Postuar më parë nga
Brari
po e sjell reagimin e veliut ..
------
Reagim I Fazli Veliut kunder thashethemeve te PDSH
"Ja nje leter e Fazli Veliut kunder thashethemeve te pa vlera nga ana e PDSH, kinse ky i pari eshte SPIUN"
Pastaj ka shum gabime drejtshkrimore qe deshmojn se eshte leter e shkruar nga Maqedont bashk me shqiptaret e PDSH.
Aty shkruan "NA kosovu i metiohiju" ndersa NA e perdorin MAQEDONT a sebert e perdorin "U kosovo i metohiju".
Nje serbe asnjiher nuk e bene kete gabim te perdori, gjuhen maqedoni duke pasur te vete.
Prej ne fillim i bie vlera kesaj letre e cila pa dyshim eshte nga dora e nje maqedoni e shkruar e jo Serbi.
Ja reagimi i Fazli Veliut:
Lidhur me editorialin e “Shqip” – Tetovë.
C’të shtyri “redaksi” të bësh editorial?
A s’të mjaftoi artikulli shpifës e denigrues i Shqip – Tiranës?
Të shtyri përfitimin politik (para zgjedhjeve të popullit), apo ai ekonomik, që është në shërbim të armiqëve, të cilët kanë gjetur “sheshin e mejdanit” tek ju, të mallkuar të nënave shqiptare, që nxitni vëllavrasje!
C’të shtyri në këtë kohë kaq te rende, kur Kosova mekembet e forcon marredheniet me ne e te gjithe ataqe jane miq te kombit shqiptare?
Tenton te me vrasesh shpirterisht mua dhe te gjithe ata qe dora e zgjatur e UDB-se nuk kane mundur t’i vrasin fizikisht.
Padronët të mësuan, që në kohën e veprimtarisë zgjodhën udhëhëqës Rankoviçin me këlyshët e shumtë, kur unë me gjeneratën e artë zgjodha rrugën e clirimit dhe të identitetin kombëtarë. Cila dorë qe më e besueshme, ajo që shpiku “dokument të falsifikuar” dhe e percolli në Tiranë, pastaj të të rekomandojë prej andej, me urdhërimet e Beogradit, apo ndonjë që të qëndron afër dhe vetë nuk ka guxim të dalë hapur?
Mendove për sihariq? Atë e ke f is? C’te duhet ai; kur humb gjakun tënd, nese të rrjedh në trup?
Jo, ty nuk të vlejnë as njëqind editoriale, mbasi nuk mund të mposhtish një fiurë që trashëgon brezat kundërshtarë të armiqëve te kombit shqiptarë: Stërgjyshi Veliu luftoi kundër bullgarëve dhe u vra duke mbrojtur shtëpinë, familjen e vendin e të parëve, gjyshi Azemi në betejë të pabarabartë luftoi dhe hyri në historinë tonë të lavdishme, mixha Mehmendi u ekzekutua në Vrapcisht te Gostivarit, vellau më i ri u rrëmbye nga forcat policore të urdhëruara nga Ministri dhe Zv.Ministri i Qeverisë antishqiptare të vitit 2001 etj.
Paske shtuar në editorial se kam qenë njeriu numer nje i Fondit “ Vendlindja Thërret”, duke shkelur normat njerzore të ndihmës së domosdoshme ndaj të rrezikuarve dhe ke kopjuar mafian italiane, të lidhur ngushtë me atë sërbe.
Qenke merakosur për mua se si do te dal nga kjo situatë dhe si mund të bind opiniaonin dhe masat e gjëra për besnikri?
Unë jam i shfaëjsuar në burgun e Konstancëas të Gjermanis më 28 mars të vitit 2001, nga Gjygji i Lartë i Karlsrues.
Kur të do e beson populli, dë do dhe Zoti . Prandaj, ti i editorialit dhe kolegjiumi juaj në “SHQIP”, mendoni si do te dëshmoni se flisni e shkruani shqip, kur veproni në kundërshtim me mundin e njerëzve, ecurinë e Programin e kombit dhe dëshmoni rrugën e mallkuar e të dëmshme: Të urrejtjes, vëllavrasjes, kriminalitetit psikologjik.
Kërçovë-Tetovë, 19/04/2008 Fazli Veliu
---
marre tek adresa qe tregon Fegi
.
Krijoni Kontakt