w'Allahi nime e kam ! Nuk mund ta shoqerosh muzikën ne perkujtim te Zotit kur i lutësh atij ! Besimi eshte çeshtje serioze, nuk eshte ceshtje gazmore ku mund te luajm me rime te ndryshme qe te behet ambienti sa me romantik kur i drejtohemi Zotit ! Kjo eshte mundim/tentim (dhe jo i çdo kujt), per ta mashtruar Zotin dhe behet vetem nga amateret e fesë, kinse vertet je i merzitur, apo vertet je duke u penduar duke degjuar bethowen, ilir shaqirin, apo si ky shoqi : Shkurte fejzën !
Dërvishët e perdorin shume muzikën, po ashtu edhe bekteshët, iranianët që per mua keta njerez nuk jan fare musliman ! Sikur te kisha mundesi, do i kisha larguar nga emertimi i muslimaneve, sepse jan larg Islamit ! Keta njerez jan te zhytur në idhujtari e devijime qe shkojn kundrejt udhezimeve profetike !
Kuku c'po na degjojne veshet ! O Ilirian , po kur te kendoi nena tek djepja qe te te zinte gjumi HARAM eshte ?! Sa per dijeni qe te gjitha keto qe thoni jane brockulla , se ne asnje vend ne KURAN nuk permendet kjo gje e tille ....Kurani nuk eshte me muziken e DEGJENERUAR ( sic thoshte Enveri ) , por ate edhe une nuk do t'ja lejoja femijeve te mij ose t'ja lejoja vetes .Ne fakt ndalohet fjalori i ndyre qe eshte futur edhe ne muzike ,por jo muzika dhe tingujt .
Po te pershendes me nje kenge dhe ti ma kthe pergjigjen ne fjale BINDESE dhe jo te shoqeruara me tinguj po deshe .
Jo vetem qe me kenaq por me ben edhe per te qare ...Shpresoj qe te mos ma kthesh me kallashnikov. Me kengen e dyte pershendes veten dhe qe te gjithe ata qe e pelqejne dhe nuk mendojne se eshte Haram .
Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 27-09-2010 më 20:13
$ € ₭ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫
I nderuari Toni,
Është e qartë që nga fillet e kësaj feje se muzika është e ndaluar, kjo nuk ka të bëjë me Islamin e Ri apo Islamin e Vjetër.
Muzika mbetet e ndaluar, ata musliman që ndëgjojnë muzikë quhen mëkatar, por prapë mbesin musliman, kjo gjë nuk i largon ata nga feja, pra nuk i bën jomusliman. Njejtë sikur me muzikën janë edhe gjërat tjera si alkooli, bixhozi, mishi i derrit, rrena, shpifja, mosrespektimi i prinderve, shkëputja e lidhjeve fare-fisnore etj. etj. etj. mëkate të panumërta që mund të përmendim. Sa i përket muzikës, hoxhollarët tanë të vjetër në mungesë të njohurive të larta mbi Islamin kanë bërë që kjo gjë të kalohet në heshtje pa u folur, për ndryshe muzika tek ata musliman me njohuri të thella mbi Islamin ka qenë e ndaluar gjithëmonë.
Muslimanët e trevave shqiptare e ndëgjojnë muzikën (flas për shumicen e tyre), por kjo gjë nuk i bënë ata jomusliman, e përseris prapë, thjeshtë një mëkat ndaj Zotit, kaq!
Mosnjohja e dispozitave Islame rreth çështjeve si muzika apo edhe gjërave të tjera nuk do të thotë se keto u shpikën tash, ketu i referohem asaj që the se: "Tash keni dalur ju disa njerez se po i sjellni diqka te re kesaj bote!!" Kjo nuk ka të bëjë me të tashmën, por thjeshtë njohuria mbi dispozitat e Islamit ka qenë më e mangët sa që ka bërë që edhe çështja e muzikës të kaloj nën hije, kjo nga mungesa e informacionit rreth saj, se çka flet Islami për të.
Përshëndetje!
Nuk po bëj krahasim thjeshtë po e zbatoj atë që më urdhëroi Zoti, pasimin e fjalëve të Tij, të derguarit të Tij dhe dijetarëve
Nuk na dhe pergjigje për atë që të pyeta, kur më citon pergjigju në atë që pyes, e jo duke u kundërpergjigjur me pyetje[6:114] A të kërkoj pos Perëndisë si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur këtë libër krejtësisht të hollësishëm? Ata që e pranuan shkrimin e dinë që është shpallur prej Zotit tënd me të vërtetë. Të mos ushqesh asnjë dyshim.
[6:38] Të gjitha krijesat në tokë, dhe të gjithë zogjtë që fluturojnë me krahë, janë shoqëri si ju. Nuk lam asgjë jashtë këtij libri. Te Zoti i tyre, të gjitha këto krijesa do të mblidhen.
Edhe pak e do shpikesh nje fe te re. Ti se pari ende nuk i beson Kuranit, e lere me te na flisesh per shtyllat e Islamit![]()
![]()
Viola e dashur!!
Te sjellesh keto pjese sublime per t'i mbushur mendjen nje muhamedani, eshte siç thote ajo fjala e urte italiane: "è come butare perle ai porci".....(ne menyre figurative)
Jarigas
Sa qesharak qe je. Une tere kohen ne forum flas rreth asaj qe duhet t'i besojme vetem Kuranit, e ti na thua se po te bej kundershtar te Kuranit ?!
Nuk po te kuptoj cfare po perfiton nga keto shpifjet e tua te njepasnjeshme. Une jam musliman e nuk i takoj asnje sekti, fali 5 kohe, agjeroj ramazan, dhe i kryej aq sa kam mundesi obligimet e mia. Andaj kujdes se cfare flet, cdo fjale qe e thua Zoti te ndegjon. Aspak nuk po me ngjan personaliteti yt ne nje Musliman fatkeqesisht![]()
Krijoni Kontakt