Close
Faqja 18 prej 22 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 215
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Aparteidi ne Afriken e Jugut

Afrika e jugut qe nga ardhja e evropjaneve (holandezeve dhe anglezeve) eshte zhvilluar si koloni ne te cilen ka dominuar pakica e bardh mbi shumicen vendase. Kjo praktik eshte vazhduar edhe pasi afrika e jugut eshte konstituar si dominion britanik (1910) e madje edhe pas pavarsimit te saj te plot me 1934.

Republika Jugafrikane shum gjat ishte shteti i vetem ne bote ku diskriminimi, shfrytezimi dhe shtypja racore ishin te legalizuar dhe institucionalizuar me ligj. Per kete ishin miratuar nje sere ligjesh(Immorality Act 1927, Prohibition of Mixed marriages Act 1949, Population Registration Act 1950, Group Areas Act 1950, Reservation of Seperate amenities act 1953 , Black Homelands Citizens act 1970 etj) qe kishin per qellim te siguronin ndarjen dhe zhvillimin e veqant te racave ose te grupeve kombetare ose etnike, - te eliminonin ose te zbritnin ne minimum kontaktet ndermjet pjestareve te racave te ndryshme ne jeten e perditshme, - dhe te garantonin ruajtjen e shtypjes dhe eksploatimit te popullsis vendase zezake.

Keshtu me ligjin Hercogut, te miratuar me 1936 parashihej te behet ndarja e territorit shtetror sipas racave me qrast popullsia vendase do te lihej ne rezervate te ndara qe perfshinin vetem 13 % te rerritorit jugafrikan. Megjithese popullsia vendase perbente me se kater te pestat e tere popullsis se shtetit. Me e keqja e gjith kesaj, ishte se territori i lene vendasve perfshinte token me te keqe dhe me te varfer dhe me pak te zhvilluar te vendit.

Pushteti racist jugafrikan nuk eshte kenaqur vetem me nadrjen territoriale, por ka aprovuar edhe nje sere ligjesh, me te cilat eshte dashur te ndalohet cdo kontakt ndermjet racave, grupeve kombetare apo etnike, keshtu me " Immorality Act 1927, Prohibition of Mixed marriages Act 1949" jan ndaluar martesat e perziera dhe mardhenjet sekuale ndermjet pjestareve te racave te ndryshme.

Ne kete menyre Pushteti racist anglo-holandez ka synuar ti rezervoj per te bardhet univerzitete dhe ti mbaj zezaket dhe aziatiket ne pozite inferiore persa i perket arsimimit dhe pozites shoqerore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 02-10-2010 më 09:23
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Tregtia me Skllever Zezak

Historiku

Dihet skllaveria dhe venia e zezakeve dhe e personave te racave tjera pos te bardheve, ne pozite te skllavit, jan konisderuar gjat si fenomen krejtesisht normal nga ka dal se keta mund te jen objekt pronesie sikurse edhe cdo send tjeter.

Shtetet e medha si Anglia, Spanja, Portugalia, Holanda dhe Franca, luftonin per monopol ne tregtin me skllever zezak, si nje veprimtari shum e leverdishme. Kjo eshte e qarte po te kihet parasysh fakti se eksploatimi i rende kolonial mbeshtetej mjaft shum mbi shfrytezimin e punes se sklleverve.

Ne vitin 1441 fillon gjuetia e sklleverve zezak ne jug te kepit Bajador, qe eshte afer 300 km ne veri te tropikut te Gafores dhe qe nga ateher evropjanet fillojn te sjellin ne tregje skllever nga afrika per shitje. Nga viti 1510 fillon trafiku i vertet i zezakeve ne Amerik per pune ne plantacionet e kallamit te sheqerit, te pambukut, te kafese dhe neper miniera te Botes se re.

Nuk dihet sakt kur ka arritur zezaku i pare ne amerike, mirpo mendohet se nje a dy mund te kene arritur me Kristofer Kolombon me 1492. Me 1502 guvernatori i ishujve La Espanjolla kishte marr leje nga pallati mbreteror te merrte me veti disa zezak te krishter te lindur ne spanje e ne portugali.

Tregtia e vertet me skllever zezak fillon me 1510 kur mbreti Fernando pranoi kerkesen e koloneve spanjoll dhe urdheroi ti dergoheshin 250 zezak ne BOTEN E RE. Duket se KUBA ka qen vendi i pare qe ka marr skllever per pune ne kallamishte me 1512.

Impuls trafikut me zezak i ka dhene at Bartolome de las Casas, kur me 1517 insistonte qe indianet qe ishin ne rruge te zhdukjes se shpejt te zevendesoheshin me skllever zezak.

Zhdukjes se Indianeve i kishin paraprir dy faktor kryesor: 1.Semundjet ngjitese qe i sjellnin nga evropa kundrejt te cilave keta nuk ishin imun (fruthi, tifoja, difteria, kolli i madh etj) dhe 2. Luftrat ne te cilat kolonistet e bardh silleshin me vendas ne menyren me te eger (barbare). Keta dy faktor ndikuan praktikisht ne zhdukjen e disa popujve indian ose ne zvoglimin e madh te numrit te popullsis indiane autoktone.

Kete e deshmojn qarte shum te dhena, keshtu numri i banoreve te Meksikes nga 11 milion sa kishte me rastin e ardhjes se kortesit, me 1519 kishte rene ne 2,5 milion, ne fund te shekullit XVI. nga 11600 vendes te pjeses jugore te anglis se re, vetem ne luften e vitit 1675 ishin zhdukur 7900 ose 68% e tyre, ndersa prej vitit 1685 deri me 1790 numri i vendasve ne pjesen e jugut te SHBAse ku kishte me se shumti ishte zvogluar per 72 %, kurse numri i te bardheve ishte shtuar per 21 % e i zezakeve per 18 here.

Vazhdon edhe pjesa tjeter per qejfin e dublenofkereve te forumit : Hyllien, Kavir, Baptist, Sadist e leshist

Posht Nazistat, Lart Realiteti dhe Drejtesia
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 02-10-2010 më 09:19

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Definitivisht pa kurfar kuptimi po i pshtjellni gjerat! Permenda disa raste nga sporti me qellim qe juve nazistave ketu ne forum ju tregoj nuk jeni vetem ju produktet e miellit qe dini te jeni superior ne cdo gjera.

Une per vete jam i bardh dhe biond, mirpo skam kurrfar antipatie apo urrejtje ndaj racave tjera ,e aq ma keq i akuzuar per munges intelegjence sikur pa pik turpi qe akuzoni ju.
    Shiko djalë i mbarë, edhe mua më bëre nazist tashti ? Un nuk të akuzoj për inteligjencën, se po të mendoja që je nje injorant kalibri as nuk do harxhoja një sekondë të merresha me ty, por unë mendoj se je i keqinformuar. Fillove me Amerikën, dhe ta shpjegova se tregtinë me skllevërit nuk e bënë Amerikanët pasi Amerika as nuk ekzistonte në atë kohë, por e bënë Anglezët. Amerika ka shfrytëzuar si Irlandezë që punonin si qenër, si Kinezë, si Japonezë që i kalbi nëpër burgje në kohë lufte etj, por ja doli mbanë të krijoj platformën e ribashkimit dhe që solli dhe lëvizjet e pavarësimit në Afrikë.

Përsa i përket Nazismit jo vetëm ti je i keqinformuar, por dhe mbështetësit e nazismit që janë shqiptarë janë akoma më të keqinformuar se sa ti, sepse ndryshe nga ti qe me të drejtë e akuzon këtë ideologji perverse, këta të tjerë e mbrojnë verbërisht pa patur idenë se cfarë po mbrojnë. Në këtë debat ti faktikisht ke shumë të drejtë por arësyen që ke të drejtë e ke të gabuar. E para nazismi bazohet në teorinë Ariane, e cila teori ështe historikisht e gabuar. Shqiptarët, "grekët" dhe ajo që më vonë u identifikua si Latium e më pas si Romë, nuk janë Arianë, i përkasin stokut Pellazg, ndoshta këtu hyjnë dhe ato pak popullsi vëndase Gjeorgjiane që janë historikisht në luftë me sllavët. Arianët janë popullsi përtej Kaukazit me origjinë Iraniane dhe Indiane që erdhën fillimisht deri në portat e Kroacisë së sotme, një nga kryeqëndrat Ilire dhe shkatërruan cdo gjë që gjetën përpara kryesisht civilizimin Raetian që dhe ai është Pellazg dhe atë Ilir. Më pas dydnja e tyre erdhi në periudhën e shkatërrimit të njëpasnjëshëm disashekullor të civilizimit Trojan, Etrusk, dhe në përgjithësi ajo që shënoi denigrimin e njerëzimit në epokën e errët derisa pati një rilindje që gabimisht në perëndim identifikohet si Greke. Rilindja greke erdhi si pasojë e fuqizimit tejmase të stokut Arian ku qëndra e tyre ishte Persia e atëhershme. Gjermanët nuk janë popullsi e bardhë, por janë barbarë të ardhur që hiqen si Frigjë dhe aleat të Trojanëve por që në mijëra vjet përzierje kanë ato trajta që kanë sot. Arianët kanë pasur lëkurë të artë sa për dijeni dhe jo të bardhë.
    Provo të futesh në forumet Ariane dhe rracën shqiptare e quajnë evgjite, dhe edi kush e quan evgjite ? E di ti dhe pseudonazistët injorantë(këta e meritojnë këtë përshkrim) se kush i kontrollon teoritë Ariane sot ? Janë pikërisht sllavët dhe gjermanët, por kryesisht sllavët. Dhe në fakt, kanë shumë të drejtë ta mbrojnë, sepse janë Arianë. Mirëpo aty ky ngec ekuacioni është që Arianët na hiqen si të bardhë, ndërkohë që gjenetikisht edhe pse nga lëkura tashmë janë të bardhë, nuk mund të jenë të tillë.
    Teoria Ariane është baza e teorisë indo-europiane që mban si dogëm tezën se të gjithë janë të ardhur në Evropë.
    Nga Hylli tek Trojanët, nga Etruskët tek Kartagjenasit, nga Maqedonasit tek Epirotasit, nga Epirotasit tek Arbërit e nga Arbërit tek Shqiptarët ne kemi luftuar ideologjikisht dhe fizikisht me këtë rracë. O ka armik më të madh të rracës Ariane nuk janë Arabët as Afrikanët, por janë Shqiptarët. Arabët janë gjenetikisht te lidhur me rracën Ariane dhe Hitleri sic ta përmenda qe adhuruesi më i madh i botës Islame dhe Arabëve. Ai madje u fut në Afrikë për resurse dhe për të zhdukur kolonitë Franceze dhe Angleze. Herojtë tanë fatkeqsisht gjithmonë kanë dalur të humbur kundra sasive të jashtazakonshme të njerëzve dhe masave. Nga Leonidha legjendar i cili Gjergj Fishta e përmend sa e sa herë e deri tek Skënderbeu i cili doli i humbur me hordhitë Aziato-ariane ne krenohemi me betejat legjendare të rracës tonë, për liri, barazi dhe një sistem të decentralizuar fuqie ku dhe bazohen kushtetutat më moderne në botë, tjetër gjë që nga ana legjislative askush nuk i zbaton dhe nuk kanë si ti zbatojnë pasi gjentikisht janë të prirur për kontroll për centralizim fuqie në 2-3 individë. Nazismi është e kundërta e këtyre idealeve lirie dhe ti bën shumë mirë ta luftosh, por bën mirë të lexosh më tepër se kush je ti se smë plasë shumë se je biond, madje gjithë pellazgët dhe "grekët e lashtë' nuk ishin biondë, ky është perversitet gjerman për të ngritur rracën e tyre duke e barazuar me atë të lashtë pasi sic të thashë ngjyra e tyre e lëkurës qe e artë jo e bardhë. Sot globalizimi sic ka përmendur një shtetar i kohëve tona po mundohet të arrihet me centralizimin e fuqisë, ku Islami shikohet si alternative ideologjike më e saktë për ta arritur këtë centralizim. Hitleri e ka përmendur disa herë që po të kishte popullsi Islamike do pushtonte gjithë botën shumë më herët pasi janë më të bindur si ushtarë. Dhe faktikisht Perandoritë me bazë Islamike njihen me namë në histori për "rapid growth" në fazat e para ku dhe civilizimi është shumë i ulët. Romës ju desh me qindra vite dhe u shpërbë në disa copa, Aleksandri i Madh vec zgjati disa dekada. Nuk ka arritur kurrë perëndimi të ketë kontroll kaq absolut sac kanë patur Perandoritë Islamike sidomos në hark kohor. Anglia përbën një përjashtim në Perëndim.

Ju me aq siguri flsini per intelegjencen e afrikanve sikur te ua kishit matur IQn me shekuj me radh.

Akuzoni afriken kinse jan jo intelegjent vetem per faktin se me intrigat e te bardheve nuk perparojn.

Japonezet, Kinezet nuk jan race e bardh, mirpo per teknologji ta dhiejn racen e bardh, kjo shpjegohet per faktin se japonia me kohe e perzuri ameriken nga vetja edhe pse e hengri bomben atomike.

Duhet ta pranojm qe raca e bardh ne menyre indirekte ka gisht ne prapambetje te afrikes.
    As nuk e vej në diskutim këtë, por prap je i keqinformuar. Rraca e bardhë sot denominon shumë njësi gjenetikisht jo të bardha. Psh, grekët e sotë gjenetikisht kanë përbërje subsaharane, pra Afrikane dhe Aziatike, serbët dihen, por dhe gjermanët nuk janë më mirë. Sa për Japoninë, harrove që ata ishin aleatët më të ngushtë Gjermanë se po na habit tani. Nuk mund ta kesh debatin si të duash ti. Edhe Shqiptari po të adoptoj sistemin Amerikan ja fut të gjithëve në Europë por 500 vjet turqeni është e vështirë të hiqen, ashtu sic 500 vjet kolonizim është e vështirë të cbëhen.

Tregjedia Afrikane është tragjedia Shqiptare as më shumë e as më pak, mirëpo ti gjen rrugët e gabuara për ta shfaqur mllefin tënd duke u bërë vegël e njerëzve që nuk duan progres por regres. Amerika e ka kthyer faqen e saj të errët me kohë, ndërsa Europa sapo e ka rihapur duke zhdukur Romët, duke bërë diskrinim kundra Shqiptarëve, Afrikanëve etj. Po kjo klikë mafioze kërkon që Amerika ta kthej përsëri faqen prapa, mundësisht përpara 1964. Nëse ndodh kjo, njerëzimi, kultura civilizimi dhe vlerat e vërteta do humbin dhe një herë, e kësaj rradhe ndoshta përgjithmonë. Njerëzimi sot është ose po përjeton atë që Francis Fukuyama e përshkruan si "The end of history and the last Man". A do shënoj kjo fundin e indoktrinimit fetar dhe fillimin e një epoke të mirfilltë teknologjike dhe një sistemi demokrat liberal që qëndron ndërmjet socializmit modern dhe libertarianizmit ekstrem, a do shënoj kjo epokë përfundimtare e zhvillimit ideologjik të njeriut një kthim në epokën e errët ndoshta përgjithmonë kjo do shikohet. Por një gjë është e sigurtë, që njerëzimi sot, në fjalët e vetë njëriut më të fuqishëm në botë, një Afrikan, është duke përjtuar historinë, ndoshta fundin e zhvillimit të saj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 02-10-2010 më 11:30
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Perhapja e islamit
    ja. na doli edhe nje zheni tjeter......

40% te afrikaneve jane te krishtere...
    kongo qe per shume eksperte eshte shteti me i varfer i afrikes ka 90% te krishtere. as edhe 1 % muslimane.
    zimbabve ka 85% te krishtere dhe 1% muslimane.
    burundi ka 70% te krishtere dhe 10% muslimane.
    edhe ne liberi feja me mazhoritare eshte krishterimi.

keto jane disa vende qe futen kudo ne listen e vendeve me te varfera ne bote...

p.s. edhe per haitin qe eshte shteti me i verfer i amerikes latine e ka fajin perhapja e islamit..............
    Vasudhaiva Kutumbakam

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Cfare do te thuash ti qe afrikanet jane inferiore nga inteligjenca?
    Ja kunderargumenti me bindes:
    Jo ai aty ka bere 'false statement'. fisniku student as nuk eshte bjond as i bardhe - ia kemi pare fotografine para shume vitesh.
    Nuk eshte aspak me i bardhe se i ndjeri majkell xhekson. Por shtohet pyetja "a ishte majkell xhekson inteligjent?" Jo ai ishte bukfalisht gjeni i muzikes ritmike. R.I.P.sh. [Rahmet I Paste shpirti] :')

Por ka nje problem ketu megjithate, sepse kur vejme te sportet ujore dallojme nje mungese te thekshme te kampioneve te zinje. Ne fakt une kam pershtypjen se kurre, asnjehere ne historine e sporteve ujore nuk ka fituar ndonje i zi.
    Ore ka dicka gjenetike aty...

Majmunet pergjithesisht nuk dijne te notojne, sidomos gorila i cili ngjyren e lekures e ka te zeze.
    "Atehere perse te bardhet dijne? - Pse te bardhet nuk paskan evoluuar nga majmuni!?"
    -Sigurisht qe po. Por jo nga ky majmun se edhe ata do te ishin te zinje. Edhe te majmunet ka perjashtime te evolucionit. Majmuni i regjionit ku eshte krijuar raca e bardhe edhe noton! Dhe ky gjen i kolektuar o me kryqezime sodomike o me evolucion direkt nuk mund te behet hasha. Apo s'ka gisht evolucioni e? Po si.

Ne secilin kontinent ku jeton nje race e caktuar njerzore kemi dhe nje race majmuni i cili i ngjet races vendore - apo e anasjellta. :')

Apo jo?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Shiko djalë i mbarë, edhe mua më bëre nazist tashti ? Un nuk të akuzoj për inteligjencën, se po të mendoja që je nje injorant kalibri as nuk do harxhoja një sekondë të merresha me ty, por unë mendoj se je i keqinformuar. Fillove me Amerikën, dhe ta shpjegova se tregtinë me skllevërit nuk e bënë Amerikanët pasi Amerika as nuk ekzistonte në atë kohë, por e bënë Anglezët. Amerika ka shfrytëzuar si Irlandezë që punonin si qenër, si Kinezë, si Japonezë që i kalbi nëpër burgje në kohë lufte etj, por ja doli mbanë të krijoj platformën e ribashkimit dhe që solli dhe lëvizjet e pavarësimit në Afrikë.

Përsa i përket Nazismit jo ëm ti je i keqinformuar, por dhe mbështetësit e nazismit që janë shqiptarë janë akoma më të keqinformuar se sa ti, sepse ndryshe nga ti qe me të drejtë e akuzon këtë ideologji perverse, këta të tjerë e mbrojnë verbërisht pa patur idenë se cfarë po mbrojnë. Në këtë debat ti faktikisht ke shumë të drejtë por arësyen që ke të drejtë e ke të gabuar. E para nazismi bazohet në teorinë Ariane, e cila teori ështe historikisht e gabuar. Shqiptarët, "grekët" dhe ajo që më vonë u identifikua si Latium e më pas si Romë, nuk janë Arianë, i përkasin stokut Pellazg, ndoshta këtu hyjnë dhe ato pak popullsi vëndase Gjeorgjiane që janë historikisht në luftë me sllavët. Arianët janë popullsi përtej Kaukazit me origjinë Iraniane dhe Indiane që erdhën fillimisht deri në portat e Kroacisë së sotme, një nga kryeqëndrat Ilire dhe shkatërruan cdo gjë që gjetën përpara kryesisht civilizimin Raetian që dhe ai është Pellazg dhe atë Ilir. Më pas dydnja e tyre erdhi në periudhën e shkatërrimit të njëpasnjëshëm disashekullor të civilizimit Trojan, Etrusk, dhe në përgjithësi ajo që shënoi denigrimin e njerëzimit në epokën e errët derisa pati një rilindje që gabimisht në perëndim identifikohet si Greke. Rilindja greke erdhi si pasojë e fuqizimit tejmase të stokut Arian ku qëndra e tyre ishte Persia e atëhershme. Gjermanët nuk janë popullsi e bardhë, por janë barbarë të ardhur që hiqen si Frigjë dhe aleat të Trojanëve por që në mijëra vjet përzierje kanë ato trajta që kanë sot. Arianët kanë pasur lëkurë të artë sa për dijeni dhe jo të bardhë.
    Provo të futesh në forumet Ariane dhe rracën shqiptare e quajnë evgjite, dhe edi kush e quan evgjite ? E di ti dhe pseudonazistët injorantë(këta e meritojnë këtë përshkrim) se kush i kontrollon teoritë Ariane sot ? Janë pikërisht sllavët dhe gjermanët, por kryesisht sllavët. Dhe në fakt, kanë shumë të drejtë ta mbrojnë, sepse janë Arianë. Mirëpo aty ky ngec ekuacioni është që Arianët na hiqen si të bardhë, ndërkohë që gjenetikisht edhe pse nga lëkura tashmë janë të bardhë, nuk mund të jenë të tillë.
    Teoria Ariane është baza e teorisë indo-europiane që mban si dogëm tezën se të gjithë janë të ardhur në Evropë.
    Nga Hylli tek Trojanët, nga Etruskët tek Kartagjenasit, nga Maqedonasit tek Epirotasit, nga Epirotasit tek Arbërit e nga Arbërit tek Shqiptarët ne kemi luftuar ideologjikisht dhe fizikisht me këtë rracë. O ka armik më të madh të rracës Ariane nuk janë Arabët as Afrikanët, por janë Shqiptarët. Arabët janë gjenetikisht te lidhur me rracën Ariane dhe Hitleri sic ta përmenda qe adhuruesi më i madh i botës Islame dhe Arabëve. Ai madje u fut në Afrikë për resurse dhe për të zhdukur kolonitë Franceze dhe Angleze. Herojtë tanë fatkeqsisht gjithmonë kanë dalur të humbur kundra sasive të jashtazakonshme të njerëzve dhe masave. Nga Leonidha legjendar i cili Gjergj Fishta e përmend sa e sa herë e deri tek Skënderbeu i cili doli i humbur me hordhitë Aziato-ariane ne krenohemi me betejat legjendare të rracës tonë, për liri, barazi dhe një sistem të decentralizuar fuqie ku dhe bazohen kushtetutat më moderne në botë, tjetër gjë që nga ana legjislative askush nuk i zbaton dhe nuk kanë si ti zbatojnë pasi gjentikisht janë të prirur për kontroll për centralizim fuqie në 2-3 individë. Nazismi është e kundërta e këtyre idealeve lirie dhe ti bën shumë mirë ta luftosh, por bën mirë të lexosh më tepër se kush je ti se smë plasë shumë se je biond, madje gjithë pellazgët dhe "grekët e lashtë' nuk ishin biondë, ky është perversitet gjerman për të ngritur rracën e tyre duke e barazuar me atë të lashtë pasi sic të thashë ngjyra e tyre e lëkurës qe e artë jo e bardhë. Sot globalizimi sic ka përmendur një shtetar i kohëve tona po mundohet të arrihet me centralizimin e fuqisë, ku Islami shikohet si alternative ideologjike më e saktë për ta arritur këtë centralizim. Hitleri e ka përmendur disa herë që po të kishte popullsi Islamike do pushtonte gjithë botën shumë më herët pasi janë më të bindur si ushtarë. Dhe faktikisht Perandoritë me bazë Islamike njihen me namë në histori për "rapid growth" në fazat e para ku dhe civilizimi është shumë i ulët. Romës ju desh me qindra vite dhe u shpërbë në disa copa, Aleksandri i Madh vec zgjati disa dekada. Nuk ka arritur kurrë perëndimi të ketë kontroll kaq absolut sac kanë patur Perandoritë Islamike sidomos në hark kohor. Anglia përbën një përjashtim në Perëndim.

As nuk e vej në diskutim këtë, por prap je i keqinformuar. Rraca e bardhë sot denominon shumë njësi gjenetikisht jo të bardha. Psh, grekët e sotë gjenetikisht kanë përbërje subsaharane, pra Afrikane dhe Aziatike, serbët dihen, por dhe gjermanët nuk janë më mirë. Sa për Japoninë, harrove që ata ishin aleatët më të ngushtë Gjermanë se po na habit tani. Nuk mund ta kesh debatin si të duash ti. Edhe Shqiptari po të adoptoj sistemin Amerikan ja fut të gjithëve në Europë por 500 vjet turqeni është e vështirë të hiqen, ashtu sic 500 vjet kolonizim është e vështirë të cbëhen.

Tregjedia Afrikane është tragjedia Shqiptare as më shumë e as më pak, mirëpo ti gjen rrugët e gabuara për ta shfaqur mllefin tënd duke u bërë vegël e njerëzve që nuk duan progres por regres. Amerika e ka kthyer faqen e saj të errët me kohë, ndërsa Europa sapo e ka rihapur duke zhdukur Romët, duke bërë diskrinim kundra Shqiptarëve, Afrikanëve etj. Po kjo klikë mafioze kërkon që Amerika ta kthej përsëri faqen prapa, mundësisht përpara 1964. Nëse ndodh kjo, njerëzimi, kultura civilizimi dhe vlerat e vërteta do humbin dhe një herë, e kësaj rradhe ndoshta përgjithmonë. Njerëzimi sot është ose po përjeton atë që Francis Fukuyama e përshkruan si "The end of history and the last Man". A do shënoj kjo fundin e indoktrinimit fetar dhe fillimin e një epoke të mirfilltë teknologjike dhe një sistemi demokrat liberal që qëndron ndërmjet socializmit modern dhe libertarianizmit ekstrem, a do shënoj kjo epokë përfundimtare e zhvillimit ideologjik të njeriut një kthim në epokën e errët ndoshta përgjithmonë kjo do shikohet. Por një gjë është e sigurtë, që njerëzimi sot, në fjalët e vetë njëriut më të fuqishëm në botë, një Afrikan, është duke përjtuar historinë, ndoshta fundin e zhvillimit të saj.
    E vlersoj shkrimin tend ne shpjegim te origjines se racave, mirpo faktikisht kemi nje rast ku behet dallimi ndermjet ngjyres se bardh dhe te zezes, dhe jo te bardhes dhe te artes, apo te zezes me te verdhen e etj etj.

Une e di qe kur flasim per Ameriken dhe kur permendet termi Amerikan, e di qe po flasim per nje term me domthenje administrtive sepse amerikani i vertet sot ne kontinentin e amerikes nuk jeton (mund te jen disa indian te perzier), keshtu qe sot ne amerik ata te bardh qe jan, nuk jan tjeter perpos kolonizues britanik te amerikes.

Qe do te thot kjo koloni britanike e ka themelu ameriken qe jeton sot dhe kjo koloni poashtu ka gisht ne zhdukjen e popullit autokton indian dhe poashtu ne tregtin me skllever zezak, pasi qe edhe vete eshte inkuadruar ne tregje sklleversh me zezak.

U permend edhe me lart ne ato shkrimet e mia rreth tregtis me skllever dhe poashtu u permend aparteidi, dhe u konkludua se: raca e bardh historikisht ka pasur tendenca qe racen e zeze, ta nenshtroj dhe zhduk nga konkurenca njerzore.

Dhe kjo tendence pasi ishte praktikuar me shekuj, sot kemi nje race afrikane qe vuan pasojat e asaj tendence te te bardheve. Pavarsisht qe sot ka zezak neper bote qe kan ecur para, mirpo kjo eshte si pasoj e asaj qe keta e kan shfrytezuar globalizimin e jetes se sotme dhe kesisoj kan arritur ta gjejn veten. D.m.th fal sistemit demokratik qe realisht sot ata qe e kan themelu kete sistem po mendojn ta zhdukin sepse jan penduar pasi qe ky sistem po ua pamundeson ta vazhdojn racizmin e dikurshem apo tendencen historike qe permenda me lart.

Ameriken e sotme dhe sistemin e saj liberal parimisht nuk mund ta akuzon askush per diskriminime racore, sepse eshte larg me e mira prej te tjereve. Mirpo [B]po flasim per te kaluaren e saj qe po lidhet me te sotmen e afrikes.- sepse dikur britaniket(amerikanet e sotit) ia goditen themelet zezakeve, dhe tash edhe pse e ka permisu veten nga e kaluara, mirpo ky permisim apo pendim per te kaluaren, nuk i zhduk pasojat apo efektet e se kaluares qe e percjellin racen zezake ne afrik.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 05-10-2010 më 04:58

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    E vlersoj shkrimin tend ne shpjegim te origjines se racave, mirpo faktikisht kemi nje rast ku behet dallimi ndermjet ngjyres se bardh dhe te zezes, dhe jo te bardhes dhe te artes, apo te zezes me te verdhen e etj etj.

Une e di qe kur flasim per Ameriken dhe kur permendet termi Amerikan, e di qe po flasim per nje term me domthenje administrtive sepse amerikani i vertet sot ne kontinentin e amerikes nuk jeton (mund te jen disa indian te perzier), keshtu qe sot ne amerik ata te bardh qe jan, nuk jan tjeter perpos kolonizues britanik te amerikes.

Qe do te thot kjo koloni britanike e ka themelu ameriken qe jeton sot dhe kjo koloni poashtu ka gisht ne zhdukjen e popullit autokton indian dhe poashtu ne tregtin me skllever zezak, pasi qe edhe vete eshte inkuadruar ne tregje sklleversh me zezak.

U permend edhe me lart ne ato shkrimet e mia rreth tregtis me skllever dhe poashtu u permend aparteidi, dhe u konkludua se: raca e bardh historikisht ka pasur tendenca qe racen e zeze, ta nenshtroj dhe zhduk nga konkurenca njerzore.

Dhe kjo tendence pasi ishte praktikuar me shekuj, sot kemi nje race afrikane qe vuan pasojat e asaj tendence te te bardheve. Pavarsisht qe sot ka zezak neper bote qe kan ecur para, mirpo kjo eshte si pasoj e asaj qe keta e kan shfrytezuar globalizimin e jetes se sotme dhe kesisoj kan arritur ta gjejn veten. D.m.th fal sistemit demokratik qe realisht sot ata qe e kan themelu kete sistem po mendojn ta zhdukin sepse jan penduar pasi qe ky sistem po ua pamundeson ta vazhdojn racizmin e dikurshem apo tendencen historike qe permenda me lart.

Ameriken e sotme dhe sistemin e saj liberal parimisht nuk mund ta akuzon askush per diskriminime racore, sepse eshte larg me e mira prej te tjereve. Mirpo [B]po flasim per te kaluaren e saj qe po lidhet me te sotmen e afrikes.- sepse dikur britaniket(amerikanet e sotit) ia goditen themelet zezakeve, dhe tash edhe pse e ka permisu veten nga e kaluara, mirpo ky permisim apo pendim per te kaluaren, nuk i zhduk pasojat apo efektet e se kaluares qe e percjellin racen zezake ne afrik.
    Njesoj sic lajkat islamike te turkut te sotem qe nuk mund te lajne as te sherojne plaget e se kaluares se popullit tone. Por populli yne per dallim ishte nje popull ndonese me i vogel se azia populli yne ishte nje popull superior te cilin bajgat e azise e munden numerikisht me ndihmen e tradhetareve te fqinjesise sone. Perndryshe sot ne turqi do te valonte flamuri shqiptar.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Njesoj sic lajkat islamike turkut te sotem qe nuk mund te lajne as te sherojne plaget e se kaluares se popullit tone. Por populli yne per dallim ishte nje popull ndonese me i vogel se azia populli yne ishte nje popull superior te cilin bajgat e azise e munden numerikisht me ndihmen e tradhetareve te fqinjesise sone. Perndryshe sot ne turqi do te valonte flamuri shqiptar.
    Po mire mer daku, askush nuk po e mohon analogjin e rastit te afrikaneve me rastet tjera, sidomos me rastin e neve shqiptareve, sepse gjasojm shum, mirpo u kap qeshtja e lartcekur, qe kinse afrika e prapambetur eshte sipasoj e intelegjences inferiore, ku krejt faji iu la intelegjences se races se zeze se kinse keta jan te varfer fal inferioritetit ne intelekt, kundrejt te bardheve.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po mire mer daku, askush nuk po e mohon analogjin e rastit te afrikaneve me rastet tjera, sidomos me rastin e neve shqiptareve, sepse gjasojm shum, mirpo u kap qeshtja e lartcekur, qe kinse afrika e prapambetur eshte sipasoj e intelegjences inferiore, ku krejt faji iu la intelegjences se races se zeze se kinse keta jan te varfer fal inferioritetit ne intelekt, kundrejt te bardheve.
    Jo jo e ke gabim ne nuk gjasojme aspak, dhe une saktesisht ate fakt e potencova. konglmerati i eger turkoaziat iste superior ne numer ndersa shqiptaret ishin superior ne kualitet. Me tutje shqiptaret kishin nje civilizim dhe trashegimi kulturore e historike mija vjecare te cilen e zhduku turku pa me te voglen pendese duke zhdukur me kete rast vlera te njerezimit absolutisht te pakompenzueshme te cilat edhe sot i mungojne.

Kur i bardhi kapi afriken ishte nje rast krejtesisht i kundert, afrikanet e zinje ishin plotesisht ne faze te jetes dhe civilizimit qe popujt e bardhe e kishin kaluar 20.000 vjet me pare. Ishin te sapodalur prej shpelles. Dhe per nga ky aspekt te zinjte amerikan vtem perfitime kane. Le te shkojne te vizitojne kusherinjte e tyre ne viset nga jane marre, ata akoma nuk dijne kush ishte majkell xheksoni ani qe per te kane degjuar edhe ne hene. Pra, kusherinjte e tyre autoktokton jane ende pikerisht atje ku ne te bardhet ishim 20.000 vjet me pare.

Andaj dhe analogjite qe ceke perfundojne pikerisht aty ku do duhej te tfillojne.
    Nuk japin rezultat te njejt rastet si fitorja e vleres mbi te pavlefshmen ashtu sikur e pavlera mbi te vlefshmen. Jo, sepse ne rastin e pare edhe pala humbese fiton; te dy palet fitojne. Kurse ne rastin e dyte pos qe dyja dalin humbes, humb edhe njerezimi si teresi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 05-10-2010 më 05:33
    Aeneas Dardanus

Te gjithe e dijn qe Amerika perpos qe juridikisht udhehet nga individi (presidenti - sistem presidencial i pushtetit), amerika udheheqet edhe nga individ tjere nga plani i dyte, qe realisht dijn te jen edhe mbi presidentin, dhe keta individ jan Rockfelleret dhe Rothchildet. Keto dy familje te bejne per 5 pare cdo president siq kan ditur ta bejne edhe ne te kaluaren me kenedin. Keshtu qe nuk mundesh thuhet se individet nuk kan ndikim ne politiken amerikane.
    Skane pune Rothschild me Ameriken. Zonat e influences jane te ndara. Ata kane Europen. Ameriken e kane Rockefellers. Tani shoh ketu te shkruajne shume (me qarje shpirti) gjithmone ata qe ju qan zemra dhe per irakun, Afganistanin dhe Palestinen. Dhe pyes veten se ku e ka prapavijen si teme.

Faqja 18 prej 22 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •