Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 113
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Mire e thua o chino, por kur flitet per nje serb si Millosheviēi..., ē'ke qe i ngaterron gjerat me fene, thuaj serbet dhe jo "feja serbe"...,
    Kjo pyetje ishte sa per te shtuar numrin e postimeve, apo pati vertet nje qellim?
    Po mendoj cdo gje e ke te shkruar me lart. Pyetja ime ishte e menduar si sqarim. I tregova biseduesit nepermjet te nje shembulli te kapshem per te (Milloshevicin dhe fene e serbeve, ortodoksine) ku ai (biseduesi) gabon. Fene serbe une e perdori si sinonim per Djallin. Keshtu e perdora edhe ne kete rast. Kete e bej cdo here kur flas me shqiptare nga Kosova. Sepse nuk kam deagjuar te kete njeri atje qe nuk eshte ne njohuri per vlerat me inhumane ne bote qe kjo fe terheq pas vetes.

pasi qe jo vetem qe po deformon temen pasi je duke diskutuar per fene islame na dole tek ajo orthodhokse...
    Jo, nuk deformova temen. Sepse shembullin e Milloshevicit dhe fese kriminale te popullit te tij, e mora vetem shkurtimisht si shpjegim. Ne cdo teme duhet te kalohet nganjehere ne shembuj, krahasime, e argumente te jashtme. Edhe ti e ben kete gje ne biseda. Edhe Bibla, edhe gjykatesi, tere bota.

Dhune dhe gjakterdhje ke edhe ne Bibel...
    As qe e kam mohuar kete gje ndonje here. As qe mohon kjo teme kete gje. Por prape se prape une nuk jam i nivelit te njerezve si ti. Qe thone: Pasi qe ka edhe ne Bibel dhune, atehere dhuna e Kuranit eshte normale. Une shoh dhune ne te dy librat. Dhe ate liber, te cilin e shoh si me te rrezikshem ne kete aspekt per shoqerine, atij libri i dedikohem se pari. Dhuna e Bibles eshte rrethprere ne Perendim. Eshte domestikuar bisha qe del nga Bibla. Ndaj nuk ka shume rrezik nga kjo. Ndryshe eshte puna me Kuranin.

Pse pak kane bere gjakderdhje edhe te krishteret, kryesisht ata latine..., flas jo vetem per kryqezatat..., mendo sa popuj u zhduken nen kryqet e drunjte qe sollen nga Evropa...
    Shume e vertete. As Milloshvici, as Hitleri, as Enver Hoxha e as gjithe dilktatoret me te medhenje ne bote se bashku nuk kane vrare njerez me shume sesa "besimtaret e Bibles". E njejta vlen per besimtaret e Kuranit. Dhe keta te fundit ende nuk e kane mbaruar kete mision. As ata te Biles teresisht jo, por te pakten ne sferen e jeteses tone, ne Europe, po.

Jo o vella i nderuar, duke sulmuar shqiptari shqiptarin ne Besim, nuk do te shkojme kurre perpara,
    Po o vella, shkojme edhe fort mire. Sepse kur i tregon njeriut se Kurani permban dhune dhe gjera qe njerezimi i quan krime e pislleqe, atehere njeriu (shqiptari musliman, njeriu normal) fillon te mendoj: Zoti im qenka kriminel? A eshte Zoti kriminel? Jo, nuk ben. Cfare qenka ne pyetje? Me siguri eshte ne pyetje se Kurani nuk ka lidhje me Zotin (njejte si Bibla). Dhe keshtu fillon domestikimi i bishes se Kuranit njejte si asaj te Bibles. Lexo postimin me lart si e shpjegoj, si e argumentoj, perse Kurani eshte i pandashem nga ekstremizmet islame.

duhet te diskutohet pa u ofenduar, e ndoshta ndokujt edhe mundesh ti, une, tjetri, ti hapim syte, por kurre me urrejtje dhe akuza...,
    Ne shumicen mbiabsolute te rasteve nuk ofendohet. Por thjesht citohen fjali, te cilat urdherojne dhune e krime ndaj jobesimtareve. Pra flitet me argumente. Por puna eshte se keto fjali thjesht jane per te u urrejtur. Sepse jane per mua shtazarake. Prapa tyre shoh nje bishe, nje magjyp qe sapo del nga shpella dhe fillon te genjeje boten mbi Zotin dhe parafytyrimet e Zotit. Me rendesi eshte se une nuk sulmoj, ofendoj apo akuzoj ke i pari. Ndersa kur lexoj fjali ne Kuran qe thone "Ai qe s'lufton per Allahun, lufton per Djallin", e ofendoj "Zotin" qe ka shkruar kete fjali, njerin qe e beson dhe cdo gje qe ka lidhje me te. Une s'kam lidhje me Djallin. Prandaj eshte ofendim per mua te me veje dikush ne konotacion me Djallin. Per kete arsye ofendoj mrapa, akuzoj mrapa.

pasi qe nuk eshte shkaktar per vrasjet e binladenit nje mysliman shqiptar..., po ashtu si nuk mund te jete fajtor nje katolik shqiptar per ē'farosjen ne mase te indios-ve ne amerikat, e po keshtu orthodhokset shqiptar per krimet e millosheviēeve serb, pra feja s'ka pune ne konstatimet e tua.
    Nuk e thashe qe shqiptari musliman apo katolik eshte shkaktar per krimet fetare. Por - lexo temen - behet fjale per nje tentim per te parandaluar realizimin e mendimeve djallezore qe permban Kurani (njejte si Bibla, por qe flitet ne tema tjera per te). Pra per mosrealizimin e mendimeve te Kuranit qe kam cituar ne kete teme. Nuk gjeni askush asnje norme (vlere, rregull) shqiptare, sipas te ciles keto citime nuk jane urdhera per veprime inhumane. Nese gjeni nje, ketu jam, ju mirepres te gjithe. E vetmja vlere shqiptare qe u permend deri tani ne lidhje me njerin (vetem njerin) nga citimet e mia te Kuranit, ishte vetembrojtja, pra e drejta per vetembrojtje. Por ne saje te bisedes, ne saje te kunderargumenteve qe pasuan, u sqarua - te pakten per mua - se nuk behet fjale per vetembrojtje, por se nje mbareveshtrim i fjalive qe kam cituar tregon se Kurani miraton dhe rekomandon dhune ndaj jobesimtareve. Vlera tjera shqiptare me te cilat mund te justifikohen keto citime nuk u sollen. Po pate ti ndonje, urdhero.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 01-12-2010 mė 08:05

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    O Chino, nėse dikush mė sulmon dhe tenton apo edhe mė dėbon me dhunė nga shtėpia ime, trualli im, nuk ka nevojė as Zoti, as Kur“ani, as bibla e as dreqi, e bile, as ti, tė mė thotė luftoje apo vrite atė( sulmuesin), por, po pata mundėsi, jo se e luftojė por edhe e vras e rjepi pėr sė gjalli. Kėshtu i kuptoj unė kėto fjali.
    Jo o Sami, e thua kot se kinse behet fjale per vetembrojtje. I dhash argumentet perse nuk behet fjale per vetembrojtje, por per urdherim te dhunes derisa te pushtohet tere bota. Per hegjemonizem islam.

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    [QUOTE=Pa_doreza2;2937284]

Si mbase teje Historia duhet te shkruhet si mbase Kuranit
    Jo, jo, mė ke keqėkuptuar. Nėse dikush studion Kur`anin, duhet studiuar edhe historia e atij populli, nga rrjedhė Kur`ani.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Vet o Sami e pranon qe ka njerez te besimeve te ndryshme qe jane te drejte pamvaresisht se te ē'fare besimit jane..., po ashtu si edhe une fola me larte me chinon, ka edhe turq te mire po ka edhe greke te mire, ka edhe arab te mire si ka pa tjeter serb te drejte..., pamvaresisht se ē'fare bindjesh kemi ne, ē'fare paragjykimesh kemi dhe sa dijeni kemi ne eksperiencen e jetuar o te trashegimuar..., kryesore eshte qe ka njerez te mire ne tere boten, nuk ka se si te akuzohet nje besim ne veēanti..., te pakten kjo s'duhet te ndodhe midis shqiptareve.., pasi nuk vlen per tolerancen..., por per ndarje...
    Njerezit qe i takojne nje besimi, i cili thote se njerezit qe nuk i takojne ketij besimi dhe qe nuk luftojne per kete besim, i takojne besimit ne Djallin dhe luftojne per Djallin, nuk mudn te jene te mire. Keshtu qe "serbet", "arabet", "greket" e mire per te cilet ju flisni nuk jane serbe, greke e arabe fare. Sepse nuk besojne keso mbeturinash, kur keto ju shkruhen ne "libra te shenjte".

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Sahih Bukhari 97/24, 10/129

Ne diten e gjykimit, Zoti do te hape kemben e Tij dhe do t'ia tregoj Profetit

Zoti do te shfaqe kemben e Tij tek besimtaret dhe ata pastaj do te perulen
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    [QUOTE=Sami Hyseni;2937291][QUOTE=Pa_doreza2;2937284]

Jo, jo, mė ke keqėkuptuar. Nėse dikush studion Kur`anin, duhet studiuar edhe historia e atij populli, nga rrjedhė Kur`ani.[/QUOTE]

Fjala Kuran rrjedhe nga shpella e Kumranite afer detit te Vdekur
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    O Chino, nėse dikush mė sulmon dhe tenton apo edhe mė dėbon me dhunė nga shtėpia ime, trualli im, nuk ka nevojė as Zoti, as Kur“ani, as bibla e as dreqi, e bile, as ti, tė mė thotė luftoje apo vrite atė( sulmuesin), por, po pata mundėsi, jo se e luftojė por edhe e vras e rjepi pėr sė gjalli. Kėshtu i kuptoj unė kėto fjali.
    Gjithashtu edhe une.....por kur diskutojme per Islam, kemi parasysh gjithmone Harapet!! A mund te me thuash se ne ēfare territori shtriheshin myslimanet perpara Islamit dhe ne ēfare territori shtrihen tashi??!!
    A e din ti nese ka akoma egjiptiane qe flasin gjuhen e tyre apo berbere ne territoret e meparshme??!!...etj,etj.....
    Jarigas

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

Jo, jo, mė ke keqėkuptuar. Nėse dikush studion Kur`anin, duhet studiuar edhe historia e atij populli, nga rrjedhė Kur`ani.
    Kurani thote per vete se eshte fjala e Zotit, pra ajo se si duhet ketuar per te shkuar ne rruge te Zotit. Nuk thote se eshte liber historik. Nuk mund te varesoje Zoti fjalen e tij dhe me te fatin e njerezimit nga njohja e historise se nje populli te caktuar. Per shume arsye nuk mundet. P.sh. sepse historia eshte lende subjektive. Interpretohet nga njerezit ndryshe. Eshte lende kontroverze. Pergenjeshtrohet pjeserisht. Eshte lende jo ekzakte. Permban shpesh gabime, qe gjinden shekuj me vone. Keto gjera i tregon thjesht historia arabe, ku mbi cdo veprim te Muhamedit ka te pakten 10 interpretime, 10 pershkrime te ndryshme. Zoti duhet te kete qene budalla i shkalles se larte po te kete varesuar fjalen e tij, fatin e njerezimit nga nje lemi kaq labile.

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Jo o Sami, e thua kot se kinse behet fjale per vetembrojtje. I dhash argumentet perse nuk behet fjale per vetembrojtje, por per urdherim te dhunes derisa te pushtohet tere bota. Per hegjemonizem islam.
    E po mirė, pra tek ne akoma nuk kam ndėgjuar se njė shqiptar musliman, ka tentuar, tenton t`ia imponoj fenė Islame njė shqiptari krishter apo ateist, me dhunė apo vrasje.
    Nėse ka raste tė tilla, unė, si musliman ( jofanatik) e akuzojė dhe dėnojė kategorikisht.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ti po, por a mund te jete edhe Zoti keso bishe?
    Dyshoj. Keso gjera nuk do kishin pranuar te bejne as shumica e njerezve, e lere me nje Zot. Ky eshte ai demi qe shkakton Islami ne njerez. I binde se Zoti eshte kriminel, gjakatar, perverz, asocial. Dhe i kryejne te gjitha krimet, bishesite, perverzitetet e asocialitetet duke u referuar ne te (ne Zotin). Per te mos patur shume keso njerez, hapen keso tema si kjo. Kur magjypi te meson per Zotin, Zoti del si magjyp. Ndaj meso veten per Zotin, se me mire te bie.

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •