Close
Faqja 4 prej 34 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 331
    i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    Kush urdheron si te falemi ?? dhe si jane falur Muhamedi a.s. , Isa a.s., Ibrahimi a.a. , a thua valle jane falur njejte keta tre dhe profetet tjeter??

te lutem me sqaro me shume per faljen se jam me sakatlleke ne kete drejtim ,me respekt
    Menyra se si duhet te falemi i eshte dhene se pari Profetit Ibrahim:

[2:125] Ne e kemi shndėrruar faltoren (Qaben) nė vatėr kthimi, dhe strehė tė sigurt. Ju mund ta pėrdorni faltoren e Abrahamit si shtėpi lutjeje. Ne mandatuam Abrahamin dhe Ismailin: "Pastronie shtėpinė Time pėr ata qė e vizitojnė, ata qė jetojnė atje, dhe ata qė pėrkulen dhe pėrulen."

[2:127] Kur Abrahami i ngrihte themelet e faltores, bashkė me Ismailin (u lutėn): "Zoti ynė, pranoje kėtė prej nesh. Ti je Dėgjuesi, i Gjithėdijshmi.
    [2:128] "Zoti ynė, na bė tė nėnshtruar ndaj Teje, dhe prej pasardhėsve tonė le tė jetė njė shoqėri e tė nėnshtruarve ndaj Teje. Mėsona ritet e fesė tonė, dhe shpengona. Ti je Shpenguesi, Mė i Mėshirshmi.

[3:43] "O Mari, t‟i nėnshtrohesh Zotit tėnd, tė pėrulesh dhe tė pėrkulesh me ata qė pėrkulen."

[19:58] Kėta janė disa nga profetėt tė cilėt i bekoi Perėndia. Ata u zgjodhėn nga mes pasardhėsve tė Adamit, dhe pasardhėsve tė atyre qė i bartėm me Noeun, dhe pasardhėsve tė Abrahamit dhe Izraelit, dhe nga mes atyre tė cilėt i udhėzuam dhe zgjodhėm. Kur shpalljet e Mė tė Hirshmit iu recitohen atyre, bien nė pėrulje, duke qarė.
    [19:59] Pas tyre, Ai zėvendėsoi gjenerata qė humbėn Lutjet e Kontaktit (Salat), dhe ndoqėn epshet e tyre. Ata do tė vuajnė pasojat.

Pra, namazi ishte shpallur shume me heret para Muhamedit. Ne kohen kur zbriti Kurani, lutjet e Kontaktit (namazi) veq ekzistonin. Nuk ka nevoj Zoti te ceke ne Kuran diqka qe deri ne ate kohe vetem dihej. P.Sh. Nese te urdheron dikush te bleshe buke, nuk duhet patjeter te te tregoj se cfare eshte buka, pasi ti tashme e din.

Pastaj ne Kuran i ke te 5 kohet e namazit, e ke faljen e te premtes (xhumase).

Poashtu nese ke lexuar per mrekullite matematikore te Kuranit, do te shohesh se te gjitha rekatet jane te koduara matematikisht ne Kuran.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Me sa shoh ne kete kohe po fillon Reformimi i Islamit.
    Pra ka muslimane qe po kerkojne fuqishem parimin "sola scriptura" ne Islam.

(Ne Forumin Shqiptar ka anetare te tille si master2006, bani, Gostivari_USA etj...)

Ne fakt po te besh nje analogji me Krishterimin, kjo ndodhi tek Krishterimi ne vitet 1500.

Islami, si nje fe e dale rreth 600 vjet pas Krishterimit, do kaloje ne te njejtin proces ne vitet 2000-2100, duke krijuar ate qe quhet Protestantizmi Islamik.

Ky zhvillim eshte i nevojshem nqs Islami pretendon te integrohet ne shoqerite Perendimore, eshte nje mutacion i pashmangshem gjenetik qe do i siguroje mbijetesen ne nje shoqeri moderne ose do ta zhduke perfundimisht.

Per boten e qyteteruar perendimore ky zhvillim eshte pozitiv ne dy drejtime:

1-) Do krijoje krahun e parrezikshem islamik, pra Islamin e Moderuar protestant
    2-) Do beje qe energjia negative e Islamit tradicional sunit te shkoje ne KunderReformacion (pra ne ruajtjen e llojit te vet kunder reformatoreve) dhe jo ne akte terroriste kunder qyteterimit perendimor

Muslimanet e kan per detyr me e mbrojt veten , edhe kur te jen te fuqishem duhet te tregojn drejtesi ndaj me te dobteve dhe ti lejn te qet ata, perderisa edhe ato rrijn te qet.
    Por nese te sulmon dikush ne cfardo menyre , ateher thuhet luftoni ato ashtu sic ju luftojn juve.
    Pra kto jan parimet edhe te cdo shteti dhe aleanca te ndryshme , ku te gjitha thojn jan aleanca mbrojtese.

Pra realisht muslimanet kan vrar me se paku prej kur egziston Islami , ani pse ne Kuran lufta eshte e lejuar dhe e domosdoshme kur behet fjal per vetmbrojtje.

Ndersa nga ana tjeter te krishteret e kan te ndaluar luften , por qe gjat historis se njerzimit dhe te religjioneve , jan vrasesit me te medhenj. ( Lufta e dyt boterore eshte kulmi , per 5 vite , 70 milion te vrar).

Kjo ishte replik per ty dhe per tonin.

Pra pyetja ime , per ta zgjeru debatin, eshte : Prej nga i nxorren ato mesime kreret e kishave krishtere , kur 1900 vite zbatonin ligjin kishtar ?

Dhe pytja tjeter: Kishat krishtere u reformuan vet ose i reformuan ateistet ?
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Para qe te shkruaj dua te sqaroj per te saten her.

Unė i perkas besimit te krishter dhe per mua eshte Bibla Shkrim i Shenjt, mirpor kam principer dhe vendosmerinė time dhe, jam personi ma radikal dhe kritik ndaj kishes katolike nėse buron ndonji doktrinė apo shkrim qe eshte jasht Bibles, pra nuk pajtoj qe te srvilet dhe te kemi diēka tjeter pos bibles. Kjo eshte ajo qe dua ta them dhe kėshtu mendoj edhe per Islamin.

Prandaj, lidhur me Islamin, unė Kuranin e kam lexuar dhe e lexoj nga Kurani. I kam dy perkthime dhe lexoj qe ne vitin 1993. Pra te jemi te sinqert dhe kuptohemi si njerez se, nuk eshte Kurani qe unė e lexoj apo e besoj si Shkrim te Shentjt, sepse unė besoj Bibles dhe besimin tim e kam mbeshtetur nė Jezus Krishtin, mirpor ne krahasim me hadithet, Kurani eshte i persosur dhe nėse dikush lexon Kuranin, nuk ja vlenė te lexoj hadithe, ėshtė sikurse pasi tė ushqehesh me mish pastaj te ushqehesh edhe lang. Hadithet janė helem o vėllezer dhe motra, hadithet jane shume te rrezikshme per shoqerine dhe njerzimin. Hadithet janė frymezim i lufterave dhe urrejtjve ne botė. Hadithet janė duke i dhėnė mundesi Bin Ladeni dhe ladenave te tjerė ta paraqesin Islamin si rrezik per boten tjeter! Hadithet njė ditė do ta perqajnė dhe do ta ndajnė Islamin.

Edhe diēka, unė kam verejtur dhe kam njė provojė dhe do tu rrėfej me kėtė shembull:
    Unė njoh njė familje shqiptare muslimane, janė dy vėllezer dhe e kan babain, si njeri dhe tjetri besojnė dhe janė besimtar. Njėri djal dhe babai i tyre praktikojnė fenė, shkojnė edhe falen te premteve, por inojnė ramazanin por kėtė vit babai nuk ka mundur per asrye te semundjes, lexojne vetem nga Kurani dhe as qe i pranojnė hadithet, ndersa i biri i tij - djali i tjeter, eshte i ri dhe eshte angazhuar ne njė sekt, e ka lėshue edhe mjekrren, lexon ma shumė nga hadithet. Mirpro, ai djal e shof se mua mė ka armik dhe as qe mund te rrin me mua ne shoqeri, vėrej urrejtje dhe oreks per konflikt por unė nuk i jap shancė, ndersa tjetri djal dhe babai i tij, jan miq tė mi, vijnė te unė dhe shkoj unė te ata, kemi vertetė raporte te shendosha dhe miqesi tė mirė. Edhe kjo eshte njė deshmi e fortė se ai person i cili lexon hadithe, ėshtė i humbur dhe zemra e tij mbushet me armiqesi dhe urrejtje.

Tjetra, nė kosovė 90% tė muslimanėve nuk lexojnė nga hadithet dhe per at arsye janė muslimna tė sjellshem dhe jo njerez qe urrejnė. Te tjerėt qe janė 10% qe lexojnė haduithe, ata nuk e quajnė veten shqiptar, kan humbur gjithēka qe eshte shqiptare dhe kan nshue mjekrrat, vishen me pantolla te shkurtė dhe janė qeroditur dhe jane shemtuar. Janė per te ardhur keq!!!

Dikush mund te thotė pse toni77 po shkruan per hadithet dhe Kuranin derisa ai eshte katolik! Po, unė jam katolik dhe ato shkrime janė shkrime qe nuk iperkasin besimit tim, por mendoj se secili njeri ne kete botė ėshtė i thirrur qe ta quan te bardhen e bardhė dhe te zezen e zezė, prandaj Kurani ėshtė e bardhė nė kjrahasim me haadithet, hadithet janė djall i mallkura dhe errėsirė per njerėzimin, prandaj jam i perkushtuar dhe duhet tė jetė secili qytetar i Kosoves qe ta ruaj kete popull nga helmet qe e qojnė nė humnerė dhe zhgenjim.

Ja psh, ēka dreqin ėshtė ky hadith i cili pershkruan dhunė dhe gjakderdhje:

Ahadith:
    Sunan Abu Dawud; Buch 38; Nummer 4348
    Abdullah Ibn Abbas tregoi:
    Nje i verber kishte per grau nje nene skllave e cila panderprere ofendonte
    dhe fliste keq per profetin (pqaja e Allahut qoft me te). Ai e kritikoi ate,
    por ajo nuk pushoi me zakonin e saj. Nje dite filloi ajo te fliste keq per
    profetin dhe te ofendonte ate. Keshtu qe ai e mori nje shkop e vendosi mbi
    barkun e saj dhe beri presion mbi te dhe e mbyti gruan e tij. Nje foshnje qe
    doli ne mes te kembeve te saja ishte i mbuluar me gjak
    . Te nesermen u
    informua profet (Paqja e Allahut qoft me te) mbi kete ngjarje.Ai i tuboi
    njerzit dhe tha:“ Burri i cili e ka bere kete, me te drejt te Allahut dhe
    timen, i kerkoj te ngritet ne kemb“! Vrasesi u ngrit duke u dridhur ne kemb.
    Ai u ul para profetit (Allahu qoft me te) dhe tha: „Apostulli i Allahut! Une
    jame prona e saj deh ajo kishte zakon te fliste keq per ty dhe te ofendonte.
    Une ia ndalova, por ajo nuk pushoj, e kritikova, por ajo nuk ndaloi me
    zakonin e saj. Une kame dy djeme me te, te cilet jane si perle te vegjel dhe
    ajo ishte partnerja ime. Naten e kaluar filloi te fliste keq per juve dhe te
    te ofendoi.Une mora nje shkop, ia vura mbi barkun e saj dhe e mbyta. Pas
    kesaj, profeti tha: Oh jeni deshmitar, per gjakun e saj nuk duhet te paguhet
    para gjaku
    (hakmarrjeje).
    O toni 77 po si ti ndalesh prishjes se gjakut kure fyhet njeriu me i zgjedhr i Zotit pse nuk e kuptoje kete ti se pse ajo grua ishte edhe vet kunder Zotit .Mose me raft me e provuar mor Zot po nuk do e kontrolloja veten as para femiut tim ne te tilla raste.Pra ktu esht pika juaj e dobet, pra besimi dhe dashria per njerun me te dashur te Zotit qe i tako qej e tok,pra ktu esht problemi ...te duash Zotin e madhrishem me zemer apo vetem ne poezi.
    Ktu esht ai muri qe u del para syve jo besimtarve,Sa u perket haditheve te profetit a.s per mua u ben shtytes qe une te jem musliman ,sepse ne Kurani famlart ishte per mua nji matematik si te them e pa njohur.Sa i perket integrimit une nuk jom naj parishikues pore ne mnyren qe hapsi i temes shef ket integrim une mendoj se nji integrim i till esht devijim i fes Islame dhe si e till nuk do perqafohet as nji her per veq disa debilav.Nji Islamizem te till do e quaja parti parlamentare (politike)
    Kjo Fe e All-llaht xh.h do jet se shpejti model per jeten e gjith botes ,une do behem shum "gjeloz" kure Perendimi do jetsoi,praktikoj nji Islamizem burimor.Kure Allahu xh.h porositi engjullin Gabrielin a.s Te pergezoi Profetin Muhamed a.s se Allahu i ofron mundsin e zgjedhejes; Te jetoi me shendet ...sa te doj me jet gjatsi po ashtu ,apo ne fqinjesi te All-llahut...Profeti Muhamed zgjodhi rrugen per tek All-llahu xh.h.Nga kjo mund ta fusesh logjiken ne funksiopn se Profeti ishte luftetar ne mbrojtje te All-llahut xh.h.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 21-09-2010 mė 11:14

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Menyra se si duhet te falemi i eshte dhene se pari Profetit Ibrahim:

[2:125] Ne e kemi shndėrruar faltoren (Qaben) nė vatėr kthimi, dhe strehė tė sigurt. Ju mund ta pėrdorni faltoren e Abrahamit si shtėpi lutjeje. Ne mandatuam Abrahamin dhe Ismailin: "Pastronie shtėpinė Time pėr ata qė e vizitojnė, ata qė jetojnė atje, dhe ata qė pėrkulen dhe pėrulen."

[2:127] Kur Abrahami i ngrihte themelet e faltores, bashkė me Ismailin (u lutėn): "Zoti ynė, pranoje kėtė prej nesh. Ti je Dėgjuesi, i Gjithėdijshmi.
    [2:128] "Zoti ynė, na bė tė nėnshtruar ndaj Teje, dhe prej pasardhėsve tonė le tė jetė njė shoqėri e tė nėnshtruarve ndaj Teje. Mėsona ritet e fesė tonė, dhe shpengona. Ti je Shpenguesi, Mė i Mėshirshmi.

[3:43] "O Mari, t‟i nėnshtrohesh Zotit tėnd, tė pėrulesh dhe tė pėrkulesh me ata qė pėrkulen."

[19:58] Kėta janė disa nga profetėt tė cilėt i bekoi Perėndia. Ata u zgjodhėn nga mes pasardhėsve tė Adamit, dhe pasardhėsve tė atyre qė i bartėm me Noeun, dhe pasardhėsve tė Abrahamit dhe Izraelit, dhe nga mes atyre tė cilėt i udhėzuam dhe zgjodhėm. Kur shpalljet e Mė tė Hirshmit iu recitohen atyre, bien nė pėrulje, duke qarė.
    [19:59] Pas tyre, Ai zėvendėsoi gjenerata qė humbėn Lutjet e Kontaktit (Salat), dhe ndoqėn epshet e tyre. Ata do tė vuajnė pasojat.

Pra, namazi ishte shpallur shume me heret para Muhamedit. Ne kohen kur zbriti Kurani, lutjet e Kontaktit (namazi) veq ekzistonin. Nuk ka nevoj Zoti te ceke ne Kuran diqka qe deri ne ate kohe vetem dihej. P.Sh. Nese te urdheron dikush te bleshe buke, nuk duhet patjeter te te tregoj se cfare eshte buka, pasi ti tashme e din.

Pastaj ne Kuran i ke te 5 kohet e namazit, e ke faljen e te premtes (xhumase).

Poashtu nese ke lexuar per mrekullite matematikore te Kuranit, do te shohesh se te gjitha rekatet jane te koduara matematikisht ne Kuran.
    Selam master, e shoh qe ke mungese te diturise ne aspektin e fikhut mundohesh te hedhish topin kendej e andej.

Nuk eshte falur vetem Ibrahimi,Isau apo Mejremja, falje kane bere te gjithe profetet dhe muslimanet gjate gjithe historise , nuk mohohet ,por ti ajetet qe ke sjelle nuk flitet per namazin e Muhamedit a.s.por flitet per falje dhe perulje,ne rregull krejt ,por une te pyeta dicka me konkrete , si eshte falur Muhamedi a.s. dhe kjo falje qe bejme ne 5 here ne dite e ka praktikuar Muhamedi tamam keshtu si eshte sot apo eshte falur sikur Ibrahimi dhe te tjeret??

Dhe me thuaj ku thuhet ne Kuran se sa kohe duhet te falim dhe si ti falim , cilat jane farzet,waxhibet,sunetet dhe .... me radhe te namazit. xhumaja hin ne kategori tjeter te namazave , sikur qe eshte namazi i bajramit dhe shume namaze te tjera ,por 5 kohet jane obligim per cdo besimtar , mashkull apo femer ,i cili eshte ne moshe madhore mentalisht i shendoshe.... me duhet te shkoj te ha darke se eshte gati dhe ne vazhdim do bisedojme

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga ganimet
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni
    Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Para qe te shkruaj dua te sqaroj per te saten her.

Unė i perkas besimit te krishter dhe per mua eshte Bibla Shkrim i Shenjt, mirpor kam principer dhe vendosmerinė time dhe, jam personi ma radikal dhe kritik ndaj kishes katolike nėse buron ndonji doktrinė apo shkrim qe eshte jasht Bibles, pra nuk pajtoj qe te srvilet dhe te kemi diēka tjeter pos bibles. Kjo eshte ajo qe dua ta them dhe kėshtu mendoj edhe per Islamin.

Prandaj, lidhur me Islamin, unė Kuranin e kam lexuar dhe e lexoj nga Kurani. I kam dy perkthime dhe lexoj qe ne vitin 1993. Pra te jemi te sinqert dhe kuptohemi si njerez se, nuk eshte Kurani qe unė e lexoj apo e besoj si Shkrim te Shentjt, sepse unė besoj Bibles dhe besimin tim e kam mbeshtetur nė Jezus Krishtin, mirpor ne krahasim me hadithet, Kurani eshte i persosur dhe nėse dikush lexon Kuranin, nuk ja vlenė te lexoj hadithe, ėshtė sikurse pasi tė ushqehesh me mish pastaj te ushqehesh edhe lang. Hadithet janė helem o vėllezer dhe motra, hadithet jane shume te rrezikshme per shoqerine dhe njerzimin. Hadithet janė frymezim i lufterave dhe urrejtjve ne botė. Hadithet janė duke i dhėnė mundesi Bin Ladeni dhe ladenave te tjerė ta paraqesin Islamin si rrezik per boten tjeter! Hadithet njė ditė do ta perqajnė dhe do ta ndajnė Islamin.

Edhe diēka, unė kam verejtur dhe kam njė provojė dhe do tu rrėfej me kėtė shembull:
    Unė njoh njė familje shqiptare muslimane, janė dy vėllezer dhe e kan babain, si njeri dhe tjetri besojnė dhe janė besimtar. Njėri djal dhe babai i tyre praktikojnė fenė, shkojnė edhe falen te premteve, por inojnė ramazanin por kėtė vit babai nuk ka mundur per asrye te semundjes, lexojne vetem nga Kurani dhe as qe i pranojnė hadithet, ndersa i biri i tij - djali i tjeter, eshte i ri dhe eshte angazhuar ne njė sekt, e ka lėshue edhe mjekrren, lexon ma shumė nga hadithet. Mirpro, ai djal e shof se mua mė ka armik dhe as qe mund te rrin me mua ne shoqeri, vėrej urrejtje dhe oreks per konflikt por unė nuk i jap shancė, ndersa tjetri djal dhe babai i tij, jan miq tė mi, vijnė te unė dhe shkoj unė te ata, kemi vertetė raporte te shendosha dhe miqesi tė mirė. Edhe kjo eshte njė deshmi e fortė se ai person i cili lexon hadithe, ėshtė i humbur dhe zemra e tij mbushet me armiqesi dhe urrejtje.

Tjetra, nė kosovė 90% tė muslimanėve nuk lexojnė nga hadithet dhe per at arsye janė muslimna tė sjellshem dhe jo njerez qe urrejnė. Te tjerėt qe janė 10% qe lexojnė haduithe, ata nuk e quajnė veten shqiptar, kan humbur gjithēka qe eshte shqiptare dhe kan nshue mjekrrat, vishen me pantolla te shkurtė dhe janė qeroditur dhe jane shemtuar. Janė per te ardhur keq!!!

Dikush mund te thotė pse toni77 po shkruan per hadithet dhe Kuranin derisa ai eshte katolik! Po, unė jam katolik dhe ato shkrime janė shkrime qe nuk iperkasin besimit tim, por mendoj se secili njeri ne kete botė ėshtė i thirrur qe ta quan te bardhen e bardhė dhe te zezen e zezė, prandaj Kurani ėshtė e bardhė nė kjrahasim me haadithet, hadithet janė djall i mallkura dhe errėsirė per njerėzimin, prandaj jam i perkushtuar dhe duhet tė jetė secili qytetar i Kosoves qe ta ruaj kete popull nga helmet qe e qojnė nė humnerė dhe zhgenjim.

Ja psh, ēka dreqin ėshtė ky hadith i cili pershkruan dhunė dhe gjakderdhje:

Ahadith:
    Sunan Abu Dawud; Buch 38; Nummer 4348
    Abdullah Ibn Abbas tregoi:
    Nje i verber kishte per grau nje nene skllave e cila panderprere ofendonte
    dhe fliste keq per profetin (pqaja e Allahut qoft me te). Ai e kritikoi ate,
    por ajo nuk pushoi me zakonin e saj. Nje dite filloi ajo te fliste keq per
    profetin dhe te ofendonte ate. Keshtu qe ai e mori nje shkop e vendosi mbi
    barkun e saj dhe beri presion mbi te dhe e mbyti gruan e tij. Nje foshnje qe
    doli ne mes te kembeve te saja ishte i mbuluar me gjak. Te nesermen u
    informua profet (Paqja e Allahut qoft me te) mbi kete ngjarje.Ai i tuboi
    njerzit dhe tha:“ Burri i cili e ka bere kete, me te drejt te Allahut dhe
    timen, i kerkoj te ngritet ne kemb“! Vrasesi u ngrit duke u dridhur ne kemb.
    Ai u ul para profetit (Allahu qoft me te) dhe tha: „Apostulli i Allahut! Une
    jame prona e saj deh ajo kishte zakon te fliste keq per ty dhe te ofendonte.
    Une ia ndalova, por ajo nuk pushoj, e kritikova, por ajo nuk ndaloi me
    zakonin e saj. Une kame dy djeme me te, te cilet jane si perle te vegjel dhe
    ajo ishte partnerja ime. Naten e kaluar filloi te fliste keq per juve dhe te
    te ofendoi.Une mora nje shkop, ia vura mbi barkun e saj dhe e mbyta. Pas
    kesaj, profeti tha: Oh jeni deshmitar, per gjakun e saj nuk duhet te paguhet
    para gjaku (hakmarrjeje).
    O toni 77 po si ti ndalesh prishjes se gjakut kure fyhet njeriu me i zgjedhr i Zotit pse nuk e kuptoje kete ti se pse ajo grua ishte edhe vet kunder Zotit .Mose me raft me e provuar mor Zot po nuk do e kontrolloja veten as para femiut tim ne te tilla raste.Pra ktu esht pika juaj e dobet, pra besimi dhe dashria per njerun me te dashur te Zotit qe i tako qej e tok,pra ktu esht problemi ...te duash Zotin e madhrishem me zemer apo vetem ne poezi.
    Ktu esht ai muri qe u del para syve jo besimtarve,Sa u perket haditheve te profetit a.s per mua u ben shtytes qe une te jem musliman ,sepse ne Kurani famlart ishte per mua nji matematik si te them e pa njohur.Sa i perket integrimit une nuk jom naj parishikues pore ne mnyren qe hapsi i temes shef ket integrim une mendoj se nji integrim i till esht devijim i fes Islame dhe si e till nuk do perqafohet as nji her per veq disa debilav.Nji Islamizem te till do e quaja parti parlamentare (politike)
    Kjo Fe e All-llaht xh.h do jet se shpejti model per jeten e gjith botes ,une do behem shum "gjeloz" kure Perendimi do jetsoi,praktikoj nji Islamizem burimor.Kure Allahu xh.h porositi engjullin Gabrielin a.s Te pergezoi Profetin Muhamed a.s se Allahu i ofron mundsin e zgjedhejes; Te jetoi me shendet ...sa te doj me jet gjatsi po ashtu ,apo ne fqinjesi te All-llahut...Profeti Muhamed zgjodhi rrugen per tek All-llahu xh.h.Nga kjo mund ta fusesh logjiken ne funksiopn se Profeti ishte luftetar ne mbrojtje te All-llahut xh.h.
    Ganimet,
    Dmth sipas teje dikush qe shan Zotin apo profetet e meriton te vritet e?????

TURP per ju qe e quani veten FE E PAQES.

Krishtin kur po e kryqezonin, tha "Fali o At se nuk dijne se c'bejne?"
    Ndersa kur dikush vetem sa e fyente Muhamedin, ai e denonte me vdekje????

Shpresoj me gjithe shpirt qe ashtu sikurse thote master2006 keto hadithe te jene perralla arabesh sepse perndryshe i bie qe Islami te jete bazuar mbi vrasjen dhe terrorin dhe te mos jete me i mire se Nazizmi dhe Komunizmi
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin

Nuk eshte falur vetem Ibrahimi,Isau apo Mejremja, falje kane bere te gjithe profetet dhe muslimanet gjate gjithe historise , nuk mohohet ,por ti ajetet qe ke sjelle nuk flitet per namazin e Muhamedit a.s.
    Une te tregova pse nuk flitet per namazin e Muhamedit a.s. ne Kuran, sepse namazi u eshte bere obligim njerezve shume kohe para Muhamedit.

por une te pyeta dicka me konkrete , si eshte falur Muhamedi a.s. dhe kjo falje qe bejme ne 5 here ne dite e ka praktikuar Muhamedi tamam keshtu si eshte sot apo eshte falur sikur Ibrahimi dhe te tjeret??
    Ato 5 vaktet qe ti permend, sqarohen ne menyre shume direkte ne Kuran. Ne ato 5 vakte dhe namazet tjera merre pjese vetem surja Al-Fatiha, nga Kurani, pasi eshte edhe celesi per te vere kontakt me Krijuesin, si dhe prej sureve te vemte qe i drejtohet Krijuesit ne forme lutjeje. Perndryshe numri i rekateve, uljeve dhe peruljeve eshte bartur brez pas brezi nga shume kohe para Muhamedit a.s. (vertetimin e tyre e ke ne temen "Mrekullite Matematikore ne Kuran" qe e kam hapur tek toleranca fetare)

Dhe me thuaj ku thuhet ne Kuran se sa kohe duhet te falim dhe si ti falim...
    1. Lutja e Agimit duhet tė zbatohet gjatė dy orėve para lindjes sė diellit (11:114, 24:58).
    2. Lutjes sė Mesditės i vjen koha kur dielli zbret nga pika mė e lartė e tij nė mesditė (17:78).
    3. Lutja e Pasdites mund tė zbatohet gjatė 3-4 orėve para perėndimit tė diellit (2:238).
    4. Lutjes sė Mbrėmjes i vjen koha pas perėndimit tė diellit (11:114).
    5. Lutja e Natės mund tė zbatohet pasi qė muzgu hiqet nga qielli (24:58).

* Lutja e tė Premtes e Asamblesė nė mesditė ėshtė detyrė e obligueshme pėr secilin burrė dhe grua tė Nėnshtruar (62:9).

cilat jane farzet,waxhibet,sunetet dhe .... me radhe te namazit
    Njerezit jane ata qe kan shpikur keto terme: farz, sunnet, waxhib, etj

Per besimtarin 5 kohe namaz, si dhe xhumaja jane te obligueshme, nuk ka sunnet, e waxhib e ku ta dij une, nese nje vakt te ike dhe nuk ke mundur ta falesh, ateher lutju Zotit te ta fale.

xhumaja hin ne kategori tjeter te namazave , sikur qe eshte namazi i bajramit dhe shume namaze te tjera
    Ti vertet qenke mohues i Kuranit. Perderisa namazi i xhumase urdherohet ne menyre te prere ne ajetin (62:9), namazi i bajramit e as bajrami vete nuk permendet askund ne Kuran, nese ti e gjen te lutem na sjell.

me duhet te shkoj te ha darke se eshte gati dhe ne vazhdim do bisedojme
    te befte mire...

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Pra ktu esht pika juaj e dobet, pra besimi dhe dashria per njerun me te dashur te Zotit qe i tako qej e tok,pra ktu esht problemi
    Zoti ne Kuran na urdheron qe te mos bejme dallime ne mes te Derguarve:

[2:285] Lajmėtari ka besuar nė atė qė iu zbrit nga Zoti i tij, si edhe besimtarėt. Ata besojnė nė Perėndinė, engjėjt e Tij, shkrimin e Tij, dhe lajmėtarėt e Tij; "Ne nuk bėjmė asnjė dallim mes asnjėrit prej lajmėtarėve tė Tij." Ata thonė, "Dėgjojmė, dhe tė bindemi. Falna, Zoti ynė. Te Ti ėshtė fati ynė pėrfundimtar. "

[2:136] Thoni, "Besojmė nė Perėndinė, dhe nė ēka na u shpall neve, dhe nė ēka iu shpall Abrahamit, Ismailit, Isakut, Jakobit, dhe Patriarkėve; dhe nė ēka iu dha Moisiut dhe Jezusit, dhe tė gjithė profetėve nga Zoti i tyre. Nuk bėjmė asnjė dallim ndėrmjet asnjėrit prej tyre. Vetėm Atij i nėnshtrohemi."

[3:84] Thuaj, "Ne besojmė nė Perėndinė, dhe nė ēka na u zbrit, dhe nė ēka iu zbrit Abrahamit, Ismailit, Isakut, Jakobit, dhe Patriarkėve, dhe nė ēka iu dha Moisiut, Jezusit, dhe profetėve nga Zoti i tyre. Ne nuk bėjmė asnjė dallim mes asnjėrit prej tyre. Vetėm te Ai jemi tė nėnshtruar."

[4:150] Ata qė nuk besojnė nė Perėndinė dhe lajmėtarėt e Tij, dhe kėrkojnė tė bėjnė dallim mes Perėndisė dhe lajmėtarėve tė Tij, dhe thonė, “Ne besojmė nė disa e i refuzojmė disa,” dhe dėshirojnė tė ndjekin njė rrugė tė ndėrmjetme;

Nese e beson Kuranin si liber te Zotit, nuk do te duheshe te mendosh ashtu sic shkruajte.

Nese do te pyesnim veten se cili eshte Profeti me i dashur per Zotin, ateher me siguri ky epitet do ti takonte Ibrahimit a.s.

[4:125] Kush ėshtė mė mirė i udhėzuar nė fenė e tij se ai qė i nėnshtrohet plotėsisht Perėndisė, ēon jetė tė drejtė, sipas kredos sė Abrahamit: monoteizmit? Perėndia e ka zgjedhur Abrahamin si shok tė dashur.

Megjithate ne njerezit nuk duhet te bejme dallime, per ne te gjithe te Derguarit jane te njejte. Duhet ta respektojme fjalen e Zotit ne Kuran.

Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Me sa shoh ne kete kohe po fillon Reformimi i Islamit.
    Pra ka muslimane qe po kerkojne fuqishem parimin "sola scriptura" ne Islam.

(Ne Forumin Shqiptar ka anetare te tille si master2006, bani, Gostivari_USA etj...)

Ne fakt po te besh nje analogji me Krishterimin, kjo ndodhi tek Krishterimi ne vitet 1500.

Islami, si nje fe e dale rreth 600 vjet pas Krishterimit, do kaloje ne te njejtin proces ne vitet 2000-2100, duke krijuar ate qe quhet Protestantizmi Islamik.

Ky zhvillim eshte i nevojshem nqs Islami pretendon te integrohet ne shoqerite Perendimore, eshte nje mutacion i pashmangshem gjenetik qe do i siguroje mbijetesen ne nje shoqeri moderne ose do ta zhduke perfundimisht.

Per boten e qyteteruar perendimore ky zhvillim eshte pozitiv ne dy drejtime:

1-) Do krijoje krahun e parrezikshem islamik, pra Islamin e Moderuar protestant
    2-) Do beje qe energjia negative e Islamit tradicional sunit te shkoje ne KunderReformacion (pra ne ruajtjen e llojit te vet kunder reformatoreve) dhe jo ne akte terroriste kunder qyteterimit perendimor
    Ky postim shume kjaret na tregon se per cka enderrojne kaurėt e Shqiperisė dhe me gjere.

Pra endra e kaureve ( te krishtereve) eshte qe te formojne disa grupacione ne Islam te cilet do te

luftonin ne mes veti dhe ne fund do te eleminoni njeri tjetrin e me kete do te ishte fundi i

Islamit.

Keshtu enderrojne njerezit qe e kane halė nė sy Islamin, sic eshte Matrix djali

Ne muslimanet jemi te qete ngase All-llahu xh.sh na ka garantuar ne Kur'anin Famelarte se Islamin

do ta mbroje vete Ai, Ai i cili eshte i informuar per cdo gje qe ndodh ne kete bote e me gjere.

Ne Muslimanet do te marim keshilla nga Kur'ani Fisnik, e Ai na keshillon:

2:6. E ata qė mohuan (Kur’anin dhe Muhammedin) pėr ta ėshtė njėsoj ua tėrhoqe vėrejtjen apo nuk ua tėrhoqe, ata nuk besojnė.

76:24. Andaj ti bėhu i durueshėm deri nė vendimin e Zotit tėnd e mos dėgjo as mėkatarė, as jobesimtarė.

Kurse ti Matrix ndaj All-llahut je vetemse nje asgje prej asgjeje.

Ti vazhdo me planet dhe andrallat tua se ne rruge te "drejte" je, drej zjarrit ke mare tatepjeten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 21-09-2010 mė 14:13

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    O matrix o, o vogelush i lumtur , po pse me 3-4 persona qe bejne gam gam kot ti , do moderosh islamin?
    lol

Thashe 3 a 4 , se mund te jene edhe te njejtet persona , ose mbase shoku yt .
    Allah allah , cfare nuk behet ne boten virtuale sot .
    Tjetri thote poshte jevgjit , e vet ishte jevg. Tjetri thote , ky person eshte i shemtuar , edhe vet nuk shihej dot ne ftyre.

Me injorance e hipokrizi nuk moderohen gjerat. Krishterimi protestant esht 100 here me fanatike se katolicizmi apo orthodoksizmi.

Pastaj , hajde po heqim qafe hadithet , po pastaj kush e ka rradhen??
    Hiq e shto ajet , sic u be me biblen?

Kuranistat neper bote numerohen me gishta , e keta sjane askushi ne boten islame.
    Bile , keta sjane myslimane njehere po ti gjykosh sipas sheriatit.

Po te leme vetem kuranin , atehere do kete ekstremizem te papare. Tjetri i lexon ajetet e luftes , edhe pa hadithe , pa qartesime prej tyre , secili do i interpretoje gjerat sipas kokave boshe te tyre. Edhe pastaj , i hapin lufte tere botes , sepse ashtu e perceptojne ata , kokeboshat.

Per moderim , i mjafton botes nje fe , e ajo eshte e krishterimi. Sa te kemi kete fe , ska nevoje fe tjeter per moderime. Ja psh anglican church , sapo e lejoi priftin pederast ti kurezoje pederastet sepse shumica e priftave se deshironin kete gje ta benin.

O ka pase moderim tek anglican church historikisht o ska pase moderim ne asnje sekt tjeter krishtere. Ec e shihi sa plot mbushen kishat e tyre ketu ne angli? Jane kthyer te gjitha ne pube, disco e xhamira.

Keshtu thuj shokut tat me shume nicka . Lere moderimin thuj , po behu cik i zgjute se sa vlen mendja , svlen ''feja'' e tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Smth_Poetic : 21-09-2010 mė 18:12

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Po te leme vetem kuranin , atehere do kete ekstremizem te papare. Tjetri i lexon ajetet e luftes , edhe pa hadithe , pa qartesime prej tyre , secili do i interpretoje gjerat sipas kokave boshe te tyre. Edhe pastaj , i hapin lufte tere botes , sepse ashtu e perceptojne ata , kokeboshat.
    Eshte per te ardhur keq kur ndegjon fjale te tilla nga nje "musliman". Te thote se nese do te ishte vetem kurani, do te kishte ekstremizem te papare, vertete eshte nje absurditet ne vete. Sa e sa here Zoti permend ne Kuran se nuk la asgje jashte ketij libri, se eshte plotesisht i hollesishem, etj etj. I nderuar smth_poetic, ato ajete nuk i kam shpikur une, ato jane ne Kuranin famelarte. Une dhe ti nuk kemi probleme mes vete, eshte Zoti ai me te cilin mund te kemi problem une apo ti, ateher merri gjerat me shtruar dhe analizoi vet. Mos me ndegjo cfar them une.

[6:38] Tė gjitha krijesat nė tokė, dhe tė gjithė zogjtė qė fluturojnė me krahė, janė shoqėri si ju. Nuk lam asgjė jashtė kėtij libri. Te Zoti i tyre, tė gjitha kėto krijesa do tė mblidhen.

[6:114] A tė kėrkoj pos Perėndisė si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur kėtė libėr krejtėsisht tė hollėsishėm? Ata qė e pranuan shkrimin e dinė qė ėshtė shpallur prej Zotit tėnd me tė vėrtetė. Tė mos ushqesh asnjė dyshim.

Si eshte e mundur qe edhe pas ketyre ajeteve, ende te mendosh se ketij Kurani i duhen ende kjartesime?

Faqja 4 prej 34 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •