Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 167
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Ne krishterim lejohet muzika ?
    Ne Krishterim lejohet koka!!
    Kjo mjafton..

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304

Shum e vertet eshte qka thote ky.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Islami ndalon shume gjera, pra jane haram, por jo edhe te gjitha.Kini durim dhe
    shikojeni pak kete video
    http://akhbar.alaan.tv/ar/videos/vid...r/ama-170.html
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ne Krishterim lejohet koka!!
    Kjo mjafton..
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=548

Definitivisht miliona njerez qenkan pa kok , kur akoma besojn ne gjera , per te cilat esht vertetu tanime se sjan ashtu. Nder to je dhe ti.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=548

Definitivisht miliona njerez qenkan pa kok , kur akoma besojn ne gjera , per te cilat esht vertetu tanime se sjan ashtu. Nder to je dhe ti.
    S'ka lidhje, te gjitha gabimet e Bibles i di, me siguri shume me shume sesa di ti, por prape se prape e preferoj ne krahasim me Kuranin. Bibla per mua ne rend te pare eshte liber mesimdhenes i shkruar nga njeriu per njeriun. Ndaj nuk kerkoj perfektesi nga ajo. Me mjafton qe eshte me e lexueshme, me e rrjedhshme, me e pasur me mesime qe me nevojiten mua sesa Kurani qe eshte. Kurani eshte liber kaotik, pa fund e pa koke, me kapituj e fjali te pakuptueshme e te shkaperderdhura e jo rralle pa asnje nderlidhje me njeri tjetrin. Sikur te ishte shkruar nga ndonje taleban me minus 20 vite shkollim. I ngjan pak a shume detyrave te mia te shtepise kur isha ne shkollen fillore, kur thoshte mesuesja: Chino, shkruaj dicka per veren. Dhe une filloja te flas here per diellin, here per lumin ku lahesha, here per perimet, here per shiun, here per kete e here per ate dhe dikur edhe per te kunderten qe thoja ne fillim. Kaos.

Krishterimi i sotshem e mundeson formen time te perceptimit te Bibles. Te pakten nuk e sulmon. Ndaj thashe Krishterimi lejon "koken".

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    S'ka lidhje, te gjitha gabimet e Bibles i di, me siguri shume me shume sesa di ti, por prape se prape e preferoj ne krahasim me Kuranin. Bibla per mua ne rend te pare eshte liber mesimdhenes i shkruar nga njeriu per njeriun. Ndaj nuk kerkoj perfektesi nga ajo. Me mjafton qe eshte me e lexueshme, me e rrjedhshme, me e pasur me mesime qe me nevojiten mua sesa Kurani qe eshte. Kurani eshte liber kaotik, pa fund e pa koke, me kapituj e fjali te pakuptueshme e te shkaperderdhura e jo rralle pa asnje nderlidhje me njeri tjetrin. Sikur te ishte shkruar nga ndonje taleban me minus 20 vite shkollim. I ngjan pak a shume detyrave te mia te shtepise kur isha ne shkollen fillore, kur thoshte mesuesja: Chino, shkruaj dicka per veren. Dhe une filloja te flas here per diellin, here per lumin ku lahesha, here per perimet, here per shiun, here per kete e here per ate dhe dikur edhe per te kunderten qe thoja ne fillim. Kaos.

Krishterimi i sotshem e mundeson formen time te perceptimit te Bibles. Te pakten nuk e sulmon. Ndaj thashe Krishterimi lejon "koken".

Se lejon jo , te thot nese je besimtar beson ne gjithcka qe shkruhet aty , e nese nuk e beson si duhet , do te jesh konsum i zjarrit te Perendise. 1900 vjet je vrar nese ke menduar me koken tende , prap do te vritesh sepse nuk beson se toka ka shtylla , por Papa ende se ka formu ushtrin vrastare.

Pra ti ske kok , kur beson se Toka esht e lasht 6000 vite dhe se esht e palevizshme.

Ajo qe ke shkruar ti per veren ska impresionu as mesuesen tende, pra ti je nje idiot i madh ne krahasim me talebanin me minus 20 vjet shkoll.

Krishterimi nuk lejon koken , o e beson ashtu sic shkruan , ose do te digjesh.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    o renea na shpjegon pse pjerdh shehtani kur kendon hoxha ezanin....buhariu ka thene he, nuk e them une

“Kur të thirret ezani për në namaz, ikën shejtani duke pordhur, që mos ta dëgjojë ezanin, e kur të përfundojë ezani kthehet.Kurse kur të thirret ikameti ikë e kur të përfundojë kthehet sërish, saqë qëndron mes njeriut dhe vetvetes duke i sjellë mendime: përkujto këtë e këtë, gjëra të cilat nuk i ka përkujtuar aspak, derisa mos të dijë njeriu se sa rekate ka falur”. (Buhariu dhe Muslimi).
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Se lejon jo , te thot nese je besimtar beson ne gjithcka qe shkruhet aty , e nese nuk e beson si duhet , do te jesh konsum i zjarrit te Perendise. 1900 vjet je vrar nese ke menduar me koken tende , prap do te vritesh sepse nuk beson se toka ka shtylla , por Papa ende se ka formu ushtrin vrastare.
    Kur ta (ri)formon ushtrine vrastare, do e trajtojme si Allahun qe e trajtojme. Deri aterehe, une mbaj besimin e llojit tim ne Biblen.

Pra ti ske kok , kur beson se Toka esht e lasht 6000 vite dhe se esht e palevizshme.
    Te duket qe nuk kam koke, sepse nuk me bere as nje here deri sot te perdor ne bisede me ty dicka me shume se formacionin e veteraneve te qelizave te trurit per te te gozhduar ne cdo bisede fetare.

Ajo qe ke shkruar ti per veren ska impresionu as mesuesen tende, pra ti je nje idiot i madh ne krahasim me talebanin me minus 20 vjet shkoll.
    Gabon, e ka impresionu shume. Kur flitnim per noten, thoshte: Chino, po ta jap ni peseshe me laps mos me t'u rrite mendja, por ne zemer e ke nje peseshe plus. E shtifsha Allahun n dhe nese po rrej.

Krishterimi nuk lejon koken , o e beson ashtu sic shkruan , ose do te digjesh.
    Bibla thote se do te digjesh, per shkak se ne ate kohe nuk kishte pushtet. Pra per te trembur njerezit. Fillet e ligjformimit njerezor..

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Një pyetje autorit të temës dhe moderatorit të ketij nënforumi, a po debatohet për çështjen e muzikës në Islam apo për çështjet tjera, nëse jeni të interesuar për debat, merreni debatin me më seriozitet dhe jo duke dalur në tema tjera.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    o chino nuk e sheh se ai po devijon temen, dhe ti po bie brenda?!

nga ndalimi i muzikes po kalon tek bibla?!

edhe njehere renea, pse shejtani pjerdh per muziken e vetme qe lejon allahu, ezanin e hoxhes...po perdor soft words, per te mos thene ulerimen e hoxhes qe te can tr@pin arabisht qe ne 5 te mengjesit.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •