Deshta me iu pyet anetare te nderuar te forumit shqiptar. Shume anetare te ketij forumi qe i perkasin fese ortodokse thone se ne qe nuk i perkasim kesaj kishe nuk duhet te mirremi me kete kishe hiq, se cka ndodhe ne kete kishe, se a zgjedhin nje grek apo rom ne krye te kesaj kishe, por ja qe une nuk pajtohem me kete qendrim, sepse secili ka te drejte ta shprehe mendimin e tij, edhe nese e ka me te drejte, edhe nese nuk e ka me te drejte. Shume prej ketij komuniteti me kane akuzuar se jam 'heretik protestant', bile edhe me i rrezikshem, une i kam demantu keto thenie duke sjelle argumentet e mia. Po ashtu disa islamike kane bere te njejten gje dhe duke shpikur gjera prej vetit, por nejse, do ju kursej nga keto, por po ua qes nje pyetje, nese me lejohet.
Sqarim: Nuk kam asgje kunder popullit grek, as nuk i urrej e as nuk i paragjykoj, as ndaj fese se tyre, ortodoksise (ndoshta kjo eshte feja me e mire per shqiptaret), thjesht nuk me intereson t'ia dij me shume rreth asaj qe thone prifterinje e tyre apo edhe tradita e tyre, i perkrah dhe kam simpati per liberalet kudo qe ndodhen, si ne anen shqiptare e si ata ne Greqi, por gjithmone duke i perkrahe patriotet qe komuniteti ortodoks shqiptar ka dhene shume si ne te kaluaren, ashtu edhe ne te tashmen duke treguar nje qytetari evropiane ashtu sic shqiptari duhet te jete sipas mendimit tim.
Si mendoni se do te reagonin greket nese ne krye te Kishes Ortodokse Greke do te zgjidhej nje shqiptar? A do ta pranonin kete gje, apo do te kalonin ne shizofreni raciste?!
Mirepriteni per te dhene mendimin tuaj ju anetare qe deshironi debat ne kete teme, nese nuk mendoni se ia vlen me debatu, atehere luteni qe ta kurseni tastieren.
Pamjet nuk kane te bejne drejperdrejt me temen, vetem si informacion qe te kyqeni ne teme.
http://www.balkanweb.com/videoAlbum/..._id_video=7015
Krijoni Kontakt