Close
Faqja 4 prej 31 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 301
    Afer Baba Fajes Maska e Marinari
    Anëtarësuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga laguna blu Lexo Postimin
    Forma si u parashutuan këto dokumente "rastësisht" në shtëpinë e një qytetari len tepër për të dyshuar si në autorësinë ashtu edhe në qëllimet e aktit që në dukje të parë kundërmojnë tendenca depistimi.
    Marinar, me që qenke më i rryer në këto gjëra, ka mundësi që sllavët të kenë sakrifikuar Dajën për të goditur Ostrenin e Xhaferrin, natyrisht edhe për të ashpërsuar konfliktin brendashqiptar?
    Ashtu pra laguna-blu, plotesisht e ke goditur piken. Menyra e "katapultimit" te ketyre dosjeve ne shtepine e nje qytetari nga Tetova, motra e te cilit eshte militante e zjarrte e PDSH-se dhe ish deputete e ketij subjekti politik, na ben te dyshojme ne vertetesine e dosjeve!

Sherbimi sekret maqedonas me mjeshtri ka mbjell faren e perqarjes nder shqiptaret ne Maqedoni.

Citim Postuar më parë nga Cimo Lexo Postimin
    Pas publikimit të dosjeve të spiunëve dje nga profesori Shpend Lushi gazeta maqedonase ‘Dnevnik ‘ ka prezentuar disa pjesë të dojseve por pa përmendur emra pasi e njëjta është e ndaluar me ligj. Portali Shqipmedia.com paraqet artikullin e gazetës së lartpërmendur.

Sipas ‘Dnevnik’ më i gjërë është dokumentacioni I cili dedikohet për deputetin e BDI-së. Ajo përban kode të shifruara, mirënjohje për para të pranuara, të dhëna zyrtare, raporte, informacione… Sipas vulave, dokumentet janë adresuar deri tek ish Lidhja e Sekretariatit të punëve të brendshme, por edhe te resori Siguri shtetrore te MPB te Republikës së Serbisë. Deputeti ka vepruar me nofkën Vujko (Daja). Sipas dokumenteve, ai ka qenë I angazhuar në mes emigrantevë në Zvicër dhe Gjermani, kurse në lidhje me shërbimet sekrete të Jugosllavisë ka qenë prj vitit 1968. Vëmendje tërheq të dhënat se ka qenë I angazhuar veçanarisht për të shpërbër grupin “ekstremist” shqiptarë të Jusuf dhe Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zekës në vitet e 1982. Në njërën prej të dhënave zyrtare, ndër të tjerat, thuhet: “ Sipas njohurive të SDB.., është bërë përgatitja në të gjitha format të bashkëpunimeve me agjencinë tonë, me qëllim për të siguruar para, pra punë në SDB për shpërblime në të holla dhe nxjerjen e dokumenteve falso për udhëtim për të mundur të takohet me familjen e tij në Sloveni”

Në lëndën tjetër, shkruan:” A falemdenderuar kooperimit të…., Shërbimi erdhi në kontakt me familjar të tij, djalin e motrës së tij… I lindur në vitin….. fshatin….. Kërcovë, SR Maqedoni. I lartë përmenduri…. është regjistruar me statusin Bashkëpuntor në vitet e 1980/1981 kurr me urdhër të SDB hyri në grupet ekstremiste në kuadër te Universitetit të Prishtinës. Prej asaj periudhe… dhe… I kanë dorzuar SHërbimit gjithsej 580 informacione relevante, të dhëna, dokumente, fotografi si dhe të dhëna tjera interesante në lidhje me sigurinë”. Në dokumentin është thënë se të dy personat Vujkot (Daja) dhe familjari I tij, kanë dorëzuar të dhëna për më shumë “ekstremist”, ndër të cilët përmendet Azem Syla- daja I Hashim Thacit, Jakup Krasniqi, Agim Ceku, Bardhyl Mahmuti… Sipas dokumenteve, deputeti ka pranuar shpërblime në të holla prej 2.500 markave gjermane dhe 4.500 franka zvicrane.

Ministri aktual I njohur me pseudonimin Mama, sipas dokumenteve te Byrosë, është regjistruar ne mars të vitit 1984. Dosja e tij është më e vobekët dhe përmban vetëm dy dokumente, në të cilat mund të shihet se në dy raste prej pjestarve të Shërbimit ka marrë 40.000 Shillinzi austriake dhe 25.000 franka zvicrane. Por, emri I tij më së shpeshti përmendet në dokumentet të cilat I referohen për ish zv/presidentin e Kuvendit dhe kandidat për kryetar shteti, I cili ka vepruar me nofkën Strelac. Ai ka patur kontakt me KOS në kohën e shkollimit në shkollën për oficer rezerv në Bileqa, ndërsa pas intervenimit të Shërbimit është pranuar në vendin e punës Inspektor në SPB të Maqedonisë ne Dibër, ku është udhëhequr nga instruktor-bashkëpuntor I veçantë.

http://www.shqipmedia.com/2010/10/sp...iten-kosovare/
    Ahhahahahah. A mos eshte daja yne ky far Vujko( AZEM SYLA)
    Nuk me interon partia hiq, por me intereson se pse jan vra shqiptaret mas lufte.

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar mebybe për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga mebybe Lexo Postimin
    Funksionarë të BDI-së dalin si bashkëpunëtorë të ish-UDB-së

Publikuar: Sot, më 19 tetor 2010
    Artikuj të ngjashëm

Shkup, `9 tetor - Komisioni për lustrimin po verifikon tre dosjet e dorëzuara, në të cilat janë emrat e tre funksionarëve të lartë të BDI-së, njofton INA.

Një anëtarë pranë këtij komisioni deklaroi sot për agjencinë e lajmeve INA se janë hapur këto materiale, në të cilat nënvizohen emrat e Musa Xhaferit, ministër aktual i Pushtetit Lokal, Fazli Veliu - deputet i BDI-së, si dhe një zyrtari tjetër të lartë të kësaj partie, të cilët potencohen si bashkëpunëtorë të ish-sigurimit shtetëror ushtarak jugosllav.
    Pse e ke cungue more cung ket shkrim
    po nuk e kini per her te par ju bashkpuntoret e vertet te UDB-es qe falcifikoni dokumente e qka jo
    po vall a mos besoni se ju beson kush
    jo jo e dini edhe ju vet se kot genjeni e pregaditni dosje e dokumente te falcifikuara as kush sjau var juve ma u ka kalue koha tani u kemi hedh ne deponit e perllogut

Publikuar: Sot, më 19 tetor 2010

Shkup, `9 tetor - Komisioni për lustrimin po verifikon tre dosjet e dorëzuara, në të cilat janë emrat e tre funksionarëve të lartë të BDI-së, njofton INA.

Një anëtarë pranë këtij komisioni deklaroi sot për agjencinë e lajmeve INA se janë hapur këto materiale, në të cilat nënvizohen emrat e Musa Xhaferit, ministër aktual i Pushtetit Lokal, Fazli Veliu - deputet i BDI-së, si dhe një zyrtari tjetër të lartë të kësaj partie, të cilët potencohen si bashkëpunëtorë të ish-sigurimit shtetëror ushtarak jugosllav.

“Fillimisht do të vërtetohet autentiteti i këtyre dokumenteve, për shkak se bëhet fjalë për kopje, dhe pasi që të gjendet origjinali, do të bëhet verifikimi i fakteve”, deklaroi një zyrtar i komisionit.

Nga Komisioni i lustrimit nuk bëjnë të ditur saktësisht se a do të sigurohet dhe në çfarë forme do të sigurojnë dokumentin origjinal, për shkak se bëhet fjalë për dokumentacion i kopjuar nga periudha e ish-Jugosllavisë, dhe që janë të arkivuara në dosjet e ish-UDB-së dhe shërbimit ushtarak ish-jugosllav KOS në Beograd.

Komisioni për lustrimin ka bërë të ditur se nuk është organ kompetent për të kërkuar dosjet nga Beogradi. Kryeministri Nikolla Gruevski dje paralajmëroi se do të bëjnë përpjekje të gjitha institucionet përgjegjëse lidhur me transparencën dhe sjelljen e dokumenteve nga Beogradi.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anëtarësuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Une solla disa fakte A cilet vertetojne se disa kryesore te BDI-se kane qene ne sherbim te sipunazhit. Kjo nuk eshte verberi. Ti ende nuk ke demantuar asgje. Ke nxjere disa formulare qe s'kane lidhje me temen, pra ke bere disa orvajtje te kota.

Edhe une shume lehte e kam te them se "nuk eshte e vertete" , por veshtire eshte qe ta faktoj ate. Te thash prej ne fillim se NUK KE KUNDER-ARGUMENTE. Formularet qe ke nxjere ne kete forum nuk tregojne asgje ne lidhje me kete ceshtje. Forma e formulareve mund te ndryshoje cdo vit. Nuk do te thote qe gjithnje te jete e njejta forme.

Pra, ketu qendron pakenaqesia yte dhe e gjith shqiptareve. Une te bera nje pyetje por ti nuk u pergjigje. Pyetja se kush eshte qellimi i luftes se armatosur ka lidhje te ngushte me tradhtine ( spiunazhin sllav-UDB i infiltruar ne UCK-ne).
    Qellimi i luftes se armatosur eshte marja e nje teritori te caktuar dhe vendosja e kufinjve. Ky ka qene qellimi edhe i luftes se UCK-se ne Maqedoni. Per kete ideal jane vrare djemt e nenave. Deri ne komunikaten e V-te te UCK-se promovohej ILIRIDA, kurse pastaj ndryshoi situata, promovohej "Vllazerim Bashkimi". Si do ta kishe interpretuar ti kete? Perse ndryshoi qendrimi i luftes? Perse u be lufta? Perse PDSH-ja u quajt parti extremiste nga sllavet dhe "parti sipunash" nga "shqiptaret". Perse u vra Harun Aliu e te tjere? A nuk i vjen kesaj era tradheti? Ende nuk e paske te kjaret se pse ke qene i burgosur ti?

Edhe me e rrezikshme eshte kjo kur ti permend emra konkrete dhe shpif per ta, sepse konstatimin tend une e konsideroj shpifje, derisa nuk sjell asnje argument te pranuar ligjor!
    Kjo eshte nje akuze per te cilen nuk ofrohet as edhe nje fakt apo deshmi e vetme. Ke sjelle disa letra te gjetura ne bashqet e Tetoves dhe te punuara nga njerez qe me devotshmeri i kane sherbyer UDB-se! Akuzat e pabazuara dhe te leshuara ashtu në opinion nuk kanë emer tjeter ne gjuhen shqipe perveç shpifje. Derisa gjyqi dhe Komisioni per Lustracion mos kete vendosur keshtu apo ashtu ne lidhje me Xhaferin, Veliun dhe Ostrenin, ti nuk ke drejte te besh konstatime të tilla.

Te besoni se dini diçka, kjo nuk eshte tragjike. Por nese besoni se dini diçka dhe ate nuk e mbeshtetni me fakte te forta, por e mbeshtetni me fakte te bashqeve nga Tetova, atehere ketu jane vetëm dy mundesi, njera, se jeni injorant, besoni se dini pa ditur gje, dhe kjo eshte e falshme, sepse te gjithe njerezit jane injorante ne nje çeshtje apo tjetren. Tjetra, se jeni shpifes. Domethene ju e dini se nuk keni fakte dhe deshmi te qendrueshme, madje as vete nuk besoni ne ate që thoni apo shkruani, por megjithate e thoni dhe e shkruani. Nese propaganda e Sherbimit sekret te Maqedonise ta ka bere trurin pluhur eshte pune per ty, por, mos mbaj fjalime pa vlere.

Ku do te mbaroje rrugetimi i PDSH-se dhe Menduh Thaçit eshte veshtire te parashikohet. Pozita e tij tani eshte shumefish me e rende. Sa fuqishem qe i mbron sot PDSH-ne dhe Menduh Thaçin, njemije here me fuqishem do t’i luftosh neser. Eshte deshmi historike per te cilen nuk mund te gjesh te dyten për t’ia vene perballe!

Citim Postuar më parë nga Marinari Lexo Postimin
    Edhe me e rrezikshme eshte kjo kur ti permend emra konkrete dhe shpif per ta, sepse konstatimin tend une e konsideroj shpifje, derisa nuk sjell asnje argument te pranuar ligjor!
    Kjo eshte nje akuze per te cilen nuk ofrohet as edhe nje fakt apo deshmi e vetme. Ke sjelle disa letra te gjetura ne bashqet e Tetoves dhe te punuara nga njerez qe me devotshmeri i kane sherbyer UDB-se! Akuzat e pabazuara dhe te leshuara ashtu në opinion nuk kanë emer tjeter ne gjuhen shqipe perveç shpifje. Derisa gjyqi dhe Komisioni per Lustracion mos kete vendosur keshtu apo ashtu ne lidhje me Xhaferin, Veliun dhe Ostrenin, ti nuk ke drejte te besh konstatime të tilla.

Te besoni se dini diçka, kjo nuk eshte tragjike. Por nese besoni se dini diçka dhe ate nuk e mbeshtetni me fakte te forta, por e mbeshtetni me fakte te bashqeve nga Tetova, atehere ketu jane vetëm dy mundesi, njera, se jeni injorant, besoni se dini pa ditur gje, dhe kjo eshte e falshme, sepse te gjithe njerezit jane injorante ne nje çeshtje apo tjetren. Tjetra, se jeni shpifes. Domethene ju e dini se nuk keni fakte dhe deshmi te qendrueshme, madje as vete nuk besoni ne ate që thoni apo shkruani, por megjithate e thoni dhe e shkruani. Nese propaganda e Sherbimit sekret te Maqedonise ta ka bere trurin pluhur eshte pune per ty, por, mos mbaj fjalime pa vlere.

Ku do te mbaroje rrugetimi i PDSH-se dhe Menduh Thaçit eshte veshtire te parashikohet. Pozita e tij tani eshte shumefish me e rende. Sa fuqishem qe i mbron sot PDSH-ne dhe Menduh Thaçin, njemije here me fuqishem do t’i luftosh neser. Eshte deshmi historike per te cilen nuk mund te gjesh te dyten për t’ia vene perballe!
    Perseri po i bjen temes rreth e perqark dhe ende nuk e ke pranuar se kush ishte qellimi dhe ideali i

luftes se UCK-se ne Maqedoni. Ende nuk e ke pranuar faktin se sa djem te familjeve te verfera

shqiptare dhane jeten me idelain se nje dite do te jemi te lire dhe te pavarur ( R. e ilirides). Ku shkoi

ideali dhe qellimi i luftes? A mos te ka faj M. Thaci per kete? Perse eshte M. Thaci i keq per shqiptaret

( ama mos i hik pergjigjes por trego me fakte). Perse gjengja e shqiptareve ne Maqedoni eshte

Katastrofale prej kur ne qeveri eshte BDI-ja?

Pse nuk pergjigjsh si burre ne keto pyetje por e devijon temen me ofendime?

Perse kerkesat teritoriale ( qellimi i luftes 2001) u kthyen ne kerkesa politike? Perse kerkesat

politike u desh qe te realizohen me arme? Kujt i konvenoi dhe kush doli fitues prej luftes se kote te

2001? Kush u dogj ne kete lufte?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 19-10-2010 më 07:40

Anëtarësuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    Mos i merre personalisht gjerat, sepse nuk te kam ofenduar, por jam pergjigjur konform temes. Nuk eshte qellimi im t'u ofendoj ju personalisht, por qellimi im eshte te mbrohet e verteta, kuptohet nese ajo eshte ne anen time ne kete rast. Nese eshte ne anen tende, atehere une do te jem i pari ai qe do t'i sulmoje Fazli Veliun dhe Musa Xhaferin!

Kam nje atu te forte ne duar: nga te gjitha sekretet qe kane ditur Fazli Veliu dhe Musa Xhaferi per UÇK-ne, qe nga themelimi i saj, aksionet guerile dhe deri te lufta e hapur ne Kosove dhe Maqedoni, asnje nga keto sekrete nuk kane dale! Sikur te kishin qene bashkepunetore te UDB-se, me pergjegjesi te plote e them se UDB-ja do ta shkaterronte UÇK-ne qe ne embrion!
    Fazli Veliu ka barte pergjegjesi dhe sekrete te medha mbi supe dhe gjithmone ka qene i ndergjegjeshem! Duhet gjykuar me koke te ftohte ne raste te tilla!

Per gjendjen pas luftes dhe ate aktuale sot, une nuk mund te pergjigjem, pasiqe nuk jetoj atje. Imazhin secili ia nderton vetes dhe populli eshte ai qe gjykon me voten e tij! Natyrisht edhe une kam rezervat e mija per BDI-ne dhe punen e saj, ashtu siç kam rezerva edhe per PDSH-ne...! Deri sa BDI dhe PDSH ta gjuajne njera tjetren me akuza per spiune, si te ishin llokume keto akuza, çeshtja shqiptare ne Maqedoni ka per te ngelur ne vendnumerim.

Pra, Explorer ketu kemi dy te "verteta"?! Cila do te jete e verteta e vertete, kete do ta deshmon koha!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Marinar nje dallim i vogel hysen dhe rexhep musliu kane qene inspektore ne mpb te maqedonise ,per dallim nga fazlija dhe te tjeret.
    per dy te paret te gjithe kane ditur se jane ne polici dhe kane pasur poste te cilet e kane ditur krejt,per dallim nga keta tjeret qe shetitnin neper evrope duke genjyer diasporen dhe duke i tradhtuar sic edhe vrane nen petkun e patriotizmit.

Citim Postuar më parë nga laguna blu Lexo Postimin
    Forma si u parashutuan këto dokumente "rastësisht" në shtëpinë e një qytetari len tepër për të dyshuar si në autorësinë ashtu edhe në qëllimet e aktit që në dukje të parë kundërmojnë tendenca depistimi.
    Dyshimin tend do ta vertetoje komisioni lustracionit ose me mire ka per ta vertetuar koha.

Por te meresh me gjurmet kur ujkun e ke perpara, kjo nuk te shkon laguna blu.

Ujqerit kan dale, tani duhet vetemse nje analize. Jemi nje hap perpara te

vrtetes. Te shifet njehere e peregjithmone se kush e ka turbulluar ujin, ujku ose delja.

Ne vitin 2001, u be grusht-shtet, me dhunen e luftes u rrezua PDSH-ja prej qeverisjes ne emer te

popullit, prej ketyre spiuneve
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 19-10-2010 më 08:40

i/e regjistruar Maska e laguna blu
    Anëtarësuar
    12-12-2004
    Postime
    579
    Më duhet të pranoj se jam larg zhvillimeve në Maqedoni, por siç e thashë më sipër mu duk disi e pakapshme për kokën time që një shërbim sllav (qoftë ai serb apo maqedonas) të lëshojë dokumenta të fshehtë nëpër oborret shqiptare sikur ato të ishin karamela fëmijësh, pa qëllime depistimi e përçarjeje. Nuk e njof asnjërin nga protagonistët e kësaj tragjikomedie, nuk kisha për qëllim as të mbroja dikë e as të akuzoja pos të tërhiqnja një vërejtje për qëllimet e mbrapshta sllave ndaj nesh. Kur kësaj ti shtohet fakti se këto letra u gjetën në oborret e rivalëve politikë dhe pasi ta kemi lexuar deklaratën e Trajanovit, për mua disi me tone yshtëse, kuadri më duket se qartësohet bukur mirë...
    Ndryshuar për herë të fundit nga laguna blu : 19-10-2010 më 09:57 Arsyeja: plotësim
    "Nuk mund të mbash gjarpinj në kopshtin tënd, me shpresën se ata do t'i kafshojnë vetëm fqinjët..."

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Për Marinarin, së pari se kuptoj pse ke ndryshuar pseudonimin apo të mos dalësh në pah kush je, ose e kam gabim unë këtë dyshim që kam? Sapo ishte një intervistë në televizion Nafi Çegrani ndoshta e njihni ish zyrtar i deklaruar i UDB-ës po jepte intervist dhe mendimet e tij reth dokumenteve të publikuara për zyrtarët e BDI-së, i analizoi dhe qartë dhe shkurt, dokumente të pastra dhe origjinale të kontratave si bashkpuntorë të UDB-së pa asnjë dyshim e tha këtë, e ju e dini më bukur se një ish zyrtar i UDB-së që është marrë me këtë punë? Tju them diçka, kur ka qenë periudha e UDB-së për këta shqipfolësit që po na udhëheqin neve shumica nga ju keni shikuar Disney Channel me "cucëll" në gojë dhe për këtë fakt se kuptoj bindjen tuaj absolute se këta fakte jan të rrejshme.
    Sui generis

Faqja 4 prej 31 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •