Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 42
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Je e sigurt?.Qe po ti japim makines siç duhet,qeveria o policia nuk do mbushi arkat o xhepat.....
    Duhet ulur numuri i qarkullimit te makinave,duhet ndertuar rruge-kalime per biçikleta,duhet shtuar informacioni e kultura o edukata e qarkullimit,duhet qe ndonje politikan ti hypi njeher biçikletes te japi nje shembull..etj etj....

Ngritja e gjobave nuk sherben per asgje,o nuk do ti sherbej uljes se aksidenteve.
    E sigurt fare, vetem per leke qe s'te fal njeri. Duhet.... duhen shume gjera, por ne kete rast po flisnim per gjobat. "Edukata" vjen nga zbatimi i ligjit dhe i normave dhe me kalimin e kohes behet 'tradite', se nuk ka lindur njeri '' i edukuar" lol . Ato veprime per te cilat po vihen gjobat, jane vertet problem dhe shkaktojne aksidente. Prandaj nuk shtrohet 'ceshtja' sa do mbushet arka, por sa do zbatohen gjobat, qe mbeten per t'u pare
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Sa per te vjelle me vjene.
    Boah ca ................
    Vejne rregulla vampirat e kombit

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga shigjeta Lexo Postimin
    E sigurt fare, vetem per leke qe s'te fal njeri. Duhet.... duhen shume gjera, por ne kete rast po flisnim per gjobat. "Edukata" vjen nga zbatimi i ligjit dhe i normave dhe me kalimin e kohes behet 'tradite', se nuk ka lindur njeri '' i edukuar" lol . Ato veprime per te cilat po vihen gjobat, jane vertet problem dhe shkaktojne aksidente. Prandaj nuk shtrohet 'ceshtja' sa do mbushet arka, por sa do zbatohen gjobat, qe mbeten per t'u pare :)
    E sa do zbatohen gjobat "mor aman"!Kush do ti vèj polic zvicerjan?...
    Qe te kerkosh diçka nga populli,kultur o zbatim rregullash..etj etj...Duhet ti krijosh kushtet,e ne pamundesi te japesh te pakten shembullin personal..si klase politike..etj etj
    Nuk krijohet tradita o kultura e saj me ane te gjobave.Eshte mendim e veprim i gabuar.

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    E sa do zbatohen gjobat "mor aman"!Kush do ti vèj polic zvicerjan?...
    Qe te kerkosh diçka nga populli,kultur o zbatim rregullash..etj etj...Duhet ti krijosh kushtet,e ne pamundesi te japesh te pakten shembullin personal..si klase politike..etj etj
    Nuk krijohet tradita o kultura e saj me ane te gjobave.Eshte mendim e veprim i gabuar.
    Qe gjobat 'funksionojne'...ka me dhjetra, qindra shembuj...shtete te zhvilluara jane shembuj shume te mire. Edhe ai polici zvicerjan apo anglez nuk u be 'perfekt' brenda dites. Nejse, policia jone le per te deshiruar, por sic e thashe edhe me lart, mbetet per t'u pare.

Ke te drejte, duhen krijuar kushte psh bashkia me e madhe, ajo e Tiranes, te vej te pakten ne funksionim normal semaforet apo te lajmeroj kur bllokon rruget (jo nje dite te bukur vendos dhe i bllokon sipas qejfit) etj, etj per nje qarkullim me te mire dhe me pak incidente.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Neper rruget mbrenda qyteteve,dhe ato lokale, organet e bashkive se bashku me qeverine duhej te vendosnin "polic te vdekur" (ketu u thone bump).Keta nuk kane si te korruptohen,dhe shpejtesia nuk do te jete ne pyetje.Me kete edhe kursen jeten e shume njerezve,dhe ne te njeten kohe xhepat e tyre.

olta
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    34
    hajd per hajer, sa shume mbaka ai popull!
    globi

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga sersilada777 Lexo Postimin
    hajd per hajer, sa shume mbaka ai popull!
    Dhe qahen biles...
    tsssssssssssssss

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Nice_Boy Lexo Postimin
    Tiranë, 15 korrik - Qeveria katërfishon gjobat për shoferët që shkelin rregullat e qarkullimit rrugor. Këshilli i Ministrave ka marrë vendimin për ndryshimin e Kodit Rrugor, duke rritur së tepërmi gjobat në vlera monetare ndaj shkelësve të ligjit. Shtimi i aksidenteve, niveli i ulët i gjobave ndëshkimore duket se kanë ndikuar te qeveria që të marrë masa për rritjen e tyre, me qëllim që të ndikohet në parandalimin e aksidenteve të mundshme. “Cilido që drejton mjetin pas përdorimit të pijeve alkoolike, në rastet kur nuk përbën vepër penale, dënohet me gjobë nga dhjetë mijë deri në dyzet mijë lekë”, thuhet në nenin 184 të ndryshuar. Më parë, në Kodin Rrugor në këtë nen ishte përcaktuar se: “Cilido që drejton mjetin pas përdorimit të pijeve alkoolike, në rastet kur nuk përbën vepër penale, dënohet me gjobë nga dy mijë e pesëqind deri në dhjetë mijë lekë. Pas verifikimit të shkeljes zbatohet masa administrative plotësuese me pezullim të lejedrejtimit për 6 muaj deri në 12 muaj, ose 1 deri në 2 vjet kur subjekti e përsërit shkeljen brenda një viti”. Gjobat më e vogël tashmë do të jetë 2 mijë lekë dhe maksimalja, deri në 16 mijë lekë. Për një parakalim të gabuar apo shkelje të semaforit, ose kthim të gabuar në rrugë, minimumi do të ketë si gjobë 2 mijë lekë dhe maksimumi, 8 mijë lekë. “Cilido që tejkalon kufijtë e shpejtësisë me më shumë se 20 km/orë, ndëshkohet me masë administrative, me gjobë nga dhjetë mijë deri në dyzet mijë lekë.
    Prap jan denime te vogla.

Ne Maqedoni :

Vozitje nen ndikimin e alkoolit - 400 euro

Kalimi ne te kuqe - 300 euro

Mosleshimi i kembesorit - 300 euro

Parkimi ne vendkalim per kembesor - 250 euro

___

Ne Shqiperi kam vrejt se shoferet skan meshir per kembesoret.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Ne raste te tilla therritet grupi i gatshem dhe ti perfundon ne rajonin e policise bashke me makinen dhe pasi te kesh ngrene "dru" per qef do paguash dyfish gjoben qe nuk ishe dakort ta paguaje "me te mire", si edhe parkimin e makines ne polici, mund te veje edhe me keq se kaq po nuk pate mik.

P.S. Kjo vlen po te kesh pasaport shqiptare, nuk e di se c'ndodh po pate pasaporte USA (nuk besoj se do tregohen kaq trima ne kete rast).
    Pak a shume kjo te ndodh INFINITY.
    Pse edhe te femrat e tregojne forcen ata shpellaret?!
    Pse s'thua ti qe duhet te mesojme kung-fu para se te vijme ne Shqiperi dhe u pa puna po ja kepusim nje gjuhe alb-anglo mix me pashaporte te huaj, apo ta japin gjoben me te larte ashtu? lol Hmmmmm, kam frike se do te na tradhetoje emri qe eshte puro shqiptar.

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Shqiperia dhe India njesoj.
    po mos e lodhni kot koken,se sa do te vihet gjoba,se nuk ka Bir Kurve qe te paguaje minimalisht 2 here nga 40,000 leke gjobe ne shqiperi,se nuk ka shqiptar qe te mos marri gjate vitit minimalisht 2 gjoba,ok,dakort u pagua e para tek gjoba e dyte shifni policin ne ajer nga shqelmat me gjithe teleskop.

Dhe ligjet e gjobave aktualisht funksionojne vetem per 40 % te territorit shqiptar,Shko verini gjobe perj 40,000 lek pak me lart se Fushe-Kruja???po nuk e morren dhe makinen e policise per kusur.

Pra Shqiperi = Indi = Kandahar.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •