Close
Faqja 29 prej 47 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 465
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    po hadithet ku i harrove hadithet !
    Ai nuk me pyeti per hadithet se edhe ato do ti permendja.

Nese do ta dish Islami i ka 3 burime, njeri nder ata eshte edhe Kur'ani.

A u kenaqe?

Nuk besoj se je i kenaqur sepse edhe 1000000 argumente t'ju sjelli, ju perseri do te mbeteni jobesimtare.

Me vjen keq per >Ilirijanin> i cili ka ra ne mullirin tuaj qe bluan e bluan pa kufi.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Reshat Khalifa (Allahu i shumëfishoft dënimin), njihët si falsifikuesi i Kur'anit !

Ai eshte nje bujk katunar egjiptian i cili ka emigruar ne Amerik, ku u vet shpall "Profet i Islamit" pasi qe kishte zbuluar "mrekulin e shekullit" >>> Numrin 19 !

E pabesueshme !

Imagjinoni nese ky eshte ne krye te trupes, tani paramendoni se cfar njerezish mund ta pasojn ate
    Une e kuptoj qe ti nuk e do kete njeri, por ama ta bejsh nje njeri qe ka qene kimist katundar nuk eshte ne rregull.
    Sa i perket numrit 19, kjo mrekulli ekziston ne Kuran , sa i perket se a ka qene ai profet ose jo, ai nuk ka qene profet.
    A ka gabuar kur ka thene se ishte profet?! Ka gabuar me te madhe.

A duhet te besohen hadithet?!! Duhet , por vetem ato hadithe qe nuk kontradiktojne Kuranin dhe qe nuk kontradiktohen midis veti!

Ky eshte qendrimi im , lidhur me kete ceshtje.

Dhe sa per info kete qendrim nuk e bazoj as te puna e imam Buharit, as te puna e Rashid Kalifes, por e bazoj tek mesimet e Kuranit , qe na meson te besojme nje liber pa KONTRADITA!!!

Nese juve i mbyllni syte para kontraditave , eshte puna juaj, personalisht nuk besoj asgje qe ka kontradita, po qofshin keto edhe hadithe te imameve te medhej.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Me kete ritëm qe kam filluar, jo 229, por 2229 ne dite do ti bej !
    Nuk jam dyftyrësi si ti, un perkunder "bani"master" etj,.. kam marrur emrin tim te vertet ! Vetem mbiemri me mungon qe t'me njohesh !

Kalo ne temen e ekstremistave, iu pergjigja njekohesisht edhe masterit
    vetem nje mendim personal tendin pashe , asnje prove nga legjistacioni islam sikur u prononcove me heret,
    dhe e di pse , sepse ti nuk e ke kete prove
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Une e kuptoj qe ti nuk e do kete njeri, por ama ta bejsh nje njeri qe ka qene kimist katundar nuk eshte ne rregull.
    Sa i perket numrit 19, kjo mrekulli ekziston ne Kuran , sa i perket se a ka qene ai profet ose jo, ai nuk ka qene profet.
    A ka gabuar kur ka thene se ishte profet?! Ka gabuar me te madhe.
    Gostivar,

Muslimanet e botes mbar, e pranuan kete "mrekulli" duke mos e kuptuar qe sharlatani ne fjal i hoqi dy ajete kur'anore nga Libri i Zotit per te then qe formula e tij ishte me te drejt.

Por kur e proklamoi veten profet, atehere njerezit filluan ta shohin per se afermi "mrekullin e tij" dhe çfar per te pa ? Dy ajete me pak, fjalen Allah, e disa emra te Zotit edhe ne arabisht i kishte larguar duke e ber kur'anin e tij ! Keti mund ti thuash gjithcka pos musliman ! Paramendo nese gjithesecili do e bente kur'anin e tij ? A do te ishte kjo ne rregull ? ! Jo, !

A duhet te besohen hadithet?!! Duhet , por vetem ato hadithe qe nuk kontradiktojne Kuranin dhe qe nuk kontradiktohen midis veti!

Ky eshte qendrimi im , lidhur me kete ceshtje.
    Ky eshte qendrimi i te gjitheve, jan me qindra e mijera hadithe. Ne njohim shume pak, te tjeret jan ne studim,.. dhe ky studim i hadithologeve konsiston ne vertetesin e tyre, pra a bie ne kundershtim me kuranin apo jo ? Apo edhe me hadithet tjera ? CIli eshte mesazhi ? Ne cfar konteksti eshte then ? etj,.etj...

Dhe sa per info kete qendrim nuk e bazoj as te puna e imam Buharit, as te puna e Rashid Kalifes, por e bazoj tek mesimet e Kuranit , qe na meson te besojme nje liber pa KONTRADITA!!!
    Buhariu ka mbledhur hadithe, i ka shkruar cfar i kan raportuar njerezit. Ai si ka krijuar nga vetja, dhe ne at kohe s'eshte preokupuar se a po e thon te verteten ajo ?! Kjo pun sot e jona, ti studiojm per se afermi keto hadithe ! Sepse ka pasur edhe genjeshtar ne ate koh, kete e dim te gjithe dhe nuk eshte tabu ! Kur'ani mbetet libri i pakundershtuar, dhe pikerisht per ket, duhet denuar ata qe e ndryshojn Librin e Zotit ! Historia e biblës, nuk duhet riperseritur me !

Nese juve i mbyllni syte para kontraditave , eshte puna juaj, personalisht nuk besoj asgje qe ka kontradita, po qofshin keto edhe hadithe te imameve te medhej.

GV_USA
    Imamet si dhe raportuesit kan qen njerez, e jo profet. Nese hadithi eshte i mir, nuk ka kundershtime se pari me Kur'anin dhe vepren e Resul'Allahut dhe ka nje urtesi ne te,.. ateher duhet ta marrim si keshille, sunet, se tek e fundit feja eshte Keshillë ! E Jo impunim.

vetem nje mendim personal tendin pashe , asnje prove nga legjistacioni islam sikur u prononcove me heret,
    dhe e di pse , sepse ti nuk e ke kete prove
    Se pari un s'jam hoxhe, dhe nuk i posedoj te gjitha dokumentat per ta mbushur mendjen ty, bile as qe kerkoi. Vetem te them qe ta pasosh nje debil si Rashadi, duhesh me qen nën-debil i reshadit ! Paramendo, e keni larguar Muhamedin s.a.w.s. per Reshadin ?!! Nese kesaj nuk i thuhet çmenduri, atehere duhet m'shpjeguar !

Se pari un s'jam hoxhe, dhe nuk i posedoj te gjitha dokumentat per ta mbushur mendjen ty, bile as qe kerkoi. Vetem te them qe ta pasosh nje debil si Rashadi, duhesh me qen nën-debil i reshadit ! Paramendo, e keni larguar Muhamedin s.a.w.s. per Reshadin ?!! Nese kesaj nuk i thuhet çmenduri, atehere duhet m'shpjeguar !
    por me pare the qe ;une do ti sjell provat
    un do ti sjell provat qe ti dhe masteri per nga legjislacioni Islamik, meritoni vdekjen e menjehershme !
    pra genjeve,

e argumentova plotesisht qe genjeve ,nuk kam me nevoje per postimet e tua , mund t'i anashkaloj pasi qe kam argument te qarte se je genjeshtar
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

por me pare the qe ;une do ti sjell provat
    pra genjeve,

e argumentova plotesisht qe genjeve ,nuk kam me nevoje per postimet e tua , mund t'i anashkaloj pasi qe kam argument te qarte se je genjeshtar
    Al-Aswad Al-‘Anussi kur mësoi që Muhamedi a.s. ishte semur dhe ne prag te vdekjës, u vetdeklarua "Profet", dhe filloi para se te vdiste Muhamedi a.s. ti devijonte njerezit nga udhezimi i Muhamedit a.s. Atehere çfar tha I dërguari i Zotit kur mesoi qe nje njeri ne Jemen eshte proklamuar "Profet,, ? Ai urdheroi qe te mbytet ne vend ! Keshtu ka qen edhe ne librat e me parshem, dhe keshtu do te jet gjithmon ! Profetët e rrejshëm duhët të vritën ! E ata që ndryshojn Librin e Allahut, jan edhe me te kqinje se profetet e Rrejshëm ! Tash paramendo pakes, se çfar krimi je duke u marr !

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Al-Aswad Al-‘Anussi kur mësoi që Muhamedi a.s. ishte semur dhe ne prag te vdekjës, u vetdeklarua "Profet", dhe filloi para se te vdiste Muhamedi a.s. ti devijonte njerezit nga udhezimi i Muhamedit a.s. Atehere çfar tha I dërguari i Zotit kur mesoi qe nje njeri ne Jemen eshte proklamuar "Profet,, ? Ai urdheroi qe te mbytet ne vend ! Keshtu ka qen edhe ne librat e me parshem, dhe keshtu do te jet gjithmon ! Profetët e rrejshëm duhët të vritën ! E ata që ndryshojn Librin e Allahut, jan edhe me te kqinje se profetet e Rrejshëm ! Tash paramendo pakes, se çfar krimi je duke u marr !
    Ai rashadi nuk u deklarua Profet, e as nuk thote se ishte Profet. Per kete te kam then qe para se te vish te postosh ne forum, eshte mire qe te lexosh pak me shume.

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Ai rashadi nuk u deklarua Profet, e as nuk thote se ishte Profet. Per kete te kam then qe para se te vish te postosh ne forum, eshte mire qe te lexosh pak me shume.
    Master,

Degjo mir ! DHE HAPI SYT !

Nje njeri i cili ndryshon Kur'anin çfar eshte ?

A eshte e mundshme qe ne baz te nje teorie jo-hyjnore te largojm ajete kuranore ?

Si quhet nje person, i cili pretendon qe ne vitin 2280, do te jet fundi i botes, Kiameti ?

Keto qe po ti them, i ka then reshadi e si ka then Muhamedi a.s. !

Lexo këtë ajet nga Allahu i Lartmadhëruar, dhe medito me orë të tëra nëse vërtet je nga besimtarët !

74.Suretu El Mudeththir

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

31. E mbiqëkyrës të zjarrit, Ne nuk bëjmë tjetër, përveç engjëjve dhe numrin e tyre (të përmendur në Kur’an) nuk e bëmë për tjetër, por vetëm si sprovë për ata që nuk besuan, e që të binden ata që u është dhënë libri, e atyre që besuan t’u shtohet besimi, e atyre që u është dhëmë libri dhe besimtarët të mos kenë dyshim, dhe ata që zemrat i kanë të sëmura dhe jobesimtarët të thonë: “çka dashti All-llahu me këtë shembull?” Ja ashtu, All-llahu e lë të humbur atë që do, e ushtrinë e Zotit tënd nuk e di kush pos Atij, e ai (Sekari), nuk është tjetër vetëm se një përkujtim për njerëz.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Ilirian, e kuptoj mllefin tend. Por po te them qe rashadi nuk thote qe ishte Profet. Lexo te lutem me kujdesje rreth tij, para se te flasesh per te.

Pastaj ajetin qe solle ne fund, nuk e di pse ma atribuon vetem mua ate ajet. Une po te ftoj te flasim me ajete dhe me fakte nga Kurani. Nuk eshte e drejte vetem te sjellesh ajete dhe te fyesh pa kurfar argumenti.

E them me plot bindje se Rashadi kurr nuk ka thene se ishte Profet, sepse kam lexuar mjaft shume per te. Ai thoshte se ishte nje lloj lajmetari i Zotit, per faktin se kishte zbuluar njeren prej mrekullive me te medha ne Kuran, e qe ishte paralajmeruar 1400 vjet me pare.

As une e as ti nuk obligohemi te besojme ne cfar shpall veten ai. Une ne as edhe nje shkrim te vetem timin nuk kam thene se i besoj Rashad Khalifes, e as nuk e kam thene nje fjale te vetme per ate se a ishte Profet apo jo. Une e besoj Muhamedin a.s. Profetin e fundit.

Nuk e di pse ti bjen kaq lehte ne nje gracke te tille, te na flasesh rreth Rashadit, kur une nuk kam aspak te bej me te e as nuk kam then ta pasosh, e as nuk kam then se vet e pasoj. Kurse sa i perket haditheve dhe sunnetit, ta dish qe e kam te njejtin mendim me rashadin. Dhe kete mendim nuk mundesh ti te ma ndryshosh.

Faqja 29 prej 47 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •