Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 84
    United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga verystrongbeer Lexo Postimin
    allahu i ckateroft muslimanet lol
    hahahahaha,LOOOOOOOL
    a vetem per kete arsye ke hyre ne forum shoku ?
    pershendetje vella

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Pershendetje poashtu.

Nuk mund te jene injorante njerezit, te cilet ne bote njihen si "gjeniale"dhe kane marrur dhe marrin cmimet me te rendesishem ne bote per aftesite e tyre mendore, shkencore e figurative. Nuk mund te jene injorante njerezit, te arriturat e tyre (frytin e intelektit te tyre) e cmon e synon e tere bota. Andaj mendimi im eshte se njerezit qe i shohin keta njerez si injorante, jane vete injorantet. Nese mendimi yt eshte i perhapur nder tere muslimanet, mendoj se tere muslimanet jane injorantet e vertete.
    ky eshte vetem mendimi yt,por nuk eshte e vertete,(ja psh,vellezerit e tone Shqiptare neper Europe mund te dhuhet negative kane fituar emrin,Albanian mafia,etj,por smundemi te gjithe me i perfshi apo? si thua ty?!
    te pershendes dhe kaloja mire vella

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Nese nuk kam kuptuar, atehere le te vlej shkrimi i im atje vetem per ata muslimane qe mendojne ne ate menyre sic e parashtrova une.

Ne boten joislame secili e ka lirine te behet ate qe do perderisa e lejojne ligjet kete gje. Ligjet nuk e ndalojne kalimin ne Islam. Keshtu qe situata, mbi te cilen ti duhet te vleresosh eshte kjo: Gjithe gjenite josilame refuzojne Islamin. Cili eshte gjykimi yt mbi kete rast?
    edhe ate jane njerez dhe kam Rrespekt dhe prej ketyre ka edhe vellezer Shqiptare ,gjykimi im eshte?Po te kisha une mundesine me i Gjyku,vetem ato qe vrasin Njerez e mbysin femi keta i kisha gjykuar me te vertete pa mare parasysh a jane besimtare apo nuk jane edhe musliman le te jene,sa a besojne a jo kurre si kisha gjykuar,secili ka mendimin e vet dhe i Rrespektoj

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga USA NR1 Lexo Postimin
    ky eshte vetem mendimi yt,por nuk eshte e vertete,(ja psh,vellezerit e tone Shqiptare neper Europe mund te dhuhet negative kane fituar emrin,Albanian mafia,etj,por smundemi te gjithe me i perfshi apo? si thua ty?!
    te pershendes dhe kaloja mire vella
    Pershendetjet me te mira dhe per ty vella.

Edhe une them se nuk duhet te perfshihen te gjithe. Prandaj e kushtezova fjaline qe ke cituar, duke thene "nese te gjithe mendojne si ti".

edhe ate jane njerez dhe kam Rrespekt dhe prej ketyre ka edhe vellezer Shqiptare ,gjykimi im eshte?Po te kisha une mundesine me i Gjyku,vetem ato qe vrasin Njerez e mbysin femi keta i kisha gjykuar me te vertete pa mare parasysh a jane besimtare apo nuk jane edhe musliman le te jene,sa a besojne a jo kurre si kisha gjykuar,secili ka mendimin e vet dhe i Rrespektoj
    Njejte mendoj dhe une.

Nuk e di perse ca njerez e kuptojne biseden si nje beteje, e cila duhet te mbaroje ne favorin e tyre. Perse kjo? Eshte vertet fitorja ne bisede ajo qe na intereson, qe synojme? Apo synojme dijen, diturine, te verteten? Nese synojme te dyten, atehere nuk mund te injorojme fakte. E fakt eshte se deri sot nuk tha asnje parlamentar i vetem as ne Kosove, as ne Shqiperi, as ne Maqedoni e as edhe ne boten e gjere, se problemet qe preokupojne shoqerine jane te zgjidhshme nepermjet te Islamit. Sa e thelle duhet te jete injoranca ne anen e muslimaneve, nese keta prape se prape mendojne te deklarojne injorante ata qe s'e pranojne Islamin? E pashprehshme ne numra, them une.

Pershendetje te gjitheve

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Pershendetjet me te mira dhe per ty vella.

Edhe une them se nuk duhet te perfshihen te gjithe. Prandaj e kushtezova fjaline qe ke cituar, duke thene "nese te gjithe mendojne si ti".

Njejte mendoj dhe une.

Nuk e di perse ca njerez e kuptojne biseden si nje beteje, e cila duhet te mbaroje ne favorin e tyre. Perse kjo? Eshte vertet fitorja ne bisede ajo qe na intereson, qe synojme? Apo synojme dijen, diturine, te verteten? Nese synojme te dyten, atehere nuk mund te injorojme fakte. E fakt eshte se deri sot nuk tha asnje parlamentar i vetem as ne Kosove, as ne Shqiperi, as ne Maqedoni e as edhe ne boten e gjere, se problemet qe preokupojne shoqerine jane te zgjidhshme nepermjet te Islamit. Sa e thelle duhet te jete injoranca ne anen e muslimaneve, nese keta prape se prape mendojne te deklarojne injorante ata qe s'e pranojne Islamin? E pashprehshme ne numra, them une.

Pershendetje te gjitheve
    Pse perfshin ty te gjithe muslimanet,e nuk shprehesh psh.disa muslimane
    une thashe as qe me intereson se cilen fe je ty,apo te tjeret,edhe nese ty je musliman psh,sme intereson se feja eshte private une kam drejtimin tim e psh ti drejtimin tend,me kryesorja ne kete bote eshte qe te gjithe Njerezit te rrespektohen mes vete dhe sa per fejen as qe mos te mendojne me ofendu .psh. i pelqen le te behet ateist apo musliman apo krishter etj.secili njeri eshte i vetedijshem per vete,pse po politizohen fejat
    Pershendetje dhe cdo te mira

...shume eshte zor me mbajte fejen islame se duhesh me te vertete me qene njeri i persosur,ose me nje fjale e zavendeson melaqen...
    USA NR1, per rrespektin qe kam per ty, deshiroja vetemse nje korigjim te vogel qe te mos shkaktohet huti kur eshte ne pyetje Islami si e vetmja

fe e pranuar tek All-llahu xh.sh.

E kisha flajen se ti ke then ne kete postimin e lartecituar se fene Islame eshte zor me e mbajte dhe se duhesh me qene njeri i persosur.

Duke u bazuar ne kete thenien tende, une mendoj se pa dashje i ke bere nje prezantim te gabuar Islamit ne kete forum.

Mendoj se je i njftuar se All-llahu nuk e ka obliguar robin e vet ( njeriun) me shume se sa i ka ai aftesite njerezore.

Nese e mesojme me mire Islamin do te shikojme se Islami eshte nje sistem rregullash dhe keshillash qe e clirojne njeriun prej gjerave te kota.

Islami si sistem jete, ka lehtesira per situata te caktuara ( udhetari, i semuri, lehonia, varferia, lufta, etj.).

Islami behet i veshtire prej njerezit ne ate moment kur ai futet qorazi ne Islam ( me injorance).

Njeriu sa me shume i ditur eshte, aq me te lehte e ka Islamin, sepse ai ka dituri per gjerat qe lehtesojne ate ( Islamin).

Kurse ai i pa dituri ngarkohet edhe me gjera te cilat ndoshta nuk duhet te veprohen, dhe pastaj Islami del i veshtire.

Duhet te nisemi nga parimi se cdo fjale e All-llahut ne Kur'anin Famelarte eshte e sakte dhe e lehte.

Por njeriu eshte ai i cili i komplikon gjerat.

Prandaj per cdo negativitet nuk duhet te fajesojme Islamin, por gabimi gjithmone eshte tek ne.

Njeriu i sinqerte do ta gjeje gabimin ne vetveten e tij dhe do te pranoje ate me pendim, me qellim qe te rivendose ekuilibrin me Krijuesin e tij.

Njeriu nuk mund te behet i persosur ose ti perngjaje melaqeve.

Sikur te ishte keshtu, atehere Islami do te ishte privilegj i vetemse disa njerezve.

Sikur njerezit te ishin te persosur , atehere cfare kuptimi do te kishte institucioni i Pendimit.

I persosur eshte vetemse Krijuesi !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 23-07-2010 më 18:53
    Ndrysho Firmën

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    USA NR1, per rrespektin qe kam per ty, deshiroja vetemse nje korigjim te vogel qe te mos shkaktohet huti kur eshte ne pyetje Islami si e vetmja fe e pranuar tek All-llahu xh.sh. E kisha flajen se ti ke then ne kete postimin e lartecituar se fene Islame eshte zor me e mbajte dhe se duhesh me qene njeri i persosur. Duke u bazuar ne kete thenie tende, une mendoj se pa dashje i ke bere nje prezantim te gabuar Islamit ne kete forum. Mendoj se je i njftuar se All-llahu nuk e ka obliguar robin e vet ( njeriun) me shume se sa i ka ai aftesite njerezore. Nese e mesojme me mire Islamin do te shikojme se Islami eshte nje sistem rregullash dhe keshillash qe e clirojne njeriun prej gjerave te kota. Islami si sistem jete, ka lehtesira per situata te caktuara ( udhetari, i semuri, lehonia, varferia, lufta, etj.). Islami behet i veshtire ne ate moment kur njeriu ka hyre qorazi ne Islam ( me injorance). Njeriu sa me shume i ditur eshte, aq me te lehte e ka Islamin, sepse ai ka dituri per gjerat qe leh tesojne Islamin. Kurse ai i pa dituri ngarkohet edhe me gjera te cilat ndoshta nuk duhet te veprohen, dhe pastaj Islami del i veshtire. Duhet te nisemi nga parimi se cdo fjale e All-llahut ne Kur'anin Famelarte eshte e sakte dhe e lehte. Por njeriu eshte ai i cili i komplikon gjerat. Prandaj per cdo negativitet nuk duhet te fajsojme Islamin, por gabimi gjithmone eshte tek ne. Njeriu i sinqerte do ta gjeje gabimin ne vetveten e tij dhe do te pranoje ate me pendim, me qellim qe te rivendose ekuilibrin me Krijuesin e tij.
    Me Rrespekt e lexova postimin tend vella Explorer (sa per korigjime te gjithe kane te drejte dhe te une jane te mirepritur,se thuhet njeri i gjalle gabon poashtu edhe ne shkrime)
    vella me gjithe sinqeritet e kam shkruar,per mua feja islame eshte me e mira pa dyshim,por i Rrespektoj edhe te tjeret nese une e urrej ndonje Njeri atehere nuk jam edhe musliman,fejen tone po ashtu eshte e vertete se po e politizojne me shume arabet etj
    Pershendetje

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    USA NR1, per rrespektin qe kam per ty, deshiroja vetemse nje korigjim te vogel qe te mos shkaktohet huti kur eshte ne pyetje Islami si e vetmja

E kisha flajen se ti ke then ne kete postimin e lartecituar se fene Islame eshte zor me e mbajte dhe se duhesh me qene njeri i persosur.

Duke u bazuar ne kete thenien tende, une mendoj se pa dashje i ke bere nje prezantim te gabuar Islamit ne kete forum.

Mendoj se je i njftuar se All-llahu nuk e ka obliguar robin e vet ( njeriun) me shume se sa i ka ai aftesite njerezore.

Nese e mesojme me mire Islamin do te shikojme se Islami eshte nje sistem rregullash dhe keshillash qe e clirojne njeriun prej gjerave te kota.

Islami si sistem jete, ka lehtesira per situata te caktuara ( udhetari, i semuri, lehonia, varferia, lufta, etj.).

Islami behet i veshtire prej njerezit ne ate moment kur ai futet qorazi ne Islam ( me injorance).

Njeriu sa me shume i ditur eshte, aq me te lehte e ka Islamin, sepse ai ka dituri per gjerat qe lehtesojne ate ( Islamin).

Kurse ai i pa dituri ngarkohet edhe me gjera te cilat ndoshta nuk duhet te veprohen, dhe pastaj Islami del i veshtire.

Duhet te nisemi nga parimi se cdo fjale e All-llahut ne Kur'anin Famelarte eshte e sakte dhe e lehte.

Prandaj per cdo negativitet nuk duhet te fajesojme Islamin, por gabimi gjithmone eshte tek ne.

Njeriu i sinqerte do ta gjeje gabimin ne vetveten e tij dhe do te pranoje ate me pendim, me qellim qe te rivendose ekuilibrin me Krijuesin e tij.

Sikur te ishte keshtu, atehere Islami do te ishte privilegj i vetemse disa njerezve.

Sikur njerezit te ishin te persosur , atehere cfare kuptimi do te kishte institucioni i Pendimit.

po eshte e vertete ja disa fjale pse eshte zor me mbajtur, a me tregon ty vella i dashur se psh, edhe je ne pune a mund me i fale te gjitha vaktet....
    ja pse eshte zor me mbajte,e ke te ndaluar... me vjedh,me tradhtu,me ofendu,me urrejt,me sha,me dhunu etj,etj

kurse ne anen tjeter duhesh qe te jesh....i paster,Rrespekt te kesh ndaj te gjitheve,duhesh me tregue humanitetin (ndihme te varferve)etj,etj

e per kete e kam shkruar si njeri i persosur(pak e kam tepruar me te persosur po i bije fjala ashtu, si mendon ty nese nje njeri i ka te gjitha keto a ashte i persosur sipas teje vella?!)

Me Rrespekt ndaj juve

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430

Ky eshte forum dhe secili ka mendimin e vete vella,ja dhe une mendimin tim e shpreha dhe prape thome lirisht se feja ISLAME ESHTE PAQE ..

kam dy pyetje per ty vella.....
    1. a pajtohesh se feja Islame eshte Paqe?
    2. Cka do te thote per ty fjala Paqe?

Si gjithne Rrespekt per ty edhe te gjithe

Me Rrespekt e lexova postimin tend vella Explorer (sa per korigjime te gjithe kane te drejte dhe te une jane te mirepritur,se thuhet njeri i gjalle gabon poashtu edhe ne shkrime)
    vella me gjithe sinqeritet e kam shkruar,per mua feja islame eshte me e mira pa dyshim,por i Rrespektoj edhe te tjeret nese une e urrej ndonje Njeri atehere nuk jam edhe musliman,fejen tone po ashtu eshte e vertete se po e politizojne me shume arabet etj
    Pershendetje
    Edhe Pejgabmberi a.s ka thene: Lehtesoni e mos veshtiresoni, pergezoni e mos qortoni.

Pra Islami eshte perpjekja per te mbajtur mesin e arte.

Sa per arabet, me ke shti me qesh me ate foton ku i hapin syte ata sheiket...hhehehehehe.

Nuk duhet te lejojme qe nepermjet fese , te gelltisim edhe asimilimin i cili eshte i maskuar.

Duhet te dallojme se cka eshte fe Islame dhe cka eshte Arbizem.

Ne duhet te perqafojme kete te paren, kurse ajo e dyta eshte asimilim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 23-07-2010 më 19:31
    Ndrysho Firmën

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •