Ja reagimi i njerit ketu direkt pas postimit tim.
Shume tolerante jemi ne fakt. Jemi qengj qe te tjeret na bien me qafe kot.
Pse na urrejne Greket? 05-10-2010 10:05 Genti.. ti ****** robet
![]()
Ja reagimi i njerit ketu direkt pas postimit tim.
Shume tolerante jemi ne fakt. Jemi qengj qe te tjeret na bien me qafe kot.
Pse na urrejne Greket? 05-10-2010 10:05 Genti.. ti ****** robet
![]()
Feelings change - memories don't.
Pse urrejtje...nji pyetje qe pergjigjen e duhur nuk dim ta japim ,ngase ne si shqiptar gjithnji si duket historikish nji lemsh rreth ksaj qeshtje e hasim ne rruge nga vet shqiptaret .Thirremi ne vetpermbajtje ,madje ta lem pas te kalueren dhe si rezultat i ksaj rruge qorre nuk na ka shpie gje kundi perveq nji nacionalizmi shterp ose te pa gjini do thosha .Gjithnji ia kemi mare te ligat popujve qe ne menyren me qnjerzore na vran na perndoqen dhe ne fund nga vet ne me politikat komtare te pa kordinuara kemi ngel te gjysm viktimizuar ngase shpesh kemi shpreh nji keqardhje per ata qe na masakruan A then se jo diq ka qen po at'her ashtu ishte.
Nese vertet ne kemi arsye ta harrojm te kaluaren e hidhur ,pse edhe ata qe kryen ndaj nesh gjenocid mose ta harrojn .
Madje sa qyqar qe jemi sikure vetem nji falje ta kerkonin ata qe na masakruan., ne do ishim gati ti falim,po ja qe as ate nuk e beri kurre as greku as serbi ,as bugar as cernagori.Nga e kaluara jon e hidhur nuk mesuam si komb andaj edhe na jon perseritur historit e dhemshme dhe tragjike.
Kshtu me gjas do vazhdoi edhe me historia jon ,kure vet nuk ndjejm obligim moral te mose e harrojm te kaluaren ton ,kure fqinjet tan per masakra perndjekje na akuzojn qe ne ishim populli zullumqar ndaj tyre., simbas disave ketu ne forum me heshtjen dhe harresen qe thirre ne te.. dyshoj se nji heshtje e till qon uj ne mulli te fqinjeve tan e ne radh te par atij grek.
Te gjitha luftrat jon ber nga deshira per pushtim tokash,e ne rastin ton ne ishim viktima ,andaj fajet te ndahen per gjysm mendoj se i hym ne hak popullit dhe vendit qe na lindi .
Ta duash dike me zor nuk mundesh themi ktej ka katuni ,pore ta urresh duhet patur arsye deri sa armiku esht ber vertet mik .Ne rastin me fqiun ton jugor nuk duken ato shenja as pak te miqsis .Strategjia greke per dhenjen e leje qendrimit per disa qytetar shqiptar fsheh ne vete dinakrin greke sa nji dite do kerkoj ri atdhesimin e qindra mira grekve me ket preteks ne verio epirin siq e quan prapaganta greke shqiprin e jugut.
Ne duhet te mose e harrojm te kaluaren pore nuk i tako grekut te na kshillo per kte gje por me punen dhe perpjekje maksimale A e forcuar shtetin ne gjitha segmentet do jemi ata qe do e harrojm se kshtu historia do na perseritet brez pas brezi duke len nji kalendar mbrapa ne histori veq dhembje e lot e te kukatura.
Mia a shum po ndjehesh e poshtruar aaa ,sigurisht ke hallin e leje qendrimit ,nuk ke faj jo se vertet mund te kesh arsye ..nuk arrin vetem mia ta bart ter peshen e padrejtsive ndaj popullit tan andaj shkarkoje se une te arsytoi ,si duket qenke ligsht nga takati po edhe nga shqiptarizma.Une nuk te fajsova pse nuk u hakmorre kunder pa drejtsive pore me sa kuptova u vere ne rreshtin e fqinjeve grek.Barazove edhe shqiptaret perkra greku kjo edhe nese ti kshtu e vlerso nuk perko me ralitetin ,sepse greku ishte agresori e ne viktima.
Nuk kam kurrfare lidhje me Grekun. As nuk kam qene ndonjehere ne Greqi, As nuk flas asnje fjale greqisht. Me duket shume gjuhe e shpifur biles.
Po me duket ironike fakti qe cave ketu po i ha meraku per Grekun pse pse s'po na duan, kur ne fakt kane vetem urrejtje ne shpirt per ta.
Nuk them qe greku eshte sjell mire me ne, por nuk kemi se bejme se po na hapet shume barku per grekun. Ne urrejme grekun, Serbin, ata na urrejne ne. Kaq.
Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 05-10-2010 më 13:01
Feelings change - memories don't.
Une me gjith respektin qe kom per z.Albon s'pajtohem me pergjithsim te gjerave sic po e shtron problemin e nacinalizmit grek dhe shqiptar.Ka dallim ky nacinalizem mbase ai grek u shfaq dhjetra her ne hapsirat shqiptare duke e lar me gjak kte tok e nacinalizmi shqiptar mbet vetem i perfolur nder shqiptaret te tipit te disa nga ju qe mundoheni dhe ateher kure ne zhgenderr deshironi endrra.
Mos kij merak, se qe te dy djaj jane dhe kokrra e injorances. Kur vijne te huajt si ne Shqiperi ashtu dhe ne Greqi ikin te lebetitur.
Sikur ne i duam ata e ata na urrejne. Lexon disa reagime ne vazhdim, dhe e kupton qe urrejtja ndaj shqiptareve e grekerve nuk qenka e njeanshme, paska edhe shqiptare qe i urrejne greket. Dhe e perbashketa e ketij nacionalizmi rruge eshte se si ai nacionalist grek "qe urren shqiptaret" edhe ai nacionalisti shqiptar "qe urren greket", urrejne njesoj ne injorancen e tyre. As ai nacionalisti grek e as ai homolugu i tij shqiptar nuk e dine se ku e ka burimin urrejtja. Po ti pyesesh, kane per te treguar qe nuk e dine zene ne goje momente te historise te cilat ata i njohin pak ose aspak. Nuk eshte e rendesishme per nje nacionalist e verteta historike, e rendesishme eshte "gjetja e fakteve qe perligjin urrejtjen e tyre."
Ka ndryshim ktu.... Ne i urrejme sepse na urrejne, pra shqiptaret e dine se nga i buron urrejtja. Po ata pse na urrejne? C'far u kemi bere ne valle?
Ti po deshe thuaj dhe ndonje fjale te mire per Serbet se dhe ata fqinj jane...!!!!E keqja e madhe fare eshte se aq te infektuar jane nga urrejtja, aqsa kane arritur ate shkalle te semundjes ku "Atdhedashuria matet me urrejtjen ndaj fqinjeve". Mos guxoje njeri te thote nje fjale te mire per shqiptaret apo greket, pasi nacionalistet i hidhen ne fyt. Parrulla si "Shqiptari i vertete i urren greket" deshmojne shkallen e gangrenes qe po i gerryen edhe ate pak tru qe u ka mbetur kesaj kategorie njerezish.
Te pakten fole njehere normal duke iu shmangur propagandes filogreke dhe ke shprehur mendimin tend individual. Te pergezoj per kete.Nje shpirt qe urren eshte nje shpirt i demonizuar. Urrejtja eshte nje e keqe e madhe jo vetem per maredheniet midis popujve, eshte nje e keqe e madhe edhe per shpirtin e nje njeriu te vetem. Urrejtja me kohen pershkallezohet ne dhune dhe dhuna sjell shkaterrim e humbje jetesh te pafajshme. Eshte tmerr te imagjinosh se si brezat e djegur te shqiptareve te rritur me frymen e urrejtjes, po u lene trashegimi femijeve te tyre po te njejten fryme urrejtjeje. Nese keta prinder u dogjen nga flaket e luftes, duan qe edhe femijet e tyre te digjen me keq neser duke rendur pas moralit pagan "sy per sy e dhemb per dhemb".
Kto fjale zoterote duhet t'ia thuash grekeve dhe jo shqiptareve, se deri tash vetem greket po krijojne incidente dhe po demonstrojne urrejtje ne menyre publike dhe zyrtare (sic ishte rasti i ushtareve grek). Llogore dhe bunkere kane ndertuar greket ne psiqiken e tyre.Sa e lehte eshte te urresh, sa e veshtire eshte te respektosh dinjitetin e cdo njeriu pavaresisht nga perkatesia e tij etnike! Nuk eshte e lehte te ndalesh ciklin e mbyllur te urrejtjes, por nuk eshte as e pamundur. Shqiptaret e lire sot duhet ta shfrytezojne epoken e paqes e lirise qe po perjetojne per te ndertuar ura bashkepunimi midis popujve, dhe jo per te ngritur llogore e bunkere lufte.
Ky postimi me poshte tu paska pergjigjur para se te shprehje ate mendimin tend "Ne me Buk e ata me gur".
Tek pjesa me te zeza ne fund une do mjaftohesha, eshte e sigurt qe gjerat do ndryshonin rrenjesisht dhe marrdheniet do ishin reciproke
Epirotas Gjak Shqiptari
Ndryshuar për herë të fundit nga morrison : 05-10-2010 më 13:25
Shume e sakte ! Mjaft kemi sakrifikuar ne shqiptaret ne emer te faljes dhe miresise tone. Te urrejne thjesht vetem pse je shqiptar, per asgje tjeter.
Mandej nuk eshte urrejtje e drejtuar vetem ndaj shqiptareve, mirepo i tere Ballkani eshte nje vater e urrejtjes nga ardhacaket, sigurisht jo e inicuar nga shqiptaret.
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 05-10-2010 më 13:51
Them une tani me kete pak mendje qe kam .A mos valle u shkuam me dhune?a mos valle i vodhem , i plackitem ? A mos valle u prishem qetesine?
Aty lindi urrejtja e tyre per ne.
Sepse na kane shfrytezuar dhe u bene te pasur me djeresn tone u bene por keshtu e ka kapitalizmi .
Krijoni Kontakt