Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 95
    i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Braro ,
    Bamua e ka mire gjithnje , se mundohet te kete atdheun te parin !

Por ti , mos e degjenero biseden ! O je kunder grabitjes se te drejtave dhe prones , o je pjese dhe bashkepunetor me grabitesit , ose nuk flet dhe mban bithen menjeane , qe do te thote se indirekt je dakord me shkeljen qe iu behet te drejtave te te tjereve !

Per mua tumori malinj , nuk ka ngjyre dhe emra , por eshte fenomen dhe dukuri , e cila duhet te zhduket dhe luftohet nga e gjithe shoqeria shqiptare !

Nuk e di se cfare te interesojne ty apo dikujt tjeter emrat !

Cfare do te thuash ? -Eshte e vertete qe une jam m.ut , por dhe ai tjetri eshte k.ak !?? Dhe ti mendon se kjo te heq ty eren dhe shijen , apo vendin ku duhet te rrish ?

Jo Brar, jo ! Krahasimi nuk ta ndryshon vendin ku duhet te rrish ! Ai vend eshte vetem haleja !

Te me falesh qe t'u drejtova ty , por nuk e kam personalisht per ty ! E kam per krahasimet e tua !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bamatat : 16-11-2010 mė 12:07

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-08-2009
    Postime
    193
    keta fshatar te orikumit nuk kane hall ta marrin kullotat ne karaburun dhe ti perdorin per bagetite, por hallin e kan te truallet qe do shiten per hoteleri atje buze detit. Ashtu si u katandis Golemi dhe shumica e Durresi ku fshataret perfituan nga reforma agrare 7501 tokat bujqesore dhe i shiten ato ashtu dhe ajo zone e karaburunit do u shitet pastruesve te parase. Ne nje emision ne Tv Klan takimi i pasdites u intervistua nje cift turistesh italiane ata ishin mrekulluar nga bukurite e natyres shqiptare, ata i keshilluan shqiptareve te mos e preknin kete natyre kaq te bukur ashtu sic kemi bere ne Italianet ku nuk eshte lene asnje vend buze detit pa u betonizuar. Karaburuni eshte pasuri kombetare dhe duhet lene e paprekur, fshataret e orikumit le te kullosin delet atje me leje, por jo te behen pronar te saj.

Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar mė parė nga ulne Lexo Postimin
    Karaburuni eshte pasuri kombetare dhe duhet lene e paprekur, fshataret e orikumit le te kullosin delet atje me leje, por jo te behen pronar te saj.
    Karaburunl ėshtė prej shekujsh pronė e tyre, ti ja fut kotė.
    Ē'do pronė, me pronar privat apo pronė e shtetit qoftė ėshtė pasuri kombėtare.

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Citim Postuar mė parė nga ulne Lexo Postimin
    keta fshatar te orikumit nuk kane hall ta marrin kullotat ne karaburun dhe ti perdorin per bagetite, por hallin e kan te truallet qe do shiten per hoteleri atje buze detit. Ashtu si u katandis Golemi dhe shumica e Durresi ku fshataret perfituan nga reforma agrare 7501 tokat bujqesore dhe i shiten ato ashtu dhe ajo zone e karaburunit do u shitet pastruesve te parase. Ne nje emision ne Tv Klan takimi i pasdites u intervistua nje cift turistesh italiane ata ishin mrekulluar nga bukurite e natyres shqiptare, ata i keshilluan shqiptareve te mos e preknin kete natyre kaq te bukur ashtu sic kemi bere ne Italianet ku nuk eshte lene asnje vend buze detit pa u betonizuar. Karaburuni eshte pasuri kombetare dhe duhet lene e paprekur, fshataret e orikumit le te kullosin delet atje me leje, por jo te behen pronar te saj.
    Shume dakord ! Ja qe ja nxorre koken muhabetit dhe shkakut te konfliktit !

Po pse atehere pronen e tyre duhet ta shesi per hesap te vete qeveritari ? Kush ia jep kete te drejte ?

Qeveria ne bashkepunim me pushtetin lokal , mundet te hartoje plane rregulluese dhe te siguroje zbatimin e tyre rigoroz dhe jo me ca te babes dhe ca te njerkes ! Por te drejten per te hyre ne transaksione me biznese mbi bazen e ketyre planeve rregulluese , e kane sigurisht, vetem dukatasit , si pronare te ligjshem dhe mijravjecare te atyre trojeve !

Jo na vjen qeveritari , nga p...icka e se emes dhe na shet trojet ne Dukat ? Cfare e drejte dhe llogjike njerezore dhe ligjore eshte kjo ?

Qeveria po eshte aq e perdelluar per zhvillmin e atyre zonave , te ndertoje infrastrukturen , kanalizmie dhe ujesjellesa dhe vetem kaq ! Per te hyre ne biznes e bejne vete Dukatasit se jane me te mencur dhe te pergjegjshem per pronat e tyre se qeveritaret !

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    na falni per injorancen, por me sa di ne kohen e komunizmit tokat nuk i perkisin askujt, ishin kooperativa dhe toka punoheshe nga te gjithe, me pas kur koperativat u shkaterruan tokat u ndane.
    si u ndane ato toka?, mbi c'kriteresh?
    une i kam gjysherit nga rrethinat e vlores por prinderit e mi sperfituan gje nga ndarja sepse kishin ikur dhe token e merrte vetem ai qe rrinte me prinderit
    edhe sot e kesaj dite nuk e di qysh u be ajo ndarje tokash
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Marya : 16-11-2010 mė 12:52

Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar mė parė nga Marya Lexo Postimin
    na falni per injorancen, por me sa di ne kohen e komunizmit tokat nuk i perkisin askujt, ishin kooperativa dhe toka punoheshe nga te gjithe, me pas kur koperativat u shkaterruan tokat u ndane.
    si u ndane ato toka?, mbi c'kriteresh?
    une i kam gjysherit nga rrethinat e vlores por prinderit e mi sperfituan gje nga ndarja sepse kishin ikur dhe token e merrte vetem ai qe rrinte me prinderit
    edhe sot e kesaj dite nuk e di qysh u be ajo ndarje tokash
    Ja tė mundohem tė sqaroj unė pak Marya.
    Me prishjen e kooperativave dhe fermave bujqėsore tok ju dha fshatarėve nė pėrdorim, pastaj me aprovimin e ligjit 7501 toka ju dha nė pronėsi fshatarėve aty ku ata ishin nė bazė tė frymėve qė kishin nė familje, kurse ish pronarėt e ligjshėm tė asaj toke do kompesoheshin nga shteti.
    Kjo ndodhi nė tėrė Shqipėrinė kurse nė Orikum jo!!
    Atėher fshatarėt e Dukatit i thonė shtetit nėse nuk na jep tokė nė bazė tė ligjit 7501 na ktheni tokat e tė parėve tanė dhe shteti i pėrgjigjet me jo nė tė dy rastet!!
    Prandaj protestojnė fshatarėt e Dukatit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Citim Postuar mė parė nga bamatat Lexo Postimin
    Isha ne medyshje , por me binde qe je gje e trashe !

Benzine zjarrit nuk i hedhim neve , por vete qeveria dhe njerez si ty , qe e shtyjne te zgjidhe me police nje konflikt me nje njesi administrative te tere !

Ti kujton se per Shqiperine eshte e rendesishme zevendesimi i Diktatures se Proletaritatit te Enver Hoxhes , me Diktaturen e Mafies se PD & PS ne Shqiperi !

Jo miku ! Per ne , kjo jo vetem nuk eshte e mjaftueshme , por eshte e rrezikshme dhe shume me e rrezikshme se e para .

Kur konflikti eshte me nje komunitet , qeveria kombetare , ka per detyre te shqetesohet dhe te kerkoje zgjidhjet , qofte edhe me ndryshime te legjislacionit te ndertuar , gabimisht apo per interesa te mafies ! Dhe jo me pastaj kur legjislacioni aktual mundet te gjeneroje zgjidhje te arsyeshme !

Por sic e di ti dhe une bashke , kush nga hajdutet e respektoi ligjin , arsyen dhe te drejten ?

Prandaj nuk jemi ne qe i hedhim benzine zjarrit , por ti me shoke ! Ne bejme thirrje qe konfliktin mundet ta zgjidhe vetem nje qendrim i arsyeshem mbi bazen e te drejtes dhe nje bashkebisedim qeveri- komunitet !

Te gjitha zgjidhjet e tjera , vetem sa do ta shtyjne drejt perplasjes, dhe qeveria , kushdo qofte , nuk ka shance ta fitoje kete konflikt me dhune dhe imponim !

Por mafia qeveritare , nuk ka dale ne ato ane per te zgjidhur ndonje problem , por per te grabitur per interesa te saj te ngushta ! Dhe une po ta them : as mos ki shpresa se do t'ia arrije ! Mundet te zgjase ne kohe , por Duktatasit do te fitojne se nuk afron asnje zgjidhje tjeter historia e gjithe botes !

Ky eshte shkaku i parimit te autonomise vendore , qe njihet sot ne te gjitha shtetet e zhvilluara te botes .
    Hahahahaha o djal nga Bamatati, thnx se na bane me qesh. me duket e tepert te ofendojme njeri tjetrin kur as une as ti as Brari skemi gje ne dore. Ne vetem sa bejme ham ham dhe kalojme kohen e lire ne vend qe te shkojme kafeneve.
    Te duket ty se une mbroj pusht-tetaret? Jo miku im. Une mbroj ligjin, te drejten, kushtetuten sic thote ndonjere edhe Taku.
    Shgiptaret nde shekuj qe thua ti cdo gje jane munduar ti bejne fshatce :
    Mblidhen fshatce..
    kecejne fshatce
    marren vendime fshatce
    krijojne kuvende fshatce
    kendojen fshatce
    ligjerojne fshatce
    rrebelohen fshatce
    etj e tj qe sme kujtonen nashi
    Por..cili eshte raporti kuvendit te fshatit me shtetin i dashur mik?
    Po te flasim si Berisha...do thoja : harrojeni ate pune ne nje sistem demokratik.
    Po te flisja sic flet Taku Ngjela ndonjehere ..do thoja ( natyrisht edhe duke levizur duarte ):
    Po kush je ti mor zoteri qe do ti kundervihesh shtetit? Aaaaaaaaaaaaaa, me shtetin , me ligjin moz guxo te meresh ashtu fshatce se digjesh. ... Aaaaaa, te lutem zoteri, ka nje ligj..ka nje ...hic
    E keshtu qe thua ti. Shkurt muhabetit nqse ka ndonje problem pronash ne Shqiperi, ai nuk eshte specifik vetem per Dukatasit, ai vlen edhe per Kallaratasit, Bamatatasit e me tej. Keto probleme zgjidhen ne rruge ligjore dhe jo duke ber bam bam qe politikanet pastaj te thone: e moret vesh? Dukati u ngrit ( si Vlora dikur...) Boll mė me keto te ngritura e te ulura fshatce se cuditem boten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga djaliepirotas : 16-11-2010 mė 15:39
    Heeej
    Shqipėria ėshtė e Bukur
    Shqipėria ėshtė mė e Madhe.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga Station Lexo Postimin
    Ja tė mundohem tė sqaroj unė pak Marya.
    Me prishjen e kooperativave dhe fermave bujqėsore tok ju dha fshatarėve nė pėrdorim, pastaj me aprovimin e ligjit 7501 toka ju dha nė pronėsi fshatarėve aty ku ata ishin nė bazė tė frymėve qė kishin nė familje, kurse ish pronarėt e ligjshėm tė asaj toke do kompesoheshin nga shteti.
    Kjo ndodhi nė tėrė Shqipėrinė kurse nė Orikum jo!!
    Atėher fshatarėt e Dukatit i thonė shtetit nėse nuk na jep tokė nė bazė tė ligjit 7501 na ktheni tokat e tė parėve tanė dhe shteti i pėrgjigjet me jo nė tė dy rastet!!
    Prandaj protestojnė fshatarėt e Dukatit.
    Krejt gabim e ke bere sqarimin
    Ose nuk e di, ose nuk deshiron ta shpjegosh.
    Po e mar te mirqene qe ti nuk e di.
    Atehere:
    1. Tokat me ligjin 7501 u ndane ne perdorim e jo ne pronesi.
    2. Megjithate shumica nuk i perdoren fare por i kthyen ne sheshe ndertimi.
    3. Me nje ligj te mevonshem, toka do ti merrej atij qe nuk e punonte.
    4. Me nje ligj te mevonshem, tokat ne bregdet do tu merreshin nga perdorimi atyre qe u ishin dhene dhe do u ktheheshin pronareve.
    5. Per tokat e Orikumit nuk ka pasur pronar dhe pronar eshte SHTETI.
    Kam qene deshmitar okular, ndonese i vogel ne moshe , kur keneta e atehereshme u tha dhe u be toke bujqesore. Eshte pikerisht ajo toke mbi te cilen po behen ndertime ne Orikum.
    Sa per Karaburunin e kam sqaruar ne nje postim me heret se si qendron puna.
    Nese nuk do te behej fjale per ngritjen e parkut energjitik me ere ne Karaburun, dukatasit as qe do i kerkonin ato prona se aty i kane kullotat, por kane hall te marrin ndonje kompesim nga shteti meqe plasi leku i madh e shteti tani ka para sa te duash.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    5. Per tokat e Orikumit nuk ka pasur pronar dhe pronar eshte SHTETI.
    Kam qene deshmitar okular, ndonese i vogel ne moshe , kur keneta e atehereshme u tha dhe u be toke bujqesore. Eshte pikerisht ajo toke mbi te cilen po behen ndertime ne Orikum.
    Po e marė tė mirqėnė kėtė qė shkruan Ti.
    Ka mundėsi tė mė shpiegosh se kujt pronari tė ligjshėm (qė ju kthye prona) ja "bleu" Rahman Selmanllari gjithė atė birko tokė? (nė Orikum)

Nuk po i mar fare nė hesap banorėt e Dukatit qė thonė se kanė gjithė dokumentacionin pėrkatės dhe i janė drejtuar tė gjitha organeve shtetėrore por nuk u kthejnė as pėrgjigje pozitive dhe as pėrgjigje negative prej vitesh, qė nė fakt ėshtė heshtje shumė kuptimplotė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Deri dje Tokat e dhena me 7501 kishin vleren e tokes ne pronesi (jo ne perdorim).
    Ketu mundet qe ndonje orikumas ta kete shitur token e vet dhe doli i fituar. une nuk e di sakte se cilen toke dhe nga kush e ka blere zoteria .
    Por per tokat ne bregdet ka ca kohe qe ka dale ligji per kthimin e tyre pronareve, pasi shteti eshte i pafuqishem per ti kompesuar, meqe vlera e ketyre tokave eshte e larte.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •