Close

Rezultati i Sondazhit: A do ta mbështesnit personalisht idenë e Shqipërisë Etnike?

Votues
102. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

85 83.33%
  • Jo

12 11.76%
  • Nuk e di

4 3.92%
  • Refuzoj (të përgjigjem)

1 0.98%
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 117
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Nuk duhet te mendojm bashkimin me Kosoven e Macedonin kjo vetem se ka perfunduar. Te mendojm ta marrim evropen dhe Romen po e bejm kryeqytet te Shqiperis, jeni te pajtimit ??
    Ndoshta dikush do thote jo, jo Romen por, Londren do bejm kryeqytet. Ky problem eshte i leht dhe zgjigjet shpejt.

Llogarite a kemi banor me shume se Kina ?? Apo ta marrim gjithe boten ??

[QUOTE=Zoti Basha;2927464]

2) Nuk shoh asnj ndryshim mes shqiptareve te shqiperis,e ksoves, maqedonise e trojeve te tjera. Nuyk egzisotn ‘kombi kosovar’ e idiotesira te tilla: jemi shqiptare te gjithe.
    Vertet jemi shqiptare por ndryshime ka.

[QUOTE]7) Pergjate gjith ehistorise kane qene pikerisht kombet e ndara ne shume shtet qe kane prosperuar[QUOTE]C'fare? Lere, e di cdomethene.

SHBA ishte e ndare ne 13 koloni dhe U be shteti me i zvilluar.

Gjermanet kane qene te ndare ne 39 shtet te ndryshme dhe kane qene zemra industriale e europes!
    ME duket se ishte gjate bashkimit kur ishin me te zvhilluar.

Pas bahskimit nisen te nxisinin luftra, ndersa deri para se te bahskohehin ishin kombi me paqesor ne kontinent! Bahkimi i ktheu ne popullin luftenxites qe kane qene der para pak kohesh!
    Bashkim eshte mbi jetes.

8) Italianet e ndare ne dhjetra shtet kane qene djepi kulturor i europes, i tregtise, kapitalizmit dhe rilindjes!
    Bashkimi ishte me me vlere sesa sistemi qe po mbanin me perpara. prandaj u bashkuan. Perseri, bashkimi eshte mbijetes.
    Kultura europiane eshte italiane!
    Edhe shqipater, po ashtu greke....

Dhe sigurisht, pas bahskimit edhe ky vend degradoi ne pacavuren qe eshte sot, q enuk rpodhon dot me as nej kenge te hajrit, jo me nje kultur te tere.
    Hmm, cfare? Po ja keput kot.

Hollanda e decentrarlizuar ne shuem provinca shpiku kapitalizmin ne europe dhe trgeoi shembullin se si mudn te pasuorhet nje komb i tere
    No comment.

Shteti me i pasur per fryme sot ne europe eshte zvicra e decentralizuar, jo shtet e tjera te centralizuara
    Gabim.

11) Jaaponia e ndare ne shume shtete deri para nje shekulli qe i vetmi vend jo-europian qe u industrializua me forcat e veta, dhe nuk u kolonizua kurre!
    U detyrua tu hap nga Amerika. hati 2 porte per vendet e huaja. Perseri gabim. Japonia u industrializua gjat "Meiji Restoration" dhe me larte, dhe gjate meiji restoration "shtetet" u bashkuan.

12) Kina, sa kohe ishte e ndare ne shume shtet prodhonte shpikje dhe kulture! Porsa bahskohej, degradonte.
    Ti krahason 90 e ca % te historise me disa perqindje te vogla. Shiko Kinen tani, c'fare arriti Europa, japonia, SHBA, ajo e arriti me pak kohe.

Ne pergjithesi e gjithe EUROPA u zhvillua aq shume se ishte nje qyteterim i vetem i ndare ne qindra e qindra shtete!
    Europa eshte kontinent. Ne afrike ka pasur shume here me shume "shtete" se ne europe dhe nuk arriten ate zhvillim.

Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin
    Militarizmi gjerman nuk nisi me hitlerin, por qe me bizmarkun. Hitleri ishte vetem perfunimi llogjik i rruges se prusise. Se pse vetem nje gjermani e bahskuar mund ti bente atotmerre, kjo eshte pune e nderlikuar.
    Cfare ka te beje hitleri me prusine? oO
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

3) popuj ne shuem shtete? Ngat'ia filloj? Anglo-sakskonet: nje gjuhe, nja 20 shtete. tani, jane apo nuk jane anglo-saksonet nder me te pasurit sot? sigurisht, nes enuk te pelqen amerika, iken ne angli dhe kjo i ben resiopn anglise dhe amerikes te mos e dhjesin me taksa. australia, zelanda, e shume t etjere. gjermanet, kane 5 shtete.
    Kan qen te bashkuar dhe jane ndar, ne kemi qen dhe jemi te ndare dhe po diskutojme te bashkohemi. Jo e njejta gje. Pastaj, s'mund te krahasosh shqiptare me "anglo-saxons". British Empire eshte x dhe ne jemi y. >.>
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    1) sekret bankar kane nja 20 vende. Monako, Lihtenshtajn, bahamas, qipro. zvicera nuk eshte unike ne kete.

2) zvivera eshte e decentralizuar pasi mbi 2/3 e shpenzimeve publike behennga kantonet, jo qeveria. vertet nuk eshte federate shtetesh, por konfederate 28 shtetsh qe quhen 'kantone'

3) popuj ne shuem shtete? Ngat'ia filloj? Anglo-sakskonet: nje gjuhe, nja 20 shtete. tani, jane apo nuk jane anglo-saksonet nder me te pasurit sot? sigurisht, nes enuk te pelqen amerika, iken ne angli dhe kjo i ben resiopn anglise dhe amerikes te mos e dhjesin me taksa. australia, zelanda, e shume t etjere. gjermanet, kane 5 shtete.

4) q eombi dhe shteti u dashkan te jene nje, kjo eshte teori militariste e nacionalste ne kuptimin e keq te termit. nese, supozojme, kosova nk do te bahskohet, qysh i behet? ta pushtojme me zor? po sikur nesr himara te mso doje te qendroje me ne shqiperi, do fillojme represio0n stil serb apo do i leme me ik? ore po sikur zvicren ta pushtonin e ta ndanin mes tyre gjermania, franca dhe italia, mire do benin?

shkurt, nuk perputhet teoria qe shteti duhet te jete komb me teorine evte-vendosjes: ose njera, ose tjetra.
    wow! anglo-saksonet????? ne cilin vit jetojme ne?
    e di ti se skocezet dhe anglezet nuk e quajne vehten nje popull. madje t'i quash skocezet angleze, e marrin per fyerje te rende? skocezet jane skoceze e anglezet angleze.
    po banoret e kosoves, cfare e quajne vehten? shqiptare apo kosovare?
    shqiptaret e shqiperise dhe ata te kosoves e quajne vehten nje popull. jane shqiptare.
    pra ky krahasim yt nuk vlene.
    hajde! gjej te tjere se mua nuk po me bie akoma nder mend asnje.
    disa popuj qe edhe vehte quhen NJE POPULL por jetojne ne disa shtete. gjeji pak!

zvicra eshte konfederate. shpenzimet administrohen nga kanotonet. por eshte NJE SHTET. jo tre shtete.
    kjo ndodhe edhe ne gjermani ne njefare mase.
    per te marre si shembull zvicren, ti duhet te thoje: shqiperia dhe kosova duhet te jene bashke nen nje shtet, por secila te administroje te ardhurat vehte. ky eshte modeli zvicerian... jo te marresh si shembull zvicren e te thuash qe duhet te jemi te ndare. eshte pa lidhje...

perseri po te pyes pasi une seriozisht nuk njoh ndonje rast.
    me trego nje popull qe vehten e quan nje popull, por jeton ne disa shtete te ndryshme, me deshire te vet!!!
    dhe mos me jep ndonje rast tjeter si anglosaksont sepse qeshin gomeret.
    edhe austriaket dhe gjermanet nuk e quajne vehten nje popull. austriakeve t'i thuash gjermane e marrin per fyerje...
    Vasudhaiva Kutumbakam

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Aldi-Aldo Lexo Postimin
    Kan qen te bashkuar dhe jane ndar, ne kemi qen dhe jemi te ndare dhe po diskutojme te bashkohemi. Jo e njejta gje. Pastaj, s'mund te krahasosh shqiptare me "anglo-saxons". British Empire eshte x dhe ne jemi y. >.>
    normal qe nuk kane si te krahasohen. eshte marrezi.
    te shkosh ne skoci e te thuash jemi ne angli ose ju jeni angleze.... pupupupu. te plasin ballit ndonje shishe birre. hahaah
    e ky e krahason me rastin shqiperi - kosove
    Vasudhaiva Kutumbakam

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Z. Basha faleminderit per pergjigjen. E lexova me kujdes postimin dhe ne shume pika nuk pajtohem. Sigurisht qe diteve ne vijim do te kemi per cka te bisedojme. Tani me mugon koha.
    Te pershendes.

Po e shkepus vetem kete pjese:

d.m.th pengesa e vetme qenka ligji. Ne kohen kur po detyrohemi qe ligjet t'i pershtasim me ato te BE-se, dhe rrjeshimisht do te jene te njejtat ligje si atje edhe ketu...cfare pengese do te shkaktone ligji!?
    pse meresh me njeri **** te till qe nuk mer vesh as nga ligjet, as nga politika as nga asnje gje.

varja mos e harxho kohen kot.
    Mia San Mia

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar më parë nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Keta jane greket qe duhet te jetojn ne Greqi jo Shqiperi, kuptuat ??
    lezeti i forumit eshte qe ndahen mendime te ndryshme mbi ceshtje te ndryshme. Nese deshirojme qe te behet dicka me shuem se arene sharjesh, duhet te eprpiqemi qe cdo here qe debatohet nje teme serioze, ti shmagemi ketyre taktikave 'argumentuese'' feminore, e te shohim argumentin. Ne mos, me mire te mos shkraje njeriu fare se nuk i shton gje debatit. mendimi im ky.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007

Une nuk jam per Shqiperine e Madhe dhe kete e kam thene edhe vite me pare ne forum. Une jam dakort me Shqiperine Normale, Kosoven Normale, Viset e tjera Shqiptare ne Ballkan me status Normal. Me termin "Normal" nenkuptoj nje vend ku zbatohet ligji, respektohen te drejtat e qytetareve pa dallim feje, krahine, etnie dhe ku egziston progresi shoqeror, ekonomik dhe mbi te gjitha ai kulturor. Ai qe quhet territor i Shqiperise se Madhe, ose Etnike, dhe banoret qe jetojne aty, kane nevoje shume per kulture dhe TOLERANCE.
    Per ty kam nje pergjigje fare te shkurter. Te duket qe Shqiptaret e maqedonise respektohen? Jane pothuajse gjysma e popullsise se Maqedonise dhe ata nuk mund te flasin dot gjuhen e tyre, nuk mund te kene simbolet e tyre dhe nuk mund te punojne si te barabarte me shtetasit maqedonas.

Po e njejta gje vlen per Shqiptaret e Malit te Zi, kane dhe keta te njejtat probleme, ndoshta jane pak me mire se maqedonasit.

Aq me keq jane Çamet, te cilet jane debuar nga pronat e tyre, nuk u njihet pronesia, amesia e asnje lloj e drejte tjeter.

Vetem shteti i Kosoves mund te quhet nje vend normal tashme kohet e fundit, i cili shpalli mevetesine, dhe mund te themi qe eshte nje shtet demokratik ku shtetasit e ketij shteti jetojne si te lire e te barabarte perpara ligjit.

Te gjitha keto ty te duken normale?

Citim Postuar më parë nga Zoti Basha

1) konsideroj veten shuem patriot dhe kam shuem besim ne potencialin e shqiptareve. Edhe une si shumekush ketu jam pro cdo gjeje qe na ndihmon te arijme kete potencial.

2) Nuk shoh asnj ndryshim mes shqiptareve te shqiperis,e ksoves, maqedonise e trojeve te tjera. Nuyk egzisotn ‘kombi kosovar’ e idiotesira te tilla: jemi shqiptare te gjithe.

3) Kosova dhe shqiperia jane NJE KOMB dhe kjo nuk mund te ndryshohet nga askush

4) Ajo ku nuk bie dakort eshte kjo: KOMBI NUK ESHTE I NJETE ME SHTETIN!

5) Ne histori kombet kane qene ose te ndara ne disa shtete, ose te bashkuara ne nej shtet apo dhe ne perandori ku shume kombe bahskejetonin.

6) Shembull i kombit te ndare ne disa shtet jane gjermnai dhe italia deri para nje shekulli, hollanda, kina dhe japonia gjithashtu.

7) Pergjate gjith ehistorise kane qene pikerisht kombet e ndara ne shume shtet qe kane prosperuar! Gjermanet kane qene te ndare ne 39 shtet te ndryshme dhe kane qene zemra industriale e europes! Pas bahskimit nisen te nxisinin luftra, ndersa deri para se te bahskohehin ishin kombi me paqesor ne kontinent! Bahkimi i ktheu ne popullin luftenxites qe kane qene der para pak kohesh!

8) Italianet e ndare ne dhjetra shtet kane qene djepi kulturor i europes, i tregtise, kapitalizmit dhe rilindjes! Kultura europiane eshte italiane! Dhe sigurisht, pas bahskimit edhe ky vend degradoi ne pacavuren qe eshte sot, q enuk rpodhon dot me as nej kenge te hajrit, jo me nje kultur te tere.

9) Hollanda e decentrarlizuar ne shuem provinca shpiku kapitalizmin ne europe dhe trgeoi shembullin se si mudn te pasuorhet nje komb i tere

10) Shteti me i pasur per fryme sot ne europe eshte zvicra e decentralizuar, jo shtet e tjera te centralizuara

11) Jaaponia e ndare ne shume shtete deri para nje shekulli qe i vetmi vend jo-europian qe u industrializua me forcat e veta, dhe nuk u kolonizua kurre!

12) Kina, sa kohe ishte e ndare ne shume shtet prodhonte shpikje dhe kulture! Porsa bahskohej, degradonte.

13) Ne pergjithesi e gjithe EUROPA u zhvillua aq shume se ishte nje qyteterim i vetem i ndare ne qindra e qindra shtete! Asnje perandori ne bote nuk arriti zhvillimin qe keto mino-shtet europiane ariten!

Perfundimi: per arye teorike (http://ideasonliberty.wordpress.com/...a-1-nga-3/)dhe praktike, sa me i nadre mes shtetsh te jet enje komb, aq me i pasur eshte ai. E di qe duket anti-intuitive dhe kudner asa qe na kane mensur ne histori, por kjo ehste e vreteta. Histori a flet qarte. Ja pse bahskimi me kosove do ishte gafe erende. Sa me shuem shtet shqiptare te kete aq me pasuri do vem ete gjithe.

Sigurisht kjo nuk do te thote qe ushtria nuk mudn te jete perbashket, apo liga e futbollit. Mes shiperise dhe kosoves nuk duhet te kete kufi, as per njerez as per mallra. Por kur vvjen puna te ligjet, secili shtet duhet te ket te vetat dhe asnje lij te mos jete i perbashket. nese arijme te realoizojme kete, dy shtete, dy sisteme ligjore, nje komb, atehere kemi arritur shume.
    1- Nuk te njoh dhe nuk e di ende nese jeni ashtu si thoni apo jo. Asnjeher nuk kam quajtur patriote ata qe kane rrahur gjoksin, por ata qe kane punuar e luftuar per kete vend.

2- Jam shume dakort dhe nuk besoj te jete ndonje kundra. Nocionet KOMB dhe SHTET jane 2 nocione krejtesisht te kunderta. Te gjithe SHQIPTARET, kudo qe jetojne jane te TILLE. Pra jemi NJE KOMB, por i ndare ne disa shtete dhe kemi kufinj qe na ndajne me njeri-tjetrin. Nuk me duket normale qe nje Shqiptari te Maqedonise ti them Maqedonas.

3- E kam thene ne piken 2.

4- E kam thene dhe kte me lart, ne piken 2.

5- Ç'te keqe ka sikur shteti Shqiptar te personifikohet me KOMB-in Shqiptar?

6- Perse keto KOMBE jane ribashkuar kohet e fundit? Per me keq apo per me mire?

7- Per kete pike ka kunder argumenta mjaft te forta per te hedhur poshte ate qe ti ke thene. SH.B.A eshte shembulli me i mire. Persa kohe shtetet e Amerikes se Veriut ishin te ndara, ishin te pushtuara, te kolonizuara, kishin ekonomi te dobet, ishin te rrenuar, kishte shume luftra civile ndermjet shteteve si dhe kolonizatoret benin ç'te donin me pasurine e dinjitetin e atij KOMBI. Ne momentin qe ata u bashkuan, debuan kolonite, krijuan Shtetet e Bashkuara te Amerikes, dhe u bene superfuqia BOTERORE ekonomike, ushtarake e diplomatike.
    Gjithashtu Gjermania tani pas ribashkimit te saj eshte nje shtet me i forte ekonomikisht e me gjere.
    Greqia, e cila dhe ajo ka qene e ndare ne disa shtete para shume e shume kohesh, e dime te tere qe ka patur luftra te tmerrshme e te pergjakshme, ku spikat ajo e "Trojes". Tani pas ribashkimit nuk ka me luftra.
    Po ashtu ka dhe shembuj te tjere, por keto besoj mjaftojne per te hedhur poshte ato qe the ti, sidomos shembulli i pare.

8- Je krejtesisht i painformuar, kultura europiane eshte Italiane (Romake), Greke, Anglo-Saksone, Fraknofone si dhe Groteske. (Shpresoj te lexosh pak me teper mbi keto, do te te benin mire).

9- Ndersa sot e bashkuar, Hollanda eshte nje nga vendet me te demokratizuara te botes, njerezit e te ciles jane njerezit me te lire ne bote sipas mendimit tim.

10- Nuk e kuptoj cfare lidhje ka centralizimi dhe decentralizimi ne kte mes. Po behet fjale per: Duhet te Bashkohet apo jo Shqiperia e Madhe, jo duhet te centralizohet apo decentralizohet. Nuk besoj se eshte dakort ndonje qe te centralizohet (Duke perjashtuar ne kte rast ekstremistet politik apo fetare, te cilet jane gjithnje pro centralizimeve).

11- Ndersa Japonia sot, e bashkuar ne nje shtet te vetem, eshte nje nder shtetetet me te industrializuara te botes, pra me e fuqishme se kur ishte e ndare ne disa shtete.

12- Sot, Kina e bashkuar, eshte nje nga shtetet me te fuqishme te botes sebashku me SH.B.A, motori i ri ekonomik ne bote.

13- Ketu nuk po behet fjale per bashkim KOMBESH, por per bashkim shtetesh te nje KOMBI.

Sa per ato qe ke thene ne fund, po permend prape rastin e SH.B.A. Besoj mos shtoj me komente te teperta.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    zoti basha e ke gabim ,Pikrishshe bashkimi i kombit eshte ajo qe krijon vlera te shume fishta kombtare dhe te bene faktore qe te respektojne te tjeret, dhe jo e kunderta siç pohon ti...!Jane shume faktore determinus qe ne shqiptareve na shtyjne drejte bashkimit.
    1.faktori i mbijeteses si komb qe eshte parimor!
    2.faktori ekonomik dhe teritorial qe hapsira etnike shqiptare te mos shfrytzohet dhe kontrollohet nga te tjeret!
    3.faktori i forcimit te imunitetit dhe sigurise nga rreziqet eventuale te sovranitetit dhe integritetit teritorial!
    4.faktori i drejtes historike qe na jep te drejten qe ne hapsiren tone etnike te jetojme te lire dhe te bashkuar ne nje shtet!
    Dhe shume faktore te tjere qe jane esenciale qe idea e bashkimit kombtare te jete aspirate
    e çdo shqiptari dhe amanet i te pareve...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 20-11-2010 më 10:56

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    5- Ç'te keqe ka sikur shteti Shqiptar te personifikohet me KOMB-in Shqiptar?
    e keqja eshte qe nga ky shtet-komnb nuk mund te largohesh, pra ai nuk ka konkurrente.

6- Perse keto KOMBE jane ribashkuar kohet e fundit? Per me keq apo per me mire?
    ma thuaj ti. shtete gjermna enuk ngrinin dore as kudner bote,s as kudner njeri-tjetrit dhe populli gjermna njihej si 'populli i filozofeve dhe poeteve'. sot gjermnai k ashkaktuar cdo lufte te madhe ne kontinent dhe ka kryer vrasje masive te padegjuara. sa per kututr asnje filozof i sotem nuk ahahet me te medhenjte e atehereshem ne gjermnai. pra, me thuaj ti: mire apo keq bene qe u bashkuan?

Persa kohe shtetet e Amerikes se Veriut ishin te ndara, ishin te pushtuara, te kolonizuara, kishin ekonomi te dobet, ishin te rrenuar, kishte shume luftra civile ndermjet shteteve si dhe kolonizatoret benin ç'te donin me pasurine e dinjitetin e atij KOMBI. Ne momentin qe ata u bashkuan, debuan kolonite, krijuan Shtetet e Bashkuara te Amerikes, dhe u bene superfuqia BOTERORE ekonomike, ushtarake e diplomatike.
    Gjithashtu Gjermania tani pas ribashkimit te saj
    E ke gabim, lufta revolucionare ne amerike u be nga secili shet vec e vec, amdje disa shtet ishin pro monarkise. vetem pas fitores, u diskutua bahskimi. dhe kushtetuta e miratuar nuk ishte ajo e sotmja, por "artikujt e konfederates" qe ishin vec nje aleance ushtarake mes shteve. kjo ka qebne ideaje e te medhjenjve si franklini, adamsi e te tjeret. kushtetuta e sotme u realizua nga nj epuc i nej grupi te vogel pronaresh t emedhenj tokash. Lexo pak me shume mbi Revolucionin amerikan dhe jo vetem ne Wikipedia.

Nderkohe qe deri para luftes civile, ku natyres KONFEDERATIVE te unionit amerikan iu vu fund me gjak, ShBA-te ishin vendi me rritje me te shpejte ne bote. fill pas luftes, zhvillimi u ngadalasua ndjeshem.

Gjithashtu Gjermania tani pas ribashkimit te saj eshte nje shtet me i forte ekonomikisht e me gjere.
    Shtei forte, jam dakort. Por popull i forte jam kudner. Dy luftra boterore, tre me te vogla, masaker dhe shtet policor, protesta dhe shoqeri q enuk duron do t veten. nes ekj ote duket shoqeri e forte, paskemi ide shume te ndryshme per kete term.

Greqia, e cila dhe ajo ka qene e ndare ne disa shtete para shume e shume kohesh, e dime te tere qe ka patur luftra te tmerrshme e te pergjakshme, ku spikat ajo e "Trojes". Tani pas ribashkimit nuk ka me luftra.
    Realisht po krahaosn Grequine klasike me dhjetra e qindra qytet-shtetet e ndara me greqine moderne?! Preferon greqine moderne?! S aper luften, mu ne 49-en greqi moderen u perfhsi ne lufte civile.

8- Je krejtesisht i painformuar, kultura europiane eshte Italiane (Romake), Greke, Anglo-Saksone, Fraknofone si dhe Groteske. (Shpresoj te lexosh pak me teper mbi keto, do te te benin mire).
    realisht? te lutem me trgeo cili nisi mendimin shkencor bahskekohor? nje shkencetar italian? po rilindja ku nisi? po te drejtat e njeriut? po parlamentet qytetare? se ca paskan shtuar ketu keta te tjeret qe nuk lidni ne gadishullin italian, kete nuk e shoh.

9- Ndersa sot e bashkuar, Hollanda eshte nje nga vendet me te demokratizuara te botes, njerezit e te ciles jane njerezit me te lire ne bote sipas mendimit tim.
    Hem, ndofta ty mudn te duket vetja i lire kur te vjedhin me dhune gjysmen e asaj qe fiton me mund, por mua absolutisht jo. Zvicera me dukesh vendi me i lire ne kontinent. shifrat e tregojne: truri i eurpes po emigron ne zvicer, jo ne hollande.

10- Nuk e kuptoj cfare lidhje ka centralizimi dhe decentralizimi ne kte mes. Po behet fjale per: Duhet te Bashkohet apo jo Shqiperia e Madhe, jo duhet te centralizohet apo decentralizohet. Nuk besoj se eshte dakort ndonje qe te centralizohet (Duke perjashtuar ne kte rast ekstremistet politik apo fetare, te cilet jane gjithnje pro centralizimeve).
    nuk ka hsuem ndryshim mes nje vendi shume te decentralizuar dhe nej grup shtetesh. Emiratet e Bashkuara Arabe jane nj eshembull i asaj qe do quaja nje vend super i decentralizuar, ku vetem politika e jahstme dhe mbrojtja mbulohen nga qeveria qendrorre. shqiperia sot nuk eshte e decentralizuar, por shuem e centralizuar. Pra, ka shuem rendesi kjo pike. nese kjo i ben disa te ndihen me mire, ja ku po e them qe jam shuem pro bashkimit me kosoven nese cdo komune e bahski ne kete shtet te ri do kete te drejten te bveje cte doje ne teritorin e vet me perjashtim te mbrojtjes dhe poltiikes se jahstme. ky po qe do ishte 'bashkim' kombetar.

dhe se dyti, do isha shuem i lumtur sikur njerezit ketu te ishin kunder nej shteti te centralizuar por thuajse askush nuk me duket i tille. pyet rrotull ne forum a do ishin dakort njerezit me kantonizimin e kosoves? shih c'pergjigje do marresh.

11- Ndersa Japonia sot, e bashkuar ne nje shtet te vetem, eshte nje nder shtetetet me te industrializuara te botes, pra me e fuqishme se kur ishte e ndare ne disa shtete.
    fuqia ushtarake nuk ehste sinonim i lumturise. ish-BS-ja ishte superfuqi, por a mudnte thuahs q eishte shembull epr tu ndjekur? e pra, japonia mudn te jete e 'fuqishme' por ka 20 vjet qe nuk rritet fare dhe ka ngelur ne vend-numero, ehste nej shoqeri ksenofobike e kontrolluar nag pak familie ne pushtet. arritjet e ketij qyteteirmi i takjne kohes se decenralizimit.

12- Sot, Kina e bashkuar, eshte nje nga shtetet me te fuqishme te botes sebashku me SH.B.A, motori i ri ekonomik ne bote.
    relaisht te duket kinezi mesatar i lumtur? cili ehste kontrbuti kulturor i fundit i kines? ehste nje shtet represiv qe masakron cdo minoritet. por kutpohet, po te mbledhesh 1.5 miliarde banore, shtet i fuqishem do dalesh. mos ngatero agregatin me individin.

Sa per ato qe ke thene ne fund, po permend prape rastin e SH.B.A. Besoj mos shtoj me komente te teperta.
    serish, lexo serish mbi revolucioni namerikan. do shikosh shume, shuem gjera qe nuk i shkruan kudn njeri, sepse jane kunder dogmes s epranuar.

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •