Kjo pyetje ishte sa per te shtuar numrin e postimeve, apo pati vertet nje qellim?
Po mendoj cdo gje e ke te shkruar me lart. Pyetja ime ishte e menduar si sqarim. I tregova biseduesit nepermjet te nje shembulli te kapshem per te (Milloshevicin dhe fene e serbeve, ortodoksine) ku ai (biseduesi) gabon. Fene serbe une e perdori si sinonim per Djallin. Keshtu e perdora edhe ne kete rast. Kete e bej cdo here kur flas me shqiptare nga Kosova. Sepse nuk kam deagjuar te kete njeri atje qe nuk eshte ne njohuri per vlerat me inhumane ne bote qe kjo fe terheq pas vetes.
Jo, nuk deformova temen. Sepse shembullin e Milloshevicit dhe fese kriminale te popullit te tij, e mora vetem shkurtimisht si shpjegim. Ne cdo teme duhet te kalohet nganjehere ne shembuj, krahasime, e argumente te jashtme. Edhe ti e ben kete gje ne biseda. Edhe Bibla, edhe gjykatesi, tere bota.pasi qe jo vetem qe po deformon temen pasi je duke diskutuar per fene islame na dole tek ajo orthodhokse...
As qe e kam mohuar kete gje ndonje here. As qe mohon kjo teme kete gje. Por prape se prape une nuk jam i nivelit te njerezve si ti. Qe thone: Pasi qe ka edhe ne Bibel dhune, atehere dhuna e Kuranit eshte normale. Une shoh dhune ne te dy librat. Dhe ate liber, te cilin e shoh si me te rrezikshem ne kete aspekt per shoqerine, atij libri i dedikohem se pari. Dhuna e Bibles eshte rrethprere ne Perendim. Eshte domestikuar bisha qe del nga Bibla. Ndaj nuk ka shume rrezik nga kjo. Ndryshe eshte puna me Kuranin.Dhune dhe gjakterdhje ke edhe ne Bibel...
Shume e vertete. As Milloshvici, as Hitleri, as Enver Hoxha e as gjithe dilktatoret me te medhenje ne bote se bashku nuk kane vrare njerez me shume sesa "besimtaret e Bibles". E njejta vlen per besimtaret e Kuranit. Dhe keta te fundit ende nuk e kane mbaruar kete mision. As ata te Biles teresisht jo, por te pakten ne sferen e jeteses tone, ne Europe, po.Pse pak kane bere gjakderdhje edhe te krishteret, kryesisht ata latine..., flas jo vetem per kryqezatat..., mendo sa popuj u zhduken nen kryqet e drunjte qe sollen nga Evropa...
Po o vella, shkojme edhe fort mire. Sepse kur i tregon njeriut se Kurani permban dhune dhe gjera qe njerezimi i quan krime e pislleqe, atehere njeriu (shqiptari musliman, njeriu normal) fillon te mendoj: Zoti im qenka kriminel? A eshte Zoti kriminel? Jo, nuk ben. Cfare qenka ne pyetje? Me siguri eshte ne pyetje se Kurani nuk ka lidhje me Zotin (njejte si Bibla). Dhe keshtu fillon domestikimi i bishes se Kuranit njejte si asaj te Bibles. Lexo postimin me lart si e shpjegoj, si e argumentoj, perse Kurani eshte i pandashem nga ekstremizmet islame.Jo o vella i nderuar, duke sulmuar shqiptari shqiptarin ne Besim, nuk do te shkojme kurre perpara,
Ne shumicen mbiabsolute te rasteve nuk ofendohet. Por thjesht citohen fjali, te cilat urdherojne dhune e krime ndaj jobesimtareve. Pra flitet me argumente. Por puna eshte se keto fjali thjesht jane per te u urrejtur. Sepse jane per mua shtazarake. Prapa tyre shoh nje bishe, nje magjyp qe sapo del nga shpella dhe fillon te genjeje boten mbi Zotin dhe parafytyrimet e Zotit. Me rendesi eshte se une nuk sulmoj, ofendoj apo akuzoj ke i pari. Ndersa kur lexoj fjali ne Kuran qe thone "Ai qe s'lufton per Allahun, lufton per Djallin", e ofendoj "Zotin" qe ka shkruar kete fjali, njerin qe e beson dhe cdo gje qe ka lidhje me te. Une s'kam lidhje me Djallin. Prandaj eshte ofendim per mua te me veje dikush ne konotacion me Djallin. Per kete arsye ofendoj mrapa, akuzoj mrapa.duhet te diskutohet pa u ofenduar, e ndoshta ndokujt edhe mundesh ti, une, tjetri, ti hapim syte, por kurre me urrejtje dhe akuza...,
Nuk e thashe qe shqiptari musliman apo katolik eshte shkaktar per krimet fetare. Por - lexo temen - behet fjale per nje tentim per te parandaluar realizimin e mendimeve djallezore qe permban Kurani (njejte si Bibla, por qe flitet ne tema tjera per te). Pra per mosrealizimin e mendimeve te Kuranit qe kam cituar ne kete teme. Nuk gjeni askush asnje norme (vlere, rregull) shqiptare, sipas te ciles keto citime nuk jane urdhera per veprime inhumane. Nese gjeni nje, ketu jam, ju mirepres te gjithe. E vetmja vlere shqiptare qe u permend deri tani ne lidhje me njerin (vetem njerin) nga citimet e mia te Kuranit, ishte vetembrojtja, pra e drejta per vetembrojtje. Por ne saje te bisedes, ne saje te kunderargumenteve qe pasuan, u sqarua - te pakten per mua - se nuk behet fjale per vetembrojtje, por se nje mbareveshtrim i fjalive qe kam cituar tregon se Kurani miraton dhe rekomandon dhune ndaj jobesimtareve. Vlera tjera shqiptare me te cilat mund te justifikohen keto citime nuk u sollen. Po pate ti ndonje, urdhero.pasi qe nuk eshte shkaktar per vrasjet e binladenit nje mysliman shqiptar..., po ashtu si nuk mund te jete fajtor nje katolik shqiptar per ē'farosjen ne mase te indios-ve ne amerikat, e po keshtu orthodhokset shqiptar per krimet e millosheviēeve serb, pra feja s'ka pune ne konstatimet e tua.
Krijoni Kontakt