Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 53
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga illyrian rex Lexo Postimin
    Anesti 55, nuk dua te zgjatem shume me ty, por po e shoh se gazetat dhe televizionet greke kane pasur ndikim shume te madhe ne krijimin e opinionit tend mbi kosovaret.
    I kam dy pyetje. E para eshte lidhur me ate se si serbet na dolen autokton ne Kosove. Sipas teje, Kosova u popullua me shqiptare pas pushtimit osman!
    Une them ndyshe. Dardania ekziston shume me heret se ardhja e sllaveve nga Karpatet, pra shume me heret se fundi i shekullit te 7 pas eres sone. Ne jemi pasardhesit e drejperdrejt te dardaneve (fis Ilir) dhe skllavet u vendosen ne tokat tona e jo e kunderta siq e pohoni ju.
    1. A ke ndegju ndonjehere per Dardanine antike?
    Kjo sa i perket historise.

2. Sa here ke qene ne Kosove dhe cilat jane pervojat tuaja personale me kosovar?
    Une te garantoj se kriminaliteti ne Kosove eshte shumefish me i vogel se ne Shqiperi, Itali, New York, Londer etj etj...

Opinioni nuk krijohet me nje liber, e as me gazeta e televizione greke o anest.
    Sa per dijeni une ketu nuk jam per te dhene provim ne histori ku ti te me pyesesh dhe une te pergjigjem, e aq me keq nuk jam ne hetusi, por n nje forum me vellezer te nje gjaku pavarsisht se nuk ndajme te njetin menim per edukimin shpirteror.Ndjehem i fyer kur me permend greke dhe serbe pasi per moshen qe kam nuk ja vlen qe te punosh si nje vegel e atyre popujve qe historia me te drejte apo me te pa derejte na ka vene perballe ne lufte me njeri tjetrin.mua fare thjesht mund te me perjashtoni nga forumi dhe kjo pune mbaron, pra kaq mund te zgjase dhe sherbimi im mekatar.Pra si ti dhe te tjere hiqini shprehjet serb e greke apo shka , per antaret e ketij forumi sepse vret c'do shprese per te ardhmen.E gjithe propoganda ime eshte qe te bashkohemi e te jemi unik si te gjithe vendet europiane, ndersa ti apo te tjere ketu i meshojne ndarjes. Hiqeni nga mendja , nuk ka armiq mes shqiptareve.
    Persa i perket egzistences se dardanise , meduket se une nuk kam shkruajtur ndonje rresht per kete.Une nga historia kam mesuar se serbet ne fushekosove nuk u munden nga shqiptaret por nga turqit.Nga libri i Ibrahim Kelmendit mesova se serbet punonin toka qe kishin 500 vjet pa u punue, se serbet e kishin pase Kosoven per 1000 vjet .Por prj tij mesova se dhe shqiptaret kishin qene me pare aty dhe natyrshem ato shpreheshin se _Vertet qe ne kosove na solli turku por fundja ai na ktheu ne trojet tona.Une nuk jam ketu per te treguar dhe per te zgjidhur kete kontradikte, jam shume i vogel perpara saj.Akoma seshte thar gjaku i nje genocidi te pa shembullt.Sot e gjithe politika nderkombetare po merret me kete ceshtje , per ligjesimin e kosovareve ne ato troje, por besoj se kerkush nuk ka marre persiper qe ne kete ligjesim ti referohet historise.Serbet i referohen asaj, pasi ato budallenj nuk jane, por se kane deshmi qe, po aq te vjeter sa jane ne serbi jane dhe ne trojet e kosoves.Une nuk di q e te kete ndonje vend ne bote ku te kerkohet te rishikohen trojet e tyre deri ne shekullin e VI-te para apo pas krishtit.Kosovaret do te ligjesohen ne ato troje mbi te tjera norma , ato te te drejtave te njeriut.
    Se dyti nese ti din me shume se une ne kete ceshtje hajde e argumentoje dhe mos na beszis me pyetje perj sarahoshi.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126
    Nje gje nuk kuptoj dhe njekohesisht e kuptoj mire si shqiptar qe jam. Perse kur flitet per shqiptare duhet te flasim per greke, serbe, ruse e turq. Zoterinj perse nuk kufizoheni njehere vetem atje ku flitet e ku jetohet.
    A ishin ortodokset shqiptare qe vrane shqiptaret e Kosoves?
    A ishte ortodoks Aleksander Stavre Drenova i cili shkroi himinin?
    A ka lidhje flamuri dy krenar me Perandorine Bizantine dhe ortodoksine?
    Diskutoni more njerez per keto gjera e te tjera vetem pa thene se shiko ti je ky dhe jo ti je ky po ne fundin tjeter te botes na qenka nje si ty, kur ti as e ke idene se kush eshte ai atje.
    Behuni njerez tamam njerez dhe flisni vetem per dicka pa i ngaterruar gjerat.
    Nje here pyeta disa adoleshente te me thonin disa gjera te mira dhe ata e nisnin me te keqen:
    Te mos vrasesh, te mos vjedhesh.
    Ja cfare kemi ne shqiptaret ne mendje fatkeqesisht vetem paragjykim, dhe krahasim me te keqen.
    Vellezer shqiptare perse i thoni te krishtereve ortodokse ju si greket, pse nuk i gjykoni pa permendur greket se keshtu do te mesoheshit edhe ju por do ti mesonit edhe ortodokset te mos ndihen te obliguar te mbrohen edhe nga ekstremizmi injorant fatkeqesisht i nje paragjykimi idiot, kur dihet rendesia e ortodokseve per pavaresine e Shqiperise dhe vlerat te cilat ata kane transmetuar ne politiken shqiptare. Mjafton te permendim Alfred Mojsiun pa ngjyra partiake dhe sjelljen e tij si besimtar i krishtere orthodokse dhe si president. Merruni me te mirat e cdo komuniteti por jo me paragjykime nacionaliste.
    Thirrini mendjes dhe behuni njerez sepse keshtu nuk jeni gje tjeter por me te poshter se greket, serbet e turqit te cilet mesa shoh une kurre nuk e godasin gjakun e tyre ne kete forme dhe perseri fatkeqesisht qendrojne me lart, sepse mbrojne me njemije menyra ate te cilen e quajne te veten ndersa ju asgje te tille edhe nje komunitet shqiptar ortodoks qe keni nuk vononi ta quani grek, bashkepunetor me serbet per krimet ne Kosove (sepse krahasimi i tyre me politiken serbe eshte e qarte se keshtu merret).
    Cfare vlere do te keni asgje, ta dini se ortodokset do t'i coni drejt greqizimit apo rusifikimit varet se cilet do te kene me shume autoritet ne vitet pasardhese sepse ju i akuzoni per gjera te cilat nuk kane asnje lidhje se pse serbet nuk jane qyteteruar ende nga format e barbarizmave kur ata filliisht masakruan ortodokset dhe keta ortodokse paten miresine i kristianizuan dhe i qyteteruan, por fatkeqesisht nuk qyteteruan politiken e tyre sepse nuk ishte detyra e tyre kjo dhe kaq. Ju pikerisht ketu nuk ndaleni.
    Me vjen keq por nuk ia vlen te bindesh njerez te cilet as qe e shohin te ardhmen e Shqiperise me largpamesi, por jeni pikerisht ju qe parrullen e pare dhe te fundit kein atdhedashurine kur zhvatni Shqiperine duke mos paguar taksat, respektuar ligjet dhe duke korruptuar edhe arsimin. Faktikisht ortodokset keto gjera vazhdojne ti respektojne, dhe ju lutem sillni statistika per krahinat me ortodokse krahasuar me pjese te tjera te Shqiperise.
    Cfare tregon kjo se nuk e duan Shqiperine. Epo turp te keni se greket, serbet jeni ju te cilet vetem cilesoni njerezit me etiketa qe as kane lidhje dhe keni 2o vjet e lihni si qen se mqs ne i kemi mardheniet te keqija me greket per nje mije arsye edhe ortodokset jane greke.
    Thirrini mendjes dhe kthehuni ne te verteten historike tonen pa folur per greke e serbe. Flisni shqip dhe per Shqipetaret njehere pa permendur fqinjet tane te cilet ate pune kane. Gjejne dobesite tona dhe i shfrytezojne. Kjo eshte globale i dobeti gjithmone sulmohet, pse atehere ngelemi gjithmone te dobet?
    Ne pushtet kemi nga veriu dhe nuk kane lidhje me greket? Pse valle jemi kaq prapa? Pse o njerez jemi te fundit ne evrope ne populli me i lashte dhe me autokton i Evropes? Pse valle? A ka mundesi te me pergjigjet nje shqiptar pa permendur greke e serbe por vetem shkaqet tona te brendshme? A ka njeri te flase vetem pe Shqiptaret? Atehere flisni pa permendur te pakten vetem njehere askend tjeter pervec shqiptareve.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga neokastra Lexo Postimin
    bashkepunetor me serbet per krimet ne Kosove (sepse krahasimi i tyre me politiken serbe eshte e qarte se keshtu merret).
    Une nga Kosova jam vetem per here te pare po degjoj qe dikush ti kete quajtur shqiptaret ortodokse bashkepunetore te Serbise. Ne fakt te gjithe shqiptaret e Shqiperise njihen me nje emertim vetem shqiptare, per jeten reale po flase! Dhe une pajtohem qe ti quash shqiptaret greke apo turq, sic eshte hyrja ne kete teme, eshte anti-shqiptarizem.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Une nga Kosova jam vetem per here te pare po degjoj qe dikush ti kete quajtur shqiptaret ortodokse bashkepunetore te Serbise. Ne fakt te gjithe shqiptaret e Shqiperise njihen me nje emertim vetem shqiptare, per jeten reale po flase! Dhe une pajtohem qe ti quash shqiptaret greke apo turq, sic eshte hyrja ne kete teme, eshte anti-shqiptarizem.
    Dhe une pajtohem qe ti quash shqiptaret greke apo turq, sic eshte hyrja ne kete teme, eshte anti-shqiptarizem
    Ne shkrimin tim nuk ka ndasi ne turq apo greke.Kjo eshte thjesht nje ndjesi e brendeshme e secilit shqiptar qe eshte trasheguar nga shekujt.Nuke shte faji yt as dhe i te tjereve, pasi kurre nuk kemi bere perpjekje per ti analizuar keto ceshtje.Prifterinjte dhe hoxhallaret nuk kane interes qe keto ceshtje te preken dhe fare thjeshte i kane quajtur tema te rrezikshme , tema tabu.I prishet bisnesi, privilegji, rehati,e pra populli le te mjaftohet me shprehje te shenjta, qe rrotullohen rreth fjales TOLERANCE FETARE.Tashme mundesite e komunikimit direkt dhe te fshete jane krijuar e kjo eshte pikerisht ne kete sistem elektronik qe ndryshe mund ta quanim infrastruktura e lirive njerezore.
    Tashme dhe hoxhallaret jane zgjuar dhe prifterinjte po ashtu dhe ja mjaft lehte mund ti evidentosh ,nga menyra se si shprehen per tolerance e per te na vene ne gjume si sot e mijravjet.Nuk ka perplasje mes tyre, por but but ja pasojne topin njeri tjetrit si ne volejboll.Hahaaaaa.
    por populli shqiptar sot eshte zgjuar dhe pak e nga pak do te bindet dhe do te bej dhe ai si te jete me e mira per te.
    Per te dale dhe nje here tek ajo shprehja jote, greke apo turk.
    Besoj se kerkush nuk me kundershton se shqiptaret natyrshem kane huazuar nga fqinjet, pasi jeta mardhenie eshte.Por ky huazim nuk eshte ne menyren e edukimit shpirteror, pasi shqiptaret kane pase te njeten fe, si me serbet dhe me greket.Ajo qe ju nuk kuptoni, eshte se greket ndejhen nje popull pa kufi, ato i thone greke dhe bullgareve, pasi ne vizionin e tyre nese dikush sillet si greke, eshte grek.Pra kesaj ato i meshojne dhe pretendojne te ringjallin perandorine e bizantit.Pra ne kete rast flitet per perfitime shpirterore dhe jo territoresh, apo te tjera marrina qe te liget kerkojne te na mbushin mendjet tona.Ne ceshtjen me greqine ne jemi te mbartur me problematiken qe na injektoi pushtuesi i perbashket, turqia.keto zgjidhen me debat, me reforma, me inisiativa per te ndryshuar, por mbi bazen e sinqeritetit te dashamirsise per te gjite palet.Fatkeqsisht keto probleme nuk po i merr persiper politika pasi jane ne hall te madh ,se kush do te ndertoje hidrocentralet, e kush do te shese korentin.
    Pra nga sa thashe nuk ka asnje problem ceshtja greke dhe perdorimi i atij termi ne forme fyese nuk k ndonje vlere.

Te diskutojme tani termin turk te cilin me aq qef e perdorin te krishteret kunder jush.Besoj se kerkush nuk kundershtonnese them e kam thene qe ju jeni pjese e nje programi te nderthurur nga pushtusi.Pra sot ju jeni nje produkt "X" qe stonon me krejt pjesen tjeter, me kroatet , sllovenet, serbet, maqedonet, greket ,italianet ne vecanti, por dhe me europen dhe ameriken dhe por akoma me keq dhe me vet shqiptaret e krishtere.Stonacioni nuk eshte se ju jeni musliman pasi nuk jeni te tille, feja islame perdikon dashuri dhe jo urrejtje sic te ka mesuar pushtuesi ty, qe ti thuash grek ortodokseve te nje gjaku.Isalmi eshte barazi dhe dashuri por ne asnje rast nuk i jep te drejten nje muslimani te vrase nje ortodox nese ai mban nje varse apo unaze floriri, sic te dha te drejten ty (te pareve te tu) turku me ligjet e Kalifit Omar.Nuk po futemi tek taksat e gjakut e padrejtesiste ne taksa e ne ceshtjete e pronave apo te punesimit ne administrate.Te gjtiha keto formuan ate qe mbahet sot si musliman shqiptar.Pra do te thote ,se ky njeri turkoshen,sot noton mbi nje shtrat jo te favorshem, nga dhimjet qe shkaktuan ne te shkuaren.

Atehere kush eshte ajo pjese e shqiptareve qe duhet te ndryshoje , jemi ne te krishteret?Po dhe kjo nuk eshte e mundur pasi duhet te kethehet mbrapsht histroia, qe te jem pjese e procesit te saj.Ketu nuk eshte puna se perqafojme islamin, sepse ate se kerqafuar as ti.kurre ska pase as literature e lutjet jane bere ne arabisht e kerkush nuk ka marre vesht gje. Pra jeni vetem ju qe duhet te ndryshoni, pasi mbaheni kot per islmike.Shqiptaret po ndryshojne , dhe po ashtu dh kosovaret do te ndryshojne , sepse nuk jane kosovaret e forumit qe perfaqesojne vendin e tyre, shume te tjere tashme do te kene mundesine te shkollohen ne perendim dhe nje tejeter fizonoimi do te kemi se shpejti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 25-09-2010 mė 10:36
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Ke qene ndonjehere tek kisha e Shen Noit ti Rina_87.
    Nese ke qene je shqiptare ndryshe je turke.( Shengjin,Lezhe Mamuras Patok)
    Paqe!

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871

Anesti_55, une jam ithtare e kanunit. Mendoj se ai eshte shpirti i vertete i shqiptarit. Cfare mendon ti per kete?

Bjeri shkurt se ato shkrimet e tua te gjata nuk po mundesh m'i lidhe mire.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga elinokton Lexo Postimin
    Ke qene ndonjehere tek kisha e Shen Noit ti Rina_87.
    Nese ke qene je shqiptare ndryshe je turke.( Shengjin,Lezhe Mamuras Patok)
    Jo nuk shkoj as ne kishe as ne xhami, se feja eshte shpetim vetem per te dobetit per mendimin tim.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Anesti_55, une jam ithtare e kanunit. Mendoj se ai eshte shpirti i vertete i shqiptarit. Cfare mendon ti per kete?

Bjeri shkurt se ato shkrimet e tua te gjata nuk po mundesh m'i lidhe mire.
    Kerkon te pergjigjem shkurt?Jo kanuni me tremb.menyra se si e trajton hakmarrjen, ceshtjen e gjakut , do te me duhet te nderroj me pare trurin.Tradegji pa fund e asgje shpirterore ne te.JO!!!!
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-03-2006
    Vendndodhja
    nė Kosoven martire
    Postime
    12
    Jo nuk shkoj as ne kishe as ne xhami, se feja eshte shpetim vetem per te dobetit per mendimin tim.
    hmmmmmmmmmm, e pa fe!

Ku shkon pra pasi qe nuk shkon ne Kishė as ne Xhami?

"se feja eshte shpetim vetem per te dobetit"! Te duket vetja e fortė ty qe shprehesh kėshtu?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    Citim Postuar mė parė nga Kola1 Lexo Postimin
    hmmmmmmmmmm, e pa fe!

Ku shkon pra pasi qe nuk shkon ne Kishė as ne Xhami?

"se feja eshte shpetim vetem per te dobetit"! Te duket vetja e fortė ty qe shprehesh kėshtu?

do dobesohet eshe kjo dikur e do kerkoje ndihme pa kurrnjefare dyshimi???? I sa njerz kane thone jemi te forte e sa te dobte kane qene???

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •