Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 45
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Sueda Lexo Postimin
    Nuk thashe se e ndalon edhe pse ka raste te tilla.
    por thashe qe edhe nese femra studijon dhe diplomohet pap se prap ligji si jep te njeten te drejt sikur mashkullit kur eshte puna e pagesave!Edhe ate ne France ndodh kjo.
    I nderuar une mendoj qe per emancipimin e femres duhet mashkulli te ben hapin e pare duke e kurajuar mbasi qe deri para 50 vjeteve ka qene e kunderta,te shkretat, edhe pse gjenerata e reja jan ndryshe por gjithnje jane nen edukaten e asaj gjenerate qe femra vete e edukuon duke i thene jo sben ai eshte mashkull mos i dil para!!!!! qe vetem nje shembull.
    me fal sueda, por eshte qesharake te thuash se LIGJI penalizon femren...
    sot ligji favorizon me teper femren se mashkullin...
    boll me kete viktimizem se i doli boja!
    nena ime eshte rreth 50 vjeç. ka investuar ne formimin e saj intelektual. ka mesuar gjuhe te huaja. ka mbaruar universitetin para 30 vitesh. sot ka nje pune shume te mire. ashtu jane edhe te gjitha shoqet e saja.
    dhe e gjith kjo ne shqiperi...
    nuk jane impenjuar ashtu te gjitha femrat!!!

pare hasa ne nje artikull shume interesant. (nuk e di a flet italisht)
    Per le femmine prova costume, per i maschi laurea in medicina?
    po komentote, duke u bazuar tek nje shervim televiziv, realitetin ne itali:

solo donne intervistate, solo donne a prendere il sole, solo donne con il problema della prova costume, solo donne a cianciare di chili superflui e l’unico uomo un dietologo? Un dietologo maschio. Donne galline e uomini medici, donne in costume e uomini in camice, donne a prendere il sole e uomini a studiare e lavorare?
    Il servizio altro non era quindi che una sintesi dell’attuale situazione italiana. Alla pupa e il secchione per intenderci.

problemi eshte se femrat jane dakord me nje gjendje te tille. nuk e kane problem fare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 30-05-2010 më 19:08
    Vasudhaiva Kutumbakam

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    nena ime eshte rreth 50 vjeç. ka investuar ne formimin e saj intelektual. ka mesuar gjuhe te huaja. ka mbaruar universitetin para 30 vitesh. sot ka nje pune shume te mire. ashtu jane edhe te gjitha shoqet e saja.

solo donne intervistate, solo donne a prendere il sole, solo donne con il problema della prova costume, solo donne a cianciare di chili superflui e l’unico uomo un dietologo? Un dietologo maschio. Donne galline e uomini medici, donne in costume e uomini in camice, donne a prendere il sole e uomini a studiare e lavorare?
    Il servizio altro non era quindi che una sintesi dell’attuale situazione italiana. Alla pupa e il secchione per intenderci.

problemi eshte se femrat jane dakord me nje gjendje te tille. nuk e kane problem fare.
    O i nderuar,ju nje gje spo doni ta kuptoni!!!!
    Nese nena jote apo e imja edhe disa tjera shoqe te nenave tona kane pasur fatin te shkollohen e te punsohen,kete fat se kane te gjitha femrat pa mar parasysh a jan shqiptare apo te huaja.Une fjalen se pata vetem per nenat /gruaja shqiptare por per te gjitha femrta.Ju po thoni vet femra i ka fajet me nje fjal,Une po te theme vetem kete fjal popullore qe e perdorte gjyshja ime kur thoshte( Burri eshte si muri,a shtyhet muri aq burri).........
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhenet.M.S. : 31-05-2010 më 02:24
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Sueda Lexo Postimin
    .Ju po thoni vet femra i ka fajet me nje fjal.
    90% te fajit... sepse nuk impenjohen.
    dhe e kam fjalen per femrat ne perendim. jo neper vende arabe.
    ato qe thua ti jane vetem viktimizma te konsumuara, mendoj une.
    sot nuk e pengon askush nje femer qe te marre nje çmim nobel ne letersi, mjekesi, fizike apo kimi. kush e pengon??????
    problemi eshte se nje perqindje e konsiderueshme e femrave nuk e synojne fare formimin intelektual... jane ata qe bejne si viktima pastaj.
    jane ata qe si synim te vetem kane te jene "objekte".

e di t sa femra tallen me Margherita Hack??? pse?
    sepse nuk eshte e bukur, apo nuk mbahet fare.
    nuk u intereson atyre se kush eshte ajo. se eshte nje shkencetare me fame nderkombetare.
    kur femrat ta kene pak me pak mendjen tek kremerat, makiazhet, pedikyre e manikyre, floket, gjokset dhe buzte e ribera e marrezira te tjera, atehere do shikohet ndryshimi....

p.s. nga ana ligjore, femrat nuk kane barazine, por kane me teper.
    Vasudhaiva Kutumbakam

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin

persa i perket atyre rrjeshtave qe kam bere me te zeze jam shume dakort me ty, eshte e vertete qe ligji favorizon femren (te pakten ketu ne itali, shqiperia eshte realitet tjeter)
    persa i perket atij artikulli qe ke vene ketu ne italisht besoj se e kupton edhe ti qe eshte nje grande cavolata..jo gjithcka shkruhet apo jep tv eshte realiteti, madje tashme realiteti eshte shume pak realitet.
    te perkujdesesh per veten nuk eshte aspak e gabuar madje eshte dicka pozitives dhe besoj qe ti qe je mashkull te joshen me teper syte duke pare nje femer qe ka prezence te mire dhe jo nje femer qe nuk perkujdeset per veten e saj.. pastaj realiteti eshte qe ambjenti i sotem eshte bere shume konsumist, femra e meshkoj kane fiksimin e formes fizike, tani kudo te levizesh shikon meshkuj me vetulla te hequra me keq se femrat, te depiluar me keq se femrat, qe kalojne kohen e lire ne qendra estetike dhe ne solarium po ashtu si femrat..
    e di si eshte puna Admiral, tani ju meshkujt nuk dini cfare doni me, pretendoni qe femra te jete e bukur e mire etj etj perndryshe nuk e denjonji as me nje shikim, kur femra eshte ne shtepi ankoheni qe nuk kontribuon ekonomikisht, kur femra punon ankoheni sepse nuk ju dedikon kohe ju dhe familjes... as vete ju nuk dini cfare kerkoni nga nje femer..
    po te them nje realitet qe une jetoj ketu : jemi ne zyre 9 femra , pjesa me e madhe e tyre kane familje me femije, i dedikohen , femijeve, burrit , familjes dhe vetes njekohesisht, sinqerisht jane per tu admiruar per forcen qe kane ne vetvete..
    ky eshte vec nje shembull, por une jam e rrethuar nga femra te tilla...
    Ndryshuar për herë të fundit nga maryp : 31-05-2010 më 05:31
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga maryp Lexo Postimin
    persa i perket atyre rrjeshtave qe kam bere me te zeze jam shume dakort me ty, eshte e vertete qe ligji favorizon femren (te pakten ketu ne itali, shqiperia eshte realitet tjeter)
    persa i perket atij artikulli qe ke vene ketu ne italisht besoj se e kupton edhe ti qe eshte nje grande cavolata..jo gjithcka shkruhet apo jep tv eshte realiteti, madje tashme realiteti eshte shume pak realitet.
    te perkujdesesh per veten nuk eshte aspak e gabuar madje eshte dicka pozitives dhe besoj qe ti qe je mashkull te joshen me teper syte duke pare nje femer qe ka prezence te mire dhe jo nje femer qe nuk perkujdeset per veten e saj.. pastaj realiteti eshte qe ambjenti i sotem eshte bere shume konsumist, femra e meshkoj kane fiksimin e formes fizike, tani kudo te levizesh shikon meshkuj me vetulla te hequra me keq se femrat, te depiluar me keq se femrat, qe kalojne kohen e lire ne qendra estetike dhe ne solarium po ashtu si femrat..
    e di si eshte puna Admiral, tani ju meshkujt nuk dini cfare doni me, pretendoni qe femra te jete e bukur e mire etj etj perndryshe nuk e denjonji as me nje shikim, kur femra eshte ne shtepi ankoheni qe nuk kontribuon ekonomikisht, kur femra punon ankoheni sepse nuk ju dedikon kohe ju dhe familjes... as vete ju nuk dini cfare kerkoni nga nje femer..
    po te them nje realitet qe une jetoj ketu : jemi ne zyre 9 femra , pjesa me e madhe e tyre kane familje me femije, i dedikohen , femijeve, burrit , familjes dhe vetes njekohesisht, sinqerisht jane per tu admiruar per forcen qe kane ne vetvete..
    ky eshte vec nje shembull, por une jam e rrethuar nga femra te tilla...
    jam shume dakord me ate qe shkruajte.
    nuk e quaj te gabuar qe nje femer te kujdeset per paraqitjen e jashtme.
    une vdes per femrat e bukura
    aq me teper qe une nuk kam goje te flas per kete, pasi vete shkoj ne qender estetike nje here ne dy jave. bej rregullisht sport dhe pelqej rrobat e bukura.

por puna eshte se une nuk ndalem ketu. une nuk kujdesem vetem per trupin tim, apo paraqitjen e jashtme, por kujdesem edhe per mendjen....
    shume femra duan te jene te bukura dhe......STOP.

ja rasti yt shte rast shume i mire. fermra qe kane investuar ne intelektin e tyre, pa lene menjane gjerat e tjera.
    fatkeqesisht nuk jane te gjitha te tilla. ke plot nga ata qe e vetmja gje qe dine te bejne eshte: te jene te bukura.... hahaha! si nje vazo lulesh.
    une dhashe edhe rastin e nenes sime. ka punuar dhe punon çdo dite 9 ore. edhe te shtunave.
    ka arritur te rrise femije, te mbaje familien ne kembe dhe te kete nje pune te mire.
    kjo ne shqiperi, ku eshte akoma me e veshtire.
    femra te tilla nuk rrine e ankohen. nuk kane arsye pse te bejne viktimat.

p.s. ate arikullin e nisa me shume si shaka. e di qe eshte marrezi
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    persa i perket nje lidhje martesore nuk eshte as kush fajtor sepse si ne shqiperi dhe jashte ka shume njerez qe sduan te martohen,por se kush ka faj ne nje ndarje kete ne rradhe te pare cifti ndermjet tij,gjithashtu gjendja ekonomike,dhe me pas njerezit qe e rrethojne qofte ana e burrit dhe e gruas...................
    Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi

i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anëtarësuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga lisa12 Lexo Postimin
    persa i perket nje lidhje martesore nuk eshte as kush fajtor sepse si ne shqiperi dhe jashte ka shume njerez qe sduan te martohen,por se kush ka faj ne nje ndarje kete ne rradhe te pare cifti ndermjet tij,gjithashtu gjendja ekonomike,dhe me pas njerezit qe e rrethojne qofte ana e burrit dhe e gruas...................
    Po mire Lisa. Po nje femere qe e lene baban nanen familjen dhe lene gjtheqka, e shkon te nje burre. A ka logjik qe kjo ka vajtur atje per te keq. Jo kurr. Ajo eshte ne nje ambijent te huaj dhe ajo shikon si te ambijentohet e jo te nguc njeri. E aq me pak burrin.
    Atehere te gjitha rruget, te qojne teke mashkulli, nese mendojem ta rregullojme kete problem , qe po na shkaterron jo ma pak qe familjet tona.
    Mashkulli eshte me i forte per nga natyra. Andaj kush eshte me i forte ka faj me shume. Kanuni me gjithe te metat, per kete pike ka qene i mrekullueshem. Ke lujte me nusen - ke hanger plumbin.
    Sikur te jete keshtu sot , do e kishim pare se si e kishin shtije veshte ne lesh trimat tone, arrogantat qe sote shesin trimeri me grat e tyre.
    JU NJE HAP - PUNA DY...

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Absolutisht nje i trete.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-08-2010
    Postime
    94
    Meqenëse të dy gjinitë varen nga njeri tjetri,epërsia e burrave prishin harmoninë në mes gjinive!

i/e regjistruar Maska e Annika
    Anëtarësuar
    29-03-2008
    Vendndodhja
    Ne psheretimen tende
    Postime
    239
    per mua te dy kane faj pak njeri pak tjetri dhe shkon cdo gje per keq
    Para se te jepemi me zemer pas dickaje..lete vezhgojme sa te lumtur jane ata qe e zoterojne ate....!

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  2. Të dhënat fosile hedhin poshtë evolucionin
    Nga monarku në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 10:34
  3. Bashkim Gazidede prononcohet në media për ish-detyrën si kreu i SHIK
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 13:17
  4. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •