Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 80
    Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Them une tani me kete pak mendje qe kam .A mos valle u shkuam me dhune?a mos valle i vodhem , i plackitem ? A mos valle u prishem qetesine?
    Aty lindi urrejtja e tyre per ne.
    Sepse na kane shfrytezuar dhe u bene pasur me djeresn tone u bene por keshtu e ka kapitalizmi .
    Ksanthi, ata qe vollen e plackiten jane nje perqindje e vogel na krahasim me ata shqiptar te cilet u vollen e u plackiten nga greket gjith kto vite duke punuar per nje cop buke, duke iu mohuar sigurimi shoqeror (IKA) per nje kohe te gjate i cili per pasoje sillte te mos kishte perkujdesje mjeksore per ta, probleme me dokumentat duke i shtyre te paguanin vit per vit shume te medha lekesh nga rrogat e tyre te ulta per nje leje qendrimi te qelbur. Ne shume raste pronaret grek i mbanin rrogen puntoreve shqiptar pa dokumenta per muaj te tere dhe me pas therisnin policine qe ti merrte pako postale e t'i dergonte mbrapsht ne Shqiperi. Dhe policia, pra shteti jo vetem qe nuk i kerkonte llogari pronarit grek pse i kishte grabitur kta njerez ne pike te hallit, por i fuste dhe nje dru te mire rruges per ne Shqiperi vetem e vetem pse kishte punuar falas per pronarin grek...

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga morrison Lexo Postimin
    Ksanthi, ata qe vollen e plackiten jane nje perqindje e vogel na krahasim me ata shqiptar te cilet u vollen e u plackiten nga greket gjith kto vite punuar per nje cop buke, duke iu mohuar sigurimi shoqeror (IKA) per nje kohe te gjate i cili per pasoje sillte te mos kishte perkujdesje mjeksore per ta, probleme me dokumentat duke i shtyre te paguanin vit per vit shume te medha lekesh nga rrogat e tyre te ulta per nje leje qendrimi te qelbur. Ne shume raste pronaret grek i mbanin rrogen puntoreve shqiptar pa dokumenta per muaj te tere dhe me pas therisnin policine qe ti merrte pako postale e t'i dergonte mbrapsht ne Shqiperi. Dhe policia, pra shteti jo vetem qe nuk i kerkonte llogari pronarit grek pse i kishte grabitur kta njerez ne pike te hallit, por i fuste dhe nje dru te mire rruges per ne Shqiperi vetem e vetem pse kishte punuar falas per pronarin grek...

Morrison keto qe thua ti nuk i mohoj .Ndoshta per mua si person ishte jeta me e thjeshte ne greqi sepse erdha me vize dhe sapo erdha mora dokumentat por e them dhe nje here tjeter eshte kapitalizem dhe ne kapitalizem mbijeton me i forti.Shteti grek nuk ishte mesuar me refugjate dhe dendesia e madhe e shqiptareve i trembi .Nuk them se jane engjej sepse e kishin per me mire te paguanin gjobat e bashkimit evropian sesa tju jepnin dokumenta te huajve .Tani qe shqiptaret rriten kerkesat per diten e punes dhe kerkojne te drejtat e tyre u kthyen nga zezaket dhe irakianet sepse ata jane krah me i lehte pune.Te drejtat shtetit grek ja dha shteti yne i dashur qe na la si bagetite neper arrat e botes.

Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Morrison keto qe thua ti nuk i mohoj .Ndoshta per mua si person ishte jeta me e thjeshte ne greqi sepse erdha me vize dhe sapo erdha mora dokumentat por e them dhe nje here tjeter eshte kapitalizem dhe ne kapitalizem mbijeton me i forti.Shteti grek nuk ishte mesuar me refugjate dhe dendesia e madhe e shqiptareve i trembi .Nuk them se jane engjej sepse e kishin per me mire paguanin gjobat e bashkimit evropian sesa tju jepnin dokumenta te huajve .Tani qe shqiptaret rriten kerkesat per diten e punes dhe kerkojne te drejtat e tyre u kthyen nga zezaket dhe irakianet sepse ata jane krah me i lehte pune.Te drejtat shtetit grek ja dha shteti yne i dashur qe na la si bagetite neper arrat e botes.
    Pavarsisht se e zbute opinionin tend ky postimi yt me poshte eshte shume makaber, por mbase je e vogel dhe nuk e kupton se cfar ke shkruar

Them une tani me kete pak mendje qe kam .A mos valle u shkuam me dhune?a mos valle i vodhem , i plackitem ? A mos valle u prishem qetesine?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Sikur dinin greket e ndyt te mendojn se kand e kan prapa shpines, dryshe dote kishin fol.

herdo kurdo dota ledhaton turku grekun .

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Sepse na kane shfrytezuar dhe u bene pasur me djeresn tone u bene por keshtu e ka kapitalizmi .
    Ksanthi urrejtja e grekeve eshte shume me e thelle se sa kjo qe po perpiqesh te na shpjegosh, dhe eshte shume e veshtire (mendimi im eshte e pamundur) te zhduket
    Shiko pak arvanitet, pavarsisht kaq shume viteve ne greqi perseri i shohin si Shqipetar (o cam o i pabese eshte shprehja me e preferuar e jevgjeve greke)
    Cfare pretendon se do thone per shqiptaret e sotem?????
    «Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ»
    Kur kjo thuhet diten me diell para qeveritareve greke dhe askush nuk reagon cfare pret me teper.
    Sa per ato vjedhjet dhe prishje qetesie jane vec pretendime per <<te mbuluar m.t.. me shu..e>> qe i thone ...........

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Mos kij merak, se qe te dy djaj jane dhe kokrra e injorances. Kur vijne te huajt si ne Shqiperi ashtu dhe ne Greqi ikin te lebetitur.
    Por kur qenkan greket djaj e injorante, hajde behemi edhe ne si ata, djaj e injorante, qe te mos na e kalojne dot as per djallezite e as per injorancen! Nga nje ane i tregojme me gisht greket si te keqinj, nga ana tjeter u pergjigjemi ne te njejten menyre dhe i marrim per shembull.

Ka ndryshim ktu.... Ne i urrejme sepse na urrejne, pra shqiptaret e dine se nga i buron urrejtja. Po ata pse na urrejne? C'far u kemi bere ne valle?
    Ata na urryen te paret, keshtu qe ne kemi te drejte ti urrejme te dytet. Cfare u kemi bere valle? Ke degjuar per nje fare Ali Pashe Tepelena? Ne liqenin e Janines mbyti te gjitha vajzat greke te qytetit vetem per nje kaprico dashuri te te birit. Po per ata "camet e martirizuar" qe ishin shtetas greke qe nga themelimi i Greqise dhe ne te njejten kohe ishin edhe "te perkedhelurit e Portes se Larte" e cila u dha prona e toka plot pasi ua mori popullsise vendase greke, a ke degjuar? Po per luften e dyte boterore, kur Italia fashiste pasi pushtoi Shqiperine, i shpalli lufte Greqise nga Kuvendi i Shqiperise, a ke degjuar? Po per rolin qe nje pjese e mire e cameve luajten ne kete lufte a ke degjuar? Po per ato 50 vjetet e rregjimit komunist qe u betonizuan me bunkere te gjitha malet shqiptare ne kufi me Greqine, a ke degjuar?

Na pelqen qe te zeme ne goje vetem te keqijat e Greqise ndaj shqiptareve, por nuk na vjen mire te zeme ne goje te keqijat qe shqiptaret i kane shkaktuar Greqise.

Ti po deshe thuaj dhe ndonje fjale te mire per Serbet se dhe ata fqinj jane...!!!!
    Une fjale te mira them per te gjithe popujt e botes, pasi nuk ia lejoj vetes qe te justifikoj ekzistencen dhe identitetin tim ne kurriz te popujve te tjere. Une nuk e mat patriotizmin tim ashtu sic bejne njerezit e rruges, me sa shume britma e sharrje dini te beni per popujt fqinje.

y postimi me poshte tu paska pergjigjur para se te shprehje ate mendimin tend "Ne me Buk e ata me gur".
    Shqiperia me buke e Greqia me gurre! Do ta kaloja kete batute pa pergjigje e me te qeshur, por kur e degjoj ta nxjerri nga goja nje emigrant shqiptar ne Greqi si puna tende, qe ka me shume se 1 dekade qe punon e jeton ne Greqi, dhe ka shpenzuar pjesen me te gjate te jetes se tij ne Greqi se sa ne Shqiperi, me ben vertet kurioz.

Kur qenka kaq e veshtire jeta ne Greqi, perse nuk kthehesh ne Shqiperi?

Sa per dijeni, 20% e gjithe popullsise se Shqiperise prej 20 vjetesh jeton, punon e meson ne Greqi. Dhe prej ketyre emigranteve dhe punes se tyre ne Greqi, rrojne edhe familjet e tyre ne Shqiperi. Kriza e fundit ekonomike ne Greqi e tregoi qarte se sa i madh eshte kontributi qe emigrantet shqiptare ne Greqi derdhin ne ekonomine shqiptare: sipas Bankes Kombetare shqiptare, ka rene ndjeshem numri i te ardhurave nga emigracioni keto dy vitet e fundit, e kete e lidhin me krizen boterore ne pergjithesi dhe krizen greke ne vecanti.

Albo

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Albo;2885719

Albo
    Kete pergjigje te kthejne edhe ne institucionet greke po ngrite zerin per ndonje padrejtesi................

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Pse ke nuk urrejn greket?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Per te njejten arsye qe dhe ti nuk je ne shqipri. Per nje jete me te mire. Me shume mundesira. Nje te ardhme me te mire. Kjo ishte dicka shume arogante qe the..nuk e prisja nga ty.

I bie qe te pyes un ty: kur e do kaq shume shqiperine dhe ke shpenzuar kaq mijera ore duke krijuar dhe mbajtur kte komunitet shqiptar virtual pse nuk je i ulur para kompjuterit diku ne shqipri? Sepse ne shqipri ndoshta nuk do te jepej mundesia ta beje kte gje.

Eshte e vertet qe kush nuk e ka qef greqin ska pse te rri atje. Por nuk eshte e leht te maresh leckat dhe te ikesh diku tjeter te fillosh nga e para. Jo per gje po ka dhjetra familje qe njof un qe duan te ikin diku tjeter dhe nuk u jepet mundesia. Sa veta jan kapur duke u munduar te ven illegalisht ne amerike? dhe sa veta aplikojn per llotarine amerikane cdo vit?

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga morrison Lexo Postimin
    Pavarsisht se e zbute opinionin tend ky postimi yt me poshte eshte shume makaber, por mbase je e vogel dhe nuk e kupton se cfar ke shkruar
    Morrison e verteta eshte qe ne fillim shqiptaret hyne ne shtepite e tyre dhe plackiten sado e hidhur kjo eshte e verteta.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •