Close
Faqja 15 prej 28 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 275
    Perjashtuar Maska e DARDANI.ZH
    Anėtarėsuar
    18-01-2009
    Postime
    156
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Ti ofendove nje komunitet A tere, ti ofendove me mijera shqiptare dhe ke kurajon me flet mua per ofendim? Bere nje deklarate shume te forte ketu dhe po te kerkoj ta argumentosh. Sdua llafe pazari po fakte e statistika qe mbeshtin deklaraten tende. Ne te kunderten je nje llafazan, provokator dhe shpifes qe ka per qellim urrejtjen nderfetare. Percmove nje numer te konsiderueshem shqiptaresh dhe nese ke kellqe mbaj pergjegjesi per deklaraten tende.

Sa jane, 10-20 veta? Sic ka patur 10-20 kerma pro serb ne Kosove qe kane punuar per serbin? Dhe kjo i beka te gjithe pro greke dhe gjakshprishur? Ka shqiptare qe kane ndryshuar emrat ne Greqi, kete e di dhe une. Po te siguroj qe i perkasin te gjitha besimeve. Sic ka Agron e Besnik qe jane kthyer ne Milo e Janaq ka dhe Halit e Idriz qe jane kthyer ne Llaqi e Kosta. Keta te fundit se kane problem se dikur nga Gjon e Gjin u kthyen ne Xhevat e Seit. Dhe ky grup cuditerisht eshte ai qe llomotit me shume per kombetarizem e atdhedashuri. Patetike.

Te lutem reflekto dhe mos ber teror fjalesh se nuk jam une enti i statistikave qe te sjelli fakte me shkrim ketu mbase ato mbahen sekret dhe i dine vetem janulla me shoke megjithate nje nder arkumentet me te forta po shifet edhe ketu se si po reagojne orthodokset shqiptare .

Citim Postuar mė parė nga DARDANI.ZH Lexo Postimin
    lutem reflekto dhe mos ber teror fjalesh se nuk jam une enti i statistikave qe te sjelli fakte me shkrim ketu mbase ato mbahen sekret dhe i dine vetem janulla me shoke megjithate nje nder arkumentet me te forta po shifet edhe ketu se si po reagojne orthodokset shqiptare .

Hehehehe... po te isha ne vendin tend as qe do te kisha debatuar me disa kokeforte prej gomari.

Une nuk di se cfare faktesh ose statistikash keron dikush ketu ne forum kur te gjith e dime ( shqiptare muslimane e

katolike te ketij forumi) se cfare postimesh kane cfaqur po ne kete forum disa ortodokse.

Njeri ( ilia spiro) i permban deklaratat fashiste te irinejit cetnik dhe nuk e pranon Kosoven si republike, kurse tjetri

( elinoktoni) i quan shqiptare njerez me bisht.

Me vjen keq per shqiptaret e ndershem me fe ortodokse sepse jane nen kembet e grekut e te serbit.

Ne syte e Shqiptareve katolike e Muslimane, shqiptaret ortodokse shikohen si tradhetare te Kombit deri ne momentin

kur ata nuk do te jen ne gjendje te vendosin udheheqes shqiptare ne Kishat e tyre dhe te vazhdojne traditen e

atdhetareve te vertete ortodoks shqiptar.

Kjo duhet te behet brenda nje kohe Ultra-Urgjente, sepse ne te kunderten rrezikohet asimilimi.

Keto jane fakte, nese doni po jua ilustruj edhe me vizatime ( per analfabetet).

Dikush po i mbron deklaratat fashiste dhe gjenocidale te popave ortodokse ne Shqiperi duke akuzuar muslimanet.

Kjo Shqiperia jone e dashur eshte duke u bere si qendra (epiqendra e Beogradit).

Popat ketu flasin me lirisht se sa ne serbi e greqi.

Dy forumistet ilia spiro dhe elinoktoni po shetisin ne forum lirisht pa asnje pergjithesi per ate se cka kan thene.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 09-10-2010 mė 13:10

Gazeta citon nje prift gje qe sdo te thote qe ai flet ne emer te ortodokseve shqiptare. Tjetra, ti dhe ai tjetri qe me ke cituar keni surrat e me permendi guximin mua kur gjerat ne forum i kam shkruar hapur qe ne fillimet e tij, ndersa ju jeni skutha qe fshiheni mbas pseudopatriotizmit dhe me demek atdhedashurise duke degjeneruar nje grup te tere shqiptaresh pa pyetur qe jane te tille, mjafton qe i perkasin nje feje tjeter. Me permendi mua fajin. Fajin per cfare? Per deklaraten e nje kleriku qe nuk me perfaqeson as mua dhe as komunitetin ortodoks shqiptar? Urrejtje ndaj myslimaneve? Prape me ndjenjen e viktimizimit ju? Jo ore zoteri, skam asnje urrejtje ndaj myslimaneve shqiptare, urrej fondamentalizmin dhe mentalitetin arabo shpellar. Nese nuk e kuptoni ndryshimin atehere ose jeni te trashe ose jeni shpirtlige qe doni te spekulloni me mendimet dhe idete e te tjereve. Dhe burrerine time se tregoj duke te thene ty je per tu fluturuar nga forumi. Ai eshte vetem nje konstatim dhe detyre qe ka cdo moderator kur shikon sjellje te tilla qe skane aspak nder mend te evidentojne nje problem por te fusin e ndjellin urrejtje e percarje. Dhe nje gje tjeter, kur ti dhe ai burreci tjeter te beni aq sa ka bere Darius per kete forum e per kete komunitet, kur te tregoni patriotizem dhe atdhedashurine qe ka provuar Darius me shkrimet e temat qe ka hapur, atehere mbase do ja u pranoj fjalen per te sinqerte e te paster. Perndryshe jeni nje tufe mjeranesh qe llomotisni sa per sy e faqe dhe ferkoni barkun per ngjarje te tilla. E thashe me siper, juve nuk ju behet vone se e ka thene prifti, ju ferkoni barkun se kjo ju jep armen ne dore qe te sulmoni nje komunitet fetar shqiptar. Eshte urrejtja juaj patollogjike qe ju ben te neveritshem dhe te meritoni fjalet per perjashtim qe ju thashe.

Nuk humbas as durimin e as qetesine dhe pretendoj perjashtimin tuaj se nuk argumentoj dot ate qe shkruaj. Eshte gjeja me e thjeshte tja u dalesh ju, si me fjale ashtu dhe me argumenta. Ndihmon mendesia juaj e mykur dhe patetizmi qe tregoni nen petkun e patriotizmit. Eshte thjesht neveria qe ngre krye dhe ndjenja e krupes qe te ngjallet kur lexon dhe konstaton qe fatkeqesisht ka dhe shqiptare te tille. Te ishte i sinqerte shqetesimi e revolta juaj, do e trajtonit temen me ate seriozitet qe meriton, sa rrezik paraqet nje deklarate e tille, cfare demi i sjell ajo nje komuniteti fetar shqiptar, cfare perfaqesimi ka ky individ ne kete komunitet dhe cfare mendohet te jete zgjidhja qe te eleminohen eksese te tilla. Ky do ishte sinqeriteti dhe pastertia e jo denigrimi i gjithe ortodokseve shqiptare e ofendimi i gjithe shqiptareve qe sipas ketyre patriotave qe mbllaciten cajtoreve turkoshake, na qenkan shbere si shqiptare e paskan humbur identitet e origjine. Ju nuk e bete kete po sulmuat direkt me nje kenaqesi perverse gjithe ortodoksit. Ja pse jeni skutha dhe ja pse nuk meritoni te jeni pjese e ketij komuniteti.

Citim Postuar mė parė nga DARDANI.ZH Lexo Postimin
    Nuk ka faje ky se i leshone supa shpejt keta ja si kalojne ne agresivitet por lere se sja velen diskutohet me ta se ne fund te fundit gjdo gje do te ju kthehe“t bumerang se me sa duket i kan ber llogarit gabim njesoj sikurse vlllezrit e tyre sllavo serbo-orthodoks ndersa keta do te perfundojn edhe me keq per dallim nga ata keta jane vetem nje grusht barinjesh fashtar ne kry me QOBANIN e tyre Janullen i cili me sa duket me shkopin e tije i ka drejtuar delet ne drejtim te gabuar drejtim i cili do te edhe fundi i tij.
    Te citova perseri se pashe qe kishe edituar shkrimin dhe kishe shtuar dicka tjeter. Une skam vella as serb e as grek. Dhe meqe me je drejtuar mua me ate fjalor, pra e kalove ne personale po ta them hapur ne sy te gjithe forumit: provo e mu drejto dhe njehere tjeter me ate fjalor halabakesh dhe e shikon. Nuk jane bere spurdhjaket si ty te me tregojne mua patriotizem apo qytetari.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Nje kryepeshkop shqiptar dhe kleriket tjere nuk do te ishin ne dobi vetem te komunitetit ortodoks shqiptar, por do ta ndihmonin shume edhe ceshtjen e Kosoves persa i perket njohjeve dhe te uzurpimit te kishave ne Kosove, permes se cilave duan ta shpallin Kosoven toke serbe. Se nuk eshte ne fakt me rendesi se cka deklaron nje grek, se dihet qendrimi i tyre, por pse ai te jete si perfaqesues i shqiptareve, perderisa bindjet e tij nuk pasqyrojne komunitetin ortodoks shqiptar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 09-10-2010 mė 14:31

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    nuk e njoh dot nga klerikun ne fjale. Dhe them drejten nuk di shume per pervec se eshte gjysem arvanitas dhe i lindur ne greqi. Por une gjykoj ato qe thote dhe rastin ne fjale e kam denuar edhe i perkas besimit ortodoks. Mendimin tim per fete ne pergjithesi e gjen me nje fjali vetme ne firmen time. Duhet hequr apo jo si klerik, ajo i takon gjithe besimtareve ortodosk shqiptare. Une si 1 ortodoks qe perfaqesoj veten time jap mendimin tim por nuk marr guximin te flas ne emer te gjithe ortodokseve te tjere, sikurse nuk lejoj qe nje lider i besimit tim te flase per gjera qe une nuk i aprovoj. Shyqyr qe feja sot ka kaluar per nje pjese te madhe te njerezve ne plan te dyte dhe nuk i japin me rendesi priftit dhe hoxhes. Tjeter gje eshte pastaj kur disa fanatike dhe analfabete islamike hyjne ne te tilla tema dhe kerkojne te perfitojne qe ti japin ne menyre indirekte me shume publicitet fese dhe botekuptimit te qe eshte teper shpellar ne rastin me te mire.
    Atėher ti nuk je ortodoks nėse mė jep shprehje tė Napoleonit tė madh tė denja pėr njė ateist tė kulluar(jo se ka gjė tė keqe te ateizmi). Ortodoksėt shqiptarė nuk kanė asnjė autoritet, mė vjen keq tė ta them por kėshtu ėshtė. Kot merreni me Muslimanėt shqiptarė duke i sharė shpellarė, turq etj etj. Un pėr vete nuk kam parė kurrė Turqinė tė paktėn kėto 20 vitet e fundit tė fusi hundėt nė zgjedhjen e klerikėve shqiptarė musliman, nuk kam parė kurrė ndonjė Arabi tė fusi hundėt nė mėnyrė kaq tė drejtpėrdrejtė sa bėn Greku me Orthodoksėt. Sigurisht do thuash ti kemi vahabistėt, kemi kėta si Hatibi qė kanė studiuar jashtė dhe pėrbėjn rrezik radikalizimi dhe ky ėshtė njė shqetėsim jo vetėm i komunitetit orthodoks, por ėshtė shqetėsim pėr identitetin shqiptar, pra pėr tė gjitha komunitetet, edhe ata qė besojnė edhe ata qė nuk besojnė. I njėjti shqetėsim vlen dhe ndaj Janullatosit dhe ky ėshtė shqetėsim legjitim i gjithė shqiptarėve jo vetėm orthodoksėve, pasi jo vetėm ai me kėto zgjedhje qė ka bėrė po cėnon KOASh-in, por cėnon interesat shqiptare. Nė njė gjė ka shumė tė drejtė Kristo Frashėri nė shkrimin e fundit, se Janullatosi duhet tė ishte ekzark, pra pėrkujdesės i Kishės pas 1990 dhe jo Kryepiskop i saj. Kanė kaluar 20 vjet dhe nėse kjo Kishė nuk ėshtė nė gjėndje tė nxjerrė klerikė shqiptarė, atėherė dalim pėrsėri tek pika e mėsipėrme.

Me gjith investimet Arabe e Turke e Xhamitė qė janė hapur e rrijnė bosh, pėrsėri Muslimani shqiptar po e tregon veten tejet i moderuar, si i tillė ai me pak stabilitet dhe me njė ngritje ekonomike tė vendit do e ketė gjithmonė e mė shumė fenė tė pėrshtatur nė mėnyrė tė vazhdueshme me identitetin e tij Shqiptar. Ndėrkohė ėshtė interesant fakti se ndėrsa dumbabistat janė shumė pak nė proporcion me popullsinė e madhe muslimane nė hapėsirėn shqiptare, ėshtė shtuar numri nė mėnyrė jo-proporcionale i bizantinėve "grekė" me shpatė nė dorė duke thėnė e cna bėri ky, e cna bėri ai. Nuk duhet tė shkojmė shumė larg nė histori pėr tė gjetur kush na ka bėrė keq, sepse ato njerėz ndodhen akoma fatkeqsisht mes nesh.

PS: Feja ėshtė nė rritje proporcionale me rėnien ekonomike nė perėndim.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Un kam menduar qe vetem Janullatosin e kan grek qe i qon para shqiptaret e besimit ortodoks.

Por kur nje prift ben nje deklarat politike duke u plasuar ne anen e serbis, atehere ēfar duhet te mendoi mesha e cila e degjon kete lajm ? Qe shqiptaret e kosoves qenkan hajdut ? kriminela e "qej" sic thoshte ai tjetri ?

Kjo ska te bej me Islamin, e aq me pak per tolerancen fetare ! Kjo ka te bej me nje njeri te degjeneruar i cili flet nen garanten e shefit suprem, Janullatosi !
    Ky njeri eshte si gjarper, kot ja pren bishtin perderisa nuk ja heq koken !

Kur them me ja heq koken, se kam fjalen me be kurban, thjesht mi then nje dit te mir : Baci Jani, misioni juaj eshte i kryer ketu. Mund te ktheheni nga jeni ardhur me gjithe jenat qe ju kan percjell !

E gjithe bota deshmon qe shqiptaret s'jan barbar/ardhacak, s'zbresin nga malet dhe dalin keta mafiozat dhe e thon te kunderten ! Paramendoni sikur Tadiēi ti citonte keta njerez para keshillit te sigurimit ?! Do te ishte turp per gjithe shqiptarin, se jo vetem per ortodokset shqiptar !

Edhe nje here po e citoi te pa harrueshmin Petro Nini Luarasi, si duket qe ne ate kohe e dinte se nga do ti vinte rreziku shqiptarizmit !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Kosova nuk esht Jerusalemi serb para se shqiptar te patken kshtu do te kishte me teper kuptim per shqiptaret qe ndjehen si te till,ata qe thon Jerusalemi serb vertet jon veq se sreb dhe ag sje me shum e as me pak,pore jo... KOSOVA ESHT E DARDANVE DHE E AS KUJT TJETER PRA E SHQIPTARVE AUTOKTON.

“Dardani e vjetėr
    Kosovė e Re!
    Ke qen’ shqiptare
    Shqiptare je.
    Dimėn e verė
    Sa t’jetė jeta
    Ka me pėrshėndet
    Me “Tungjajeta”...

Citim Postuar mė parė nga Hyllien Lexo Postimin
    Atėher ti nuk je ortodoks nėse mė jep shprehje tė Napoleonit tė madh tė denja pėr njė ateist tė kulluar(jo se ka gjė tė keqe ateizmi). Ortodoksėt shqiptarė nuk kanė asnjė autoritet, mė vjen keq tė ta them por kėshtu ėshtė. Kot merreni me Muslimanėt shqiptarė i sharė shpellarė, turq etj etj. Un pėr vete nuk kam parė kurrė Turqinė tė paktėn kėto 20 vitet e fundit tė fusi hundėt nė zgjedhjen e klerikėve shqiptarė musliman, nuk kam parė kurrė ndonjė Arabi tė fusi hundėt nė mėnyrė kaq tė drejtpėrdrejtė sa bėn Greku me Orthodoksėt. Sigurisht do thuash ti kemi vahabistėt, kemi kėta si Hatibi qė kanė studiuar jashtė dhe pėrbėjn rrezik radikalizimi dhe ky ėshtė njė shqetėsim jo vetėm i komunitetit orthodoks, por ėshtė shqetėsim pėr identitetin shqiptar, pra pėr tė gjitha komunitetet, edhe ata qė besojnė edhe ata qė nuk besojnė. I njėjti shqetėsim vlen dhe ndaj Janullatosit dhe ky ėshtė shqetėsim legjitim i gjithė shqiptarėve jo vetėm orthodoksėve, pasi jo vetėm ai me kėto zgjedhje qė ka bėrė po cėnon KOASh-in, por cėnon interesat shqiptare. Nė njė gjė ka shumė tė drejtė Kristo Frashėri nė shkrimin e fundit, se Janullatosi duhet tė ishte ekzark, pra pėrkujdesės i Kishės pas 1990 dhe jo Kryepiskop i saj. Kanė kaluar 20 vjet dhe nėse kjo Kishė nuk ėshtė nė gjėndje tė nxjerrė klerikė shqiptarė, atėherė dalim pėrsėri tek pika e mėsipėrme.

Me gjith investimet Arabe e Turke e Xhamitė qė janė hapur e rrijnė bosh, pėrsėri Muslimani shqiptar po e tregon veten tejet i moderuar, si i tillė ai me pak stabilitet dhe me njė ngritje ekonomike tė vendit do e ketė gjithmonė e mė shumė fenė tė pėrshtatur nė mėnyrė tė vazhdueshme me identitetin e tij Shqiptar. Ndėrkohė ėshtė interesant fakti se ndėrsa dumbabistat janė shumė pak nė proporcion me popullsinė e madhe muslimane nė hapėsirėn shqiptare, ėshtė shtuar numri nė mėnyrė jo-proporcionale i bizantinėve "grekė" me shpatė nė dorė duke thėnė e cna bėri ky, e cna bėri ai. Nuk duhet tė shkojmė shumė larg nė histori pėr tė gjetur kush na ka bėrė keq, sepse ato njerėz ndodhen akoma fatkeqsisht mes nesh.

PS: Feja ėshtė nė rritje proporcionale me rėnien ekonomike nė perėndim.
    O zoteri, nuk e kuptoj pse del ne keto konkluzione mbi besimin tim ose jo. Une besoj ne Zot, por jo ne prift e ne hoxhe. Te besosh ne Zot sipas menyres tende nuk eshte medeomos ateizem. Une jam kundra fese, por jo kundra besimit ne Zot.
    Dhe ortodoksia ime nuk eshte vetem te ajo qe konceptoj une por ne rradhe te pare trashegimija prej te ciles familje une rrjedh dhe vetedija mbi te paret e mi.

Me gjith investimet Arabe e Turke e Xhamitė qė janė hapur e rrijnė bosh, pėrsėri Muslimani shqiptar po e tregon veten tejet i moderuar
    Dil ne xhamite e Tiranes diteve te premte dhe shikoji sa bosh jane e sa te moderuar jane. Bej be se je ne Arabi Saudite dhe jo ne nje vend europian, po nejse se s'eshte as tema ne fjale per te tilla gjera.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Faqja 15 prej 28 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •