Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 53
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    Citim Postuar mė parė nga illyrian rex Lexo Postimin
    A eshte tema vetem per orthodokset shqiptare apo orthodokset ne pergjithesi?

Nese flasim per orthodokset ne pergjithesi atehere te mos harrojme se vetem per nje dekade (1990 - 2000) u vrane mbi 300.000 njerez nga orthodokset, ketu ne zemer te europes.

Per orthodokset shqiptare nuk jam shume i inforumun sepse nuk ka ne Kosoves, ose ka shume pak.
    ne Kosove vetem serbet jane ortodoks, sa i perket virtytit, hmmm qe 100 vjet shqiptaret jane masakru prej ortodokseve (serbeve edhe grekve)InshAll-llah nuk jeni si ata.......

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ne Kosove shqiptaret jane masakruar nga serbet.
    Nqs feja e serbeve eshte orthodhoksia, kjo nuk do te thote se orthodhoksia ka masakruar shqiptare, sepse serbet nuk jane sjelle si orthodhokse ne ate rast.

Mos harrojme se dhe Stalini kishte fe orthodhokse. A do te thote kjo se ata qe u vrane prej tij, u vrane prej orthodhoksise?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    eh sa mire qe u kuptuam nese ben dikush vrasje te pafajshme, duke thirrur kinse jam musliman duhet vrare femijet e njerez te pafajshem, etc etc neper bote nuk do te thote qe tregon vlerat Islame.....Paqe

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Ne Kosove shqiptaret jane masakruar nga serbet.
    Nqs feja e serbeve eshte orthodhoksia, kjo nuk do te thote se orthodhoksia ka masakruar shqiptare, sepse serbet nuk jane sjelle si orthodhokse ne ate rast.

Mos harrojme se dhe Stalini kishte fe orthodhokse. A do te thote kjo se ata qe u vrane prej tij, u vrane prej orthodhoksise?

E dijme nga kush jemi masakru o Matrix. I kam postu me heret disa foto se si ushtaret dhe paramilitaret serb para nisjes ne Kosove, bekoheshin nga kryepeshkopet e kishes ortodokse serbe. Nuk e di sa a eshte keshtu ne secilin shtet me shumice ortodokse, por ne serbi shteti eshte i lidhur shume ngushte me fene dhe feja ka ndikim shume te madh ne marrjen e vendimeve politike. Nganjehere edhe me te madh se vet institucionet qe jane te thirrura per berjen e politikes.

Kur jemi te ortodokset e Shqiperise.
    Per ta fitu rrespektin e religjioneve te tjera ne rradhe te pare duhet te largohet greku, nga kreu i kishes ortodokse Shqiptare. Largimi i tij do te ndikonte ne largimin e paragjykimeve per kete komunitet ne pergjithesi. Une po flas nga kendi i nje shqiptari te Kosoves. Vete prania e nje greku ne udheheqjen e nje institucioni te larte fetar ndikon ne krijimin e nje konfuziteti ndaj pjesetarve te ketij besimi.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    Me vien keq qe perditshmerija jone eshte bere,,Urrejtje fetare''Si te hape forumin,sejcili per vete fyen fet e njeri tjetrit,thuase te gjitha punet i kemi vu ne binar te duhur,me ngjan ne forum anti-shqiptar!Njeheresh kerkoj falje nga te gjithe Shqiptaret e ketij besimi qe u shpreha mu tek kjo teme,por vertet e kemi tepruar me hudhje ,,guresh''mbi njeri tjetrin!Kemi pune me te menqura,kur te gjithe(gadi)deklarohen se kombi eshte para fes!
    E nderuar antare nuk po kuptoj se ku sheh te hidhet gure ti ne kete shkrim.Une me shum te drejte kam bere nje shkrim ku keroj te them haptas se ky komunitet eshte ky qe ju shikoni , pra nese del kush dhe te thote te kunderten atehere hajt te diskutojme.Eshte fyerje per ty nese une them dhe e vertetoj se ortodoxsit shqiptar jane pjesa me cilesore e popullit shqiptar?Me vjen keq por njerzit jane te interesuar te dine realitetin dhe per gjera elementare jo me per edukimin shpirteror.Del ne treg per te blere nje frut dhe secili kerkon te bind se perse ka vene cmim te te laret se tjetri. Sot njerzit po kerkojne te zgjedhin se cila cerdhe femijesh eshte me e mira , por me i besueshem eshte ai qe na jep shembullin e femijeve te tij.Flitet per shkollat e mesme dhe ne Tirane dihej qe ka qene Petronini Luarasi qe qe jepte studente cilesore, njhen sot shkollat amerikane qe kane epersi kundrejt atyre te europes etj.
    Pra moter e dashur , ne te tilla shkrime njerzit shikojne se nuk na qenka keq te rikonvertohesh pasi ja une po prek me dore ne menyre absolute, me te miren nga edukimet.
    Une e kam thene dhe here te tjera, te tria fete kane fizonomine e tyre identitetin e tyre dhe secila eshte e aplikueshme per zona tendryshme, keshtu eshte veshtrie te diskutosh se cila nga ato eshte me e mira.Natyrisht qe kemi diskutuar me te drjte qe ne kuran ka me pak tolerance por kjo nuk ka perse te jete ceshtje e rendesishme per tu diskutuar.
    Une mesiper kam shpjeguar se perse te konvertuarit tane "turkoshene"(qe sjane musliman)jane sot jnje komunitet jo cilesor.Une kam shpjeguar se mbi to eshte zbatuar nje program nga pushtuesi.-Me fal ka gje ndonje fyerje ketu?Mos don te mohosh se ato jane produkt i nje programi?
    Ti je kosovare dhe une do te evidentoj ty se cfar beri pushtuesi me ju.Pushtusi mundi serbet ne fushkosove, i vrau ato dhe pjesen tjeter qe banonin ne pjesen kufitare, qe ishin pronare tokash, i dha toke ne Turqi me dyfishin e sasise dhe i konvertoi dhe ato ne fe.Keshtu keto prona nuk ka serb ti kerkoj, pasi i zoti eshte ne Anadoll dhe ka hy ne nje tjeter proces.Keto toka te kosoves turku nuk kishte se me cfar ti popullonte, pasi dhe ato e dinenin mire qe jeta ne toka te pushtuara eshte jo e qete.Atehere ai i populloi ato me shqiptar te marre nga tropoja (Ps. bytycet)Kukse, Mirdita , pra nga malesia e Shqiperise.Nese ju germoni ne prejardhjen tuaj gjeni kusherite tuaj ketu dhe perse jo ndoshta mund te jemi dhe bashke kusherinj dhe se jemi ne fe te ndryshme.Nga sa thashe i kam perforcuar dhe nga leximi i nje libri te shkruar nga Ibrahim kelmendi, nje patriot i nderuar i Presheves.Kosovaret pasi u joshen me prone u konvertuan ne musliman dhe nga ky kult u ushqyen me nje urrejtje per fete e tjera.Nga ana tjeter ato ndjeheshin te sigurte qe keto prona mund ti mbanin vetem duke u mbeshtete tek turqia.Keshtu ato i sherbyen me shume pasion perandorise dhe deri diku kjo llogjike te duket normale.Me ngritjen e Rusise dhe te vendeve te tjera ne lufte per liri kunder okupatorit turk kosovaret, nuk u rreshtuan ne kampin e revolucionit por te pushtusit.Kjo u vertetua dhe ne vendimet e Lidhjes se Preizrenit.Nuk njohim qeveri tjeter, pervecse asaj otomane.Mblodhen dhe nja 15000 trupa dhe caktuan dhe se kush do ti binte Malit te Zi e kush serbise apo greqise..Besoj se kam thene te verteten deri ketu.Por ja qe vjen nje moment qe Turqia u thye dhe vendosi te terhiqet nga trojet e puahstuara.Spas ligjit te luftes pala e humbur duhet te dorzoj trojet e pushtuara.Shqiptaret ishin pjese e perandorise dhe ne kete gjendje ky ligj cfuqizonte trojet e tyre dhe duke qene autokton.Them keshtu sepse nje pjese e madhe e trojeve ishin dhene per merita lufte ne vende te ndryshme ku shqipatret luftoninne emer te perandorise.Keto feudale u ndjene te tradhetuar nga turqia e cila kishte firmose traktatin e humbjes.Ketu ne kete moment fillojne shiptaret te luftonin turqit, pra te merreshjin me ate administrate apo garnizon qe kishte mbetur.Tiurqit ne ballkan ishin nje numer fare i vogel , ishin shqiptaret e konvertuar,ato qe kryenin funksionin per perandorine. Ky eshte morali i historise se kosovareve dhe sot e kesaj dite ato jane ne kete rajon duke notuar mbi grindjet, kontradiktat pa fund, urrejtje maksimale per ortodoksine , dhe perfundimisht kemi ate rrezultat te mjeruar , viktima pa fund, genocide , percarje , pabesina , nje jete jo cilesore dhe nga nje jete e till nuk ka si te kesh cilesi apo njerez te virtyshem.Sot kemi nga kosovaret nje nivel krimi nag me te rriturit ne europe dhe ne rajon, kemi analfabetizem te theksuar dhe natyreshem dhe nje shterngim pas fese islamike pasi akoma i rren menja se eshte ajo qe i mban , kur eshte e kunderta.
    Nuk po zgjatem me shume pasi dhe nuk lexohet.Nese ne ket shkrim ka tendenca fyese te me falni pasi une nuk kam ate qellim por te evidentoj nje te vertete.Kosovare te mire kemi mjaft dhe ketu ne forum dhe nje nga ato je dhe ti, por, ju nuk perbeni dhe as nuk mund te perfaqesoni te gjithe komunitetin tuaj.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Anesti 55, nuk dua te zgjatem shume me ty, por po e shoh se gazetat dhe televizionet greke kane pasur ndikim shume te madhe ne krijimin e opinionit tend mbi kosovaret.
    I kam dy pyetje. E para eshte lidhur me ate se si serbet na dolen autokton ne Kosove. Sipas teje, Kosova u popullua me shqiptare pas pushtimit osman!
    Une them ndyshe. Dardania ekziston shume me heret se ardhja e sllaveve nga Karpatet, pra shume me heret se fundi i shekullit te 7 pas eres sone. Ne jemi pasardhesit e drejperdrejt te dardaneve (fis Ilir) dhe skllavet u vendosen ne tokat tona e jo e kunderta siq e pohoni ju.
    1. A ke ndegju ndonjehere per Dardanine antike?
    Kjo sa i perket historise.

2. Sa here ke qene ne Kosove dhe cilat jane pervojat tuaja personale me kosovar?
    Une te garantoj se kriminaliteti ne Kosove eshte shumefish me i vogel se ne Shqiperi, Itali, New York, Londer etj etj...

Opinioni nuk krijohet me nje liber, e as me gazeta e televizione greke o anest.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga illyrian rex
    E dijme nga kush jemi masakru o Matrix. I kam postu me heret disa foto se si ushtaret dhe paramilitaret serb para nisjes ne Kosove, bekoheshin nga kryepeshkopet e kishes ortodokse serbe. Nuk e di sa a eshte keshtu ne secilin shtet me shumice ortodokse, por ne serbi shteti eshte i lidhur shume ngushte me fene dhe feja ka ndikim shume te madh ne marrjen e vendimeve politike. Nganjehere edhe me te madh se vet institucionet qe jane te thirrura per berjen e politikes.

Kur jemi te ortodokset e Shqiperise.
    Per ta fitu rrespektin e religjioneve te tjera ne rradhe te pare duhet te largohet greku, nga kreu i kishes ortodokse Shqiptare. Largimi i tij do te ndikonte ne largimin e paragjykimeve per kete komunitet ne pergjithesi. Une po flas nga kendi i nje shqiptari te Kosoves. Vete prania e nje greku ne udheheqjen e nje institucioni te larte fetar ndikon ne krijimin e nje konfuziteti ndaj pjesetarve te ketij besimi.
    Une e di qe ata qe shkonin ne lufte bekoheshin nga prifterinj serbe.
    Por dhe ata prifterinj nuk kane vepruar ne baze te mesimeve te fese orthodhokse.
    Prifti mund te bekoje armet e ushtrise vetem kur behet fjale per lufte mbrojtese, pra kur ushtaret mbrojne jeten e te pafajshmeve. Shembulli per kete eshte lufta e dyte boterore kur Kisha Orthodhokse Ruse u lut per ushtaret qe luftuan nazistet, pavaresisht se Stalini e persekutonte Kishen.

Por, mos harro se shume nga vellezerit kosovare u strehuan ne kampet e Kishes Orthodhokse Shqiptare ne 1999, ndaj duhet te jeni objektive

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Une e di qe ata qe shkonin ne lufte bekoheshin nga prifterinj serbe.
    Por dhe ata prifterinj nuk kane vepruar ne baze te mesimeve te fese orthodhokse.
    Prifti mund te bekoje armet e ushtrise vetem kur behet fjale per lufte mbrojtese, pra kur ushtaret mbrojne jeten e te pafajshmeve. Shembulli per kete eshte lufta e dyte boterore kur Kisha Orthodhokse Ruse u lut per ushtaret qe luftuan nazistet, pavaresisht se Stalini e persekutonte Kishen.

Por, mos harro se shume nga vellezerit kosovare u strehuan ne kampet e Kishes Orthodhokse Shqiptare ne 1999, ndaj duhet te jeni objektive
    D.m.th per kishen ortodokse serbe jemi ne te njejtat frekuenca.

Per ruset eshte rast tjeter. Atdheu eshte i shejte dhe mbrojtjes se atdheut duhet ti sherbejne te gjithe, pa perjashtim, duke i perfshi ketu edhe perfaqesuesit fatare. Pra lutja e kishes Ortodokse Ruse per ushtaret rus eshte shume normale.

Sa i perket shqiptarve me perkatesi ortodokse mendoj se isha mjaft objektiv.

I vetmi shqetesim per mua eshte se perse lejohet nje udheheqes grek ne nje funksion te cilin mund ta ushtrojne shume shqiptare pa problem. Po e pranojme se pas renies se komunizmit ka mundur te kete mungese te kuadrove, por tani 20 vite pas renies se komunizmit kjo eshte e pakuptueshme.
    Njejte do te reagoja edhe sikur ne Bashkesine Islame te vinte nje udheheqes arab, ose ne kreun e kishes katolike te vinte nje italian.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ne lidhje me Kryepeshkopin Anastas, pavaresisht se ai eshte grek, ai ka punuar per konsolidimin e Kishes Orthodhokse Shqiptare.
    Gjithe sherbesat kishtare kryhen ne shqip,te gjithe prifterinjte e emeruar prej tij jane shqiptare, ne te gjitha shkollat qe ai ka ndertuar mesohet ne gjuhen shqipe.
    Ai gezon respektin e shtetit sovran shqiptar dhe te krereve te komuniteteve te tjera fetare.

Duhet sqaruar se kryepeshkopi mund te hiqet vetem ne rastet kur ai bie ne herezi ose kur behet i paafte nga ana shendetesore. Perndryshe ai ngelet ne ate post deri ne largimin e tij nga kjo jete. Kombesia nuk eshte shkak per largimin e tij nga posti. Keto jane kanonet e Kishes Orthodhokse, dhe duhen respektuar si te tilla.

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Ne lidhje me Kryepeshkopin Anastas, pavaresisht se ai eshte grek, ai ka punuar per konsolidimin e Kishes Orthodhokse Shqiptare.
    Gjithe sherbesat kishtare kryhen ne shqip,te gjithe prifterinjte e emeruar prej tij jane shqiptare, ne te gjitha shkollat qe ai ka ndertuar mesohet ne gjuhen shqipe.
    Ai gezon respektin e shtetit sovran shqiptar dhe te krereve te komuniteteve te tjera fetare.

Duhet sqaruar se kryepeshkopi mund te hiqet vetem ne rastet kur ai bie ne herezi ose kur behet i paafte nga ana shendetesore. Perndryshe ai ngelet ne ate post deri ne largimin e tij nga kjo jete. Kombesia nuk eshte shkak per largimin e tij nga posti. Keto jane kanonet e Kishes Orthodhokse, dhe duhen respektuar si te tilla.

D.m.th pasardhesi i tij pritet te jete shqiptar.

Faleminderit per sqarimin Matrix.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •