Close
Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 167
    Citim Postuar më parë nga Viola.V Lexo Postimin
    Kuku c'po na degjojne veshet ! O Ilirian , po kur te kendoi nena tek djepja qe te te zinte gjumi HARAM eshte ?! Sa per dijeni qe te gjitha keto qe thoni jane brockulla , se ne asnje vend ne KURAN nuk permendet kjo gje e tille ....Kurani nuk eshte me muziken e DEGJENERUAR ( sic thoshte Enveri ) , por ate edhe une nuk do t'ja lejoja femijeve te mij ose t'ja lejoja vetes .Ne fakt ndalohet fjalori i ndyre qe eshte futur edhe ne muzike ,por jo muzika dhe tingujt .
    Viola, kupto mir dhe mos u ngut duke folur ne bazë te paragjykimeve te te tjereve.

Te kendohet, nuk eshte e ndaluar, por te perdoren instrumente kjo nuk lejohët.
    Tani pesha e mekatit nuk eshte njesoi sikur te vrasësh nje njeri apo te degjosh muzik, te vrasësh nje njeri, apo ta barazosh Zotin me nje qenie njerzore ! Ka mekate te vogla, ka te mdhaja, ka edhe gjigante !

Po te pershendes me nje kenge dhe ti ma kthe pergjigjen ne fjale BINDESE dhe jo te shoqeruara me tinguj po deshe .

http://www.youtube.com/watch?v=zu5TkdcZA-M

Jo vetem qe me kenaq por me ben edhe per te qare ...Shpresoj qe te mos ma kthesh me kallashnikov. Me kengen e dyte pershendes veten dhe qe te gjithe ata qe e pelqejne dhe nuk mendojne se eshte Haram .

http://www.youtube.com/watch?v=c3iFR...eature=related
    Nuk ta kthej me kalashnikov, te pershendes duke te falenderuar per kenget qe mi urove.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Mund te me tregoni cilat instrumente muzikore jane te lejuara ne islam, nese ka?

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Mund te me tregoni cilat instrumente muzikore jane te lejuara ne islam, nese ka?
    Jan disa instrumente, po nuk kam kohe qe te jap leksione islamike tani.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Pyeta per ata qe dine dhe kan kohe.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Ilirian, kjo tash qe thua bie ndesh me ato qe jane thene me parë!! çka ndodhi tash? Apo te ka këshillue - kritikue ne qendrimet tua partnerja jopte sepse ajo degjon muzikë!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ilirian, kjo tash qe thua bie ndesh me ato qe jane thene me parë!! çka ndodhi tash? Apo te ka këshillue - kritikue ne qendrimet tua partnerja jopte sepse ajo degjon muzikë!
    , me tha a je ne mend ti ? Don ti ndalosh te gjithe instrumentet ??? ahahaaa,.. (shaka),

Eshte nje pjes dijetareve qe thon qe disa instrumente si daulli, tupani, dahirja jan te lejuara, kurse tjeret qe jan me tela, me frym si fyelli, jan te ndalueshme.

Un dikur isha pro - muzikes, po me kohe,.. po them qe ata qe i kan ndaluar edhe dahirat edhe fyellat me mir e kan !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Pyeta per ata qe dine dhe kan kohe.
    Per ty nuk ka kohe askush ,sepse je nje idiot me brire, nuk meriton pergjigje,per vete une me ty vetem do bejme cic mac, sepse dialogu me ty qafir nuk eshte i dobieshem, eshte humbje kohe , tere diten rin para kompjutorit dhe pret kuj ti kthesh pergjigje dhe kend ta provokosh, mvarsisht ores sa je ne pune aq te paguajne ty me shume emra.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Allahile a edhe pas asaj që solla kerkohen sqarime a? ncncncncnnc kush i beson argumentet është musliman, kush i mohon jomusliman, nuk ka paqartësi ketu. Çuditem se si për një dispozitë Islame pyet një moderator i Komunitetit Katolik. Kjo ndalesë nuk reflekton tek jomuslimanët, kjo vlen vetëm për muslimanët dhe ku i hyn në punë Komunitetit Katolik kjo?!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ne krishterim lejohet muzika ?
    Shqiperi eshte edhe Cameria

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Po pra, jan disa instrumente Arabe qe lejohen , rasisht islami me arabet jan krejtsisht te njejt

Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •