Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Do të doja të dija se çfarë thotë ateizmi/ateistët për periudhën e pasvdekjes, çfarë do ndodh me njerëzit pasi të vdesin simbas ateizmit ?!
    Ateizmi nuk thotë gjë. Ateizëm do të thotë "nuk besoj në zot", KAQ. Kjo është si të pyesësh çfarë thotë ateizmi për ngjyrën e limonit... S'thotë gjë, se me limonat merret biologjia, jo ateizmi!
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

Ka dashur të pyesë çfarë thotë Biologjia, po ka ngatërruar forum.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Faleminderit për pergjigjet, secilit nga ju!

@Atheist,

ta zëmi 80% te njerëzve në botë janë fetarë (të krishterë apo muslimanë) dhe 79% prej ua dijmë përgjigjet ... cila është përgjigjja e një ateisti ?
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Faleminderit për pergjigjet, secilit nga ju!

@Atheist,

ta zëmi 80% te njerëzve në botë janë fetarë (të krishterë apo muslimanë) dhe 79% prej ua dijmë përgjigjet ... cila është përgjigjja e një ateisti ?
    Nuk din asgje!! vetem disa histori ! dhe aq qe mund te jet shum let te manipuluara nga nje GRUP njerzish qe kan ne pushtet boten! ju vetem mendoni qe dini dhe bindeni nga nje liber! kjo eshte si te bejm na nje SKENDERBE zot dhe ti mbledhim ni grup shqiptaresh dhe tjau kpusim kryt te gjithve atyre qe nuk e pranoin ti nxerrim do ligje te shtoim pak frik me liber dhe ja e gjith bota do e pranonte!

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Do të doja të dija se çfarë thotë ateizmi/ateistët për periudhën e pasvdekjes, çfarë do ndodh me njerëzit pasi të vdesin simbas ateizmit ?!
    Harroje ILMGAP,aludimi yt eshte i gabueshem...!Ateistat te pakten jane njerze modest dhe nuk pretendojne per nje jete tjeter pas kesaj ,per ndyshim nga teistet ,qe s'kane te ngopur nga egoja e tyre edhe per nje jete tjeter pas kesaj...Ndersa zoti nuk do t'ia dije fare nese je teist apo ateist, dhe aq me pak per brockullat e dogmave fetare...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 01-09-2010 më 14:50

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    @Atheist,

Mbase s'po më kupton. Ateisti nuk i përgjigjet dot një pyetjeje të tillë në cilësinë e ateistit, sepse ateizmi nuk merret me punë të tilla, thjesht shenjon një qëndrim fiks "mosbesimin në zot/mbinatyrë". Këtë të thashë dhe më lart.

Është si të pyesësh se çfarë bindje politike kam unë si ateist. Unë kam bindje politike, por nuk e kam bindjen time politike si ateist, po si unë, sepse nuk ma cakton ateizmi bindjen politike, por vlerat e mia morale, shoqërore etj. Ateizmi është thjesht një qëndrim për një çështje të caktuar.

Po kështu dhe me këtë pyetjen tënde, që s'merr dot përgjigje nga "ateizmi", sepse ateizmi nuk merret me çështje të biologjisë e gjeologjisë, me këto merren degët e ndryshme të shkencës.

Shpesh fetarët kanë problem ta kuptojnë këtë, sepse fetë e tyre janë në fakt doktrina socio-ekonomiko-politiko-etj. jo thjesht "fe".
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Atheist Lexo Postimin
    Mbase s'po më kupton. Ateisti nuk i përgjigjet dot një pyetjeje të tillë në cilësinë e ateistit, sepse ateizmi nuk merret me punë të tilla, thjesht shenjon një qëndrim fiks "mosbesimin në zot/mbinatyrë". Këtë të thashë dhe më lart.

Është si të pyesësh se çfarë bindje politike kam unë si ateist. Unë kam bindje politike, por nuk e kam bindjen time politike si ateist, po si unë, sepse nuk ma cakton ateizmi bindjen politike, por vlerat e mia morale, shoqërore etj. Ateizmi është thjesht një qëndrim për një çështje të caktuar.

Po kështu dhe me këtë pyetjen tënde, që s'merr dot përgjigje nga "ateizmi", sepse ateizmi nuk merret me çështje të biologjisë e gjeologjisë, me këto merren degët e ndryshme të shkencës.

Shpesh fetarët kanë problem ta kuptojnë këtë, sepse fetë e tyre janë në fakt doktrina socio-ekonomiko-politiko-etj. jo thjesht "fe".
    Përshëndetje dhe njëherë Atheist,

Ateizmi në fakt e cakton bindjën tënde mbi periudhën e pasvdekjes kjo për arsye se ... nuk mund të ekzistojë një ateist që thotë se do të takohet me Zotin e tij pas vdekjes dhe do i bien në binarë të gjitha veprat e tij, pra një ateist nuk beson në Zot, pra kjo është arsyeja pse ateisti nuk mendon se do të ketë një jetë pas vdekjes ... Por, cila është përgjigjja e ateistit mbi këtë ?

X Ateisti thotë: "...Unë nuk besoj se do të takohem me Zotin pas vdekjes por mendoj se ..."
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Ateistet jan injorant te klasit te pare!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Ateistet jan injorant te klasit te pare!
    hoxha katunit ta ka thon?

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    hoxha katunit ta ka thon?
    Jooooooooooooooooo!.por e thash une..........sepse ashtu eshte,topi se lune!

Gjdo njeri ka nevoje me besu ne dicka,mu mbeshtet ne dicka,pra edhe pse shum njerez besoje ne gjera te kota,por ai x personi aty e gjen veten,kurse ateistat nuk besojn askunde,pra keta jan sikurse shtazet,qe vetem dalin ne livadhe per te kullosur dhe kaq.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •