Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 51
    i/e regjistruar Maska e Hanny
    Anëtarësuar
    28-10-2010
    Vendndodhja
    qitu..
    Postime
    349
    Citim Postuar më parë nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Hanny, e nderuar ,të lutem mos hyj më thellë. Lexo edhe njëher postimin tëndë më lart, dhe tëhiqe mendimin, se është plotësisht i gabuar, kur flet per prejardhejn e shqiptarve, dhe për shembullin që ke marr.

Me rrespekte
    nuk menoj qe jom tuj gabu...shkavellat gjithmon na kan thon neve n'Kosove qe kena ardh nga Shqipnia dhe ja kena okupu "token e tyne te shenjt"...ka disa kosovar (jon numer shum i vogel) qe kan prejardhjen nga Shqipnia, osht e vertet, por shumica jon autokton n'Kosove dhe si autokton qe jon nuk duhet me pas t'drejt me marr, pa i plotsu kushtet, nenshtetsin e noj shtetit tjeter....dhe gjith ktyne kosovarve qe perbuzin dhe shajn Shtetin e tyne meniher ja u kisha hek nenshtetsin kosovare dhe i kisha debu nga Republika e Kosoves...

mos m'thoni qe jeni kah menoni qe kush nuk ka prejardhje nga Shqipnia nuk osht shqiptar, ju lutna!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hanny : 13-11-2010 më 18:13
    MOS MA TESH, QAQ DI ME T'THON

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar më parë nga Hanny Lexo Postimin
    nuk menoj qe jom tuj gabu...shkavellat gjithmon na kan thon neve n'Kosove qe kena ardh nga Shqipnia dhe ja kena okupu "token e tyne te shenjt"...ka disa kosovar (jon numer shum i vogel) qe kan prejardhjen nga Shqipnia, osht e vertet, por shumica jon autokton n'Kosove dhe si autokton qe jon nuk duhet me pas t'drejt me marr, pa i plotsu kushtet, nenshtetsin e noj shtetit tjeter....dhe gjith ktyne kosovarve qe perbuzin dhe shajn Shtetin e tyne meniher ja u kisha hek nenshtetsin kosovare dhe i kisha debu nga Republika e Kosoves...

mos m'thoni qe jeni kah menoni qe kush nuk ka prejardhje nga Shqipnia nuk osht shqiptar, ju lutna!!
    Hanny, me sinqeritetin më të madh po të them se të kam mik, sepse, sipas bindjes time për ty, je i sinqert në postimet e tua. Ama edhe për disa gjëra, si kjo e prejardhjes tonë, duhet të jesh pak më i ditur. Më fal që po ta them këtë, ama kujto apo lexo për shpalljen e Mëvetësisë së Shypnisë (Pamvarësisë së Shqipërisë) nga Ismajl Qemajli me 1912, dhe cilat vende apo krahina bënin pjesë në atë kohë, në këtë Shypni të Mëvetme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2010
    Postime
    56
    po hajt bre te kosoves jo qe e marin nenshtetsin e shqiperis nga patriotizmi apo nga nostaligjia ndaj shtetit vete,por e marin per shkak te liberalizimit te vizave.
    Po ta bejsh nje referendum ne kosove,per bashkimi e kosoves me shqiperin,referendumi 100% deshton,kete jam i sigurt se 10 vjet kam jetu ne kosove dhe se pjesa dermuese e shqipetareve e trajton veten si kosovar,edhe nuk thojn qe jemi shqipetar i kosoves,por me mburje e permendin kosovar.
    me keqardhje e them kete bashkeforumist,me vjen keq qe rinia e kosove kajn nje inferioritet te madh ndaj shipnis,

respekte

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-03-2006
    Postime
    141
    Citim Postuar më parë nga ardititii Lexo Postimin
    po hajt bre te kosoves jo qe e marin nenshtetsin e shqiperis nga patriotizmi apo nga nostaligjia ndaj shtetit vete,por e marin per shkak te liberalizimit te vizave.
    Po ta bejsh nje referendum ne kosove,per bashkimi e kosoves me shqiperin,referendumi 100% deshton,kete jam i sigurt se 10 vjet kam jetu ne kosove dhe se pjesa dermuese e shqipetareve e trajton veten si kosovar,edhe nuk thojn qe jemi shqipetar i kosoves,por me mburje e permendin kosovar.
    me keqardhje e them kete bashkeforumist,me vjen keq qe rinia e kosove kajn nje inferioritet te madh ndaj shipnis,

respekte
    Sa kanë Kosovarët nostalgji për Shqipërinë nuk ka popull në botë që është në pozitë të njejtë që ka matepër nostalgji për shtetin amë.Normal zbehje ka patur në kohën e rebelizmit ,gjat viteve 97, por ajo ka kaluar .Kosovarët mbesin gjithmonë Kosovarë edhe nëse ndonjëher bashkohen.Emri paraqet vetëm regjionin,sikur të thuhet Dibran,apo nga veriu e tjera vise . Rinin Kosovare e prishi Rep-i ,por do ta bie në mend Digitalb dhe turizmi Shqiptar.

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    kosova ka me u fut ne unionin evropian para shqipnise

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin

Kosovarët kërkojnë nënshtetësinë shqiptare

Vendimi për heqjen e regjimit të vizave për Shqipërinë dhe fakti tjetër që Kosova tashme ka mbetur i vetmi vend i rajonit i izoluar, ka bërë që kosovarët t’i drejtohen shtetit amë. Dëshira për të lëvizur lirshëm në Evropë duket se shkon përtej dëshirës për t’u pajisur me një pasaportë shqiptare thjeshtë për çështje patriotizmi. Numri i shqiptarëve nga Kosova të cilët kërkojnë nënshtetësi shqiptare është rritur pas hyrjes së Shqipërisë në zonën Shengen, raporton Top Channel.

Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Islam Lauka, ka thënë se legjislacioni në fuqi e njeh të drejtën e nënshtetësisë për të huajt, por ky fakt nuk do të thotë që të gjithë mund ta kenë atë. Kjo për shkak se për këtë duhen plotësuar një varg kriteresh.

“Janë të paktën tetë dokumente, apo kritere që duhet të plotësohen... Është shumë e rëndësishme që të sigurohet dokumenti për qëndrim rezident për të gjithë shtetasit e huaj minimum pesë vjet, për shtetasit kosovarë është tre vjet, edhe te ky afat tre-vjeçar ka rregulla që e lehtësojnë, shembull kush është i/e martuar me shtetas/e të Shqipërisë, qëndrimi një vjeçar i dokumentuar nga Ministria e Brendshme e Shqipërisë”, tha Lauka.

Përveç këtyre kritereve, aplikuesi paraprakisht duhet t’i drejtohet me kërkesë presidentit të Shqipërisë ku duhet të paraqes arsyet e aplikimit. Dëshmia e pronësisë së banesës në Shqipëri është e domosdoshme e po kështu edhe dëshmia e penalitetit nga Ministria e Drejtësisë e Shqipërisë si dhe nga shteti që vjen.

Në raste të veçanta shteti shqiptar është më dorëlëshuar, shtetësinë shqiptare pa ndonjë problem mund ta fitojnë kryesisht personalitete te shquara me merita të veçanta. Kjo bëhet me rekomandim të akademisë së shkencave apo ndonjë institucioni tjetër të rëndësishëm.

Lëvizja e lirë në Evropë ka detyruar shumë shqiptarë të Kosovës që në rrugë ilegale të kërkojnë edhe nënshtetësi serbe, maqedonase e malazeze, shtete këto që u liberalizuan para një viti. /Telegrafi/
    E ku eshte shteti i kosoves o lum koqovelli qe nuk po ju jep kete mundesi,por ne te mjeret duhet te surullatemi kush ka meshir ne vend qe politikajt tan te merren me problemet tona ata po merren me vetvehten,prandaj per mua nuk eshte e quditeshme qe ne jemi te detyruar te gjem shpetimin tek fqinjet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-01-2008
    Postime
    383
    Citim Postuar më parë nga Hanny Lexo Postimin

Shqiperi esht nga nga cameria derine Nish dhe gjith jan shqiptar mso historin.

Antar i PDK-s Fitimtar. Maska e Boy_XL
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    n'PDK
    Postime
    678
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin

Kosovarët kërkojnë nënshtetësinë shqiptare

Vendimi për heqjen e regjimit të vizave për Shqipërinë dhe fakti tjetër që Kosova tashme ka mbetur i vetmi vend i rajonit i izoluar, ka bërë që kosovarët t’i drejtohen shtetit amë. Dëshira për të lëvizur lirshëm në Evropë duket se shkon përtej dëshirës për t’u pajisur me një pasaportë shqiptare thjeshtë për çështje patriotizmi. Numri i shqiptarëve nga Kosova të cilët kërkojnë nënshtetësi shqiptare është rritur pas hyrjes së Shqipërisë në zonën Shengen, raporton Top Channel.

Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Islam Lauka, ka thënë se legjislacioni në fuqi e njeh të drejtën e nënshtetësisë për të huajt, por ky fakt nuk do të thotë që të gjithë mund ta kenë atë. Kjo për shkak se për këtë duhen plotësuar një varg kriteresh.

“Janë të paktën tetë dokumente, apo kritere që duhet të plotësohen... Është shumë e rëndësishme që të sigurohet dokumenti për qëndrim rezident për të gjithë shtetasit e huaj minimum pesë vjet, për shtetasit kosovarë është tre vjet, edhe te ky afat tre-vjeçar ka rregulla që e lehtësojnë, shembull kush është i/e martuar me shtetas/e të Shqipërisë, qëndrimi një vjeçar i dokumentuar nga Ministria e Brendshme e Shqipërisë”, tha Lauka.

Përveç këtyre kritereve, aplikuesi paraprakisht duhet t’i drejtohet me kërkesë presidentit të Shqipërisë ku duhet të paraqes arsyet e aplikimit. Dëshmia e pronësisë së banesës në Shqipëri është e domosdoshme e po kështu edhe dëshmia e penalitetit nga Ministria e Drejtësisë e Shqipërisë si dhe nga shteti që vjen.

Në raste të veçanta shteti shqiptar është më dorëlëshuar, shtetësinë shqiptare pa ndonjë problem mund ta fitojnë kryesisht personalitete te shquara me merita të veçanta. Kjo bëhet me rekomandim të akademisë së shkencave apo ndonjë institucioni tjetër të rëndësishëm.

Lëvizja e lirë në Evropë ka detyruar shumë shqiptarë të Kosovës që në rrugë ilegale të kërkojnë edhe nënshtetësi serbe, maqedonase e malazeze, shtete këto që u liberalizuan para një viti. /Telegrafi/
    pas kesaj qe u postu me keto kushte qe po lypkne nga nji shqiptar qe jeton tjera pjes te trojev shqiptare , jem ne pritje te albin Kur-uc@v dhe fansav te albin ku-ruc@v se qka po na thojn per bashkimin e trojeeeeeveeee shqiptareeeee

oj gjot e gjove ajan ka ju bojn syt qe nuk ju don shqiperia. ti e don oj lop ajo sta rras nuk te don o kali i kalit, ma para ni grek i greqis ose ni italjan i italis e merr ni passaport shqiptare se sa naj shqiptar i kosoves ose i maqedonis apo i malit te zi mundet ta merr at passosh .
    e albin palloshi qohet ju qet hi syve popullit po i bashkoj trojet shqiptare , po e q*fsh at non kurv tonde po qysh po don mi bashku trojet ta Q*fshin qent nonen kurv po kush je ti o klysh melez qe i bashkon trojet .
    qyp qen bir qeni te veni.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Citim Postuar më parë nga ardititii Lexo Postimin

respekte
    edhe une ty te siguroi se ma kosovar se ti nuk mund te gjesh ne kosove!!
    ato 10 vite "qendrim" te paskan kosovarizuar teresisht!!

i/e regjistruar Maska e Hanny
    Anëtarësuar
    28-10-2010
    Vendndodhja
    qitu..
    Postime
    349
    Citim Postuar më parë nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Hanny, me sinqeritetin më të madh po të them se të kam mik, sepse, sipas bindjes time për ty, je i sinqert në postimet e tua. Ama edhe për disa gjëra, si kjo e prejardhjes tonë, duhet të jesh pak më i ditur. Më fal që po ta them këtë, ama kujto apo lexo për shpalljen e Mëvetësisë së Shypnisë (Pamvarësisë së Shqipërisë) nga Ismajl Qemajli me 1912, dhe cilat vende apo krahina bënin pjesë në atë kohë, në këtë Shypni të Mëvetme.
    flm, edhe un t'kom mik...veq jom femen ej, mikesh m'ki ..

e di shum mir historin e popullit shqipe por duhet mu kthy pak kah realiteti se nuk jetohet n'onrra e n'kujtime...Kosova osht shtet, dhe kena pas shum fat se tash kishum mujt me kan halo ner Serbi pak me desht Amerika dhe Bashkimi Evropjan, dhe si shtet meriton rrespekt, pik s'pari nga shtetasit e vet...kush nuk e njeh Republiken e Kosoves, bujrum, le t'emigron dikun...kush don nenshtetsin e ni shteti tjeter, le ti plotson kushtet...bile Shq ja lehtson kosovarve marrjen e nenshtetsis duke zbritun vitet e qendrimit n'Shq nga 5 ne 3 pershemull...
    MOS MA TESH, QAQ DI ME T'THON

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •