Rikthehen ne fen e lasht mbi 10 besimtare Shqiptar
![]()
Rikthehen ne fen e lasht mbi 10 besimtare Shqiptar
![]()
O Zot ripertrije fen tane e nimoje ket popull e ket tok arbnore qe na ka dhan emrin. na deshirojm me e ba prap te rrespektushem, besnik e te paqt si dikur. Gjith bota te na kujtojn per gjana te mira e ta hjekin tana etiketat e kqija prej nesh. na dona venin ton e fen e te parve. Kjo asht arberia. paqe
Ndryshuar për herë të fundit nga GANGO of SG : 24-08-2010 më 16:44
Yevgeny Rodionov
Rroft AMERIKA!
Lum si ne!Tani ja hudhem,paskemi 10 fetar me teper.
Ximi nese ndergjegja jote te ullzon me u ba pagan apo i noj bestytni tjeter asht zgjellja jote e rrespektoj si te till.
Por zgjillja e vullnetshme e te parve tone ka ken feja e Zotit Jezu Krisht.
Na besojm qe Feja e Zotit Jezu Krisht ka egzistu para njerzimit e civilizimeve. E ne krijim te boteve njerzimi asht kriju si i Krishtere jo si i pafe- ateist ose pagan.
Ungjilli sipas Gjonit Paragrafi i Par deshmon " Ne fillim ishte FJALA. FJALA ishte me Zotin, e FJALA ishte ZOTI."...
Kush ishte FJALA? Kujt po i referohet Shen Gjoni kur permend FJALEN?
FJALA nuk asht askush tjeter vetem JEZU KRISHTI.
Ungjilli sipas Gjonit paragrafi 1 -14 "Fjala u ba njeri e jetoi mes nesh, e ne pame lumnine e TIJ, lumnine qe ishte prej babes si BIRI i vetem i Babes, plot mshir e vertet"
Te paret tone origjinojne nga Adami dhe Eva te cilet njoften FJALEN njashtu si njeh fmija prindin... Por ata u rebeluan dhe fajtuan ndaj FJALES per te cilen u denuan. Por Zoti nuk i braktisi. Ai dergoi nji te vetmin birin e tij (FJALA) te cilin te paret tone para 2500 vjetesh e njoften dhe e pranuan si shpetimtarin e tyre. Dhe ai vdiq per ta e mbar njerzimin ne Kryq. Ai asht Rruga e Verteta dhe Jeta dhe askush nuk mundet me shkua tek Zoti pervecse nepermjet Tij.
Ungjilli sipas Gjonit 14-6 "Un jam Ruga: Un jam e Verteta dhe Jeta. Askush nuk mund te vijn te Baba pervecse nepermejt Meje"
Shpresoj qe kto fjal te mos te lendojn. Te lutem mos i merr kto fjal si ofendim.
Por sa her i lexoj keto paragrafe ne Bibel me prekin shpirtin thell.
Kto paragrafe per mua kan kuptimin e mardhanjes se shqiptarve me Zotin Jezu Krisht.
At qe na shkume kaq larg prej TIJ gjat pushtimit turk e Komunizmit e tash qe jena ne proces tu u kthy te Ai, Ai na mirpriti por na harxhume e po harxhojm shum koh me ardh te Ai. Por Ai na pyt ku.. ku ishit o arbrit e Gjergj Kastriotit deri tash. Na vjen turp per te kalumen turke e komuniste. Tash asht momenti i jetes ton e me shpres ne sy po kthejm zemrat e durt ka i lumi Jezu Krisht por Ai na ka pranu tashma.
Ai na nep ma te miren e TIJ, por jena na qe e bajm vetit te keqen.
Un kshilloj te gjith vllaznit e motrat katolike me kujtu cka na ka msu Jezu Krishti..Tolerancen dhe Dashnin. Prandaj vllazen e motra pranoni ximin dhe tjert qe jan ndryshe prej nesh ose qe besojn ndrysh prej nesh. Mbani Dashni ne zemrat tuja e Falni ata qe ju bajn keq dhe jini te vertet ndaj vetvetit e ndjekni Zotin Jezu Krisht.
Cdo njeri asht vllau e motra jon. na mund te jena te krishten musliman budist. ne fun te funit mund te shihni qe te tan na jena njisoj. Donje njanitjetrin! -kjo asht luftimi i vertet e vertet e kjo asht lufta e vertet. Paqe e pershnetje per tan vllaznit e motrat e mija
Ndryshuar për herë të fundit nga GANGO of SG : 25-08-2010 më 15:58
Yevgeny Rodionov
Rroft AMERIKA!
Me 10 fetar nuk mposhtën milionat muslimane që kanë keto treva dhe që perqindja më e madhe është pjestare e fesë Islame.
P.S Cilës datë i takon ky konvertim, me informatat e mia i ka kaluar mbi 1 vit?!
Ti je hija e Kastriotit
Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
Ti je kullë fuqi baroti...
dujeni njani tjetrin musliman e katolik.
FEJA SHQYPTARIT ASHT SHQYPTARIA
Gimche ti me dukesh qe je fetar per te tjeret dhe jo per vete , fetar per pushtet dhe jo per shpirt siq te kam analizuar ti kenaqesh kur qdo gje kthehet ne Muslimane por nuk e di pse feja eshte diqka Shpirtrore dhe personale andaj askush edhe po u kthye ne Krishter edhe po u kthye ne Muslim nuk kthehet per ty as per askend tjeter por per vete e ka! kjo ka ndodhur tash ajo para nje vite ishin kur u kthyen komplet familiet nuk me kujtohet ne cilin vend ka qene...
Dhe pse te mposthen Muslimanet??? qfar arsye nese feja eshte e zotit le ti mposht zoti ke deshiron je ne njeri tjeterin...
Krijoni Kontakt