Close
Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 215
    i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    lol
    ca kthese mori tema.
    Nuk bej dot supozime, me fal

E kuptoj ku do te dalesh, qe s'duhen trajtuar zezaket si qenie inferiore. Po nese hapesi i temes donte arsyen pse eshte Afrika me e varfera kjo eshte arsyeja. Nuk eshte puna se dua qe zezaket te trajtohen si kafshe, puna eshte se ata trajtojne njeri tjetrin si kafshe, rrjedhimisht nuk kane qene te zote te ndertojne shoqeri me nje standart minimal jetese, pavaresisht pasurive natyrore qe kane.
    A me kuptoooove?
    Ndryshuar për herë të fundit nga D&G Feminine : 23-09-2010 më 20:07

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    @ Jack Watson. edhe ty te njejten pyetje qe i bera D&G.
    a do t'i thoje keto gjera po te kishe lindur i zi???

besoj se je i ndergjegjshem qe ti nuk ke as edhe me te voglen merite per ato qe mburresh...
    jo per gje, por une kam qene gjithmone i mendimit qe njeriu duhet te mburret vetem per arritjet e veta.
    ti nuk je bere vete i bardhe. ke lindur i tille thjeshte per nje rastesi dhe tani po mburresh per kete rastesi...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Nese ke pasuri ne mendje do kesh pasurin e ter botes Pike.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine Lexo Postimin
    lol
    ca kthese mori tema.
    Nuk bej dot supozime, me fal

E kuptoj ku do te dalesh, qe s'duhen trajtuar zezaket si qenie inferiore. Po nese hapesi i temes donte arsyen pse eshte Afrika me e varfera kjo eshte arsyeja. Nuk eshte puna se dua qe zezaket te trajtohen si kafshe, puna eshte se ata trajtojne njeri tjetrin si kafshe, rrjedhimisht nuk kane qene te zote te ndertojne shoqeri me nje standart minimal jetese, pavaresisht pasurive natyrore qe kane.
    A me kuptoooove?
    te kupetoj mire. thjeshte jam i apasionuar pas afrikes dhe kur kam mundesi lexoj...
    nuk mepelqen te mendoj qe ne jemi superior si rrace...

secilie krijon superioritetin e vet personal. nuk me pelqen te mburrem per nje superioritet kolektiv.
    kete gje mendoj se e bejne njerezit e dobet (mos e merr per personale te lutem).
    si femijet qe thone: babai im keshtu e babai im ashtu.
    pra mburresh duke u mbeshtetur tek dicka me e madhe se vetevetja
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    te kupetoj mire. thjeshte jam i apasionuar pas afrikes dhe kur kam mundesi lexoj...

secilie krijon superioritetin e vet personal. nuk me pelqen te mburrem per nje superioritet kolektiv.
    kete gje mendoj se e bejne njerezit e dobet (mos e merr per personale te lutem).
    Shyqyr qe me kupetove pra

Asnje nuk u mburr, thjesht po analizonim arsyet e prapambetjes se afrikaneve.
    Se me ze frika te analizoj arsyet e prapambetjes se shqiptareve.
    Jam shume dakort qe ne vecanti secili duhet te mburret me arritjet e veta.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918

sikur të isha i armatosur vetëm me pasionin tënd unë do nisesha për atje.. do i lija pas jetës sime injorantët, jo-realistët dhe ata që do më përflisnin idealet
    Prektora

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    besoj se je i ndergjegjshem qe ti nuk ke as edhe me te voglen merite per ato qe mburresh...
    jo per gje, por une kam qene gjithmone i mendimit qe njeriu duhet te mburret vetem per arritjet e veta.
    ti nuk je bere vete i bardhe. ke lindur i tille thjeshte per nje rastesi dhe tani po mburresh per kete rastesi...
    Jam kurioz me dit ku rri ne Europe?

Un jetoj ne France, ke lagje ktu vetem me te huj, 95% origjin afrikane, 70% magrebine/arabe. Kan 3 breza qe jetojn si kafshe, te gjith e kan shancin me avancu ne jet por preferojne me jetu me social. Un e kam vu re vet, Franca te jep gijtha shancet te bahesh president i republiks po qe i zoti, kta francezt dhe jo afrikant sepse jan te lindun francez dhe jo afrikan, preferojn me bo si viktima, jo racizem, jo sna dun, jo kshu, jo ashtu, prralla me mbret.

Hajt i her Admiral, ti me filozofin tane, pse nuk dalin diçka ne jet kta afrikant e Europes por preferojn me mbet parazit e sistemit ?!
    D'Oh!

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine Lexo Postimin
    Shyqyr qe me kupetove pra

Asnje nuk u mburr, thjesht po analizonim arsyet e prapambetjes se afrikaneve.
    Se me ze frika te analizoj arsyet e prapambetjes se shqiptareve.
    Jam shume dakort qe ne vecanti secili duhet te mburret me arritjet e veta.
    a thua edhe arsyeja e prapambetjes se shqiptareve eshte "rraca"???
    duhet te ishim te gjithe bjonde me sy bojeqielli?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    @ Jack Watson. edhe ty te njejten pyetje qe i bera D&G.
    a do t'i thoje keto gjera po te kishe lindur i zi???
    booh n'çar diskutimi u fute tashi. A do i shashe afrikanët nëse do kishte lindur i zi, a do i urreje gayt nqs do ishe lindur gay, a do i urreje interistat nqs do ishe interist, nëse, nëse, nëse...

Atë postimin më lartë quje KONSTATIM sepse ashtu është: konstatim me fakte kryesisht (por edhe me anën subjektive brenda normal) rreth çështjes në fjalë. S'ka pse të hyjë në këte mes "if", me "nëse" bohet tërkuz muhabeti lol.

Same thing here. Nuk është se po mburresha (nga e nxore kte njëherë?), thjesht, siç thash më lart, ishin konstatime të mia personale (jo vetëm) rreth kësaj çështje. Kur them bie fjala që vendet me popullsi të bardh kanë standart më lartë jetese, kulture, shkollimi etj.. në krahasim me vendet me popullsi të zezë, nuk besoj se po mburrem për ndonjë gjë, apo jo? Besoj se bie dakort që kjo është e vërtet. Gjithsesi unë pikëpamjen time e thashë deri diku, qyteterimi europian ka qenë (dhe është, perderisa ka formësu botën e sotme) më i zhvillum se ai afrikan psh, prandaj dhe ky i fundit ka mbetur aty ku është edhe sot. Ai muhabet pse u bënë skllavë të zinjt, pse u dhunuan, pse u vranë etj.. ta shpjegon vetë epoka kur kanë ndodhur, në atë kohë shoqëritë nuk funksiononin sikur sot, prandaj s'mund t'i gjykosh sipas parimeve të kohës moderne.

Shëndet. Nuk besoj se më ka mbetur diçka tjetër pa thënë.
    Life's too short to remove USB safely.

Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    a thua edhe arsyeja e prapambetjes se shqiptareve eshte "rraca"???
    duhet te ishim te gjithe bjonde me sy bojeqielli?
    apapa sa keqkupton

Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •