Meta: Nuk ka asnjë letër zyrtare prej meje për ambasadorë
Gazeta Sot
Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Ilir Meta i ka kthyer përgjigje akuzave të selisë rozë për një letër të mbërritur në adresë të tij, nga Departamenti Amerikan i Shtetit, ku i jepej përgjigje qeverisë shqiptare, ndaj ankesave që kjo e fundit kish nisur më parë për veprimet e ambasadorit amerikan në ikje, John Withers.
Meta deklaroi sot se vlerësimet për marrëdhëniet me Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë maksimale dhe do të jenë të tilla edhe në të ardhmen. “Më vjen shumë keq, që kjo thatësirë që vjen nga koha ka qenë edhe thatësirë me lajme. Dhe për të gjithë ata që mbushin këtë thatësirë me lajme spekulime. Nuk ka asnjë letër zyrtare drejtuar cilitdo shtet jashtë për t'u ankuar për ndonjë ambasador në Shqipëri", tha Meta në një bashkëbisedim me gazetarët.
Numri dy i qeverisë theksoi se puna e tij si ministër i Jashtëm i kërkon që të shkëmbejë letra me Washingtonin dhe me qendra të tjera të rëndësishme të botës, por theksoi se mes tyre nuk ka asnjë letër ankese. “Unë jam ministër i Jashtëm dhe shkëmbej letra me Uashingtonin. Por, ju them se nuk ka asnjë letër zyrtare, për tu ankuar për një ambasador, apo diplomat. Vlerësimet e qeverisë janë maksimale për marrëdhëniet me aleatin tonë më të rëndësishëm, Shtetet e Bashkuara të Amerikës”, nënvizoi Meta.
I pyetur në lidhje me negociatat e përfolura për zgjedhjet vendore, për ndonjë kandidaturë të mundshme të LSI, për Tiranën, lideri i LSI, Ilir Meta shpjegoi se nuk ka asnjë negociatë për zgjedhjet e ardhshme vendore, ka gjëra më të rëndësishme ndërkaq, gjithçka është spekulim. “Është shumë herët për këtë çështje”, tha Meta
http://www.sot.com.al/index.php?opti...tike&Itemid=60
Krijoni Kontakt