Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Pajtohem plotesisht me Izadoren.
    Femres ne perendim i ofrohen te gjitha kushtet qe ajo mund te zgjedh per te ardhmen e saj,gje qe femrave ne vendet joperendimore ju mungon kjo zgjedhje,trajtohen vetem si objekt pune dhe fabrike femijesh.
    Sa i perket dhunes kunder femres ne pergjithesi duhet te behet nje dallim,perderisa femrat evropiane raportojne policine per dhune qoftë edhe per nje ofendim ose kercenim me fjale,ne vendet tjera jo perendimore edhe po te rrafet çdo dite femra nuk raportohet kjo dhune.Thjeshte vendet tjera joperendimore nuk kane nje gatishmeri e as kulture demokratike te raportimit te kesaj dhune.
    Smund te krahasohet kurrsesi perendimi me vendet tjera sa i perket kesaj dhune kurrsesi.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Njerez te dobet, qe e shikojne femren si pronen e tyre ka kudo ne bote pa dallim feje, race.
    Prandaj ximo sic e permendi dhe colomba nese te dhimbset femra duhet te dhimbset dhe ajo muslimania, jo vetem kristjania. Te pakten kristjania ka aq force e te drejta ti thote jo dhunes. E mbron shteti gruan e dhunuar. I krijon kushte qe te mos jete e detyruar te jetoje me dhunuesin. I jep shtepi, ushqim, sherbim mjeksor falas, e shume sherbime te tjera per veten e femijet e saj. Po ato te lindjes a jane te mbrojtura nga dhunuesi?
    mia nuk ka ekzistu e as nuk ekziston ligj shtet apo njeri qe e rrespekton e mbron dhe e qmon me shum femren se sa zoti me ligjet e tij te zbritura ne kuran dhe sunet kete e kan deshmu dhe e deshmojn perqdo dit ata qe i lexojn te drejtat e femres ne islam

mia e di qe ke urrejtje ndaj fes islame dhe ndaj muslimaneve mirpo e di se ket urrejtje e ke nga mos dija sepse ti se njeh fen islame dhe si njeh ata njerz qe praktikojn fen islame ty ta kan mbushur koken mediat dhe njerizt anti islam qe perqdo dit ne mediat botrore islamin e quajn te dhunshem

mia nese femra persekutohet nga muslimanet nuk do thot ate e urdheron islami islami nuk duhet te gjykohet sipas pasusve te tij por sipas ligjeve te tij

mia ne fen time femra lejohet te rrihet vetem me brush te dhmbve dhe a e di ti se sa dhemb brusha e dhembve mirpo ne asnje menyr feja ime nuk lejon qe te lendojm nga goditjet femren

mia nese nje njeri qe nuk din te vozis makinen hyp ne nje makin te re dhe e vozit derisa ta shkatrroj kend do e fajsoje ti veturen apo shoferin?

evropa dhe amerika jan shum larg nesh sa i perket industris ekonomis i kan te gjitha te mirat por sa i perket rrespektit te femres dhe familjes jan shum prapa shqiptarve
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    evropa dhe amerika jan shum larg nesh sa i perket industris ekonomis i kan te gjitha te mirat por sa i perket rrespektit te femres dhe familjes jan shum prapa shqiptarve
    Sorry , por me duhet te te kundershtoi, po flet pa baza dhe pa e njohur jeten e perendimit.
    Perendimi i dha lirin mashkullit patriakal , por i mori edhe dicka "te vyer" kontrrollin , kenaqesin e te qenit dominat mbi femren dhe familjen e tij .Pra nuk eshte me ai qe komandon , jane ligjet ku te gjithe pa dallim gjinie jane te barabart.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Sorry , por me duhet te te kundershtoi, po flet pa baza dhe pa e njohur jeten e perendimit.
    Perendimi i dha lirin mashkullit patriakal , por i mori edhe dicka "te vyer" kontrrollin , kenaqesin e te qenit dominat mbi femren dhe familjen e tij .Pra nuk eshte me ai qe komandon , jane ligjet ku te gjithe pa dallim gjinie jane te barabart.
    sot ne kosov ku jetoj une femra i ka te gjitha te drejtat me nje fjal eshte shefe dhe komandon ne familje ka kalu koha kur jan shtyp femrat
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Ximo, ne perendim femrat respektohen me shume. ka me shume kulture. Mentaliteti i dhunes ndaj femres jane me shume ne vende me te varfra, aty ku mbizoteron injoranca.
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Kerrar
    Anëtarësuar
    15-02-2009
    Postime
    120
    Ne Perendim deri ne nje kohe nuk ka pas te drejta quajtur "drejta e gruas". Pas vitit 1900 filluan dalengadale ti jipen te drejtat. Femrat duhet ti kene te drejtat. Torturimi i gruas eshte marrezi ne boten tone por edhe haram ne fejen Islame. Gruan duhet respektuar shume e shume.Disa prej grave kete respektim jan duke e keqperdorur.

Perendimi eshte ne krizen maksimale morale, per arsye se rryma ne mes te viteve 80 ta e deri ne ditet e sotme qe parasheh "Me shume Sex", dalengadale eshte duke u dobesuar. Nje Grua me lindje ne vitin 1960 ne Finlande marredhenien e pare seksuale bente pas martesen, por ajo grua me lindje ne vitin 1990 para marteses ka bere shume marredhenie seksuale, dhe kur te kuptohet se nuk ka vlere kjo, tashme hyne ne krize morale.

Psikologjikisht eshte deshmuar qe trupi i gruas, i nxjerr prej vetes mashkullin. Sidomos vajzat europiane qe nuk e hoqin miniqin e gjithmone jane me dekolte kerkojne te drejtat. Duhen disa permirsime, se mendoj qe edhe femrat nuk kane te drejte te terheqin mashkujt me veshjet e tyre, edhe pse genjejne qe nuk pelqejne te shikohen nga meshkujt.

i/e regjistruar Maska e genti1972
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    292
    nuk kan faj femrat ..kan faj meshkujt qe i bien jarget kur shohin b.thet e 1 femre me fustan te shkurter.....

M'KA IK ZARI

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga COB Lexo Postimin

Psikologjikisht eshte deshmuar qe trupi i gruas, i nxjerr prej vetes mashkullin. Sidomos vajzat europiane qe nuk e hoqin miniqin e gjithmone jane me dekolte kerkojne te drejtat. Duhen disa permirsime, se mendoj qe edhe femrat nuk kane te drejte te terheqin mashkujt me veshjet e tyre, edhe pse genjejne qe nuk pelqejne te shikohen nga meshkujt.
    E kush nuk do te bjeri ne sy? Meshkujt nuk kane qejf ti bien ne sy nje femre, vetem femra? Femra perdor veshjen, e meshkujt fjalet, veprimet.
    Feelings change - memories don't.

Kerrar
    Anëtarësuar
    15-02-2009
    Postime
    120
    Citim Postuar më parë nga genti1972 Lexo Postimin
    nuk kan faj femrat ..kan faj meshkujt qe i bien jarget kur shohin b.thet e 1 femre me fustan te shkurter.....
    Fajet kane femrat, se femrat i veshin ato tesha per te terhequr vemendjen e mashkullit.E nuk ka mashkull qe mund te duroj te shoh nonstop femra me miniq.Ai qe thot duroj, apo nuk me pengon thjesht genjen. Egoja e femrave dihet shume mire. Po te ndiheshin me te vertete keq per shikimin e mashkujve mbi ta, atehere nuk do te visheshin kesisoj. Femrat evropiane pranojne kete fakt, por te shqiptaret apo me gjeresisht ballkanasit, edhe kerkojne me shiku ne trupin e femres, edhe thjesht kinse nuk i behet qejfi kur te shikojm.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga COB Lexo Postimin
    Fajet kane femrat, se femrat i veshin ato tesha per te terhequr vemendjen e mashkullit.E nuk ka mashkull qe mund te duroj te shoh nonstop femra me miniq.Ai qe thot duroj, apo nuk me pengon thjesht genjen. Egoja e femrave dihet shume mire. Po te ndiheshin me te vertete keq per shikimin e mashkujve mbi ta, atehere nuk do te visheshin kesisoj. Femrat evropiane pranojne kete fakt, por te shqiptaret apo me gjeresisht ballkanasit, edhe kerkojne me shiku ne trupin e femres, edhe thjesht kinse nuk i behet qejfi kur te shikojm.
    Edhe ku qendron problemi ? Ke hall se te lodhen syte ?
    Feelings change - memories don't.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •