Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Ka nje emerues te perbashket midis kryeministrit Berisha e Kryetarit te Kmsh Selim Muca dhe e gjeni se perse e kam fjalen? Ju them une...

Ne kohen kur qeveria Berisha cilesohej qeveri e erresires, ai vetem qe te hiqte vemendjen nga problemi nxorri teorine e centraleve berthamore, aq sa edhe Greku e mori seriozishte e ndoti pampersat.

Paralelizmi me Mucen eshte se ky i fundit eshte i paafte te menaxhoje problemet qe ka sot komuniteti Musliman, me pronat, me konceptet , me ndergjegjesimin e transparencen qe duhet me komunitetin me te madh fetar ne vend...
    Dhe qe te largoje vemendjen nga e verteta e hidhur nxjerr teorine e Universitetit Islamik ku do na vine studente nga gjithe Evropa... Kjo fraza e fundit me duket si rritja me dy shifra e qeverise dhe si centralet berthamore te Saliut.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    hajrl
    i na kofte univerziteti e dhashte zoti dalin dijetar qe do ta perhapin islamin.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Thua te jemi vendi i pare qe do kete hoxhica apo imamica?
    Femna osht per te rrit kalamojt mer qafir, ti do me i heq ene ferexhene?
    Lanet milet.
    Jom dakort;femna nuk i rrit dot kalamojt pa ferexhe.
    Ene ne shkolle duhet te shkoj me ferexhe,kur i ka kalamojt e rrit.(kur plaket).

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

mos u merzit...

Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Mund jete edhe e kunderta se mund marrin profesora e teolog ndryshem nga bota arabe, gje me shume felliqet gjendja e muslimaneve shqiptar duke u talibanizuar e vehabizuar me shume.
    nje veprim shume i vonuar..qe i ka bere dem shume shqiptareve ne tere trojet shqiptare..ke sot lloj-lloj majmunash me lloj-lloj mjekrash e fustanash ne vend qe te kishte nje uniforme per te gjithe..

sa per ate qe mund te marrin profesore e teologe nga bota mos u merzit..ky universitet qofte publik qofte privat besoj do te jete nen urdherat e ministrise se arsimit dhe shkences dhe komunitetit musliman shqiptar..nuk besoj se do i lene kedo te livadhise dhe te jape mesime si don profesori por si e don e drejta islame shqiptare e miratuar nga ministria e arsimit dhe komuniteti musliman shqiptar...

une me shume do isha qe te kishte nje universitet publik me drejtim fetar ku te kishte edhe deget per fete e tjera qe veprojne ne shqiperi...nuk ka asgje te keqe qe perveq shkences islame ne kete universitet te mesohej shkenca katolike , ortodokse , bektashiane...nje forme e pergjithme per te gjitha deget fetare...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Eja Pendohu edhe Ti ...
    Anëtarësuar
    08-08-2010
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    47
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Veprim për tu përshëndetur ky, kjo gjë duhej bërë vite më parë, por më mirë vonë se kurrë. Teologët e ardhshëm mysliman duhet të edukohen dhe të shkollohen në vendin e tyre dhe sipas frymës tradicionole shqiptare. Këta që shkojnë e shkollohen andej nga Arabia, Siria e Jordania kur kthehen mbrapsht vijnë me lloj lloj teorish e talebanizmash të Lindjes së Mesme në kokë që nuk kanë vend në realitetin shqiptar. Islami në Shqipëri duhet të jetë ashtu siç ka qenë përherë këtu te ne, Islam tradicional shqiptar, nuk duhet të importojmë Islamin radikal, vehabist, apo diçka të tillë të shkollave të caktuara të Lindjes së Mesme, fatkeqësisht kjo ka ndodhur me shumë studentë që mbarojnë shkollën andej. Bile edhe vetë konflikteve në KM janë si pasojë e përplasjes të rrymave tradicionale me rrymat e reja që janë sjellur prej këtyre teologëvë që kanë studiuar nëpër shtetet arabe.

Ky projekt ka kohë që përflitej, shpresoj të realizohet e të mos jetë vetëm fjalë. Universitetin Islamik në Shqipëri do të jetë një hap i madh për ruajtjen të paprekur të Islamit tradicional shqiptar.
    ALL-LLAHU te drejtoft ,
    Pike se pari Vehabistat nuk ekzistojn mund te ket njerz qe e perhapin Islamin si Ekstrem per shkak se nuk e kshyrin vendin dhe kohen ku jetojn keta jan me shum qe shkollohen ne Jordani kam has me ksi hoxhallar ama sjon krejt njesoj ndersa per Arabi skem qa flasim feja me se mir mbahet atje Dijetaret me te mdhej Islam jan prej Arabis perkatesisht Mekke , Medine dhe Riad dhe skem kurfar te drejte ti kritikojm Islami eshte nje dhe i pandryshuar per qdo vend te botes .

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Moti është dashur kjo të ndodh

Çuditem se si Tirana ende nuk e paska Universitetin e saj Islamik, ketu në Prishtinë e kemi Fakultetin e Shkencave dhe Studimeve Islame, por sigurisht se nevojat janë më të medha, shpresoj që edhe ketu të bëhët një zgjidhje. Urime juve e gëzofshi.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Fabriken e prodhimite te ketyre Pisave
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anëtarësuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    shume i paske dhene epitete te mira po se pari duhet me qen njeri e mandej pise,

i/e regjistruar Maska e toni-as.roma
    Anëtarësuar
    09-09-2010
    Postime
    107
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Jo hej de po ksuh te tha qe esht pis ky a?
    Shqiptar me emer,Shqiptar me zemer!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    gimch

a dote ja beni sikur keta vellazrit e juai apo si?? !!

Në gazetën “Tanin” nga Manifest i Ulemasë Shqiptare në Stamboll thuhet: ”T’u qenë se populli fisnik shqiptar është osmanli dhe mysliman. ekzistojnë obligime fetare dhe kombëtare që germat e arabishtes t’i skalisë në kokë. Ne e shpallim vendimin e marrë se e pranojmë alfabetin arab për ta shkruar gjuhën tonë....” Këtë deklaratë e kanë nënshkruar intelektualët dhe profesorët e Medresesë së Fatihut, ndër të cilët janë edhe emrat e profesorëve nga qytetet e Maqedonisë së sotme: Muftiu i Manastirit – Rexhep Xhudi (Voka), profesori i Medresesë së Fatihut - Ismail Haki nga Tetova, Hafiz Rexhoi nga Prilepi, Musa Qazimi nga Dibra, Arif Hikmeti nga Kumanova, Inspektori i Përgjithshëm për Maqedoninë Hysen Hilmi Pasha, Abdylhakim Hikmeti nga Gostivari etj . po ashtu edhe Riza Beu, Shaqir be Jegjeni, Sybi Efendii, Bedri Efendi, Haxhi Ali Elbasani, Haxhi Muhamed Vlora etj, kërkonin që gjuha shqipe të shkruhet me shkronja turke-arabe dhe këtë e justifikonin duke thënë se Gegnija shkronjat latinisht nuk i pranon, kurse Riza beu nga Shkodra pohonte: ”se nuk ka nevojë të mësohet shqipja, neve na mjafton turqishtja. Në shkolla vetëm turqisht lexohet.” Ose, siq u prononcua Shaqir be Jegjeni:” Në Dibër nuk është kush që do shkolla shqipe, edhe në pas ndonjë, edhe ai do me shkronja arabe”.
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •