Close
Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 167
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Te kam replikuar njeher si duhet dhe nuk je pergjigjur, ti e meriton provokimin ti e kerkon at, ti je i lindur per te provokuar dhe gjykon ne ket menyr '' po me provokon '' , nese don respekt duhet ta japesh at '' Mafi, pse vlla i hap dhamt si kali '' me ket fjalor '' kali '' i drejtohesh vetes???? ---dhe boll me na qite veten si i rritur '' qdo antari je duke u munduar ti tregosh sa i rritur dhe intelektual je '' , por je duke u bere komik po aq komik sa mesimet qe i merr,prandaj kujdes sepse behesh vegel humori, nese don qe me te vertet te rritesh e te mesosh ndonje gje reale, ather hiq dor nga kjo vetkenaqesi e tepruar dhe e deshtuar.
    keshillat e mia po i japin frutat e para, ashtu pra se un s'do ta ze per te madhe, je i falur nga un, kurse tash vetem shpreso falje edhe nga Zoti i te cilit, mëshira e Tij eshte e pakufizuar

Te me flasësh pa u ciritur si nje 5 vjecar e duke ber "shaka" qe se bejn te qesh njeri, ajo nuk eshte shaka ! por eshte pikerisht sic e the : Vetekenaqesi.

Tash nese ke pyetje, urdhero dhe inshAllah do te pergjigjemi me aq njohuri qe kemi.
    Un te kam then me ardhjen time ne kete forum, do te jesh i respektuar nese tregohesh i respektuar.

Kur nje murgeshë apo nje prift vendos per hir te zotit te tij t'ia kushton jeten kishës, un nuk e perqeshi, perkundrazi, te them te drejten i kam inati sepse eshte i devotshem ne ate qe beson, dhe pikerisht kjo devotshmeri ben, qe ai apo ajo e fiton respektin tim !

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    The Taliban, under the direction of Mullah Muhammad Omar, brought about this order through the institution of a very strict interpretation of Sharia, or Islamic law. Public executions and punishments (such as floggings) became regular events at Afghan soccer stadiums. Frivolous activities, like kite-flying, were outlawed. In order to root out "non-Islamic" influence, television, music, and the Internet were banned. Men were required to wear beards, and subjected to beatings if they didn't

http://www.infoplease.com/spot/taliban.html

Nuk ka asnje ndryshim midis talebaneve afgane dhe talebaneve shqipfoles si ky iliriani me lart.

Idiote mjekerpalare, keni shpresa te kota, shqiperia nuk do behet kurre albanistan.
    per ju ka vetem tolerance zero, sa here te ngrini koken do ua shtypim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 27-09-2010 më 16:05
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Muzika e tepert esht e demshme edhe per shendet edhe per shpiert .Gjdo gje duhet te ket nji kufi e te mose kalohet per tej kufijve.Llogarisni nese te gjith do degjonim vetem muzik ,kishte me ra nafta ne 10 cent... po edhe ateher do ishte pik pytje se skishte me pas lek shitsi.Komentuesit e synetit te pejgamerit shpesh sja qellojn ..qa me ber.

Ne nji rast sipas transmetimit te nji sehabi kur E. Bekri r.a shkon ne gjami dhe gjen Profetin a.s duke degju keng me defa.Ebu bekri r.a e qorton te Derguarin ...a nuk na ke then se muzika esht haram Ai i pergjigjet... pak ,pak po degjoi keng kreshnike.
    Eh po Zot na ruaj nga mekatet (!!!) : te hash mish derri qenka haram , por tani na doli muzika ?!!!
    Na ruaj o Zot nga keta njerez ! O Ganimet, po kur t'i beni duva Osama Bin Laden dhe t'i thoni jazek Amerikes ( qe u cliroi nga serbet ) si do t'ja thoni a ? Me vaj apo me kuje ? Po hoxha ne maje te minares si do "kendoje "? Ciftelite do ngelen per ne museum a ? Eh po ta kishit per hard rock apo heavy metal , per ate do t'ju jepja edhe une te drejte se edhe mua nuk me pelqen ...ahahahaha.
    Wow !!!
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Muzika nuk eshte e ndaluar ne Islam, ate e ndaluan "dijetaret" Islam. Perderisa Zoti nuk e ndaloi ate ne Kuran, besimtaret Musliman duhet te rrine te qete, dhe lirisht te ndegjojne muzike (kuptohet gjithcka ka kufij).

Nuk mund te jete muzika haram, perderisa nuk permendet ne Kuran, as direkt, e as terthorazi. Zoti i qorton besimtaret, duke u thene qe te mos ndalojne dicka, te cilen nuk e ka ndaluar ai per krijesat e veta.

Perderisa te gjitha gjerat, ushqimet, veprimet, te cilat jane te ndaluara per njeriun, te gjitha jane cekur ne Kuran, ateher si eshte e mundur qe nje "haram" si muzika nuk u permend? Valle a mendoni se do t'i kishte lene Zoti krijesat e Tij ne nje huti te tille?

Nese marrim per baze ato ajete te Kuranit, ne te cilat mbeshteten "dijetaret" kur thone se ky ajet ka qellim ndalimin e muzikes, ateher i njejti ajet po na ndalojka ne te njejten mase edhe filmin, vjershen, poezine, perrallat, filmat vizatimor, etj.

"Dijetaret" u kan shperlare trurin ne kete aspekt ketyre besimtareve ekstremist, nese mund t'i quaj keshtu. Ngase keta nga frika qe t'i studiojne dhe analizojne gjerat vete, u besojne x "dijetareve" arab, duke menduar se ata jane/ishin te pagabueshem.

Vertete sipas Kuranit, eshte mekat i madh te ndalosh dicka, te cilen nuk e ndaloi Zoti per krijesat e Tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga master2006 : 27-09-2010 më 16:33

Për muslimanët Sunni, eshte e ndalueshme, per ata qe thirren ne sufi, rashadi, bektashi, etj,. muzika gjithmon ka qen ne trend :

Ja se c'bejn ata njemend me masterin !

Keta jan te devijuarit nga Islami ! (Allahu i shkatërroft që tallën kështu !!!)

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Une fola per muslimanet. Jo per muslimanet sunnit apo shiit.

Tek e fundit vetem e dhash mendimin tim, ske nevoj te shperthesh ti menjeher. Me vjen keq per gjendjen tende.

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Citim Postuar më parë nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin

-Po fillojmë me ajetet Kur'anore-

"Po ka nga njerëzit që blenë tregime boshe e me qëllim që t'i largojnë njerëzit prej rrugës se Allahut po pasur kurrfarë fakti dhe për t'i marrë ato (ajetet e) Allahut si tallje.Të tillet kan një denim i turpshem (Llukman 6)"[/COLOR]
    Komentet e Ulemave(Dijetareve) per kete Ajet
    Abdullah ibn Mesudi, eshte betuar 3 herë duke thënë "Pasha All-llahun qe nuk ka Zot tjeter perveç tij "Lehwel hadith-Tregime boshe" ka per qellim këngën"

Abdullah ibn Mesud, ishte komentuesi me i mire i Kur'anit.
    Burri 1 X flet !

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Vetem e dhash mendimin tim, ske nevoj te shperthesh ti menjeher. Me vjen keq per gjendjen tende.
    Mua edhe me shume.

Te vie mir kur i ben te tjeret qe te tallen me besimin tend ?!

Mua jo. Sepse ato cfar ti mbron me kaq fanatizem, nuk e pasqyrojn besimin Islamik qe na mesoi i dërguari i Zotit a.s.!

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Kënga dhe Muzika

-Po fillojmë me ajetet Kur'anore-

[B]وَمِنَ ٱلنَّاسِ مَن يَشۡتَرِى لَهۡوَ ٱلۡحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَن سَبِيلِ ٱللَّهِ بِغَيۡرِ عِلۡمٍ۬ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا*ۚ أُوْلَـٰٓٮِٕكَ لَهُمۡ عَذَابٌ۬ مُّهِينٌ۬
    "Po ka nga njerëzit që blenë tregime boshe e me qëllim që t'i largojnë njerëzit prej rrugës se Allahut po pasur kurrfarë fakti dhe për t'i marrë ato (ajetet e) Allahut si tallje.Të tillet kan një denim i turpshem (Llukman 6)"

Komentet e Ulemave(Dijetareve) per kete Ajet
    Abdullah ibn Mesudi, Abdullah ibn Abasi dhe Abdullah ibn Omeri janë betuar nga 3 herë duke thënë "Pasha All-llahun qe nuk ka Zot tjeter perveç tij "Lehwel hadith-Tregime boshe" ka per qellim këngën"
    (31:6) MINE EN-NASI MEN JESHTERI LEHWEL-HEDITHI LIJUDILLE ‘AN SEBILI ELLAHI BIGAJRI ‘ILMIN WE JETTEHIDHEHA HUZUEN ‘ULE’IKE LEHUM ‘ADHABUN MUHINUN

[31:2] Këto (shkronja) janë prova të këtij libri mençurie.
    [31:3] Fener dhe mëshirë për të drejtit.
    [31:4] Që zbatojnë Lutjet e Kontaktit (Salat), japin bamirësinë e obligueshme (Zeqat), dhe sa i
    përket Përjetësisë, ata janë absolutisht të sigurt.
    [31:5] Ata po ndjekin udhëzimin nga Zoti i tyre, dhe ata janë fituesit.
    [31:6] Mes njerëzve, ka që i përmbahen Hadithit të pabazë, dhe kështu i largojnë të tjerët nga rruga e Perëndisë pa e ditur, dhe e marrin së koti. Këta kanë vetëshkaktuar ndëshkim të turpshëm.
    [31:7] Dhe kur shpalljet tona i recitohen ndonjërit prej tyre, ai kthehet prapa me mendjemadhësi sikur të mos i kishte dëgjuar kurrë, sikur veshët e tij të jenë të shurdhër. Premtoi atij ndëshkim që dhemb.

A po ju duken keto ajete qe bejne fjale per muziken? Apo rastesisht mund te jete fjala per hadithe?

Pse mendoni qe me shume ka te bej me muziken sesa qe mund te ishte per hadithin?

Ketu behet fjale per ata qe ndjekin shkrime te tjera pos Kuranit. Shume e lehte eshte te kuptohet: ...Ata po ndjekin udhezimin nga Zoti i tyre, dhe ata jane me fituesit...(31:5)...Mes njerezve ka qe i permbahen hadithit (fjales) se pabaze...(31:6)

Do te thote, te shpetuarit ndjekin udhezimin nga Zoti i tyre (Kurani), perderisa ne mesin e njerezve ka qe i permbahen (hadithit) fjales se pabaze....

Ky eshte mendimi im.
    Ndryshuar për herë të fundit nga master2006 : 27-09-2010 më 17:00

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Bravo moderatore.
    Nga fushata ne fushate po kaloni .

Se dija qe kjo semundja e percmimit qe u perhap nga disa injorante te forumit paska infektuar edhe moderatoret.

Shpresojme te moj infektoje edhe smodat se do prishi rendin e hierakise te forumit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 27-09-2010 më 17:07

Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •