Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 119
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-01-2010
    Vendndodhja
    Hamburg Reperbahn
    Postime
    453
    Abdesi sic e quajm ne Shqiperi esht Term Qe vjen nga Turqishtja dhe ne e kemi huazuar Arabisht eshte (Wudu)

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Po ja pėrsėris edhe njėherė kėtij far master2006 se ky nuk lexon postimet e tė tjerėve, por vetėm poston dhe vetė nuk ja ka lidhjen se ēka poston ( ata ajete qė i ke pėrmendur :Postuar mė parė nga master2006
    [75:16] Mos e lėviz gjuhėn pėr ta ngutur atė.
    [75:17] Jemi ne ata qė do e mbledhim nė Kuran.
    [75:18] Kur ta recitojmė, ta ndjekėsh njė Kuran tė tillė.
    [75:19] Pastaj jemi ne ata qė do e shpjegojmė atė.
    [75:20] Vėrtetė, ju e doni kėtė jetė tė shkurtėr.,vlejnė vetėm pėr tė Dėrhuarin e All-llahut s.a.v.s., dhe jo pėr ti dhe unė, sepse All-llahu s.v.t. atė e urdhėron kur i'a zbrit shpalljen).

Po edhe un thash qe keto vlejne per te derguarin a.s. dhe jo per mu e ty. Pra sic thua edhe ti, e urdheron qe ta dergoj Kuranin tek njerezit por jo edhe ta shpjegoj ate, pasi ate do ta shpjegoj vet Zoti [75:19]

" S'ka dyshim se ata qė nuk besojnė All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, dėshirojnė tė bėjnė dallim mes All-llahut dhe tė dėrguarve tė Tij e thonė: "Ne i besojmė disa e nuk i besojmė disa tė tjerė" e mes kėtij duam tė marrin njė rrugė.
    Kete pikerisht e them edhe un, por jeni ju dhe tipat si ti qe e shkelni kete ajet Kuranor, duke bere dallime ne mes te derguarve te Zotit, duke e ngritur Muhamedin a.s. mbi te gjithe pejgamberet e tjere.

" E ata qė besuan All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij dhe nuk bėnė kurrfarė dallimi nė asnjė prej tyre,tė tillėve do t'u jepet shpėrblim i merituar. All-llahu falė shumė dhe ėshtė mėshirues. "(4-152 )

Une nuk bej dallime te tilla mes te derguarve, je ti (dhe tipat si ti) qe e beni nje gje te tille.

P.S. nese don te debatojme ne privat rreth kesaj teme, te lutem vetem urdhero, se e shoh qe nuk paske shije rreth fese, dhe ai emri yt ne profil hic nuk po pershtatet me karakterin tend.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 02-09-2010 mė 08:49

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga Mr_Elbasanlliu Lexo Postimin
    Abdesi sic e quajm ne Shqiperi esht Term Qe vjen nga Turqishtja dhe ne e kemi huazuar Arabisht eshte (Wudu)

http://www.youtube.com/watch?v=uIMUJedM9-4
    Pershendetje Mr Elbasanliu,

pajtohem me ty rreth prejardhjes se fjales avdes (abdest), por ajo qe me habit me shume eshte:

Pse nuk marrim avdes ashtu siq na urdheron Zoti ne Kuran, por i shtojm edhe disa veprime tjera shtese? A ka logjike te besojme se Muhammedi a.s. ka marre avdes me ndryshe nga ajo qe eshte urdheruar ne Kuran ?

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Prap po gabon. Dua ta bej vetem nje pyetje nese ke mundesi te me pergjigjesh:

A ekzistonin lutjet (namazi), agjerimi dhe dispozitat e tyre edhe para Muhamedit a.s. ? Te lutem nje pergjigje shume te shkurter PO/JO

[9:54] Ēka e parandaloi pranimin e shpenzimit tė tyre ėshtė se ata nuk besuan nė Perėndinė dhe lajmėtarin e Tij, dhe kur i zbatuan Lutjet e Kontaktit (Salat),* i zbatuan me pėrtaci, dhe kur dhanė bamirėsi, e bėnė atė me mosdashje.
    Po ekzistonin, ndonėse jo me dispozita tė njejta sikurse sot.

Tė pyes unė ty diēka, a je duke u munduar qė shqiptarėt mysliman t'i zhveshesh nga besimi nė hadithet (porositė e Pejgamberit)?!
    E ke tė kotė o i nderuar, tė ėshtė dhėnė sqarimi nga unė dhe antari ramazani_it rreth obligueshmėrisė sė pasimit tė sunnetit, pa dyshim se nė fe nuk ka dhunė, kujt nuk i pėlqen kjo fe, me keto dispozita (Kur'an dhe Hadith) le ta ndrron nuk e kemi ndėrmend t'i bėjmė presion askujt. Shkurt dhe qartė feja Islame pėrbėhėt prej ketyre dyjave, se ēfarė ėshtė me vetėm njėrėn ne nuk e dimė dhe as qė duam ta dimė.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Po edhe un thash qe keto vlejne per te derguarin a.s. dhe jo per mu e ty. Pra sic thua edhe ti, e urdheron qe ta dergoj Kuranin tek njerezit por jo edhe ta shpjegoj ate, pasi ate do ta shpjegoj vet Zoti [75:19]

Si? A ka mundėsi me na e sqaruar se si do ta shpjegojė Zoti, mos don me thanė nėpėrmjet teje???!!! Estagfirullah.

Kete pikerisht e them edhe un,por jeni ju dhe tipat si ti qe e shkelni kete ajet Kuranor, duke bere dallime ne mes te derguarve te Zotit, duke e ngritur Muhamedin a.s. mbi te gjithe pejgamberet e tjere.

SubhanAllah, metėvėrtetė me injorantė nuk duhet debatuar.

Po kush e ka ngrit o master2006 Pejgamberin Muhammedin s.a.v.s., unė ose ne siē pretendon ti, apo All-llahu s.v.t. e ka ngritė tė Dėrguarin????

Une nuk bej dallime te tilla mes te derguarve, je ti (dhe tipat si ti) qe e beni nje gje te tille.

Ti vėrtetė nuk bėn dallime, por ēėshtė ma e keqja se e mohon tė Dėrguarin e fundit dhe kjo ėshtė KUFĖR.

P.S. nese don te debatojme ne privat rreth kesaj teme, te lutem vetem urdhero, se e shoh qe nuk paske shije rreth fese, dhe ai emri yt ne profil hic nuk po pershtatet me karakterin tend.
    Unė master2006 nuk kam se ēka tė debatoj me nji person qė i mohon Sunnetin nė privat. Kėtu kam debatuar vetėm se pėr ta treguar tė vėrtetėn vėllezėrve qė tė mos jenė pre e juaj tė devijuarve.

Sa pėr shijen qė ke pėrmendur mė sipėr, unė Elhamdulilah jam pėr rruge, kurse ti shihe atė tėnden se je devijuar.

Emrin e kam ashtu soē ma kanė lėnė prindėrit dhe Elhamdulilah jam i kėnaqur qė kam kėtė emėr dhe jo si ti master2006 e ku ta di se ēfarė kuptimi ka kjo??!!

Karakteri im pėrshtatet sipas asaj se me kė po debatoj, sepse tė devijuarve a mos don qė ti pres me lule.

Materiale tė kemi pruar shumė dhe nuk ka nevojė qė tė debatojmė mė pėr kėtė ēėshtje sepse ti dhe ato si ti jeni mohues tė argumenteve ( Haditheve tė tė Dėrguarit tė All-llahut s.a.v.s.) pėr kėtė unė debatin me ty e pėrfundoj kėtu dhe nuk pėrgjigjem mė injorantėve qė duan me devijuar besimtarėt nga Dini.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Po ekzistonin, ndonėse jo me dispozita tė njejta sikurse sot.

Tė pyes unė ty diēka, a je duke u munduar qė shqiptarėt mysliman t'i zhveshesh nga besimi nė hadithet (porositė e Pejgamberit)?!
    E ke tė kotė o i nderuar, tė ėshtė dhėnė sqarimi nga unė dhe antari ramazani_it rreth obligueshmėrisė sė pasimit tė sunnetit, pa dyshim se nė fe nuk ka dhunė, kujt nuk i pėlqen kjo fe, me keto dispozita (Kur'an dhe Hadith) le ta ndrron nuk e kemi ndėrmend t'i bėjmė presion askujt. Shkurt dhe qartė feja Islame pėrbėhėt prej ketyre dyjave, se ēfarė ėshtė me vetėm njėrėn ne nuk e dimė dhe as qė duam ta dimė.
    Jo ore, e shof qe te eshte ngritur tensioni menjeher, merre shtruar se mua as qe me intereson se ne qfar beson ti e as kolegu yt, thjesht kam hapur temen per te diskutuar dhe ata qe jane gjaknxehte nuk kan nevoj qe patjeter te kyqen ne teme.

Une nuk e di qka eshte obligim per ty, ajo cfar thot Kurani apo ajo cfar thot Suneti. E kam thene shume here qe Kurani urdheron prerazi qe te mos ndiqet asnje shkrim pos tij dhe se qdo gje eshte e sqaruar ne hollesi ne Kuran. Por e mira e tere kesaj eshte ajo siq e the edhe ti vet, se nuk ka dhune ne fe, dhe falenderoj zotin qe na e ka fale logjiken qe te zgjedhim vet se cfare eshte me mire per ne.

[6:115] Fjala e Zotit tėnd ėshtė e plotė,* nė tė vėrtetė dhe drejtėsi. Asgjė tė mos i shfuqizojė fjalėt e Tij. Ai ėshtė Dėgjuesi, i Gjithėdijshmi.

Ende mendoni se Muhamedi i shtoi Avdesit diqka me shume pos asaj ne Kuran ?

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Unė master2006 nuk kam se ēka tė debatoj me nji person qė i mohon Sunnetin nė privat. Kėtu kam debatuar vetėm se pėr ta treguar tė vėrtetėn vėllezėrve qė tė mos jenė pre e juaj tė devijuarve.

Sa pėr shijen qė ke pėrmendur mė sipėr, unė Elhamdulilah jam pėr rruge, kurse ti shihe atė tėnden se je devijuar.

Emrin e kam ashtu soē ma kanė lėnė prindėrit dhe Elhamdulilah jam i kėnaqur qė kam kėtė emėr dhe jo si ti master2006 e ku ta di se ēfarė kuptimi ka kjo??!!

Karakteri im pėrshtatet sipas asaj se me kė po debatoj, sepse tė devijuarve a mos don qė ti pres me lule.

Materiale tė kemi pruar shumė dhe nuk ka nevojė qė tė debatojmė mė pėr kėtė ēėshtje sepse ti dhe ato si ti jeni mohues tė argumenteve ( Haditheve tė tė Dėrguarit tė All-llahut s.a.v.s.) pėr kėtė unė debatin me ty e pėrfundoj kėtu dhe nuk pėrgjigjem mė injorantėve qė duan me devijuar besimtarėt nga Dini.

O pseudomusliman, aty shkrimin ku me citove mua, pse i ndryshove fjalet e mia? A eshte edhe kjo pjese e besimit tend? Qisi muslimani koke ti a?
    Pse i frikesohesh debatit e ne anen tjeter shkrimet e mia i citon ashtu si don ti vet? Turp te kesh, besimtar i thua vetit.

Turp Turp Turp

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Jo ore, e shof qe te eshte ngritur tensioni menjeher, merre shtruar se mua as qe me intereson se ne qfar beson ti e as kolegu yt, thjesht kam hapur temen per te diskutuar dhe ata qe jane gjaknxehte nuk kan nevoj qe patjeter te kyqen ne teme.

Une nuk e di qka eshte obligim per ty, ajo cfar thot Kurani apo ajo cfar thot Suneti. E kam thene shume here qe Kurani urdheron prerazi qe te mos ndiqet asnje shkrim pos tij dhe se qdo gje eshte e sqaruar ne hollesi ne Kuran. Por e mira e tere kesaj eshte ajo siq e the edhe ti vet, se nuk ka dhune ne fe, dhe falenderoj zotin qe na e ka fale logjiken qe te zgjedhim vet se cfare eshte me mire per ne.

[6:115] Fjala e Zotit tėnd ėshtė e plotė,* nė tė vėrtetė dhe drejtėsi. Asgjė tė mos i shfuqizojė fjalėt e Tij. Ai ėshtė Dėgjuesi, i Gjithėdijshmi.

Ende mendoni se Muhamedi i shtoi Avdesit diqka me shume pos asaj ne Kuran ?
    Paragjykim i yti!
    Nuk isha e as nuk jam gjaknxehtė, si duket ti i gjykon njerėzit si gjaknxehtė atėherė kur ata nuk pajtohen me ty.
    All-llahu nė atė verset ka pėr qėllim librat tjerė qė pretendojnė tė jenė hyjnorė, sa a duhet tė ndjeket Muhammedi apo jo na tregon vet Kur'ani: "...Ēka t’ju japė Pejgamberi, atė merrnie, e ēka t’ju ndalojė, pėrmbanju dhe kini frikė All-llahun, se All-llahu ėshtė ndėshkues i ashpėr." (Kur'an 59:7)
    Ti je hija e Kastriotit

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Paragjykim i yti!
    Nuk isha e as nuk jam gjaknxehtė, si duket ti i gjykon njerėzit si gjaknxehtė atėherė kur ata nuk pajtohen me ty.
    All-llahu nė atė verset ka pėr qėllim librat tjerė qė pretendojnė tė jenė hyjnorė, sa a duhet tė ndjeket Muhammedi apo jo na tregon vet Kur'ani: "...Ēka t’ju japė Pejgamberi, atė merrnie, e ēka t’ju ndalojė, pėrmbanju dhe kini frikė All-llahun, se All-llahu ėshtė ndėshkues i ashpėr." (Kur'an 59:7)
    Po, eshte e vertet ajo se: qka na jep Pejgamberi ta marrim, e ate qka na e ndalon mos ta marrim, por a mendon ti se Muhamedi i kaloj kufinjte e asaj qka urdheron Kurani?

Po nese i permbahemi 100% Kuranit, a do te thote se iu kemi permbajte edhe mesimeve te Pejgamberit?

A vlente ky Kuran edhe per Pejgamberin ?

Po pas vdekjes se Pejgamberit, ne menyre qe ta pasojme ate, a duhet ta zbatojme Kuranin, apo duhet ti permbahemi hadithit? Nese hadithit, ateher ku po mbetet Kurani?

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Po, eshte e vertet ajo se: qka na jep Pejgamberi ta marrim, e ate qka na e ndalon mos ta marrim, por a mendon ti se Muhamedi i kaloj kufinjte e asaj qka urdheron Kurani?

Po nese i permbahemi 100% Kuranit, a do te thote se iu kemi permbajte edhe mesimeve te Pejgamberit?
    Jo nuk do tė thotė se iu kemi pėrmbajtur mėsimeve tė Pejgamberit, por mėsimeve tė Zotit

A vlente ky Kuran edhe per Pejgamberin ?

Po pas vdekjes se Pejgamberit, ne menyre qe ta pasojme ate, a duhet ta zbatojme Kuranin, apo duhet ti permbahemi hadithit? Nese hadithit, ateher ku po mbetet Kurani?
    Kur'ani vlen edhe pėr Pejgamberin pa dyshim.

I nderuar duhet t'i pėrmbahemi Kur'anit dhe Haditheve nė mėnyrė qė tė quhemi mysliman, sa i pėrket asaj se ku po mbetet Kur'ani? Zoti ka garantuar nėpėrmjet ketij Kur'ani se Pejgamberi nuk flet nga hamendja por vetėm atė qė ėshtė inspiruar nga Zoti: "Dhe ai nuk flet nga mendja e tij. Pėrveē asaj qė i shpallet" (Kur'an 53: 3-4)
    Pra pėr porositė (hadithet) Pejgamberi ishte i inspiruar nga All-llahut.

Kur'ani ėshtė fjala e Zotit
    Hadithi ėshtė fjala e Pejgamberit.
    Ti je hija e Kastriotit

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •