Close
Faqja 0 prej 15 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 149
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    367

Bastiset shtëpia e ish komandantit të UÇK-së AZEM SYLES

28 korrik 2010

Nën mbikëqyrjen e Prokurorisë Speciale të Kosovës (PSRK-së), Policia e EULEX-it ka bastisur shtëpinë e ish komandanti të UÇK-së. Kjo bastisje është e lidhur me hetimet në rastin Bllaca.

Bastisja është autorizuar nga gjykatësi i procedurës paraprake i Gjykatës së Qarkut në Prishtinë.

Një prokuror special i EULEX-it është i pranishëm në vendin e ngjarjes për të siguruar mbledhjen e efektshme të materialit dëshmues dhe të japë shpjegime të plota për personat e pranishëm në vendngjarje.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga L-7 Lexo Postimin

28 korrik 2010

Nën mbikëqyrjen e Prokurorisë Speciale të Kosovës (PSRK-së), Policia e EULEX-it ka bastisur shtëpinë e ish komandanti të UÇK-së. Kjo bastisje është e lidhur me hetimet në rastin Bllaca.

Bastisja është autorizuar nga gjykatësi i procedurës paraprake i Gjykatës së Qarkut në Prishtinë.

Një prokuror special i EULEX-it është i pranishëm në vendin e ngjarjes për të siguruar mbledhjen e efektshme të materialit dëshmues dhe të japë shpjegime të plota për personat e pranishëm në vendngjarje.
    Sikur rasti me Fatmir Liimen
    e ma ne fund ju shqipfolsat serbija me rusin e euleshin
    veq muni me e kap si Azemin si Fatmirin e Çdo Çlirimtar tjeter veq per Ko.qesh
    jo perse keta jan mbi ligjin
    por nuk kan krye Çlirimtaret vepra te cilat mundohen tua mveshin serbet e disa shqipfolsa e disa shtete qe marrin pjes ne eulesh
    jo jo balit kot e kini pra veq per Ko.qeve muni me i kap keta qe na e sollen Lirin e Shtetin
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    367
    Azem Syla: Padia ime, sot në EULEX
    Nuk kam qenë pjesëtar i SHIK’ut. Nuk e njoh Nazim Bllacën dhe nuk e kam takuar asnjëherë. Ato që thotë, janë të pavërteta. Ky është orkestrim në fushatë dhe në prag të GJND’së. Sot, unë do të ngre padi në EULEX. Vetë jam i gatshëm të përballem me drejtësinë kurdoherë. Është mirë të zbardhen të gjitha vrasjet e pasluftës dhe të mbyllet ky kapitull. Azem Syla, Ish Shef i Shtabit të UÇK’së, flet për Express.

30.11.2009 në ora 8:12
    Express: Nazim Bllaca ka deklaruar para mediave për vrasjet që kanë ndodhur pas luftës në Kosovë. Ai ka thënë se urdhrat për këto vrasje i ka marrë nga ju. Cila është e vërteta, sipas jush?
    Azem Syla: Së pari, këto ditët e fundit, në deklarimet që kam dëgjuar në Parlament, javën e kaluar, nga dy deputetë, edhe sot pasdite nga ky emër që përmendët, unë shokohem. Vërtet janë shpifje, rrena të llojit të tyre, dhe të llojit të tij.

Express: A keni dëgjuar ndonjëherë për emrin e Nazmi Bllacës?
    Azem Syla: As që kam e njohur gjatë luftës, e as sot nuk e njoh.
    Express: Bllaca ju ka përmendur si epror të tij në SHIK. A keni qenë ju i përfshirë në strukturat e SHIK’ut?
    Azem Syla: SHIK’u, si shërbim, gjatë luftës e ka bërë punën e tij me mjaft sukses, vërtet për lëvdatë. Kurse, pas luftës, ka vazhduar deri në momentin kur është deklaruar vetë se nuk ka nevojë më për të. Është absurde sot të thuhet se nëpërmjet Azem Sylës ka marrë urdhra të tillë.

Express: Megjithatë, nuk thatë nëse keni qenë pjesëtar i SHIK’ut. Po apo jo?
    Azem Syla: SHIK’u, gjatë luftës, ka qenë strukturë e Shtabit të Përgjithshëm, kurse pas luftës SHIK’u ka qenë strukturë në vete. Unë nuk kam qenë pjesëtar i SHIK’ut. Të gjithë anëtarët e tij, normalisht, nga ditët e para të përbërjes së UÇK’së, i kam pasur shokë të luftës.

Express: Bllaca ka thënë se ka marrë urdhra nga Shpresim Uka. A është Shpresim Uka dhëndri juaj?
    Azem Syla: Nuk di çfarë është duke folur për të. Kjo është gënjeshtër. Shihet se ai është i shtyrë, tendencioz, edhe në këtë kohë të fushatës që jemi, e sidomos në prag të GJND’së.

Express: Pas luftës kanë ndodhur vrasje. Gjatë kësaj periudhë nëntë vjeçare, a keni mundur ju, ose ish strukturat e UÇK’së, ose të SHIK’ut, të keni informacione se kush ka mundur t’i kryejë këto vrasje?
    Azem Syla: Do të hyj pak në aktivitetin tim. Në vitet ‘70 deri ’81, kam qenë pedagog. Në vitet ‘81 e tutje, kam qenë në burg, si shumë shqiptarë të Kosovës. Kur kam dalë nga burgu, ne vitet 88-89, në izolim kam qenë. Pastaj, një jetë të tërë e kam vënë në shërbim për liri dhe respektim të ligjit, për këtë ditë të sotme, të popullit tim. Pra, unë njihem edhe si pedagog, edhe për angazhimin tim në kohën e luftës në hierarkinë e Shtabit të Përgjithshëm, edhe pas luftës në strukturat e PDK’së.
    Vërtet janë dëgjuar disa emra që janë vrarë. Me keqardhje. Çdo vrasje dhe vepër e keqe që mund ta dëgjosh, është e rëndë. Por, nuk mund ta di dhe vërtet s’di ta orientoj te një X personi.
    Të kthehemi të deklaratat e dy deputetëve të Parlamentit të Kosovës, ditëve të shkuara. Ato, nuk më habisin. Njëri ka vrarë gjatë luftës luftëtarë të UÇK’së, gjatë luftës ka qenë pengesë apo sabotator i luftës, vërtet e ka pranuar edhe ne librin e tij, edhe pse nuk e kam lexuar.
    Për mendimin tim, këto janë sikur kombinime moti të UDB’së, me njerëz të ligë brenda popullit, që kanë mundur të kryejnë e të bëjnë kombinime të tilla.
    Andaj, më vjen keq, por nuk mund të them dhe nuk e di për vrasje të tilla.

Express: T’i kthehemi deklaratës së Nazim Bllacës. Ai përmend datën 13 tetor, ku thotë se është takuar me ju dhe ka një incizim në të cilin, sipas tij, i janë premtuar para nëse ai hesht dhe nuk del me këto deklarata...
    Azem Syla: Jo. Më vjen keq që më duhet të merrem tash me njerëz të tillë. Por, për hir të opinionit, duhet të merrem. E kam obligim që edhe opinionit t’ia sqaroj. Deklarimet e tilla që Azem Syla, i cili gjatë tërë jetës së tij ishte në përpjekje për këtë ditë të sotme, paska dhënë urdhra për të kryer akte të tilla, janë shpifje, rrena shumë të poshtra, shumë të ulëta. Por, kam shumë besim te populli, tek të gjitha ato gjenerata të nxënësve që kam përcjellë, ata shokë burgu, shokë lufte, që e dinë karakterin dhe shpirtin e Azem Sylës.
    Ato që janë thënë, nuk janë të vërteta. Nuk jam takuar me askënd. Më vjen rëndë që më duhet të përgjigjem për shpifje të tilla.

Express: A ka pasur lista të njerëzve për likuidim?
    Azem Syla: As gjatë luftës, e as pas luftës, nuk ka pasur lista të tilla.

Express: Ju shprehët dyshimet tuaja se Nazim Bllaca ka dalë në opinion pikërisht në këtë kohë, të fushatës dhe të GJND’së. Në çka e mbështetni këtë?
    Azem Syla: Nga deklaratat e deputetëve. Shihet se edhe ai është i kurdisur nga njerëz të caktuar, dhe është punë fushate, duan të denigrojnë, por kot e kanë. Unë nuk hiqem në burrëri ose trimëri. Unë, kur ishte çështja edhe në Hagë, ish ushtarët e UÇK’së, i kam thënë Del Pontes që nëse janë të përzier ushtarët në vepra apo krime të tilla, dënimin do ta marrin nga ne vetë. Por, edhe e kundërta, në qoftë se nga shpifësit, që hedhin fjalë dhe gënjeshtra të tilla në media, le të kenë kujdes, sepse padrejtësinë nuk e kam duruar dhe moralisht nuk e duroj.
    Le t’i mbetet drejtësisë. Kemi drejtësinë, gjyqësinë. EULEX-i le ta bëjë punën e tij. Në fund, le ta dinë edhe EULEX’i, edhe institucionet tona, edhe populli ynë, që në fund kanë me dalë shpifje të njerëzve të ligë.

Express: Ju do të merrni ndonjë veprim konkret?
    Azem Syla: Unë që nesër (e hënë) do t’i denoncoj te organet tona.

Express: Ka spekulime që ky dëshmitar dhe kjo CD ka qarkulluar për vite të tëra në UNMIK dhe strukturat tjera ndërkombëtare. A ju kanë pyetur ndonjëherë ndokush nga organet e drejtësisë ndërkombëtare, për këtë çështje?
    Azem Syla: Jo, as ndërkombëtarët dhe as vendorët.

Express: Nuk keni biseduar me prokurorë vendorë apo ndërkombëtarë në lidhje me këto raste?
    Azem Syla: Jo, asnjëherë, asnjëherë.

Express: T’i kthehemi 13 tetorit. Ju e mohoni që keni pasur takim me Bllacën në atë ditë?
    Azem Syla: Jo. Dhe jo vetëm me Bllacën, por me njerëz të ligë, me shpifës të tillë, as nuk kam pasur e as që do të kem kurrë.

Express: A u besoni organeve të drejtësisë që janë të ndërtuara sot në Kosovë, nëse ato eventualisht ju thërrasin për të dhënë dëshmi?
    Azem Syla: Unë jam i gatshëm. Që nesër, do t’i denoncoj. Jam i gatshëm të ballafaqohem me drejtësi.

Express: Mendoni që ky rast duhet të shërbejë në mënyrë që këto enigma dhe dilema që kanë ndodhur nëntë vjetëve të fundit të zbardhën përfundimisht nga organet e krimit dhe drejtësia?
    Azem Syla: Kërkoj që organet e drejtësisë, edhe për hir të drejtësisë, që faktet të dalin, që opinioni të mos presë me ankth kush çfarë ka bërë. Është mirë të zbardhen të gjitha vrasjet e pasluftës dhe të mbyllet ky kapitull.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    367
    FATOS KLOSI

Vrasjet e Bllacës Lojë politike

e hënë , 30 nëntor 2009
    Ish-shefi i shërbimeve sekrete shqiptare Fatos Klosi e cilësoi rrëfimin e nje ish- anetari te Shërbimit Informativ te Kosoves Nazim Bllaca si nje farse politike e cila nuk mbart asnjë te vertete ne te.

“Më duket vërtet bajate edhe mënyra se si ai i tregon këto gjëra. Pamja e tij, edhe një farë shqetësimi që hiqet sikur e ka, nuk më duket fare i besueshëm. Më vjen keq që edhe në Kosovë, kur shpresonim me që në kondita të tjera, me shumë të huaj nëpër këmbë, do bënin ndoshta një politikë tjetër, një politikë më europiane, kanë hyrë edhe në Kosovë këto probleme; akuza të ndërsjellta. Tani shkuan deri tek vrasjet dhe më duket pak shumë. Për mua ai njeri është absolutisht i pabesueshëm. Edhe vetë ata deputetët, i dëgjova në fjalimet që mbajtën në parlament. Nuk më dukeshin të besueshëm, të paktën nga pamja. Më duket fare e pabesueshme që një bashkëpunëtor i shërbimit, se ai ashtu hiqej, si bashkëpunëtor, hiqet si mësues diku, dhe ndër detyrat që i ka paska dhënë shërbimi, një e paska bërë ai dhe në 17 të tjera paska marrë pjesë. Nuk bëhen kaq thjesht. Edhe sikur vërtet të kenë pasur tentativa të tilla, nuk zgjidhen mësues për t’i zgjidhur këto punë” shprehet Klosi.

Klosi hedh poshte edhe përfshirjen e Azem Syles ne aksione te tilla si ai qe deklaron Bllaca ne rrëfimin e vet sipas te cilit, Shërbimi Informativ ka elimininuar fizikisht mbi 17 persona te ndryshem per arsye politike. “Edhe emrat që ai përmendi i njoh. Sigurisht nuk u kam mbajtur qiririn atyre, por me atë njohje që unë kam me ta më duket që është absurde” thekson Klosi.

Klosi, ish-shef i shërbimit sekret ne ate kohe thote se gjate luftes se vitit ‘99 ne Kosove dhe pas saj kane ekzistuar dy shërbime sekrete, ato te UÇK-se dhe ato te FARK-ut, por qe sipas tij kane vepruar ne menyre shume profesionale dhe kurrsesi te mund te kene rekrutuar persona te cilet me pas do te mund te nxirrinin sekretet e operacioneve.

“Unë kam njohur plot njerëz nga ata të shërbimeve që ata kanë pasur. Kanë pasur pothuajse të gjitha partitë shërbimin e tyre. Kështu ka funksionuar se dhe situatë lufte ka qenë. Edhe mbas lufte një situatë e ngatërruar. Unë njoh njërën palë, natyrisht ato me të cilën edhe kemi bashkëpunuar. Nuk ka qenë jo kaq joprofesionistë sa të përdornin njerëz si ai. Kanë ekzistuar. UÇK-ja përshembull e kishte një shërbim të vetin. FARK-u e kishte një shërbim të vetin. Kanë vazhduar edhe pas luftës” thotë Klosi.

Bledian Koka

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    367
    Për llapi

Nuk humbë gjaku kurr

Nuk e kam njohur nuk e njof për mua mbetet i panjohur

Hahahahhaha spektakel jo po të doket
    Ndryshuar për herë të fundit nga EdiR : 28-07-2010 më 10:11

Mire ështe puna mire Maska e PLAKU
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    A thua klosi din gja per vrasjen e Ministrit Mbrojtejes kol.Ahmet Krasniqin ?

Mire ështe puna mire Maska e PLAKU
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    EULEX po bastis shtëpinë e Azem Sylës
    Nën mbikëqyrjen e Prokurorisë Speciale të Kosovës, Policia e EULEX-it ka bastisur shtëpinë e një ish-komandanti të UÇK-së, ka bërë të ditur përmes një komunikate për media misioni evropian për sundimin e ligjit.

Në të thuhet se bastisja është e lidhur me hetimet në rastin Bllaca. Bastisja është autorizuar nga gjykatësi i procedurës paraprake i Gjykatës së Qarkut në Prishtinë.

”Një prokuror special i EULEX-it është i pranishëm në vendin e ngjarjes për të siguruar mbledhjen e efektshme të materialit dëshmues dhe të japë shpjegime të plota për personat e pranishëm në vendngjarje”, thuhet në komunikatë.

Nga burime të sigurta bëhet fjalë për bastisjen e shtëpisë së ish-komandantit të UÇK-së, Azem Syla, i apostrofuar nga Nazmi Bllaca, tashmë i identifikuar si punëtor i SHIK-ut.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    Sikur rasti me Fatmir Liimen
    e ma ne fund ju shqipfolsat serbija me rusin e euleshin
    veq muni me e kap si Azemin si Fatmirin e Çdo Çlirimtar tjeter veq per Ko.qesh
    jo perse keta jan mbi ligjin
    por nuk kan krye Çlirimtaret vepra te cilat mundohen tua mveshin serbet e disa shqipfolsa e disa shtete qe marrin pjes ne eulesh
    jo jo balit kot e kini pra veq per Ko.qeve muni me i kap keta qe na e sollen Lirin e Shtetin
    Llap a je i sigurt qe as ni vrasje te zyrtarve te LDK-s nuk e kan kryer shik-u ?
    We are all Aliens

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Nieri eshte ne Pusheme e keta shkoin e ja bastisin shtepin
    qfar kukavicash more
    nieri sesht ne shtepi fare
    epo perime munen me kap veq per qokesh
    edhe ata kur ti rrezit mire ne bregdet e kur te kthehet
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Llap Kush e vrau Xhemail Mustafen ?
    We are all Aliens

Faqja 0 prej 15 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •