Close

Rezultati i Sondazhit: A do ta mbështesnit personalisht idenë e Shqipërisë Etnike?

Votues
102. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

85 83.33%
  • Jo

12 11.76%
  • Nuk e di

4 3.92%
  • Refuzoj (të përgjigjem)

1 0.98%
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 117
    i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar më parë nga urani29 Lexo Postimin
    Zotri Basha me duket se ket teorin tane e ke keq kuptu.
    Gjermanet jan ende te ndar ne tre shtet dhe disa mini shtet si Lukseburgu Litenshtajn etj.
    Hitleri efilloj luften dhe i bashkoj por u mashtrua dhe dashti me marr boten.
    Fillimi i lulftes nga Hitler ishte bashkimi i gjermbve.
    Hitleri vinte nga Vijena dhe ishte i par person nga ivjena qe morri pushtetin ne gjermani menjeher bashkoj Austro Hungarin me Gjermanin.
    Edhe ne shqiptare jash kufijve kemi ba shum lufta per tu bashku me Shqiperin dhe do te bejm ende qse esht nevoj lufta politike sdo ndalet kurr.
    Por kurr nuk do te dojm ta pushtojm boten por ti marrim tokat qe na takojn.
    Ne nuk jemi barbar se po te ishim barbar si kemi qen te paret ktu sdo kishte sllav e asgrek qe te futshin ne tokatat tona.
    Por ne i mik pritem dhe kjo tregohet ne shum raste te historis ku shqiptaret kan lan anash armiqsit dhe jan shku ne ndihm te ati qe ka nevoj.
    Dua te them fem se jemi nje popull fisnik dhe me i vjetri i kti gadishulli qe per mau si per gjiths shqiptaret quhet gadishulli ilirik.
    Fisnikrja jon na ndeshkoj por nuk do venoj shum dhe do na shperblej.
    Do ti trgojm botes qe duam aate qe na takon dhe jo me teper.
    Militarizmi gjerman nuk nisi me hitlerin, por qe me bizmarkun. Hitleri ishte vetem perfunimi llogjik i rruges se prusise. Se pse vetem nje gjermani e bahskuar mund ti bente atotmerre, kjo eshte pune e nderlikuar.

Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar më parë nga eagle_black Lexo Postimin
    nuk ka pse te jete keshtu ndoshta do ish nje gje e mire
    po perse duhet ta bejme nje gje te tille kur kemi qene nje popull kemi pas te njejtat ligje si ne shqipetaret edhe kosovaret
    perse duhet te arrijem deri ne kete pike ???
    sepse nese nuk te pelqen ligji ose taksat ne shqieri, mund t e iesh ne kosove dhe anasjelltas, ja pse. nes edo jete nej shtet i perqendruar, nuk ke ng aja mban. po emigrove, humbet kulture, kurse me 2 shqiperi, ruan klulturen dhe i vendos sistemt ligjore ne konkurnce. ja pse duhet decentralizim i plote. cdo qyett ne shqiperi e kosove te jete kanton e vete. atehere, porsi zvicera, edhe ne ne 50 jet do jemi vend i pasur. perallat per bashkim e te tilla si keto i kane shruar njerez qe nuk mernin vesh nga ekonomia.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin
    Ketu jemi, dhe debati i qete eshte kenaqesi.

Shkurtimisht, pyetja qe gre eshte me vend. POr nese jam kunder te ashtuquajturit bashkim 'kombetar' per aryet qe dhashe jame shume here me fort kunder BE-se, per po te njetat arsye. Ligjet e Be-se i kane sjell efalimentimin kontinentit. Serish marrim Zvicren si shembull: nuk eshte ne Be e as egjon te hyje. Euroja po bie, Franga po ngrihet, Be-ja po falimenton, Zvicra terheq kapitalin nga mbare bota, Be-ja rrit taksat, Zvicra i ul, ne BE digjet ndonje kryeqytet cdo muaj, ne zvicer nuk njohim se c'eshte krimi.

Cili, pra, eshte modeli per ne shqiptaret, zvicra e decentralizuar, apo BE-ja e centralizuar? Kjo eshte ceshtja.
    po mos merr rastin e zvicres se nuk ka as me te voglen lidhje.
    rasti i zvicres eshte unik.
    arsyeja e mireqenies se zvicres eshte nje. sekreti bankare...
    te gjithe kriminelet boterore aty i kane parate.
    ne zvicer ka 3 grupe njerezish qe flasin 3 gjuhe dhe te gjithe ne nje shtet te bashkuar jetojne... jo ne tre.
    ti po thua qe kosova dhe shqiperia duhet te jene te ndara dhe pastaj e krahason me zvicren.
    pa lidhje.

pastaj pse e quan zvicren shtet te decentralizuar? cfare kerkon te thuash me kete fjale?

pastaj nje pyetje kam.
    ke merr si shembull per t'u ndjekur, kur di qe jemi nje popull, por i ndare ne disa shtete???
    cilin rast te popullit qe jeton ne disa shtete ndjeke ti???
    mua nuk po me bie nder mend nje popull qe i ndare ne shtete.

kombi dhe shteti duhet te jene nje
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 19-11-2010 më 21:11
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po mos merr rastin e zvicres se nuk ka as me te voglen lidhje.
    rasti i zvicres eshte unik.
    arsyeja e mireqenies se zvicres eshte nje. sekreti bankare...
    te gjithe kriminelet boterore aty i kane parate.
    ne zvicer ka 3 grupe njerezish qe flasin 3 gjuhe dhe te gjithe ne nje shtet te bashkuar jetojne... jo ne tre.
    ti po thua qe kosova dhe shqiperia duhet te jene te ndara dhe pastaj e krahason me zvicren.
    pa lidhje.

pastaj pse e quan zvicren shtet te decentralizuar? cfare kerkon te thuash me kete fjale?

pastaj nje pyetje kam.
    ke merr si shembull per t'u ndjekur, kur di qe jemi nje popull, por i ndare ne disa shtete???
    cilin rast te popullit qe jeton ne disa shtete ndjeke ti???
    mua nuk po me bie nder mend nje popull qe i ndare ne shtete.

kombi dhe shteti duhet te jene nje

1) sekret bankar kane nja 20 vende. Monako, Lihtenshtajn, bahamas, qipro. zvicera nuk eshte unike ne kete.

2) zvivera eshte e decentralizuar pasi mbi 2/3 e shpenzimeve publike behennga kantonet, jo qeveria. vertet nuk eshte federate shtetesh, por konfederate 28 shtetsh qe quhen 'kantone'

3) popuj ne shuem shtete? Ngat'ia filloj? Anglo-sakskonet: nje gjuhe, nja 20 shtete. tani, jane apo nuk jane anglo-saksonet nder me te pasurit sot? sigurisht, nes enuk te pelqen amerika, iken ne angli dhe kjo i ben resiopn anglise dhe amerikes te mos e dhjesin me taksa. australia, zelanda, e shume t etjere. gjermanet, kane 5 shtete.

4) q eombi dhe shteti u dashkan te jene nje, kjo eshte teori militariste e nacionalste ne kuptimin e keq te termit. nese, supozojme, kosova nk do te bahskohet, qysh i behet? ta pushtojme me zor? po sikur nesr himara te mso doje te qendroje me ne shqiperi, do fillojme represio0n stil serb apo do i leme me ik? ore po sikur zvicren ta pushtonin e ta ndanin mes tyre gjermania, franca dhe italia, mire do benin?

shkurt, nuk perputhet teoria qe shteti duhet te jete komb me teorine evte-vendosjes: ose njera, ose tjetra.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Keta jane greket qe duhet te jetojn ne Greqi jo Shqiperi, kuptuat ??
    Jo
    brooklyn2007, DARDANI.ZH, deqani2009, DYDRINAS, Hanny, Viola.V, Zoti Basha
    Oh njerz duhet te bashkomi se keshtu te ndare jemi popull i vogel.
    Kur te behemi bashk behemi supershtet. Tana lirisht kur te don Serbia e ka fer mu rre me ne.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    "Shqiperi e madhe" eshte term i shpikur nga sllavet! S'ka shqiperi te madhe, se te medhenj do te behemi vetem nese e marrim tere Evropen e jo nje territor rreth 40.000km2 me te dy shtetet bashke e nje popullsi rreth 6-7 milioneshe. Ku na qenka Shqiperia e Madhe ketu!? Eshte territor natyral i shqiptareve dhe bashkim natyral i shqiptareve, qe u ndan pa vullnetin e tyre!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 20-11-2010 më 03:46

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    "Shqiperi e madhe" eshte term i shpikur nga sllavet! S'ka shqiperi te madhe, se te medhenj do te behemi vetem nese e marrim tere Evropen e jo nje territor rreth 40.000km2 me te dy shtetet bashke e nje popullsi rreth 6-7 milioneshe. Ku na qenka Shqiperia e Madhe ketu!? Eshte territor natyral i shqiptareve dhe bashkim natyral i shqiptareve, qe u ndan pa vullnetin e tyre!
    Edhe Macedonia do behet Shqiperi e madhe. Llogarite se sa do jete numri i popullsis.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Edhe Macedonia do behet Shqiperi e madhe. Llogarite se sa do jete numri i popullsis.
    Po de po, maksimumi mundemi me qene rreth 8-9 milione popullsi me nje territor hajt te themi rreth 50-60.000km2. Tjeter pune eshte kur ta marrim edhe gjysmen e Greqise ..

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Po de po, maksimumi mundemi me qene rreth 8-9 milione popullsi me nje territor hajt te themi rreth 50-60.000km2. Tjeter pune eshte kur ta marrim edhe gjysmen e Greqise ..
    Kjo po gjithësesi por tregona ti sa parti politike do t'i kemi në ato raste
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Kjo po gjithësesi por tregona ti sa parti politike do t'i kemi në ato raste
    Shume, vetem se kur te flasim per popuj te medhenj apo shtete te medhaja, kujtoni pak ato shtetet me miliarde apo qindra milione banore !

Mas Greqise, pastaj mund te fillojme me Turqine vetem keshtu behemi te "medhenj"

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •