Close
Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 167
    United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin

Muzika eshte haram !
    Mos me obligoni te ju sjell edhe ca video tjera per te pa se c'ben sekti i masterit, se do te trishtoheni naten !
    Pash besen Ilirian e ke pernjime?
    Unë per besë po mendoj se eshte kjo nga ndonjë sekt i caktuar se jo nga Islami!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pash besen Ilirian e ke pernjime?
    Unë per besë po mendoj se eshte kjo nga ndonjë sekt i caktuar se jo nga Islami!
    w'Allahi nime e kam ! Nuk mund ta shoqerosh muzikën ne perkujtim te Zotit kur i lutësh atij ! Besimi eshte çeshtje serioze, nuk eshte ceshtje gazmore ku mund te luajm me rime te ndryshme qe te behet ambienti sa me romantik kur i drejtohemi Zotit ! Kjo eshte mundim/tentim (dhe jo i çdo kujt), per ta mashtruar Zotin dhe behet vetem nga amateret e fesë, kinse vertet je i merzitur, apo vertet je duke u penduar duke degjuar bethowen, ilir shaqirin, apo si ky shoqi : Shkurte fejzën !

Dërvishët e perdorin shume muzikën, po ashtu edhe bekteshët, iranianët që per mua keta njerez nuk jan fare musliman ! Sikur te kisha mundesi, do i kisha larguar nga emertimi i muslimaneve, sepse jan larg Islamit ! Keta njerez jan te zhytur në idhujtari e devijime qe shkojn kundrejt udhezimeve profetike !

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Qellimi i qufarit master, eshte te na bej kundershtar te kuranit.

Ne i besojm Kuranit, i besojm edhe Muhamedit a.s., i besojm edhe dijetareve qe bazohen ne sunet dhe kuran kur te dalin me konkluzionet e tyre.

Muzika eshte haram !
    Mos me obligoni te ju sjell edhe ca video tjera per te pa se c'ben sekti i masterit, se do te trishtoheni naten !
    Kuku c'po na degjojne veshet ! O Ilirian , po kur te kendoi nena tek djepja qe te te zinte gjumi HARAM eshte ?! Sa per dijeni qe te gjitha keto qe thoni jane brockulla , se ne asnje vend ne KURAN nuk permendet kjo gje e tille ....Kurani nuk eshte me muziken e DEGJENERUAR ( sic thoshte Enveri ) , por ate edhe une nuk do t'ja lejoja femijeve te mij ose t'ja lejoja vetes .Ne fakt ndalohet fjalori i ndyre qe eshte futur edhe ne muzike ,por jo muzika dhe tingujt .

Po te pershendes me nje kenge dhe ti ma kthe pergjigjen ne fjale BINDESE dhe jo te shoqeruara me tinguj po deshe .

Jo vetem qe me kenaq por me ben edhe per te qare ...Shpresoj qe te mos ma kthesh me kallashnikov. Me kengen e dyte pershendes veten dhe qe te gjithe ata qe e pelqejne dhe nuk mendojne se eshte Haram .

Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 27-09-2010 më 20:13
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Smth_Poetic, kerkoj falje nese kam vepruar diçka se mund te lendoj ty apo tetjeret, por sinqerisht, sikurse edhe e kam thene me parë, une kurr ne jeten time nuk kam degjuar se muzika qenka e ndaluar ne Islam. As ne Kuran nuk e kam takuar gjate leximeve. Atëher ku ta di une o burr i dheut derisa tere jeten time bashjetova me musliman/e dhe kurr kjo nuk eshte folur. Kemi kenduar kercyer, kemi degjuar muzik, un bile isha edhe ne SHKA dhe 90% ishin musliman dhe normal, askush nuk na tha se kjo eshte e ndaluar. Tash keni dalur ju disa njerez se po i sjellni diqka te re kesaj bote!!

Ky shkrim nuk ka qellim per te keq por qellimi ishte tu ipet mundesia njerezve te shperhin mendimet dhe opinionet e tyre. Nese thua SE ESHTE GABIM I IMI QE KAM HAPUR KETE TEME, TE SIGUROJ SE DO TE KERKOJ TE MBYLLET DHE KERKOJ FALJE.

Por mua nuk me eshte dokur diqka fyese.

respekte
    I nderuari Toni,

Është e qartë që nga fillet e kësaj feje se muzika është e ndaluar, kjo nuk ka të bëjë me Islamin e Ri apo Islamin e Vjetër.
    Muzika mbetet e ndaluar, ata musliman që ndëgjojnë muzikë quhen mëkatar, por prapë mbesin musliman, kjo gjë nuk i largon ata nga feja, pra nuk i bën jomusliman. Njejtë sikur me muzikën janë edhe gjërat tjera si alkooli, bixhozi, mishi i derrit, rrena, shpifja, mosrespektimi i prinderve, shkëputja e lidhjeve fare-fisnore etj. etj. etj. mëkate të panumërta që mund të përmendim. Sa i përket muzikës, hoxhollarët tanë të vjetër në mungesë të njohurive të larta mbi Islamin kanë bërë që kjo gjë të kalohet në heshtje pa u folur, për ndryshe muzika tek ata musliman me njohuri të thella mbi Islamin ka qenë e ndaluar gjithëmonë.
    Muslimanët e trevave shqiptare e ndëgjojnë muzikën (flas për shumicen e tyre), por kjo gjë nuk i bënë ata jomusliman, e përseris prapë, thjeshtë një mëkat ndaj Zotit, kaq!
    Mosnjohja e dispozitave Islame rreth çështjeve si muzika apo edhe gjërave të tjera nuk do të thotë se keto u shpikën tash, ketu i referohem asaj që the se: "Tash keni dalur ju disa njerez se po i sjellni diqka te re kesaj bote!!" Kjo nuk ka të bëjë me të tashmën, por thjeshtë njohuria mbi dispozitat e Islamit ka qenë më e mangët sa që ka bërë që edhe çështja e muzikës të kaloj nën hije, kjo nga mungesa e informacionit rreth saj, se çka flet Islami për të.

Përshëndetje!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    3 shtyllat e islamit qenkan: Kurani, hadithet, dhe mendimet e dijetareve?

Si mund t'i krahasosh opinionet njerezore me shkrimin hyjnor?
    Nuk po bëj krahasim thjeshtë po e zbatoj atë që më urdhëroi Zoti, pasimin e fjalëve të Tij, të derguarit të Tij dhe dijetarëve

[6:114] A të kërkoj pos Perëndisë si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur këtë libër krejtësisht të hollësishëm? Ata që e pranuan shkrimin e dinë që është shpallur prej Zotit tënd me të vërtetë. Të mos ushqesh asnjë dyshim.

[6:38] Të gjitha krijesat në tokë, dhe të gjithë zogjtë që fluturojnë me krahë, janë shoqëri si ju. Nuk lam asgjë jashtë këtij libri. Te Zoti i tyre, të gjitha këto krijesa do të mblidhen.

Edhe pak e do shpikesh nje fe te re. Ti se pari ende nuk i beson Kuranit, e lere me te na flisesh per shtyllat e Islamit
    Nuk na dhe pergjigje për atë që të pyeta, kur më citon pergjigju në atë që pyes, e jo duke u kundërpergjigjur me pyetje

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Viola e dashur!!
    Te sjellesh keto pjese sublime per t'i mbushur mendjen nje muhamedani, eshte siç thote ajo fjala e urte italiane: "è come butare perle ai porci".....(ne menyre figurative)
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Bravo moderatore.
    Nga fushata ne fushate po kaloni .

Se dija qe kjo semundja e percmimit qe u perhap nga disa injorante te forumit paska infektuar edhe moderatoret.

Shpresojme te moj infektoje edhe smodat se do prishi rendin e hierakise te forumit.
    Se dija se moderatoret qe perçmojne te tjeret ne nenforumin islamik, paskan te drejte perçmimi edhe ne nenforumet e lira!!!!
    Shpresojme qe Toni te mos e zere ne bese krokodilin dhe lotet e tij.....
    Jarigas

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Qellimi i qufarit master, eshte te na bej kundershtar te kuranit.
    Sa qesharak qe je. Une tere kohen ne forum flas rreth asaj qe duhet t'i besojme vetem Kuranit, e ti na thua se po te bej kundershtar te Kuranit ?!

Muzika eshte haram !
    Nuk po te kuptoj cfare po perfiton nga keto shpifjet e tua te njepasnjeshme. Une jam musliman e nuk i takoj asnje sekti, fali 5 kohe, agjeroj ramazan, dhe i kryej aq sa kam mundesi obligimet e mia. Andaj kujdes se cfare flet, cdo fjale qe e thua Zoti te ndegjon. Aspak nuk po me ngjan personaliteti yt ne nje Musliman fatkeqesisht

Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •