Close
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 84
    United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    ti si mentalitet edhe si mendim mire e ke ... po si tja bejme ketyre talibaneve qe mundohen te infektojne shoqerine shqiptare ?

Si t ja u bejme ketyre personave qe preferojne gjuhen arabe ne vend te gjuhes shqipe qe na ka dhuruar zoti ? Si t ja bejme qe keta persona jan aq te extremizuar sa qe enderojne ligje islamike ne nje shtet demokratik me shumice ateiste ? N.Q.S te tere praktikantet muslimane shqiptare ishin si puna jote ... shume nga ne nuk do humbisnim kohen tone ne temat fetare ...

Keta persona qe te them kujtojne se i bejne reklame islamit me kete extremizmin qe po mundohen te imponojne ... po fakti eshte se behet e kunderta , izolojne veten ... fanatizohen akoma me shume se shoqeria shqiptare nuk i deshiron , edhe po katandisen shtresa me e varfer intelektualisht i shoqerive ne te cilat jetojne ... Si tja bejme ketij personi qe krione ne sectionin e tolerances fetare te nje shteti me shumice ateiste edhe multifetare teme me titullin : Mos kërkoni shkatërrimin e pabesimtarëve!

qe automatikish tregone qe ka besimtare arabofile shqiptar qe deshirojne shkaterimin e shqiptareve te tjere ...

P.S e di qe pyetja jote ishte per chino-n
    Janje nje pakice

As qe vjen ne pyetje gjuha arabe

Feja nuk eshte politike,nuk mund te perzihet ne politike psh,ne Arabi thuhet se denimet jane sipas kuranit,shembull shkon e ja pret doren?atehere ai po denohet ne kete bote e jo ne tjetren FEJA MUSLIMANE eshte Paqe,shtoj une vete pyetjen?po kush eshte ai qe ja prete doren !pergjigjja pra edhe ai person ka bere krim nese ja pret doren pra edhe ai duhet te denohet?!
    sa i perket Ateisteve une i kam vellezer dhe Rrespekt ne mendimin tend privat nuk kam te drejte te perzihem sidomos a beson a jo?ne qeshtje kombetare une kam plotesisht drejte te perzihem se nuk eshte privat,sepse eshte Shteti im,dhe kombi im....

Forumi eshte , edhe per kete arsye dme diskutue,por jo me ofenduar njeri tjetrin..

tash jane nje pakice qe kan ndryshuar mbajne mjekrra,dhe shkojne sipas tradites iraniane etj.edhe mua spo me pelqejne,le te shkojne atje ne Irak e jo ketu nese nuk i pershtaten traditat tona..

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga USA NR1 Lexo Postimin
    Chino,
    me te vertete feja Islame, eshte Paqe po shtohet pyetja se kush e mban 100%,
    Ky nuk eshte mendimi im. Sipas meje feja islame nuk eshte paqe, por poashtu lufte, shkaterrim dhe ekspandim ne kurriz te feve apo kulturave tjera.

ja une jam musliman,(po urrej arabet si komb) ata secilen here qe veprojne e lidhin me islamin,e bera nje atentat ne emer te islamit ose shkova ne wc ne emer te islamit,dhunova nje vajze ne emer te islamit,etj,etj ka shume negative por nuk jane keto per mua musliman te vertete,shkurte arabet po bejne politike me fejen..
    Kur une merrem me fene islame, i le anash sjelljet e njerezve, te cilat nuk kane reference ne Islam, perderisa Islamin e definoj nga burimet normative, te cilat feja islame edhe vete i ve per baze: Kuranin, haditet dhe dijetaret islame (nuk me bie ndermend emri i sakte i ketij grupi).

Keshtu qe nese nje dite ndodhe nje atentat, nje dhunim, nje akt i dhunshem, i cili te pakten indirekt eshte i perputhshem me Kuranin, me haditet apo me mendimet e grupit te dijetareve, une kete akt e shoh si pjese te Islamit.

Ndersa nese diku ndodh nje vrasje per motive tjera, e cila nuk eshte e perputhshme me keto qe i permenda, kete akt nuk ia vej Islamit ne konto.

Pra e kam te qarte keshillen apo verejtjen, te cilen ti deshirove te ma besh.

pastaj edhe nje shembull,ose nje pyetje per ty, pse ty .
    a mendon se te gjithe muslimanet jane te njejte
    Nuk jane te gjithe muslimanet te njejte.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Chino,
    me te vertete feja Islame, eshte Paqe po shtohet pyetja se kush e mban 100%,
    ja une jam musliman,(po urrej arabet si komb) ata secilen here qe veprojne e lidhin me islamin,e bera nje atentat ne emer te islamit ose shkova ne wc ne emer te islamit,dhunova nje vajze ne emer te islamit,etj,etj ka shume negative por nuk jane keto per mua musliman te vertete,shkurte arabet po bejne politike me fejen..

pastaj edhe nje shembull,ose nje pyetje per ty, pse ty .
    a mendon se te gjithe muslimanet jane te njejte?
    Nuk mendoj se te gjithe jane te njejte. Por e kam te qarte se nese Islami permban obligime ndaj nje muslimani, te cilat e detyrojne kete te shkaktoje dhune apo ekspandoj fene islame ne kurriz te kulturave dhe feve tjera, atehere muslimani "i tjeter" eshte nje musliman ilegjitim, pra s'eshte musliman fare.

Shembull sqarues: Nese Islami kerkon nga muslimani qe te jete i gatshem edhe per dhune kur eshte ne pyetje perhapja e Islamit, atehere muslimani i cili nuk eshte i gatshem per dhune, ai nuk eshte musliman fare.

Si p.sh. une qe formalisht jam "musliman", por pernga brendia besoj vetem ne ate qe me thone vlerat e mia, dhe jam ne gjendje te "anuloj" te gjitha ato mesime apo norma islame (te Kuranit apo haditeve), te cilat kerkojne dhune ne cilendo menyre. Sipas Islamit une nuk jam musliman fare. Dhe ti mund te me numerosh edhe mua tek grupi i muslimaneve dhe te thuash "Ja, Chino tregon se muslimani nuk eshte i dhunshem", apo "Ja, Chino tregon se jo te gjithe muslimanet jane njesoj", por ne te vertet une pernga brendia nuk jam musliman fare.

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ky nuk eshte mendimi im. Sipas meje feja islame nuk eshte paqe, por poashtu lufte, shkaterrim dhe ekspandim ne kurriz te feve apo kulturave tjera.

Kur une merrem me fene islame, i le anash sjelljet e njerezve, te cilat nuk kane reference ne Islam, perderisa Islamin e definoj nga burimet normative, te cilat feja islame edhe vete i ve per baze: Kuranin, haditet dhe dijetaret islame (nuk me bie ndermend emri i sakte i ketij grupi).

Keshtu qe nese nje dite ndodhe nje atentat, nje dhunim, nje akt i dhunshem, i cili te pakten indirekt eshte i perputhshem me Kuranin, me haditet apo me mendimet e grupit te dijetareve, une kete akt e shoh si pjese te Islamit.

Ndersa nese diku ndodh nje vrasje per motive tjera, e cila nuk eshte e perputhshme me keto qe i permenda, kete akt nuk ia vej Islamit ne konto.

Pra e kam te qarte keshillen apo verejtjen, te cilen ti deshirove te ma besh.

Nuk jane te gjithe muslimanet te njejte.
    Dua te shtoj dicka ja psh.
    nese e pyet kete person psh.per fejen islame ,kish me te tregue se me te vertete feja islame eshte paqe,se edhe ka lexuar edhe e ka kuptuar edhe per ate arsye e ka pranuar fejen Islame (o vlla feja nuk mund me qene politike,vete analizoje kete pyetje,a krejt tjeter pune eshte nese dikush e politizon)

Cat Stevens-Yusuf

por nese e pyet kete poshte ne foto ky as sdi me lexu prej nga ta dije ky egersire
    kty jepja nje bombe dhe hajt

Ndryshuar për herë të fundit nga USA NR1 : 20-07-2010 më 21:00

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    chino per me qene Musliman beso se sy vella po ta thome apo moter kete pergjigje,
    shume eshte zor me mbajte fejen islame se duhesh me te vertete me qene njeri i persosur,ose me nje fjale e zavendeson melaqen

ja nje shembull ne kete foto?!

feja islame se lejon kete shikim ,LOL do te thote se sjan musliman te vertete, e jo mo me mbyt Njeri

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Si une e parashoh fejen islame,ja keshtu

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Nuk mendoj se te gjithe jane te njejte. Por e kam te qarte se nese Islami permban obligime ndaj nje muslimani, te cilat e detyrojne kete te shkaktoje dhune apo ekspandoj fene islame ne kurriz te kulturave dhe feve tjera, atehere muslimani "i tjeter" eshte nje musliman ilegjitim, pra s'eshte musliman fare.

Shembull sqarues: Nese Islami kerkon nga muslimani qe te jete i gatshem edhe per dhune kur eshte ne pyetje perhapja e Islamit, atehere muslimani i cili nuk eshte i gatshem per dhune, ai nuk eshte musliman fare.

Si p.sh. une qe formalisht jam "musliman", por pernga brendia besoj vetem ne ate qe me thone vlerat e mia, dhe jam ne gjendje te "anuloj" te gjitha ato mesime apo norma islame (te Kuranit apo haditeve), te cilat kerkojne dhune ne cilendo menyre. Sipas Islamit une nuk jam musliman fare. Dhe ti mund te me numerosh edhe mua tek grupi i muslimaneve dhe te thuash "Ja, Chino tregon se muslimani nuk eshte i dhunshem", apo "Ja, Chino tregon se jo te gjithe muslimanet jane njesoj", por ne te vertet une pernga brendia nuk jam musliman fare.
    hahaha si mund te kerkoje ,une thashe paqe eshte islami nuk mund te jete nje musliman edhe kriminel,nese eshte kriminel atehere nuk eshte edhe musliman?!
    me ka ra nje rast une vete qe kam ndegjuar nje hoxhe dhe tregonte histori fetare,tha atekohe kane qene njerezit te mdhej 30 metra hahaha,kurse ne i thame gabim je 35 metra kane qene te medhej,do te thote se tash hoxha e nderroj edhe historine fetare,LOOL
    Hoxha ka vetem detyren per ta falur Namazin,tash jane te korruptuar te shikojne sa te felle e ke xhepin(jo per te gjithe normal,por per shumice po) une te thash chino se 100% musliman spe di a ka mos te teproj me shume,psh.te shikojsh gra te huaja,te gjithe Njerezit duhesh me i rrespektu,mos me vjedh,mos me rrejt,mos me tradhtu,duhesh te kesh Rrespekt maximal,nuk duhesh me dallu racen njerezore,me mbyt njeri ajo nuk vjen ne pyetje etj,etj
    a beson se ka njeri me keto kushte ti chino?!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga USA NR1 : 20-07-2010 më 21:30

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430

Sipas meje,ajo eshte deshira e juaj,smund une ty te detyroj,feja eshte private vetem se me deshire mund ta mbajsh,une si musliman duhet te kam Rrespekt ndaj njerezve, dhe pra edhe ty te Rrespektoj
    nga ana tjeter ne jemi nje komb dhe te kam vella e moter
    per mua eshte, Skenderbeu hero i imi. po ashtu edhe i joti
    Ne vlore 1912 u ngrit flamuri, per mua, edhe per ty
    Festat kombetare une i mbaj,edhe ty poashtu
    Muziken Shqipe une e ndegjoj,poashtu edhe ty (se arabet se ndegjojne valla)
    Hymni jem,po edhe i joti
    une kam flamur te kombit tim,sigurisht qe edhe ti ke
    Rrnoft populli Shqiptar pa dallim feje

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Dua te shtoj dicka ja psh.
    nese e pyet kete person psh.per fejen islame ,kish me te tregue se me te vertete feja islame eshte paqe,se edhe ka lexuar edhe e ka kuptuar edhe per ate arsye e ka pranuar fejen Islame (o vlla feja nuk mund me qene politike,vete analizoje kete pyetje,a krejt tjeter pune eshte nese dikush e politizon)

Cat Stevens-Yusuf
    http://www.youtube.com/watch?v=4aYCK...eature=related
    por nese e pyet kete poshte ne foto ky as sdi me lexu prej nga ta dije ky egersire
    kty jepja nje bombe dhe hajt

Ky do te thote ashtu, e pranoj. Por une do e pyetja, se sa behet fjale per interpretim autark te Islamit nga ky? Sa eshte mundesia qe ky interpreton Islamin ne nje menyre qe ketij i duket e sakte, por e cila ne te vertete nuk eshte e sakte fare dhe po te kishte pyetur interpretatoret monopoliste te Islamit, do kishte pare se eshte nje interpretim i gabueshem.

Edhe ne kohen e luftes se Kosoves ka patur njerez te cilet besonin ne te miren e Milloshevicit. Tipa te tille kam takuar kudo. Jo qe ishin njerez te keqinje, pra jo qe deshironin te kamuflonin krimet e Milloshevicit, por me teper niseshin nga vetevetja dhe e projektonin veten ne Milloshevicin dhe merrnin aty ketu ndonje thenie te moderuar te tij per baze te mendimit te tyre mbi Milloshevicin.

Cfare dua te them? Se nuk mjafton te shohesh vetem nje individ dhe interpretimet e tija (autarke), por duhet te merresh me teresine, me origjinen, me strukturat e fese per te gjykuar mbi te.

Kete e ben edhe ti ne disa raste. Sepse me lart me pyete, se a mendoj se gjithe muslimanet jane te njejte. Pastaj the se jo sjelljet agresive apo shkaterruese te cdo individi musliman jane te afta per te pasqyruar Islamin. Une te tregova qe nuk gjykoj ashtu. E tani me u desht te te them se as sjelljet pozitive te ca pak personave muslimane nuk mjaftojne te gjykosh mbi Islamin.

Perndryshe te ftoj te inkuadrohesh ne bisedat tjera e rubriken Toleranca Fetare, kur flitet per dhunen e urdheruar ne Kuran dhe ku citohen verstet e tilla.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    chino per me qene Musliman beso se sy vella po ta thome apo moter kete pergjigje,
    shume eshte zor me mbajte fejen islame se duhesh me te vertete me qene njeri i persosur,ose me nje fjale e zavendeson melaqen

ja nje shembull ne kete foto?!

feja islame se lejon kete shikim ,LOL do te thote se sjan musliman te vertete, e jo mo me mbyt Njeri
    Keto jane kundershtime paushalle. Paushalle sepse nuk merresh me faktet qe flasin per dhunen, per vrasjet, per masakrimet ndaj jobesimtareve ne Kuran.

Nese kjo qenka menyra se si argumentohet ne islam, atehere heren tjeter kur ndodhin masakra nepalestineze, une paskam te drejte te "kunderargumentoj" ne kete menyre: "Jo, s'mund te jete kjo gje."

Ne kete menyre edhe Djallin e deklaroj te pafajshem.

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •