish by nature

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin

na kanada mund te shkojne edhe ne shkolle me thike te tilla. kuptohet, vetem praktikuesit e kesaj feje.
    Le te mos spekullohet me disa gjera. Ne Canada ligjet per armembajtje jane shume te ashpra dhe shembulli qe ke sjelle ti eshte komplet ndryshe nga cfare diskutohet ne kete teme. Thika qe ke vene ne foto e para e punes nuk eshte funksionale, pra vetem dekorative, me teh te paprehur (thjesht nje flete metalike) dhe e dyta mbahet nga komuniteti indian sikh i Punjabit vetem ne nje dite te caktuar te vitit kur kane nje feste te tyren. Menyra sesi ti e sjell si shembull duket sikur neper rruget e Canadase dhe neper shkolla e institucione njerezit shkojne me arme si te ishin gladiatore. Hajde provoje e dil ne publik me nje arme qofte dhe te ftohte dhe e merr vesh mire se cfare te ndodh.

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ato qe i hedh ne bisede tere kohen. Keto ketu:

1. Laiciteti dhe neutraliteti shteteror
    2. Lirite negative fetare
    3. Parandalimi i konflikteve
    4. Debimi nga sfera shteterore e nje sistemi vlerash qe eshte rrenjesisht kunder rendit kushtetutor.

Ti kunderargumentove laicitetin. Keto tjerat jo.
    Nuk shoh se ku bie ne kundershtim me ato te tjerat. Per konfliktet tu pergjigja edhe me pare, se nuk sjell asnje konflikt. Nuk kane ngelur 45 minuta ne klase per te shmangur luften fetare. S'do bej grusht ne pushim myslimani me katolikun e me ateistin dhe pastaj do heqin simbolen e do futen ne klase si miq te hershem.

Se sa jane negative vlerat e lirite e nje feje, eshte tjesht opinion mendoj une. Sigurisht qe ka plot gjera negative apo anti-ligjore dhe ato nuk mund te shfaqen ne Shqiperi pasi shkelin ligjin e kushtetuten dhe denohen.

Prandaj duan apo nuk duan fetaret, ne Shqiperi do ndiqet patjeter nje fe e moderuar dhe me tolerante se eshte e pamundur ta ndjekesh pike per pike Kuranin apo Biblen.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Thika qe ke vene ne foto e para e punes nuk eshte funksionale, pra vetem dekorative, me teh te paprehur (thjesht nje flete metalike) dhe e dyta mbahet nga komuniteti indian sikh i Punjabit vetem ne nje dite te caktuar te vitit kur kane nje feste te tyren.
    e para e punes, ti nuk e ke kapur ne dore asnjehere nje objekt te tille, prandaj flet keshtu. per to eshte objekt simbolik dhe jo arme, por nuk eshte "thjeshte nje flete metalike" sic po thua ti.
    shikoje rastin kur paranje viti e masakruan me nje objekt te tille ate avokatin perseri ne kanada.
    e dyta, ky objekt qe quhet kirpan eshte nje nder 5 detyrimet qe kane sikhet per nga paraqitja e jashtm (5K) dhe NUK eshte e vertete qe mbahet vetem nje here ne vit, sic po thua ti...

tani cfare do te thuash?
    qe sikhet nuk mund te mbajne kirpan ne vende publike?
    ja qe e ke krejtesisht gabim pra.
    informohu me mire.
    shiko rastin e atij 12 vjecarit qe ne fillim u pezullua nga shkolla, sepse shkonte me nje objekt te tille, pastaj vendimi i shkolles u hodh poshte nga gjykata.
    Vasudhaiva Kutumbakam

e para e punes, ti nuk e ke kapur ne dore asnjehere nje objekt te tille, prandaj flet keshtu. per to eshte objekt simbolik dhe jo arme, por nuk eshte "thjeshte nje flete metalike" sic po thua ti.
    shikoje rastin kur paranje viti e masakruan me nje objekt te tille ate avokatin perseri ne kanada.
    e dyta, ky objekt qe quhet kirpan eshte nje nder 5 detyrimet qe kane sikhet per nga paraqitja e jashtm (5K) dhe NUK eshte e vertete qe mbahet vetem nje here ne vit, sic po thua ti...

tani cfare do te thuash?
    informohu me mire.
    shiko rastin e atij 12 vjecarit qe ne fillim u pezullua nga shkolla, sepse shkonte me nje objekt te tille, pastaj vendimi i shkolles u hodh poshte nga gjykata.
    Se eshte perdorur njehere per vrasje, nuk do te thote qe duhet konsideruar patjeter si arme e ftohte. Jane vrare robt dhe me stilolapsa

tani cfare do te thuash?
    informohu me mire.
    Jetoj ne Toronto, Canada dhe kam pare nga afer sesi vishen sikhs. Dhe po, e kam pare dhe prekur nje objekt te tille. Eshte qesharake siguria me te cilen po flet pa e patur fare idene se cfare kam pare apo prekur une. Ata kane tradita per ta mbajtur thiken qe thua ti por nuk lejohen ta mbajne rregullisht pervec nje dite te caktuar. Ketu nuk ka shaka me shtetin. Nuk do tja dije se cfare protestash mund te beje nje komunitet fetar apo kulturor. Rregullat jane rregulla dhe njesoj per te gjithe. Dy jane rruget, ose ingranohu ne shoqeri dhe respekto ligjet e kushtetuten e vendit ose ik nga Canada se me zor njeri si mban. Qe te mos dalim nga tema me gjera te tilla, e kam shprehur dhe me pare ne kete teme, personalisht vendimin e ministrise se arsimit e gjykoj shume te drejte.

Faqja 20 prej 32 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •