Close
Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 167
    Ka thënë imam Ebu Hanifja: "Kënga është prej mëkatëve , të cilave duhet distancuar mënjëherë nga ajo"

Naim Tërrnava me organizimin e koncertit te fitër Bajramit, ka thyer kete ligj, edhe pse thirrët në medh'hebin Hanefi !

Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Ka thënë imam Ebu Hanifja: "Kënga është prej mëkatëve , të cilave duhet distancuar mënjëherë nga ajo"

Naim Tërrnava me organizimin e koncertit A fitër Bajramit, ka thyer kete ligj, edhe A thirrët në medh'hebin Hanefi !

Naim Tërnava është tjetër send. Ky me sjelljet e tij të mira dhe me ligjërimet e tij edhe ate më pabesimtarin e shtin për t'u bërë mysliman, ndërkaq këta "myslimanët e shtirë" që kanë ardhur këtë dhejtëvjetëshin e fundit edhe myslimanin më të fortë do ta bëjnë të largohet nga kjo fe e mrekullueshme ( të cilën fatkeqësisht e kanë ndyrë ).
    Mos na e prishni fenë!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Si esht ren ne kurth gjith kohes.

Pse Kisha Katolike esht kunder muzikes rok , kur dihet se miliona njerez e ndegjojn ate dhe thojn se ajo sesht e demshme ?

Shif cka thot Papa Benedikti i XVI ne vitin 1996 ( Racinger ne ate koh).

ONE of the Roman Catholic world's most powerful figures
    has branded rock music an "instrument of the Devil" and
    urged young people not to listen to it for fear of
    endangering their souls.

Cardinal Joseph Ratzinger, head of the modern successor
    to the Inquisition, said there were "diabolical and
    satanic messages" in much of today's heavy metal music.
    But he also warned the young against the "subliminal"
    satanic influence to be found in songs by such groups
    as the Beatles, the Rolling Stones, Pink Floyd, Queen,
    Led Zeppelin and the Eagles.

A e pshtyn fejen katolike ?!

Ose prap do te thuash , kete pjes te katolicizmit nuk e pranoj , e pranoj ate tjetren : duaji armiqet.
    Raitzingher nuk pelqen as koncertin e Krishtlindjeve ne Vatikan (koncert ku Gjon Pali II nuk mungonte kurre) se nuk don muziken pop.
    Sa djallzore jane tekstet e kangve te Beatles si "Give peace a chance", "All you need is love", "Imagine" e Lennon, albumi "The final cut" i Pink Floyd, "Gallows Pole" ose "The Battle Of Evermore" e Led Zeppelin, "Let me live" e Queen etj etj etj.
    Kushedi sa here e ka kendu kangen e "nata e thikave t'gjata" me shoket e "Rinise hitleriane"
    Ndryshuar për herë të fundit nga puroshkodran : 30-09-2010 më 08:05

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga Viola.V Lexo Postimin
    Eh po Zot na ruaj nga mekatet (!!!) : te hash mish derri qenka haram , por tani na doli muzika ?!!!
    Na ruaj o Zot nga keta njerez ! O Ganimet, po kur t'i beni duva Osama Bin Laden dhe t'i thoni jazek Amerikes ( qe u cliroi nga serbet ) si do t'ja thoni a ? Me vaj apo me kuje ? Po hoxha ne maje te minares si do "kendoje "? Ciftelite do ngelen per ne museum a ? Eh po ta kishit per hard rock apo heavy metal , per ate do t'ju jepja edhe une te drejte se edhe mua nuk me pelqen ...ahahahaha.
    Wow !!!
    jo anen e djathet qe esht ferkue per gjamije derri sesht haram kshtu em pat than nji gjahtar.
    Une nji her kure isha 19 vjeqar desh jom qmendur nga muzika ta them me ter sinqeritetin tim ,kom fituar at bindje se ndikon keq muzika te indet e trurit dhe paraqitet fantazia e cila me tq qintat e sekondes krijon nji foto shum reale e mu dukej sikur po vallzonin gjenazet e gjehnemit.
    Jo neve na ka shlirue THaqi me nja dy a tre shok

qfar amerike aiiiii

Hogja nuk knon ai vezhgon behet sikur knon e ne fakt thrret
    Sikur ty qe nuk te pelqen

rock
    ashtu edhe mua nuk e adhuroj as pa roc

Vetem All-llahu duhet adhuruar e nji doz e vogel e muzikes edhe pse jo e pelqyer do thosha se ka nji te mire por pa e tep[ruar ..kogja taleban i thom veti po Fatimja e ndjer kure kendon edhe Zoti e kuptoi se esht Krijuesi i asj mretreshe te kenges shqipe.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Mjaftojnë argumentet nga Kur'ani dhe hadithet që të deshmohet se muzika është e ndaluar, pavarësisht komenteve tona.
    Koncerti në Prishtinë me rastin e fitër Bajramit organizuar nga Bashkësia Islame e Kosovës pa dyshim se në të kishte elemente muzikore dhe kjo e bënë të metë atë koncert, por duhet t'a kemi parasysh se të gjithë jemi mekatar edhe ne edhe Myftia, por që sigurisht se keto mëkate nuk e nxjerrin njeriun nga feja, ato mbesin thjeshtë mëktate.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Mjaftojnë argumentet nga Kur'ani dhe hadithet që të deshmohet se muzika është e ndaluar, pavarësisht komenteve tona.
    Koncerti në Prishtinë me rastin e fitër Bajramit organizuar nga Bashkësia Islame e Kosovës pa dyshim se në të kishte elemente muzikore dhe kjo e bënë të metë atë koncert, por duhet t'a kemi parasysh se të gjithë jemi mekatar edhe ne edhe Myftia, por që sigurisht se keto mëkate nuk e nxjerrin njeriun nga feja, ato mbesin thjeshtë mëktate.
    D.M.TH shkurt e arabisht muzika qenka mekat,apo jo??
    Tani si do ta besh ti dasmen tende ,me mekat apo pa mekat?

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Toni, u mor vesh, se a ndalohet muzika ne islam apo jo, prandaj kemi te drejte te vazhdojme me temen me tej.

U mor vesh se ne islam edhe u ndaluaka, por edhe nuk u ndaluaka, si dhe u gjysemndaluaka muzika e ne raste te vecanta vetem disa instrumente u ndaluakan.

Pra Allahu qenka konfuz ne kete pyetje. Ose normat e tij te pakten. I shkreti...

Keshtu qe tani mund te pasojne komentimet e kesaj "pergjegje".

Chino e kupton , ato instrumente Arabe qe jan nuk jon mekat, ajo muzik Arabe qe eshte nuk eshte mekat , keto tjerat jan mekat duke perfshir edhe qyftelin ketu , e kupton Arabia eshte kultura dhe gjuha islame prandaj , qka ka Arab so mekat se eshte Islam. Keshtut e ka politika , prandaj qdo gje Arabe s'eshte mekat dhe tjerat po, ndryshe po te mos ishte mekat si do te krijohet nje perandori me nje mendim nje gjuhe dhe nje tradit Arabe?, por eshte edhe pak e pshtjellt jan duke shiquar ket pun dijetaret, kemi dijetaret ne qe merren me keto pun hahaha.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Mjaftojnë argumentet nga Kur'ani dhe hadithet që të deshmohet se muzika është e ndaluar, pavarësisht komenteve tona........
    Gomarlleqe te rralla.......!! Nuk egzistojne argumentet nga Kurani, kunder muzikes....
    Per te gjithe myslimat qe duan te zgjohen nga ethet:
    http://www.youtube.com/watch?v=_CplA7w6lq0&feature=related
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 01-10-2010 më 09:44
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Gomarlleqe A rralla.......!! Nuk egzistojne argumentet nga Kurani, kunder muzikes....
    Per te gjithe myslimat qe duan te zgjohen nga ethet:
    http://www.youtube.com/watch?v=_CplA7w6lq0&feature=related
    Nuk ka edhe argumente ne kuran se droga eshte e ndaluar.po si dja bejme do i mbushim hundet me koka dhe heroin?

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Cdo gje qe i bene deme shpirtit(organizmit)eshte haram ne te gjitha fet!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •