jAM PLOTSISHT DAKORD ME SHIGJETEN!!!!!!!!!!
jU UROJ TE GJITHEVE SHENDET E BEGATI PER VITIN 2011.
URIME SHIGJETA E DASHUR.
jAM PLOTSISHT DAKORD ME SHIGJETEN!!!!!!!!!!
jU UROJ TE GJITHEVE SHENDET E BEGATI PER VITIN 2011.
URIME SHIGJETA E DASHUR.
[QUOTE=Kile;2953587]Kile...une e njoh mire karrieren e Miriamit...cdo kengetar i muzikes se lehte shqipetare i tanishem do ta kishte ender te jetonte nje jave jeten artistike te Miriamit ne tre vite e grupit preluders www.preluders.de...kam pare ambasadoren tone ne Austri te perlotej kur ajo - Miriami ,kendonte ne nje salle ku edhe kenga nuk degjohej nga oshetimat dhe duartrokitjet e pafund te njerrezeve...
:T
ÇMIMI I PARË
"Kënga ime"
Teksti: Sokol Marsi
Muzika: Shpëtim Saraçi
Këndon: Aurela Gaçe
Përpjekja e Shpëtim Saraçit për të sjellë në festival një këngë me motive popullore është për t'u përgëzuar, edhe pse kënga nuk është shumë e arritur. Ideja është e mirë, por gjatë këngës ka ndërlikime e spërdredhje notash të panevojshme, tipike kjo për muzikën e Saraçit. Kënga nuk është e nivelit të lartë, por të tjera më të mira nuk pamë. Aurela këndon mirë dhe do të kishte sukses në "Eurovision" sikur kënga të ishte më e bukur.
ÇMIMI I DYTË
"Ende ka shpresë"
Teksti: Alban Skënderaj, Miriam Cani
Muzika: Alban Skënderaj, Miriam Cani
Këndojnë: Alban Skënderaj, Miriam Cani
Kjo është një baladë-serenatë e zakonshme që për nga forma mund të jetë më e pranueshme për veshin e shumicës, por që nga përmbajtja nuk ka asgjë të veçantë. Kënga nuk përcjell ndonjë emocion dhe melodi që të mbetet në mendje. Këngë si kjo mund të bëj dhe unë nja katër a pesë copë në ditë. Njerëzit janë lodhur me këto lloj serenatash. Albani duhet të ndryshojë stil, duhet të bëjë edhe këngë ritmike, si dhe të mundohet të fusë motive popullore nëpër këngët e tij.
Tjetër gjë që nuk më pëlqeu, ishte vendosja e dy emrave tek teksti dhe muzika, domethënë që e kishin bërë bashkë, edhe tekstin edhe muzikën. E kuptojmë që ata e duan shumë njëri-tjetrin, por romantizmin e tyre le ta tregojnë në gjëra të tjera, jo këtu.
Përfundimisht, kënga që do të përfaqësojë Shqipërinë në "Eurovision" nuk është cilësore, po me ç'duket ky ishte niveli i Festivalit Shqiptar të Këngës këtë vit. Nuk i dëgjova të gjitha këngët, po nga këto dy çmimet e para mbeta i zhgënjyer.
Sa ka rene muzika shqiptareKur e para dhe e dyta jane te tilla, mendohet si ka qene kusuri. Mekat...
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
dmth.. agim dhe ti e ktheve shpejt???!!!!! Sikur thoje qe duhet ta fitonte Aurela Gaqe dhe tani....Ndoshta je zhgenjy nga vlersimi per kengen tende. Mua me pelqeu shume ajo kengetaria e re Prifti,ishte vertet zbulim por kenga ishte sperdredhur shume dhe nuk ishte formatu bukur. Ajo kengetare ka te ardhme. Gezuar 2011
Kile i dashtun.
Mos ma mbaj kasavetin, se une nuk privatizuar festivalet. Patjeter duhet te marrin çmim dhe te tjeret. Aurela Gaqe ka te gjitha te dhenat, por Albani dhe Miriami e kanë te ardhmen perpara! Kanga e tyre ishte e mrekullueshme. Sa per Marie Stefi Priftin, te kesh besim qe une siç kam bere 16 vjeçaret historikisht HITE te Festivaleve (po ti kujtoj P. Simaku, I.Libohova, M. Nallbani, A.Shahini, K.Tole, Doruntina Dishen e Flaka Kerlani, DO TA BAJ DHE MARIE PRIFTIN
Këto këngët e Albanit, pasi dëgjohen disa herë, bëhen të mërzitshme.
Vetëm mjaullima e qurravitje si përherë, aq më tepër edhe aludime politike.
Mjafton te shikoje jurine e festivalit , per te kuptuar qe Fituesja ishte Percaktuar , po jo sic u trumbetua me buje nga "gojemadhja" LINDE !!!
DAVID TUKIÇI ne krye te tre viteve ANETAR JURIE PERSERI ???!!!! Po pse valle ?? A thua kane mbaruar kompozitoret shqiptare, me SHUME kontribut ne Muziken e Lehte Shqiptare e vecanerisht ne Festival si EMBLEME E SAJ, qe laj - thaj ATE !!!!
Jo me larg se para 1 jave pashe 3 kompozitore bashke ne nje program promovues per krijimtarine e G. Mullahit - ALFONS BALLICI, LUAN ZHEGU - KENGETAR & KOMPOZITOR, GAZMEND MULLAHI po ka dhe plot te tjere EMRA te tjere JOSIF MINGA, FLAMUR SHEHU, VLADIMIR KOTANI, ALFRED KACINARI , AGRON XHUNGA, etj etj
MANJOLA NALLBANI anetare jurie..... ???!!! Po pse jo AFERDITA ZONJA, EMA QAZIMI, IRMA LIBOHOVA, ALBERIE HADERGJONAJ, FITNETE TUDA . Paraqitjet e fundit te Manjoles ne Festival s'lane ndonje shije suksesi !
ALBAN SKENDERAJ kish qene anetar jurie ne festivalin e fundit qe kendoi MANJOLA dhe nuk e futi ATE ne 10-shen me te mire , duke mos e vleresuar me pike. A MUNDET VALLE MANJOLA T'I JEPTE CMIMIN E PARE ALBANIT ???!!!! AS QE BEHET FJALE !!!
Keto jane gjera qe lehtesisht fare i kap syri i ARTDASHESIT . JURIA NUK ISHTE ASNJANESE - KISHTE 2 ANETARE qe padiskutim edhe nese ishte me e bukura , s'ja jepnin ALBANIT E MIRIAMIT !!!
15 KANTAUTORE pjesmarres ne festival - Pse jo nje KANTAUTOR I SUKSESSHEM PER TE DHENE DHE AI NJE VLERESIM NGA KY POZICION NE JURI ! Pse jo ALEKSANDER GJOKA aq i suksesshem !
U zgjodh Juria e atille , per ta cuar Cmimin atje ku ishte Vendosur tashme !!!
Kur spektatori kupton, KRIJUESIT dhe PROTAGONISTET E FESTIVALIT s'e paskan kuptuar qe cmimi ishte kopsitur tashme ??!! Sigurisht qe po , ndaj jo vetem ne kete forum , por dhe diku tjeter pati forumist te flisnin per kete para se festivali te niste.....
Gjithsesi, gjithcka eshte vendosur ..... MOT ME MIRE !!!!
Ndryshuar për herë të fundit nga sirena_adria : 05-01-2011 më 13:14
Z. Agim - Respekte per vargjet e mrekullueshme qe shkruani ! Veshtire mos te binte ne sy komenti juaj ne krye te kesaj faqe & per hir te se vertetes, s'ju besova syve kur e pashe! Ju ishit ai qe ne intervisten tuaj , sjelle ne Fq. 1 te kesaj teme , shpreheshit se do "benit namin" ne media po te fitonin Albani e Miriam, ndersa tani pas festivalit shkruani se kenga ishte e mrekullueshme & jeni dakort me Shigjeten ......
Linda Halimi ka akuzuar për shitjen e çmimit të parë. A keni një koment për këtë?
Është hedhur uthull në sheqer. Linda Halimi ka thënë se çmimi është shitur dhe do ta marrë Alban Skënderaj. Unë kam protestuar dhe i kërkova stafit të RTSH-së që kjo këngëtare duhej përjashtuar nga festivali. Sepse e dija se po t'i vërtetohet parashikimi Linda Halimit unë stafin drejtues të televizionit, do ta shkatërroja përmes mediave, nëse i japin apo i projektojnë çmimet paradhënie. Nuk jam partizan që TVSH-ja e shet çmimin. Para dy vitesh kisha një këngë të mrekullueshme me Zhulalin, e këndoi Flaka Krelani e Doruntina Dishën, dhe ne ishim përgatit për të fituar, por u votuam nga Xhuvani dhe Alban Skënderaj me zero pikë. Atë vit e mori Adrian Hila me Olta Bokën dhe krijova përshtypjen se çmimi u shit. Vjet fituam unë dhe Zhulali, por ne nuk e kemi privatizuar festivalin. Më vjen keq që mungojnë penat si Gjok Beci apo Xhevahir Spahiu, por meqenëse kam veshur kanatjerën e TVSH-së në 36 festivale, nuk mund të bëhem interesant për lexuesit duke thënë i kanë shitur çmimet. Mund të bëhem "interesant", por i sinqertë duke thënë që TVSH-ja është foleja ku unë kam hedhur të gjitha krijimet e mia. Është hipoteka ime. Mua më kanë vjedhur hipotekën time.
http://www.balkanweb.com/gazetav5/artikull.php?id=89363
Cilin Z. Agim te besojme ? Personalisht e degjoj festivalin per krijimtarine e bukur dhe them se perseri ne kete festival nuk mungoi. Ende kam shpresa se me te mira do te vijne ne vijim.
Juria duhet te ishte tjeter, jo ajo qe pame. Zhgenjyes vleresimet e tyre, vecanerisht LENIA JASHTE FINALES E ARTISTES KEJSI TOLA ME KOMPOZIM TE KRISTI POPES.
KEJSI qe dha nje performance te shkelqyer VOKALE & ARTISTIKE ne EUROSONG me kengen e Maestro Zhulalit & Tuajen dhe KRISTI , kompozitori i VENDIT TE TRETE VJET me " Gjera te Thjeshta " s'besoj se erdhen aq dobet sa per te mos u pranuar as ne Naten Finale !!!
Uroj qe pertej zhgenjimeve qe artistet marrin te mos e braktisin skenen e FESTIVALIT te KENGES !!!
Ndryshuar për herë të fundit nga sirena_adria : 05-01-2011 më 16:12
Krijoni Kontakt