ndoshta. kete nuk e di.
sdq nuk jane "emigrante" me kuptimin e plote te fjales.
ata te gjithe kane neshtetesi amerikane. nenshtetesia portorikane nuk ekzison.
porto riko eshte vendi me i zhvilluar ne ate rajon dhe ka nje dendesi popullsie shume te larte.
haitjanet i hipin malit per te kaluar ne rep dominikane, ndersa dominikanet marrin gomonet per te hyre ne portoriko...![]()
Vasudhaiva Kutumbakam
Ti qe na ben ekspertin ne cdo fushe, ben mire te kontrollosh pak gishtat para se t'u japesh.
Sa per historine se kur afrikanet kane shkuar si skllave ne Puerto Rico gje per te cilen komentova ne ate postim, plasi syte dhe lexo se dhe ne nje cope wikipedia gjen info e jo me ne libra qe na eshte dashur te studiojme:
http://en.wikipedia.org/wiki/African...to_Puerto_Rico
Sa per statistikat, ai ishte gabimi im qe ato statistika qe pashe shpejt e shpejt ishin ndryshe nga realiteti dhe per kete u bazova edhe ne faktin se ne Amerike portorikanet ne pergjithesi e pranojne qe jane te perziere dhe ketu nuk kam pare ndonje portorikan bore te bardhe. Ne Amerike portorikanet jane llumi i shoqerise dhe njerezit kane me teper respekt per zezaket se sa per portorikanet se meshkujt jane vetem per prapesira, kurse femrat jane rrospijet me te medha qe nuk dine te bejne gje tjeter vecse te riprodhojne.
Megjithate, une kam aq respekt per veten sa ta pranoj kur jam gabim dhe kur nuk jam, ndaj dhe kur e fshiva ate pjese e dhashe dhe arsyen pse. Po te ishte qe doja ta mohoja cfare shkruajta, thjesht nuk do jepja nje arsye. Megjithate jo te gjithe jane si ty qe i keput nje "hahahhaha" dhe kujton se po tregon dituri te madhe.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ☆Angie☆ : 09-12-2010 mė 16:58 Arsyeja: Jashtė teme.
kleadoni
Edhe njehere tjeter emri i shqiptareve njolloset me nje vrasje[/QUOTE]
mos u bej merak kleadon e kane ndryshuar gjuhen italianet me shqiptaret te pakten mediat. pastaj nuk kane si te flasin keq per shqiptaret ne nje rast te tille kur kete vere ka patur tre apo kater gra italiane te vrara nga italian pak a shume per arsye te ngjashme. te themi te drejten duket sikur gjithe europa ka ndryshuar pak gjuhen me shqiperin te pakten ne ate pjes qe i takon krijimit te imazhit qe krijohet nga mediat.
ne shume gazeta dhe televizione ka filluar flitet per turizmin ne shqiperi per arritjet stabilizimon etj. me pak fjal po na ndryshojn imazhin. doja te theksoja nje rast ku po jepej nje tip dokumentari per nene terezen ajo prezantuesja sikur ta kishin porositur dhe e ka permendur mos te them nja 100 here faktin qe ishte shqiptare plus qe tregoi dhe origjinen se nga erdhi te familjes emrat e tyre dhe varret se ku jane varrosur te aferm te nene terezes. dha pjesen kur erdhi ne shqiperi dhe coi lule te keta varre. ne te shumten e rasteve sa here qe thoshte nene tereza i shtonte mbas "questa piccola albanese".
duket sikur era fryn nga ana jone dhe nuk mendoj se kjo eshte rastesi ka dicka mbas gjithe ketyre qe e kane ndryshuar sjelljen sa hap e mbyll syte.
Shume keq...duhet te kete qene vajze e bukur kjo kubanja....
Eh c'ka s'ka n'deti !
na mershi te keqen ne shqiptareve ju italianet
se ne jemie te gjithe me shkolle e ju pastroni banjot tona
JO SEKS PARA MARTESE
[QUOTE=_MALSORI_;2943659]behu grek..askush nuk te ndale...QUOTE]
Pse mos te behet harap o breshkaxhi..., mgjs jam dakort me ty, qe nuk na perfasqeson ne ai tipi ne Itali...!![]()
Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua
Nuk kam patur rastin te njoh ndonje killer femrash dhe nuk e besoj se mund ta bej shqipua dicka te tille. Pastaj ajo qe me ben te dyshoj eshte se per te vrare nje femer(larg qofte) nuk besoj se nevojitet kobure per shqipon........ mos thuaj se jam wrong.
Turp dhe mekat... no coment.
Paqe!
Krijoni Kontakt