I ashtuquajturi injorim i mashkullit!!
I ashtuquajturi injorim i mashkullit!!
- - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
Agim Metbala" ♥
injorim i mashkulit?!?!?!? hahahah! sa justifikim qesharak...
pse o sueda, mashkulli po e pengon femren te kape majat???
e kam permendur edhe here te tjera:
mashkulli i pengon femrat te behen doktoresha, arkitekte dhe juriste??? edhe kuzhinjeret dhe stilistet me te medhenj jane meshkuj.
per çdo "difekt" te femres e ka fajin mashkulli... hahaha.
keni aq te drejta sa ne. jeni madje me te tuteluara nga ligji.
a nuk eshte koha t'i jepni pak vehtes dhe te mos ankoheni me???
sikur femrat ne pergjethsi te investonin ne formimin e tyre intelektual, aq sa investojne ne paraqitjen e jashtme, bota do te ishte ndryshe.
do te kishte me shume femra personalitete dhe me pak femra te vlefshme per shoqerine aq sa nje komplet porcelani.
(po flas per te tashmen dhe jo te shkuaren).
p.s. natyrisht, nuk e kam me ty personalisht![]()
Vasudhaiva Kutumbakam
?????????????????????????????????????????????????? ?????????????Kush është fajtori në një lidhje martesore?!
Ne nje lidhje martesore nuk ka fajtor.
Ne nje lidhje martesore ka vetem dy pale qe bien dakord te martohen.
.................................................. ........................................
[QUOTE=eaglexxx;2737590
Ne nje lidhje martesore ka vetem dy pale qe bien dakord te martohen.[/QUOTE]
po ka faj me te madh se ky???
cili eshte fajtori pe te arritur deri ne kete pike???![]()
Vasudhaiva Kutumbakam
Pse?!!!
Edhe pse femra ne shekulin 21 eshte aktive dhe punon sikuse mashkulli edhe ketu nuk ka barazi .
E dini ju qe nje femer e dipllomuar paguhet 27% me pak se mashkulli.
A e dini ju se ne shume vende pune femra ska te njetat drejta sikur mashkulli?
A e dini ju se cdo here eshte mashkulli qe pengon emancipimin e femres edhe ate ne vendet e ashtuquajtura demokratike?!!!!!!
Po e le me kaq se nese vazhdoj do ta teproj.![]()
Agim Metbala" ♥
lere po mos ja fut kot....
dikush shume me i zgjuar se ne te dy ka thene:
pengesa me e madhe per emancipimin e femres, eshte vete femra...
nuk e pengon kush nje femer te dipllomohet ne juridik, mjekesi apo arkitekture...
apo edhe ne universitet diskriminohet???
i shoh une rezultatet e femrave ne fakultetet e lartpermendura...
edhe profesionet me femerore, sot po behen nga meshkujt...
nese femra nuk jep rezultatet e duhura, problemi kryesore eshte impenjimi.....
e ka mendjen ne kremera, dieta, operacione plastike , qendra estetike, etj.......
femra duhet te investoje me shume ne formimin intelektual.
ka çdo dite e me shume femra-objekte
Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 30-05-2010 më 08:36
Vasudhaiva Kutumbakam
Nuk thashe se e ndalon edhe pse ka raste te tilla.
por thashe qe edhe nese femra studijon dhe diplomohet pap se prap ligji si jep te njeten te drejt sikur mashkullit kur eshte puna e pagesave!Edhe ate ne France ndodh kjo.
I nderuar une mendoj qe per emancipimin e femres duhet mashkulli te ben hapin e pare duke e kurajuar mbasi qe deri para 50 vjeteve ka qene e kunderta,te shkretat, edhe pse gjenerata e reja jan ndryshe por gjithnje jane nen edukaten e asaj gjenerate qe femra vete e edukuon duke i thene jo sben ai eshte mashkull mos i dil para!!!!! qe vetem nje shembull.![]()
Agim Metbala" ♥
Une mendoj qe fajin duhet ta mbaj vjehrra
shaka kjo ee..
ndersa seriozisht fajin e kane te dyja palet qe vendosin te martohen pa u njohur mire ne fillim.
dakort me ty , fajin ja leme vjehrres
ne te vertete nuk e di nese do e quaja faj, sepse nuk besoj qe behet fjale per faj..dhe nuk ka te beje shume as njohja, sepse shume njerez po ndahen pas vite e vite martese.. e verteta eshte qe ndjenjat ndryshojne, ne fillim dashuria te verbon , gjithcka eshte bukur , perfekte, kur kalon kjo faze e pare e verberise atehere shohim difektet e partnerit ose me mire ajo qe ne fillim na dukej e parendesishme dhe e lejueshme, edhe pse nuk na pelqente, tani na duket e palejushme dhe fillon ta na rendoje, dhe ketu fillojne grindjet e para..
shume cifte arrijne nje kompromis dhe e respektojne njeri tjetrin dhe e pranojne per ate qe jane, shume te tjere zgjedhin rrugen e ndarjes...
ps. ne nje ndarje nuk ka fitimtare, ka vetem te humbur
NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)
Krijoni Kontakt