1. Tokat me ligjin 7501 u ndane ne perdorim e jo ne pronesi.
U ndane ne perdorim per cfare?A jep ai ligj kushte per perdorim.
Kushtet mund te jene psh,vetem per bujqesi asgje tjeter.
Ndertime,
A eshte specifikuar ne ligj per cfare perdorimi behet fjale.
Pasi ne qofte se eshte lene ne ligj per perdorim,vetem kaq,atehere ligji eshte shume evaziv dhe banoret nuk kane faj.
Dikush ne token e dhene mund te ndertoje nje pishine te madhe,dikush nderton nje shkolle,dikush tjeter krijon nje kopesht zoologjik etj.
Meqenese pronari del qe eshte shteti,shteti duhet te jete shume i qarte dhe i detajuar cfare lejohet ne perdorim te tokes.Lejohet vetem perdorim per bujqesi apo edhe ndertime.
3. Me nje ligj te mevonshem, toka do ti merrej atij qe nuk e punonte.
Ligj qesharak.Kesaj i thone njelloj sikur te kesh 2 shtepi,njeren ne Tirane dhe tjetren ne Durres te plazhi dhe shteti te te marre shtepine ne Durres pasi nuk
banon atje ti,por vetem e perdor per 3 jave plazh lol
Une kam apartament timin personal ne tirane,bosh dhe shteti te me marre apartamentin pasi une nuk jetoj atje ,nuk e perdor apartamentin.Eshte qesharake.
Ate toke nuk e perdor per disa vjet por mund te kem plan vitin tjeter te punoj ne te.Pervec kesaj ajo toke eshte prone private dhe shteti ska pse te fute hundet aty ku si takon,me perjashtim te rasteve kur ka thyerje ligji per ate prone.
4. Me nje ligj te mevonshem, tokat ne bregdet do tu merreshin nga perdorimi atyre qe u ishin dhene dhe do u ktheheshin pronareve.
Me kete ligj ka perjashtime apo do u merret te gjitheve qe jetojne ne bregdet?
Do i kthehet pronareve=do i kthehet shtetit.
Perse shteti i merr mbrapsht tokat qe dha?I merr pasi nuk u perdoren fare,u perdoren per destinacion tjeter si ndertim?Apo eshte nje plan qe shteti tua jape ndonje firme qe merret me ndertime per turizem.Mua kjo me duket si biznes
i piset nga shteti,me sakte nje tufe pushtetaresh deputete/zyrtare ne shtet
qe kane influencuar ne nxjerrjen e ketij ligji,pasi kane bere marreveshje te fshehta
me firma ndertimi ne vend ose te huaja dhe mund te fitojne ca miliona.Korrupsion
Kete emer ka.
Krijoni Kontakt