Shqetësohemi për gjëra të vogla,dhe një ditë do humbim dhe jeten
-Që në kohen kur isha fëmijë kisha shumë synime dhe ambicie në jetë,duke u rritur gjërat dukeshin më të vështira se sa i mendoja,disa synime nuk arrita asnjëherë të i realizoja,ndoshta ishte falë paaftësisë time,ndoshta në momente të caktuara dekurajohesha,ndoshta edhe ishin shumë herë rrethanat ato që ishin përcaktuese!
-Të gjithë e planifikojmë jeten në një menyrë apo tjetër,por zakonisht mendohet të kemi kemi një familje dhe punë të mirë,nga e cila do të përpiqeni të fitoni më shumë për të pasur një jetë më të mirë, do të shkolloni fëmijët tuaj dhe do të shpresoni të keni një jetë më të mirë se që keni pasur,por nganjëherë ndjeheni i frustruar në rast se nuk arrini këto?!
-Tash shtrohet pyetja pse ndjehemi të frustruar?
-Vdekja po afrohet çdo ditë,pa marrë parasysh se a jeni të ri apo të vjetër,vdekja është pak më pranë jush çdo ditë,madje çdo minutë nuk mund të i bëni ballë kohës apo të ndaloni afrimin e vdekjes.Eshtë e sigurtë se vdekja mund të vijë çdo moment dhe ne deri në momentin e fundit mendojmë si të mbijetojmë në këtë botë të egër,pyes vehten si mundemi!
-Shumë herë kur i shohë njerëzit tek sa shqetësohen për disa gjëra më duket absurde,për shembull të shqetësohemi nëse humbim vendin e punes,nëse ekipi ynë i zemres humb kampionatin,dhe çfarë me atë punë se do humbim dhe jeten një ditë,përse të kemi gjithë këto emocione të panevojshme?!
-Një gjë e di se ne shqetësohemi për shumë gjëra të panevojshme,që as sistemi mendor nuk do na i falë.
Krijoni Kontakt