Close
Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 95
    Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Krejt gabim e ke bere sqarimin
    Ose nuk e di, ose nuk deshiron ta shpjegosh.
    Po e mar te mirqene qe ti nuk e di.
    Atehere:
    1. Tokat me ligjin 7501 u ndane ne perdorim e jo ne pronesi.
    2. Megjithate shumica nuk i perdoren fare por i kthyen ne sheshe ndertimi.
    3. Me nje ligj te mevonshem, toka do ti merrej atij qe nuk e punonte.
    4. Me nje ligj te mevonshem, tokat ne bregdet do tu merreshin nga perdorimi atyre qe u ishin dhene dhe do u ktheheshin pronareve.
    5. Per tokat e Orikumit nuk ka pasur pronar dhe pronar eshte SHTETI.
    Kam qene deshmitar okular, ndonese i vogel ne moshe , kur keneta e atehereshme u tha dhe u be toke bujqesore. Eshte pikerisht ajo toke mbi te cilen po behen ndertime ne Orikum.
    Sa per Karaburunin e kam sqaruar ne nje postim me heret se si qendron puna.
    Nese nuk do te behej fjale per ngritjen e parkut energjitik me ere ne Karaburun, dukatasit as qe do i kerkonin ato prona se aty i kane kullotat, por kane hall te marrin ndonje kompesim nga shteti meqe plasi leku i madh e shteti tani ka para sa te duash.
    1. Tokat me ligjin 7501 u ndane ne perdorim e jo ne pronesi.
    U ndane ne perdorim per cfare?A jep ai ligj kushte per perdorim.
    Kushtet mund te jene psh,vetem per bujqesi asgje tjeter.
    Ndertime,
    A eshte specifikuar ne ligj per cfare perdorimi behet fjale.
    Pasi ne qofte se eshte lene ne ligj per perdorim,vetem kaq,atehere ligji eshte shume evaziv dhe banoret nuk kane faj.
    Dikush ne token e dhene mund te ndertoje nje pishine te madhe,dikush nderton nje shkolle,dikush tjeter krijon nje kopesht zoologjik etj.
    Meqenese pronari del qe eshte shteti,shteti duhet te jete shume i qarte dhe i detajuar cfare lejohet ne perdorim te tokes.Lejohet vetem perdorim per bujqesi apo edhe ndertime.

Ligj qesharak.Kesaj i thone njelloj sikur te kesh 2 shtepi,njeren ne Tirane dhe tjetren ne Durres te plazhi dhe shteti te te marre shtepine ne Durres pasi nuk
    banon atje ti,por vetem e perdor per 3 jave plazh lol
    Une kam apartament timin personal ne tirane,bosh dhe shteti te me marre apartamentin pasi une nuk jetoj atje ,nuk e perdor apartamentin.Eshte qesharake.
    Ate toke nuk e perdor per disa vjet por mund te kem plan vitin tjeter te punoj ne te.Pervec kesaj ajo toke eshte prone private dhe shteti ska pse te fute hundet aty ku si takon,me perjashtim te rasteve kur ka thyerje ligji per ate prone.

4. Me nje ligj te mevonshem, tokat ne bregdet do tu merreshin nga perdorimi atyre qe u ishin dhene dhe do u ktheheshin pronareve.
    Me kete ligj ka perjashtime apo do u merret te gjitheve qe jetojne ne bregdet?
    Do i kthehet pronareve=do i kthehet shtetit.
    Perse shteti i merr mbrapsht tokat qe dha?I merr pasi nuk u perdoren fare,u perdoren per destinacion tjeter si ndertim?Apo eshte nje plan qe shteti tua jape ndonje firme qe merret me ndertime per turizem.Mua kjo me duket si biznes
    i piset nga shteti,me sakte nje tufe pushtetaresh deputete/zyrtare ne shtet
    qe kane influencuar ne nxjerrjen e ketij ligji,pasi kane bere marreveshje te fshehta
    me firma ndertimi ne vend ose te huaja dhe mund te fitojne ca miliona.Korrupsion
    Kete emer ka.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

......... Dukat ......... Maska e G.S.Vangjeli
    Anėtarėsuar
    14-04-2010
    Vendndodhja
    Athinė, Greqi
    Postime
    356
    [QUOTE=2043;2924982]

Citim Postuar mė parė nga 2043
    2. Megjithate shumica nuk i perdoren fare por i kthyen ne sheshe ndertimi.
    nuk sqaron kur:
    po tė them unė - kur u futėn nė vijė tė verdhė nga urbanistika apo jo??
    dmth shteti i ktheu cdo parcelė brėnda vijės sė verdhė kandidat tė ligjshėm pra shesh ndėrtimi. kjo ua jep kėtė tė drejtė pronarėve nė pėrdorim, apo jo?

kėtė ligj nuk e ka parė ndonjėherė historia........... por kjo ėshtė njė temė mė vete..

kėtu fillon historia..... ata janė pronarė nga ish NB Rinia dhe me pak fjalė mbas komunizmit u vendos qė toka tė ndahej:
    pėr kooperativistėt - e gjithė toka bujqėsore e kooperativės deri mė 1990 anėtarėve tė kooperativės dhe vetėm atyre.
    pėr NB-tė - e gjithė toka bujqėsore e NB-ve u ndahej anėtarėve tė NB- ve dhe vetėm atyre.
    kjo praktikė u ndoq nė tė gjithė vendin, pėrfituesit e NB-ve e morėn tokėn dhe e gėzuan, - e shitėn ,e blenė, e dhanė , e falėn , e trashėguan..., pra pėrfituan tė gjitha tė drejtat juridike tė njohura nga shteti mbi tokėn.

pėrderi sa ishte ligj pra pėr tė gjithė, pėrse nuk u veprua kėshtu edhe me ish anėtarėt NB RINIA ORIKUM?
    por po marrim tė kundėrtėn: ok, shteti vendosi kėshtu pėr nė Orikum, ai i vendos ligjet!!!!
    nė bazė tė ligjit pėr ndarjen e tokės duhet tė pėfitonin edhe kėta anėtarė tė NB Rinisė , apo jo?
    pėrse nuk i dėmshpėrblen kėta anėtarė qė janė brėnda vijės sė verdhė siē u takon
    nga pėrfitimi i ligjshėm i tokės- pasurisė sė NB-sė?
    pėrse i la njerėzit njėzet vjet????
    atje ku bėhen ndėrtime u mirret toka ndėrsa atje ku nuk bėhen u lihen pronat nė pėrdorim..???
    a e dini qė nė Greqi ekziston njė ligj i tillė qė thotė - nėse je gjiton i njė sheshi(ndetimi apo jo) tė cilit nuk i ka dalė apo shfaqur i zoti, pėr njėzet vjet me radhė dhe kujdesesh ti pėr tė duke e mirėmbajtur, pastruar, rrethuar, duke mos u bėrė rrezik pėr shoqėrinė e bashkinė ku jeton(psh. zjarr), merr tapinė e kėtij sheshi edhe nuk tė hiqet mė kjo akoma edhe sikur mbas kalimit tė kėsaj kohe shfaqet ish pronari i parė i saj.
    njė gjė e tillė duhet tė ekzistojė edhe nė legjislacionin shqiptar besoj.

5. Per tokat e Orikumit nuk ka pasur pronar dhe pronar eshte SHTETI.
    Kam qene deshmitar okular, ndonese i vogel ne moshe , kur keneta e atehereshme u tha dhe u be toke bujqesore. Eshte pikerisht ajo toke mbi te cilen po behen ndertime ne Orikum.
    nuk e di ē'dėshmitar ka qenė i nderuar por e ke gabim. pikėrisht toka ku bėhen ndėrtime nuk ka qenė kėnetė. kėneta ishte mė poshtė, jo atje ku thua ti..

Sa per Karaburunin e kam sqaruar ne nje postim me heret se si qendron puna.
    Nese nuk do te behej fjale per ngritjen e parkut energjitik me ere ne Karaburun, dukatasit as qe do i kerkonin ato prona se aty i kane kullotat, por kane hall te marrin ndonje kompesim nga shteti meqe plasi leku i madh e shteti tani ka para sa te duash
    Dukatasit nuk i ngriti vetėm parku, jo. i ngriti kthimi e Karaburunit nė park kombėtar. lexo nė fillim tė temės postimi i dytė, tė shohėsh grabitjen
    Gjithmonė jap atė qė mė japin tė tjerėt

Anėtarėsuar
    14-04-2010
    Vendndodhja
    Athinė, Greqi
    Postime
    356
    Citim Postuar mė parė nga benseven11
    Apo eshte nje plan qe shteti tua jape ndonje firme qe merret me ndertime per turizem.Mua kjo me duket si biznes
    i piset nga shteti,me sakte nje tufe pushtetaresh deputete/zyrtare ne shtet
    qe kane influencuar ne nxjerrjen e ketij ligji,pasi kane bere marreveshje te fshehta
    me firma ndertimi ne vend ose te huaja dhe mund te fitojne ca miliona.Korrupsion
    Kete emer ka.
    Saktė, kėtė nxjerrin si konkluzion njerėzit e shkretė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    nuk e di ē'dėshmitar ka qenė i nderuar por e ke gabim. pikėrisht toka ku bėhen ndėrtime nuk ka qenė kėnetė. kėneta ishte mė poshtė, jo atje ku thua ti..
    Nga ura e Izvorit, prapa bashkise (kinoklubit), deri tek fusha perballe dykatesheve (e cila tani nuk eshte me fushe), tek portativet e deri ne dukat fshat ka qene pyll e kenete.
    Nese nuk i ke aritur ti shohesh pyet me te rriturit.
    Ajo eshte zona bregdetare e Orikumit. mbi te cilen po behen ndertime (ne fakt une cuditem si ndertohet ne ate zone e cila eshte normalisht nen nivelin e detit dhe nje toke kenete e dikurshme qe nuk ka baze per ndertime shumkateshe.)
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Me sa kam degjuar,dukatasit nuk kane asnje pellembe toke ne dukat.Pronat e dukatit i ka patur ne zoterim nje familje bejleresh me mbiemer berisha,familje e cila ne kohen e komunizmit u internua ne fshatin vicidol.Kam degjuar gjithashtu se pronesine e kesaj familje,e cila per hir te se vertetes shtrihet jo vetem ne dukat e orikum,por edhe ne shume vende te tjera te bregdetit shqiptar,si kakomeja bisht palla,apo cica lalzit,e vertetojne edhe regjistrat e perandorise osmane te cilat ruhen nen kujdesin e vecante te kryeministrit te turqise,z.tahyp padogan...

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Me sa kam degjuar,dukatasit nuk kane asnje pellembe toke ne dukat.Pronat e dukatit i ka patur ne zoterim nje familje bejleresh me mbiemer berisha,familje e cila ne kohen e komunizmit u internua ne fshatin vicidol.Kam degjuar gjithashtu se pronesine e kesaj familje,e cila per hir te se vertetes shtrihet jo vetem ne dukat e orikum,por edhe ne shume vende te tjera te bregdetit shqiptar,si kakomeja bisht palla,apo cica lalzit,e vertetojne edhe regjistrat e perandorise osmane te cilat ruhen nen kujdesin e vecante te kryeministrit te turqise,z.tahyp padogan...
    Shoku tanku , pse permend vetem kohen e Turqise ?

Ne Perandorine Bizantine , Perandori i bizantit Hajdutius Berishianus , ka qene pronar i madh tokash ne te gjithe bregdetin dhe Epirin , madje deri ne bregdetin Dalmat !

Kjo i takon shekullit te IV te eres sone ! Dhe qe nga ajo kohe , keto toka kane mbetur te pavarura dhe te paarritura nga ndponje pushtues !

Vetem ky pinjolli i fundit i fisit perandorak te Berishianusve , e dh.jeu muhabetin kur i fali detin grekerve !

Edhe Vicidolius fshatius , ka qene qender e rendesishme e qyteterimit , qe ne kohen e Justinianit dhe aty eshte nje kala qe ka qene keshtjella e perandorit pasardhes te Justinianit , te madherishmit Hajdutius Berishianus !

Ta them se nuk dua te permend rrjedhen me te hershme qe nga nuk mbahet mend ! Ti e di qe dhe Krishti emrin e vertete e ka patur Josef Berishianus ? Thellohu ne njohurite e tua !

Keto dokumente jane zbuluar , se fundmi , gjate germimeve ne kanalet e ujrave te zeza ne Tirane nga grupi arkeologjik i punetoreve te komunales ! Dokumentet i ka historiani Beqir Meta .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bamatat : 17-11-2010 mė 11:30

Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Nė fakt nė dritėn e zbulimeve tė reja mė duhet tė ndėroj mendim.
    Unė deri tani kam folur pa qėnė nė dijeni tė kėtyre zbulimeve me vlerė tė cilat na shpalos sotė shoku_tanku dhe Bamatat.
    Nesėr po shkoj tė futem me kokė nė arkiva nė mėnyrė qė mos tė flas nė tym.

Anėtarėsuar
    14-04-2010
    Vendndodhja
    Athinė, Greqi
    Postime
    356
    Nga ura e Izvorit, prapa bashkise (kinoklubit), deri tek fusha perballe dykatesheve (e cila tani nuk eshte me fushe), tek portativet e deri ne dukat fshat ka qene pyll e kenete.
    Ajo eshte zona bregdetare e Orikumit. mbi te cilen po behen ndertime (ne fakt une cuditem si ndertohet ne ate zone e cila eshte normalisht nen nivelin e detit dhe nje toke kenete e dikurshme qe nuk ka baze per ndertime shumkateshe.)
    me sa di unė, me sa mė kanė thėnė edhe sivjet qė shkova, kėneta ka qėnė:

- tek shtėpitė nė buzė tė detit pikėrisht ku ėshtė dhe postblloku i vjetėr qė ekziston edhe sot gjysėm i rrėnuar, nėn ish restorantin e vjetėr(50-100m), nėn kinoklub(Bashkia sot)(50-100m), nėn shkollėn e re qė ėshtė bėrė 2-3 vjetėt e fundit, nėn portative(50-100m) e tutje...

jo nuk e kam arritur, me ē'mė thonė.....

megjtihatė besoj se kanė tė drejtė njerėzit....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga G.S.Vangjeli Lexo Postimin
    me sa di unė, me sa mė kanė thėnė edhe sivjet qė shkova, kėneta ka qėnė:

- tek shtėpitė nė buzė tė detit pikėrisht ku ėshtė dhe postblloku i vjetėr qė ekziston edhe sot gjysėm i rrėnuar, nėn ish restorantin e vjetėr(50-100m), nėn kinoklub(Bashkia sot)(50-100m), nėn shkollėn e re qė ėshtė bėrė 2-3 vjetėt e fundit, nėn portative(50-100m) e tutje...

jo nuk e kam arritur, me ē'mė thonė.....

megjtihatė besoj se kanė tė drejtė njerėzit....
    pyet ndonje me te vjeter se do ta mbaje mend me siguri.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Nuk e kuptoj se ē'far do tė thuash me kėtė?
    Pse si mendon Ti se kėneta, mali apo kullota kanė qėnė pa pronar?
    Nė kohėn e Enverit janė tharė kėneta, janė bėrė taraca nė gjith kodrat e malet por kjo nuk do tė thotė se ato ishin pa zot para se tė vinte Enveri me PPSH_nė e tijė.

Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •