Close
Faqja 3 prej 34 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 331
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Master, me vjen keq por si duket ti na qenke musliman me sakatllek, une nuk kam cfar te shtoj pervec asaj qe te tha iliriani,une te kisha sugjeruar te lexosh me shume per islamin e jo per wehabizmin, sepse armiqt e islamit me shpirt presin qe muslimanet te jene te tille sikur ti dhe te na cajne koken pastaj sic ben MATRIXI DHE DISA TE TJETERE

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Master mos shiqo se cfar thuan armiqte e islamit per hadithet, shkenca e hadithit eshte dicka ne vete , jane te regulluara hadithet e verteta ,te dobetat, te pavertetat ,nese ti nuk ke njohuri per kete nuk eshte problemi i muslimaneve dhe i shkences se hadithit ,por eshte problemi yte personal qe nuk ke njohuri per ata,me se paku eshte problem per ne se cfrar do thuan krishteret apo dikush tjetere, ne kuran qarte thuhet se : AS KRISHTERET E AS JEHUDITE NUK DO TE JENE TE KENAQUR ME TY PERDERI SA NUK E NDJEK RRUGEN E TYRE

Muhamedi a.s. i ka komentuar ajetet e Kuranit me fjalet e vete dhe komentues me i mire i Kuranit nuk ka dhe nuk do te kete ,ndersa te komentosh kuranin me fjale sic ka bere Muhamedi a.s. quhen HADITHE kete gje elementare e dine edhe femijet qe mesojne ne mekteb te hoxha

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Para qe te shkruaj dua te sqaroj per te saten her.

Unė i perkas besimit te krishter dhe per mua eshte Bibla Shkrim i Shenjt, mirpor kam principer dhe vendosmerinė time dhe, jam personi ma radikal dhe kritik ndaj kishes katolike nėse buron ndonji doktrinė apo shkrim qe eshte jasht Bibles, pra nuk pajtoj qe te srvilet dhe te kemi diēka tjeter pos bibles. Kjo eshte ajo qe dua ta them dhe kėshtu mendoj edhe per Islamin.

Prandaj, lidhur me Islamin, unė Kuranin e kam lexuar dhe e lexoj nga Kurani. I kam dy perkthime dhe lexoj qe ne vitin 1993. Pra te jemi te sinqert dhe kuptohemi si njerez se, nuk eshte Kurani qe unė e lexoj apo e besoj si Shkrim te Shentjt, sepse unė besoj Bibles dhe besimin tim e kam mbeshtetur nė Jezus Krishtin, mirpor ne krahasim me hadithet, Kurani eshte i persosur dhe nėse dikush lexon Kuranin, nuk ja vlenė te lexoj hadithe, ėshtė sikurse pasi tė ushqehesh me mish pastaj te ushqehesh edhe lang. Hadithet janė helem o vėllezer dhe motra, hadithet jane shume te rrezikshme per shoqerine dhe njerzimin. Hadithet janė frymezim i lufterave dhe urrejtjve ne botė. Hadithet janė duke i dhėnė mundesi Bin Ladeni dhe ladenave te tjerė ta paraqesin Islamin si rrezik per boten tjeter! Hadithet njė ditė do ta perqajnė dhe do ta ndajnė Islamin.

Edhe diēka, unė kam verejtur dhe kam njė provojė dhe do tu rrėfej me kėtė shembull:
    Unė njoh njė familje shqiptare muslimane, janė dy vėllezer dhe e kan babain, si njeri dhe tjetri besojnė dhe janė besimtar. Njėri djal dhe babai i tyre praktikojnė fenė, shkojnė edhe falen te premteve, por inojnė ramazanin por kėtė vit babai nuk ka mundur per asrye te semundjes, lexojne vetem nga Kurani dhe as qe i pranojnė hadithet, ndersa i biri i tij - djali i tjeter, eshte i ri dhe eshte angazhuar ne njė sekt, e ka lėshue edhe mjekrren, lexon ma shumė nga hadithet. Mirpro, ai djal e shof se mua mė ka armik dhe as qe mund te rrin me mua ne shoqeri, vėrej urrejtje dhe oreks per konflikt por unė nuk i jap shancė, ndersa tjetri djal dhe babai i tij, jan miq tė mi, vijnė te unė dhe shkoj unė te ata, kemi vertetė raporte te shendosha dhe miqesi tė mirė. Edhe kjo eshte njė deshmi e fortė se ai person i cili lexon hadithe, ėshtė i humbur dhe zemra e tij mbushet me armiqesi dhe urrejtje.

Tjetra, nė kosovė 90% tė muslimanėve nuk lexojnė nga hadithet dhe per at arsye janė muslimna tė sjellshem dhe jo njerez qe urrejnė. Te tjerėt qe janė 10% qe lexojnė haduithe, ata nuk e quajnė veten shqiptar, kan humbur gjithēka qe eshte shqiptare dhe kan nshue mjekrrat, vishen me pantolla te shkurtė dhe janė qeroditur dhe jane shemtuar. Janė per te ardhur keq!!!

Dikush mund te thotė pse toni77 po shkruan per hadithet dhe Kuranin derisa ai eshte katolik! Po, unė jam katolik dhe ato shkrime janė shkrime qe nuk iperkasin besimit tim, por mendoj se secili njeri ne kete botė ėshtė i thirrur qe ta quan te bardhen e bardhė dhe te zezen e zezė, prandaj Kurani ėshtė e bardhė nė kjrahasim me haadithet, hadithet janė djall i mallkura dhe errėsirė per njerėzimin, prandaj jam i perkushtuar dhe duhet tė jetė secili qytetar i Kosoves qe ta ruaj kete popull nga helmet qe e qojnė nė humnerė dhe zhgenjim.

Ja psh, ēka dreqin ėshtė ky hadith i cili pershkruan dhunė dhe gjakderdhje:

Ahadith:
    Sunan Abu Dawud; Buch 38; Nummer 4348
    Abdullah Ibn Abbas tregoi:
    Nje i verber kishte per grau nje nene skllave e cila panderprere ofendonte
    dhe fliste keq per profetin (pqaja e Allahut qoft me te). Ai e kritikoi ate,
    por ajo nuk pushoi me zakonin e saj. Nje dite filloi ajo te fliste keq per
    profetin dhe te ofendonte ate. Keshtu qe ai e mori nje shkop e vendosi mbi
    barkun e saj dhe beri presion mbi te dhe e mbyti gruan e tij. Nje foshnje qe
    doli ne mes te kembeve te saja ishte i mbuluar me gjak
    . Te nesermen u
    informua profet (Paqja e Allahut qoft me te) mbi kete ngjarje.Ai i tuboi
    njerzit dhe tha:“ Burri i cili e ka bere kete, me te drejt te Allahut dhe
    timen, i kerkoj te ngritet ne kemb“! Vrasesi u ngrit duke u dridhur ne kemb.
    Ai u ul para profetit (Allahu qoft me te) dhe tha: „Apostulli i Allahut! Une
    jame prona e saj deh ajo kishte zakon te fliste keq per ty dhe te ofendonte.
    Une ia ndalova, por ajo nuk pushoj, e kritikova, por ajo nuk ndaloi me
    zakonin e saj. Une kame dy djeme me te, te cilet jane si perle te vegjel dhe
    ajo ishte partnerja ime. Naten e kaluar filloi te fliste keq per juve dhe te
    te ofendoi.Une mora nje shkop, ia vura mbi barkun e saj dhe e mbyta. Pas
    kesaj, profeti tha: Oh jeni deshmitar, per gjakun e saj nuk duhet te paguhet
    para gjaku
    (hakmarrjeje).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 21-09-2010 mė 05:58
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    Master, me vjen keq por si duket ti na qenke musliman me sakatllek, une nuk kam cfar te shtoj pervec asaj qe te tha iliriani,une te kisha sugjeruar te lexosh me shume per islamin e jo per wehabizmin, sepse armiqt e islamit me shpirt presin qe muslimanet te jene te tille sikur ti dhe te na cajne koken pastaj sic ben MATRIXI DHE DISA TE TJETERE
    Une ende as Matrix-in e as ata disa te tjeret qe permend ti, nuk i pashe qe te sulmuan me ndonje ajet nga Kurani, e as qe do te munden.

Ata gjejne fakte nga hadithet qe u beson ti, dhe me ato te sulmojne ty.

Sa per besimin tim sakat, mos u bej merak ti. Une kam Kuranin qe eshte plotesisht i detajuar (6:114), une nuk e shkeli fjalen e Zotit, i qendroj besnik asaj.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Master e din ti se Muhamedi a.s. ka thene do kete njerez nga ummeti im qe do genjejne ne emrin tim? si thua ti a na ka paralajmeruar Muhamedi te kemi kujdes ndaj ketyre genjeshtareve qe genjejn ne emrin e tij.

Shyqyr qe e paske tamam besimin, une i besoj edhe Kuranit edhe fjaleve te Muhamedit,

nje pyetje , si falesh ti dhe sa here ne dite falesh??

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    Master e din ti se Muhamedi a.s. ka thene do kete njerez nga ummeti im qe do genjejne ne emrin tim? si thua ti a na ka paralajmeruar Muhamedi te kemi kujdes ndaj ketyre genjeshtareve qe genjejn ne emrin e tij.

Shyqyr qe e paske tamam besimin, une i besoj edhe Kuranit edhe fjaleve te Muhamedit,
    Dhe? Kush mendon se do te jene ata qe flasin ne emrin e Profetit? Une deri tash solla vetem ajete nga Kurani, dhe thash tu besojme atyre, ndersa ti, dhe disa me ty, po thoni se Profeti ka thene keshtu, Profeti ka thene keshtu....Gjykoni vete...

nje pyetje , si falesh ti dhe sa here ne dite falesh??
    Une falna ashtu dic u urdheruan te falen Muhamedi, Isai, Maria, Ibrahimi, etj etj.

i/e regjistruar Maska e refet
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Para qe te shkruaj dua te sqaroj per te saten her.

Unė i perkas besimit te krishter dhe per mua eshte Bibla Shkrim i Shenjt, mirpor kam principer dhe vendosmerinė time dhe, jam personi ma radikal dhe kritik ndaj kishes katolike nėse buron ndonji doktrinė apo shkrim qe eshte jasht Bibles, pra nuk pajtoj qe te srvilet dhe te kemi diēka tjeter pos bibles. Kjo eshte ajo qe dua ta them dhe kėshtu mendoj edhe per Islamin.

Prandaj, lidhur me Islamin, unė Kuranin e kam lexuar dhe e lexoj nga Kurani. I kam dy perkthime dhe lexoj qe ne vitin 1993. Pra te jemi te sinqert dhe kuptohemi si njerez se, nuk eshte Kurani qe unė e lexoj apo e besoj si Shkrim te Shentjt, sepse unė besoj Bibles dhe besimin tim e kam mbeshtetur nė Jezus Krishtin, mirpor ne krahasim me hadithet, Kurani eshte i persosur dhe nėse dikush lexon Kuranin, nuk ja vlenė te lexoj hadithe, ėshtė sikurse pasi tė ushqehesh me mish pastaj te ushqehesh edhe lang. Hadithet janė helem o vėllezer dhe motra, hadithet jane shume te rrezikshme per shoqerine dhe njerzimin. Hadithet janė frymezim i lufterave dhe urrejtjve ne botė. Hadithet janė duke i dhėnė mundesi Bin Ladeni dhe ladenave te tjerė ta paraqesin Islamin si rrezik per boten tjeter! Hadithet njė ditė do ta perqajnė dhe do ta ndajnė Islamin.

Edhe diēka, unė kam verejtur dhe kam njė provojė dhe do tu rrėfej me kėtė shembull:
    Unė njoh njė familje shqiptare muslimane, janė dy vėllezer dhe e kan babain, si njeri dhe tjetri besojnė dhe janė besimtar. Njėri djal dhe babai i tyre praktikojnė fenė, shkojnė edhe falen te premteve, por inojnė ramazanin por kėtė vit babai nuk ka mundur per asrye te semundjes, lexojne vetem nga Kurani dhe as qe i pranojnė hadithet, ndersa i biri i tij - djali i tjeter, eshte i ri dhe eshte angazhuar ne njė sekt, e ka lėshue edhe mjekrren, lexon ma shumė nga hadithet. Mirpro, ai djal e shof se mua mė ka armik dhe as qe mund te rrin me mua ne shoqeri, vėrej urrejtje dhe oreks per konflikt por unė nuk i jap shancė, ndersa tjetri djal dhe babai i tij, jan miq tė mi, vijnė te unė dhe shkoj unė te ata, kemi vertetė raporte te shendosha dhe miqesi tė mirė. Edhe kjo eshte njė deshmi e fortė se ai person i cili lexon hadithe, ėshtė i humbur dhe zemra e tij mbushet me armiqesi dhe urrejtje.

Tjetra, nė kosovė 90% tė muslimanėve nuk lexojnė nga hadithet dhe per at arsye janė muslimna tė sjellshem dhe jo njerez qe urrejnė. Te tjerėt qe janė 10% qe lexojnė haduithe, ata nuk e quajnė veten shqiptar, kan humbur gjithēka qe eshte shqiptare dhe kan nshue mjekrrat, vishen me pantolla te shkurtė dhe janė qeroditur dhe jane shemtuar. Janė per te ardhur keq!!!

Dikush mund te thotė pse toni77 po shkruan per hadithet dhe Kuranin derisa ai eshte katolik! Po, unė jam katolik dhe ato shkrime janė shkrime qe nuk iperkasin besimit tim, por mendoj se secili njeri ne kete botė ėshtė i thirrur qe ta quan te bardhen e bardhė dhe te zezen e zezė, prandaj Kurani ėshtė e bardhė nė kjrahasim me haadithet, hadithet janė djall i mallkura dhe errėsirė per njerėzimin, prandaj jam i perkushtuar dhe duhet tė jetė secili qytetar i Kosoves qe ta ruaj kete popull nga helmet qe e qojnė nė humnerė dhe zhgenjim.

Ja psh, ēka dreqin ėshtė ky hadith i cili pershkruan dhunė dhe gjakderdhje:

Ahadith:
    Sunan Abu Dawud; Buch 38; Nummer 4348
    Abdullah Ibn Abbas tregoi:
    Nje i verber kishte per grau nje nene skllave e cila panderprere ofendonte
    dhe fliste keq per profetin (pqaja e Allahut qoft me te). Ai e kritikoi ate,
    por ajo nuk pushoi me zakonin e saj. Nje dite filloi ajo te fliste keq per
    profetin dhe te ofendonte ate. Keshtu qe ai e mori nje shkop e vendosi mbi
    barkun e saj dhe beri presion mbi te dhe e mbyti gruan e tij. Nje foshnje qe
    doli ne mes te kembeve te saja ishte i mbuluar me gjak
    . Te nesermen u
    informua profet (Paqja e Allahut qoft me te) mbi kete ngjarje.Ai i tuboi
    njerzit dhe tha:“ Burri i cili e ka bere kete, me te drejt te Allahut dhe
    timen, i kerkoj te ngritet ne kemb“! Vrasesi u ngrit duke u dridhur ne kemb.
    Ai u ul para profetit (Allahu qoft me te) dhe tha: „Apostulli i Allahut! Une
    jame prona e saj deh ajo kishte zakon te fliste keq per ty dhe te ofendonte.
    Une ia ndalova, por ajo nuk pushoj, e kritikova, por ajo nuk ndaloi me
    zakonin e saj. Une kame dy djeme me te, te cilet jane si perle te vegjel dhe
    ajo ishte partnerja ime. Naten e kaluar filloi te fliste keq per juve dhe te
    te ofendoi.Une mora nje shkop, ia vura mbi barkun e saj dhe e mbyta. Pas
    kesaj, profeti tha: Oh jeni deshmitar, per gjakun e saj nuk duhet te paguhet
    para gjaku
    (hakmarrjeje).
    toni gabim je .edhe hadithi e ka vendin e vete ne islam nuk ban me e refuzuar hadithin. dihet se cilat jane thenjet e pengamerit a.s. hadithe te sakta e dihet cilet jane hadithe daif jo te sakta. komentim te tepert nuk kemi . prsh. ne kuran permendet namazi e nepermjet haditheve shpjegohet se si duhet me u fal.
    ose ne kuran permendet zeqati e nepermjet haditheve spjegohet se si jepet zeqati. ne kuran permendet haxhi e nepermjet haditheve spjegohet menyra se si duhette kryhet haxhi.
    nuk duhet te diskutohet aspak per refuzimin e hadiseve.
    pershendetje

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin

Une falna ashtu dic u urdheruan te falen Muhamedi, Isai, Maria, Ibrahimi, etj etj.
    Kush urdheron si te falemi ?? dhe si jane falur Muhamedi a.s. , Isa a.s., Ibrahimi a.a. , a thua valle jane falur njejte keta tre dhe profetet tjeter??

te lutem me sqaro me shume per faljen se jam me sakatlleke ne kete drejtim ,me respekt

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga refet Lexo Postimin
    prsh. ne kuran permendet namazi e nepermjet haditheve shpjegohet se si duhet me u fal.
    ose ne kuran permendet zeqati e nepermjet haditheve spjegohet se si jepet zeqati. ne kuran permendet haxhi e nepermjet haditheve spjegohet menyra se si duhette kryhet haxhi.
    nuk duhet te diskutohet aspak per refuzimin e hadiseve.
    pershendetje
    A mendon ti se para Muhamedit nuk ekzistonin keto qe i bona me bold?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Master po na i sqaro aman nje cik se ne nuk e dime a kane akzistuar apo jo, muslimani duhet te i ndihmoje muslimanit, ja une nuk e di , te lutem me i sqaro nese nuk te vjen rende . me respekt

Faqja 3 prej 34 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •