Kthehet djathtas o kthehet majtas,eshte akoma demokraci.
Kthehet djathtas o kthehet majtas,eshte akoma demokraci.
Ai qe ka bere shkrimin eshte me titull, ndersa ti guxon ta kundershtosh.Si thua ti te besojme ty?nuk eshte feja islame shkaktar i veprat e ketyre.
Ian Buruma ėshtė Professor i Demokracisė dhe tė drejtave Humane nė Bard College. Libri i tij mė i fundit ėshtė Taming the Gods: Religion and Democracy on Three Continents./fri/
Ku e ke pare ti qe je njelloj?!Ndryshimet jane me vjet drite,por qe tek ty spaska mberrite asnje rreze.Sot ke hyre ne forum ti, se kete "diference" e kemi trajtuar.por te ishte islami shkaktari atehere do ishte dhe ndryshim mes shqiptaret musliman dhe ato katolik ose ato orthodoks por ne fund, nje gje te tille jena te gjithe pa marre parasysh fene.
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
mendjelehti? ma sa kam pare deri tani, krejt forumi po te shan ty mor mendjefort...
cfare kerkon te thuash ti me kete si the? nuk ka kuptim kjo si the ma cfare thashe une hic... ti po flet per svicerjanet dhe per imigrantet...
une them te kthehen shqiptaret ne vendet e tyre dhe ti po me flet per shqiperin dhe per shqiptaret te dardanis me ardhur ne shqiperi... ke ndonje mend ne ate koken tande apo flet kot?
shqiperia duhet te ngrihet si nje shtet i fort por me kete qeveri nuk behet dot. nese, shqiperia nuk mund te ngrihet kur njerez te shqiperis vazhdojn te hikin ne europe... ke lexuar ti se 40% e shkenctaret tone kane dalur prej shqiperi? si mund te zhvillohet shkenca shqiptar kurse shkenctaret dalin prej vendit? mesuesit, makaniket, etj, krejt me profesion i deshiruar nga shtet dalin! atehere mos kerko te ngrihet shqiperia kur ato te shkolluar e krisin ****** naper europe dhe kthehen vetem per pushime ne shqiperi!
pra dhe shqiperia duhet te behet fascist sepse nuk ka menyr tjeter, demokraci eshte per shtetet te zhvilluar, pa krenari dhe si nuk kane ndonje problem ekonomikisht por jo per nje shtet si tash sa doli prej nje qeveri stalinist!
shqiperia nuk ka lek, nuk ka lek sepse s'ka pune, nuk ka pune sepse nuk ka investime dhe fonde nga shteti, nuk ka investime dhe fonde sepse shteti vjedh lek, shteti vjedh lek sepse nuk ka POLICI! do te thote se nje polici te fiksuar per ngritjen e shqiperis mundet me e prapngjalluar shqiperin!
dhe po, fillimet e hitlerit i di shume mire... te kujtohet ty kur hitleri u fut ne qeveri? pas 2 vite ka krijuar 6 miljon vende pune, te kujtohet kjo?![]()
Feja e Shqiptarit eshtė Shqipėria! Vdekje fejėt tjetėr, lavdi viti 1967!
nuk ka ndryshim prej shqiptaret musliman dhe ato katolik, ndoshta per ty ka por qofse eshte e vertete kjo atehere me vjen keqe per ty.
per mua, krejt shqiptaret jane njelloj... cdo shqiptar, lej te jete katolike, orthodoks apo musliman, qofse e therret zotin ZOT dhe beson ne shprejen "atdheu mbi te gjtiha" atehere jane shqiptar...
Feja e Shqiptarit eshtė Shqipėria! Vdekje fejėt tjetėr, lavdi viti 1967!
po pse amerika duhet te mbaje njerez si ti zotrote?
njerez qe tani qe kane by**en nxehte per vehte, nuk i plas fare per askend.
do te pelqente qe nje dite te thonin: "ik pirdhu ti dhe familia jote. shkoni andej nga keni ardhur!!!"??? do te te pelqente???????
hajde ore zoteri! beji thirrje mendjes para se te shkruash marrezira.
s'te vie turp te thuash gjera te tilla duke ditur numrin e shqiptareve qe jetojne ne dhe te huaj.
ti qenke hipokrit dhe egoist i madh.
p.s. ti me te vertete nuk ia paske idene asaj qe shkruan.
gjermania ka qene vete ajo qe ka pasur nevoje per turqit si dore pune.
me pas ata kane marre familiet, kane bere feminje etj.
ashtu si para disa vitesh ka pasur nevoje per indianet dhe i ka kerkuar vete.
informohu se nuk je aspak.
e ke vertetuar kur thoje qe shqiperia ka gdp per person me te madh se turqia.
kthehu pak me kembe ne toke!
Vasudhaiva Kutumbakam
nuk ka folur per shqiptaret sepse nuk jane nje minoritet i konsiderueshem ne hollande dhe nuk u ka ardhur rradha.
pastaj e kam degjuar une duke folur per emigrantet ne pergjethsi.
emigrantet "JOPERENDIMORE" thoshte.
nuk i fut shqiptaret ne kete grup ti?
ai nuk ka asgje kunder myslimaneve????? ah mesia mesia. po pse ia fut kot?!?!?
kjo tregon se nuk e ke degjuar mire kete zotri.
e kam degjuar une me dhjetra here.
p.s. po pse kur une te them qe je islamofob, e ke aq te veshtire ta pranosh??????
Vasudhaiva Kutumbakam
CKa po flet bre o Admirali Kortez (si te quante Darwin).
Keto forca do te ngjallin nje dashuri me te madhe tek keto kombe per popullin, shtetin dhe kulturen e tyre dhe kundershti per ideologjite e huaja qe deshirojne qe t'i shkatrrojne dhe te imponojne ligjet e tyre ne emer te Zotit.
Po o i nderuar ai ska thene se do te dali te burgosi myslimanet, ai ka thene se nese myslimanet permendin sheriat, kercenojne me dhune apo dicka keshtu, thjesht do te deportohen dhe do iu kerkohet qe ta braktisin Holanden. Pra thjesht nuk do te perjashtohen nga sistemi shendetesor, punesimi, parate qe i marrin nga ndihma sociale, pra do te detyrohen ta braktisin at vend. Dhe ka thene gjithashtu se do ta ndaloje Kuranin me ligj. Kjo eshte gje e mire edhe per vet myslimanet, paramendoje Admiral Kortez libri fashist arab do te ndalohet ne Holande nese fiton partia e tij, pra vet myslimanet nuk do te mund te kercenohen nga islamiket. Gjithashtu pra nuk do te kete shkolla fetare, injorance e indoktrinim fetar. Poashtu do te kete ftohje te marredhenieve me shtetet islamike.
Do te isha genjeshtar nese do te thoja se nuk i frikesohem islamit, se nuk i frikesohem dhunes dhe urrejtjes qe imponon kjo fe. Une e pranoj se jam 'islamofob', por une kurre nuk do te isha pro urrejtjes ndaj myslimaneve.
Tung
se pari ai ka folur dhjetra here kunder te huajve ne pergjethsi dhe ti nuk e njihke fare, ose ben sikur nuk e ke degjuar.
kur ai flet kunder emigranteve joperendimor, ti nuk i fut shqiptaret ne kete grup???
ai eshte nje ksenofob i shpifur. hapi syte!
e di se cdokush qe thote: poshte islami, behet heroi yt automatikisht, po shihe pak me gjere.
mos u fikso vetem tek kjo islamofobia qe po te shkurton shikimin.
po ta dish se ato partite e djathta ekstreme qe ti po pelqen ne mbare europes, jane edhe kundra shqiptareve do ndryshoje mendim.
po ja qe ti merr vesh qe jane antiislamike dhe aq te mjafton per t'i lavderuar.
nese ti e mendon me te vertete ate qe te shenova ne bold, kupetohet qarte qe ti nuk ia ke idene fare drejtesise nderkombetare...
edhe sikur ai te fitoj me 99,9% te votave, Kuranin me ligj nuk mund ta ndaloje kurre.
ka ligje dhe traktate nderkombetare qe nuk te lejojne te besh nje gje te tille, sepse jane mbi kushtetuten hollandeze edhe sikur ai te revizionoje...
p.s. po tani e pranon qe je islamofob (askush ne forum nuk kishte dyshime per kete), por pse kur une te quajta te tille e more me te qeshur dhe nuk e pranove???????
Vasudhaiva Kutumbakam
Ta ndalon shoku me ligj, po s'i sta ndalon. A e ndaloi Enver Hoxha me Kuran e me Bibel, ku ke kjo drejtesia 'nderkombetare' qe ti po flet kaq shume per te. A paten cka me i bo keta vahabistat e tu. Ta ndalon me Kushtetute, ashtu sic Bibla eshte ndaluar ne vendet islamike, edhe Kurani sa me shpejt duhet te ndalohet nga shtetet evropiane, po nese islamiket arrijne t'i percajne 'i djathte' dhe 'i majte', atehere ska kurgje. Ku eshte 'drejtesia nderkombetare' kur Bibla ndalohet ne shtetet islamike. Dhe jo vetem kaq, por te krishteret nuk tolerohen hiq.
Po jam, qe te mos shndrrohet evropa ne nje irak te dyte, ku te krishteret do te vriten me bomba si ne Bagdad, ku muslimanet te kene lirite e tyre qe feja ua ndalon, por edhe te tjeret.
Krijoni Kontakt