Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 119
    i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Mos rrej nuk osht ky komenti.

Pos ksajna pse po bon perkthime sipas qefit ton une ndryshe po e lexoj ne Kur'anin qe e kam.

Le Ajetin po edhe komentin e kom interesant, ku ajeti ne fjal nuk na drejtohet neve mirpo krejt tjeter kund osht Sebebun-nuzuli (arsyeja e zbritjes)
    Fjalet fyese eshte mire ti mbash per vete, nuk jam si kolegu yt qe t'i shtremberoj fjalet. Kurani ne te cilin po bazohem une, ka pikerisht ate komentim.

Ti merri edhe Kurane te tjere, merre ate anglisht, merre edhe ate arabisht, postoji ketu, dhe te shohim se cfar thone.

5 Perkthime te Kuranit i kam para vetes, asnjeri nuk ve ne dyshim ajetin qe solla me larte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 03-09-2010 mė 17:03

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Fjalet fyese eshte mire ti mbash per vete, nuk jam si kolegu yt qe t'i shtremberoj fjalet. Kurani ne te cilin po bazohem une, ka pikerisht ate komentim.

Ti merri edhe Kurane te tjere, merre ate anglisht, merre edhe ate arabisht, postoji ketu, dhe te shohim se cfar thone.
    Nuk osht problemi aty, problemi osht qe pom nxjerr pun pa pasė hiq, edhe unė sjom msu me nejt si ti ketu, se kom me shku nė Namaz nate se tash jemi ne Ramazan, nese don met kallxu hadithe edhe per namaz nate urdhero upsss po ka nime edhe ajete se harrova
    Si do qė tė jetė ajo pėr tė cilėn po flasim All-llahu i drejtohet Pejgamberit qė tė mos iu bindet idhujtarėve.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Tekfirat edhe ne ket forum paskan futur rrenjet
    Jetė e rėndė.......!!!

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Tekfirat edhe ne ket forum paskan futur rrenjet
    haj medet haj jo more kta po ja rrehin vetes liberal, ku me dit nashta jon Ahmeditė, Kadijanitė se u ardh ni grup i tyne ne Prishtinė
    Ti je hija e Kastriotit

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Dhe? Ku eshte dallimi sipas teje? Une nuk shoh dallim mes ketij ajeti dhe atij qe solla un.

Aty ku thot: ...Kur ai eshte qe ju zbriti librin ne menyre te shkoqitur... a e din ti se cfar deshi te thote perkthyesi me fjalen "shkoqitur"?

6:114 Say "shall I seek for judge other than Allah? - when He it is Who has sent to you the Book, explained in detail." They know full well, to whom We have given the Book, that it has been sent down from your Lord in truth. Never be then of those who doubt.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    haj medet haj jo more kta po ja rrehin vetes liberal, ku me dit nashta jon Ahmeditė, Kadijanitė se u ardh ni grup i tyne ne Prishtinė
    Une nuk i perkas asnje grupi, grupimet ndalohen ne islam. Ka vetem te nenshtruar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    hajt mbylleni temen,se fitne je ka ben ska dobi prej kesaj teme

abdesin e kemi mir dhe nuk kemi ndermend me e ndryshu,ti master mos pac koh me la gojen hunden dhe veshet mos i laj burr hiq

naten e mire se ika
    Jetė e rėndė.......!!!

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    loooooooooooooooooooool e mbeshtės 100% antarin sipėr meje
    Ti je hija e Kastriotit

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Nuk ka asgje te keqe nese lan gojen, hunden dhe veshet. Por kjo eshte jashte avdesit. Avdesi ka rregulla dhe ato shum kjarte jane thene ne Kuran. Ti mund ti lash edhe dhembet me brushe, nese i ke te papaster, kjo eshte mire, por kjo mbetet jasht avdesit. Ju poashtu mund te beni nje dush, por ne fund prap duhet te beni nijetin dhe te veproni 4 hapat ashtu siq urdherohemi ne Kuran.

Kete e degjove nga un? Kjo tregon se nuk e ke shfletuar Kuranin kurr, ose e ke lexuar vetem sa per te thene se e ke lexuar. Ja ajetet ku Zoti i ndalon interpretimin (shpjegimin) e Kuranit, dhe na tregon se ate e shpjegon ai vet.

[75:16] Mos e lėviz gjuhėn pėr ta ngutur atė.
    [75:17] Jemi ne ata qė do e mbledhim nė Kuran.
    [75:18] Kur ta recitojmė, ta ndjekėsh njė Kuran tė tillė.
    [75:19] Pastaj jemi ne ata qė do e shpjegojmė atė.

Amin
    Degjo me vemendje.

Muhamedi a.s. po ngutej ta shqiptonte me gjuhe sa me shpejte dhe sa me shume Kur'anin qe po i shpallej, nga frika se po e harronte, prandaj iu shpall ne ate moment:

75:16.Ti (Muhammed) mos shqipto atė (Kur'anin) me gjuhėn tėnde pėr ta nxėnė atė me tė shpejtė!

75:17. Sepse Ne e kemi pėr detyrė tubimin dhe leximin e tij!

Pra mos ke frike qe do ta harrosh se Allahu do te kujdeset qe ta mbash mend, dhe nuk ka lidhje kjo me "ka" apo "s'ka" te drejte Muhamedi a.s. ta spjegoje siq po pretendon ti.

Deshmi per kete jane ajetet vijuese:

75:18. E kur ta lexojmė atė ty, ti pėrcille me tė dėgjuar leximin e tij.

75:19. Dhe pastaj ėshtė obligim i yni qė ta shkoqisim atė.

Pra "kur ta lexojmė (Xhibrili) atė (Kur'anin) ty (Muhamed)" percille me te degjuar dhe mos u mundo ta thuash me goje sepse ne do te kujdesemi qe ta mbash mend dhe pastaj eshte obligim i yni qe ta shkoqisim, apo sqarojme, apo spjegojme ty Muhamed domethenjen e ajeteve.

Pastaj Muhamedi a.s. e jepte spjegimin kur pyetej per ndonje ajet si per keto mesiper, e qe ti duke i hedhur poshte hadithet dhe synetin nuk e ke kuptuar se po t'i lexoje hadithet e Profetit a.s. dhe shokeve te tij me vemendje nuk do ta hapje kete teme fare.

Ja shko ketu nese di anglisht e ke me gjeresisht komentimin.

http://www.quranenglish.com/tafheem_quran/075.htm
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alko71 : 04-09-2010 mė 06:06
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707

5 Perkthime te Kuranit i kam para vetes, asnjeri nuk ve ne dyshim ajetin qe solla me larte.
    Ma merr mendja qe idene dhe perkthimin e ke marre nga ky webi me poshte e qe mepastaj e ke perkthyer shqip ashtu te cunguar sic eshte ne anglishte..

http://www.submission.org/suras/sura75.html
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •