Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e Mbinjeriu
    Anëtarësuar
    10-09-2009
    Postime
    397

Shqetësimet dhe ankthi i jetës së përditshme!

Shqetësohemi për gjëra të vogla,dhe një ditë do humbim dhe jeten

-Që në kohen kur isha fëmijë kisha shumë synime dhe ambicie në jetë,duke u rritur gjërat dukeshin më të vështira se sa i mendoja,disa synime nuk arrita asnjëherë të i realizoja,ndoshta ishte falë paaftësisë time,ndoshta në momente të caktuara dekurajohesha,ndoshta edhe ishin shumë herë rrethanat ato që ishin përcaktuese!
    -Të gjithë e planifikojmë jeten në një menyrë apo tjetër,por zakonisht mendohet të kemi kemi një familje dhe punë të mirë,nga e cila do të përpiqeni të fitoni më shumë për të pasur një jetë më të mirë, do të shkolloni fëmijët tuaj dhe do të shpresoni të keni një jetë më të mirë se që keni pasur,por nganjëherë ndjeheni i frustruar në rast se nuk arrini këto?!
    -Tash shtrohet pyetja pse ndjehemi të frustruar?
    -Vdekja po afrohet çdo ditë,pa marrë parasysh se a jeni të ri apo të vjetër,vdekja është pak më pranë jush çdo ditë,madje çdo minutë nuk mund të i bëni ballë kohës apo të ndaloni afrimin e vdekjes.Eshtë e sigurtë se vdekja mund të vijë çdo moment dhe ne deri në momentin e fundit mendojmë si të mbijetojmë në këtë botë të egër,pyes vehten si mundemi!
    -Shumë herë kur i shohë njerëzit tek sa shqetësohen për disa gjëra më duket absurde,për shembull të shqetësohemi nëse humbim vendin e punes,nëse ekipi ynë i zemres humb kampionatin,dhe çfarë me atë punë se do humbim dhe jeten një ditë,përse të kemi gjithë këto emocione të panevojshme?!
    -Një gjë e di se ne shqetësohemi për shumë gjëra të panevojshme,që as sistemi mendor nuk do na i falë.
    Kjo goje nuk eshte per keta veshe

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Po vazhdove ta mendosh keshtu kot qe jeton..dhe akoma me e keqe eshte kur ata qe e mendojne si ty justifikojne cdo veprim te tyre, sidomos ato veprime qe perfundojne me deshtim total nganjehere edhe duke lenduar persona te tjere, me faktin qe cdo gje kalon, cdo gje humbet rendesi sepse fundi eshte vdekja dhe keshtu cdo gje kalon ne harrese..fatkeqesisht nuk eshte ashtu!

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Une po e zoptoj pak shkrimin.
    Jemi te frustruar
    sepse kerkojme perfekten, sepse nuk mundohemi te kenaqemi me ate qe kemi .
    Sepse i zot e di pse .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Njeriu kur jeton me frike behet kufome e gjalle.. Duhet te pranosh realitetin ashtu sic eshte , ne kete menyre krijon me pak trishtim ..
    Jeta eshte e bukur qe ka shumellojshmeri emocionesh.. Duhet te dish se sa me me vuajtje aq me i forte behesh Te mos kishim veshtiresi, emocion negativ ne gjerat qe na merzisin nuk do ja dinim vleren emocionit pozitiv gezimit,lumturise....

Ndjeshmeria eshte faktor qe ben njeriun te dobet dhe pesimist, por njeriu vet e ka ne dore te krijoje nje force brenda vetes per te perballuar cdo dallge e fuqishme qe mund ta godase
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga Mbinjeriu Lexo Postimin
    Shqetësohemi për gjëra të vogla,dhe një ditë do humbim dhe jeten

-Që në kohen kur isha fëmijë kisha shumë synime dhe ambicie në jetë,duke u rritur gjërat dukeshin më të vështira se sa i mendoja,disa synime nuk arrita asnjëherë të i realizoja,ndoshta ishte falë paaftësisë time,ndoshta në momente të caktuara dekurajohesha,ndoshta edhe ishin shumë herë rrethanat ato që ishin përcaktuese!
    -Të gjithë e planifikojmë jeten në një menyrë apo tjetër,por zakonisht mendohet të kemi kemi një familje dhe punë të mirë,nga e cila do të përpiqeni të fitoni më shumë për të pasur një jetë më të mirë, do të shkolloni fëmijët tuaj dhe do të shpresoni të keni një jetë më të mirë se që keni pasur,por nganjëherë ndjeheni i frustruar në rast se nuk arrini këto?!
    -Vdekja po afrohet çdo ditë,pa marrë parasysh se a jeni të ri apo të vjetër,vdekja është pak më pranë jush çdo ditë,madje çdo minutë nuk mund të i bëni ballë kohës apo të ndaloni afrimin e vdekjes.Eshtë e sigurtë se vdekja mund të vijë çdo moment dhe ne deri në momentin e fundit mendojmë si të mbijetojmë në këtë botë të egër,pyes vehten si mundemi!
    -Shumë herë kur i shohë njerëzit tek sa shqetësohen për disa gjëra më duket absurde,për shembull të shqetësohemi nëse humbim vendin e punes,nëse ekipi ynë i zemres humb kampionatin,dhe çfarë me atë punë se do humbim dhe jeten një ditë,përse të kemi gjithë këto emocione të panevojshme?!
    -Një gjë e di se ne shqetësohemi për shumë gjëra të panevojshme,që as sistemi mendor nuk do na i falë.
    besoj se eshte e pamundshme per njerzit te jen mosperfilles/mosreagues per gjerat me te vogla, apo mos te frusturohen (jan shume te pakte keta njerez), vec nese ke kontroll shume te mire ti permbash ndjenjat por zakonisht njerzit sjan te zotet te kontrollojn ndjenjat e tyre
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •