Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 46
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084

Ja ku i gjeti 1.5 milion dollar Dritan Prifti

Ministri i Ekonomisė Dritan Prifti, qesh kur me qetesi jep sqarime pėr kompaninė “Fortis 2”. Thotė se janė akuza qesharake tė kreut tė PS, por nga ana tjetėr, kėrkon nėpėrmjet GSH, t’u japė pėrgjigje gjithė pyetjeve qė ka ngritur kreu i PS Edi Rama, pikėrisht nė Gazeta Shqiptare.
    Zoti Prifti, ka shumė pikėpyetje pėr deklaratėn tuaj tė pasurisė, akuza nga opozita, por edhe fakte tė reja pėr shumat e saj...
    E kam thėnė dhe e ripėrsėris, nuk ka asgjė qė nuk ėshtė deklaruar mė parė nga ana ime. PS merr ato qė kam deklaruar unė dhe ia jep opinionit publik sikur i ka zbuluar vetė. S’ka asgjė tė paqartė, s’ka asnjė gjė tė dyshimtė.
    Ē’do tė thotė kjo? Ju keni marrė borxh nė 1 maj 2007, 30 mijė euro, pėr kompaninė “Fortis 2”, mė pas nė 2008 e keni shlyer kėtė borxh dhe vetėm njė vit mė pas, pra nė 2009, ju keni shitur 30% tė aksioneve nė vlerėn 1.5 milionė euro? Duket se janė shifra marramendėse...
    Kėto lojėra mund tė bėhen me dikė qė ėshtė injorant, por ata qė njohin ligjin dhe biznesin e kanė tė qartė qė kėtu s’ka asnjė paqartėsi.
    Jo, kjo ėshtė ajo qė shkruhet...
    Atėherė, pėr tė qenė njėherė e mirė e qartė pėr gjithė opinionin publik: Kur u krijua kompania “Fortis 2” sė bashku me ortakun nga Fieri, u vendos qė ai tė kishte shumicėn e aksioneve dhe tė vinte nė dispozicion tė kompanisė tokėn prej 27 ha tė fabrikės sė tij tė vjetėr dhe njė shumė mbi 1 milion euro si kontribut, kurse unė si aksioner i pakicės duhet tė gjeja nje kredi deri nė 5 milionė euro pėr tė blerė fabrikėn e re. Ai vuri tokėn dhe paratė, unė gjeta kredinė, nė fillim 3.5 milion euro nga NBG dhe mė vonė 1.5 milionė nga Tirana Bank.
    Pra ju thoni qė ndatė kapitalin...
    Ne tė dy ndamė kontributet, pra ai tokėn, (ish fabrika e tullave) qė e kishte vetė dhe rreth 1 milionė euro, dhe unė duhet tė siguroja kredinė e bankės.
    Mė falni, por kėto nuk janė nė deklaratat e pasurisė?
    Nė deklaratėn e pasurisė vihet kuota nė pronėsi dhe nuk vihen transaksionet e firmės. Kėto janė punėt e kompanisė dhe kushdo mund t’i verifikojė nė dokumentet e kompanisė, edhe Inspektoriati i Deklarimit tė Pasurive, pra nuk ka tė fshehta. Unė pėrgjigjem pėr pasurinė time nė deklaratėn e pasurisė, dhe pėrsa kohė qė kompania nuk kishte filluar punė, kjo do tė thotė qė nuk kishin nisur as fitimet.
    Pra doni tė thoni se nga 2007, ishte gjithēka pėr ngritjen e kompanisė dhe jo aktivitet?
    Po, kompania nuk ka filluar punė. Por nė kompani, janė kapitalizuar 5 milionė euro kredi, 27 hektarė tokė qė vlen mbi 3 milionė euro, dhe mbi 1 milionė euro tė vendosura nga ortaku. Pėr shkak tė mungesės sė parave nė kompani u futėn dhe 2 ortakė tė rinj qė kontribuan rreth 800,000 euro. Kapitali i kompanisė duhet tė jetė mbase nga 5 deri 8 milionė euro sot. Bashkėshortja ime ka ndjekur punėt aty dhe unė s’kam pasur kohė tė merrem me detaje.
    Ju shitėt njė aktivitet qė nuk kishte filluar punė...
    Nuk do tė kisha shitur kurrė aksionet e “Fortis 2” nėse nuk do isha bėrė Ministėr. Pėr shkak tė qenies sime si ministėr, pyeta te Inspektoriati i Deklarimit tė Pasurive nėse mund t’i mbaja aksionet dhe mė thanė se ishte konflikt interesi pėr mua dhe bashkėshorten tė kishim aksione aktive. Pėr tė qenė korrekt me ligjin dhe detyrėn e re, vendosa t’i shisja aksionet. Ja shita 30.5% tė aksioneve njėrit nga ortakėt e firmės.
    Pra ju keni shitur 30 pėrqind tė aksioneve me vlerė 1.5 milionė euro...
    Vlera e tyre reale, pra e 30 pėrqindėshit, ėshtė mė e madhe, ėshtė gati gati 2.5 milionė euro, por pėr shkak tė emergjencės sė shitjes, u detyruam tė shisnim aksionet me pak se vlera nominale e tyre.
    I keni paguar detyrimet nė shtet pėr kėtė shumė?
    Kjo ėshtė qesharake. Unė e di qė Rama nuk di as tabelėn e shumėzimit dhe ėshtė injorant nga ekonomia dhe ligjet, por s’paska as dhe kėshilltarė tė zotė. Nėse aksionet shiten nėn vlerėn e tyre nominale dhe nese nuk ka fitim, nuk paguhen tatime. Kur shiten mbi vlerėn nominale dhe fiton, paguan tatim.
    S’keni punė me shtetin?
    Jam korrekt me shtetin dhe ligjet e tij. Kėto sqarime i jap per publikun meqė jam figurė publike. Unė ndryshe nga Rama apo tė tjerė kam deklaruar me pėrgjegjėsi dhe pėrpikmėri ēdo pasuri timen. Kėta opozitarė kanė akoma inatin qė unė i lashė nė opozitė me koalionin qė realizuam me Berishėn.

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    ca behet ketu o shok. si nuk paska fitim ky, ka fut 30 mij euro si fillim dhe gjendet ne fund me 1.5 milion euro
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    He mos u beni merak,se vjen ndonje,(mbase dhe Albo) e ju a shpegon se si Shqiperia po ecen perpara drejt integrimit ne Europen e bashkuar...

Shpegim tip Sale;fitova 1,5 milion se gjeta kredi per 5 milion.
    Te keqen e Burundit,qe ka politikan qe kane me teper fantazi.Keta nuk dine as te genjejne.

Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar mė parė nga vagabondo_nyc Lexo Postimin
    Po, kompania nuk ka filluar punė. Por nė kompani, janė kapitalizuar 5 milionė euro
    Ju shitėt njė aktivitet qė nuk kishte filluar punė...

Pra ju keni shitur 30 pėrqind tė aksioneve me vlerė 1.5 milionė euro...
    Me lejoni edhe mua te qesh pak hahahahahahahahahaha.
    E kam thene une qe kur u operua ne tru Dritani zgjuarsia ariti kulme te pa para ndonjeher.

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    nuk e dija qe qenka operuar ne tru, atehere i falet, le te krijoj kompani fantazma sa te doj, ec vllai jepi sa e ke ne dore
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

Larguar Maska e Noellag
    Anėtarėsuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Me mire te deklarosh pasurine se te fshehesh .. Prifti e deklaroi pasurine , te tjeret me te pasur se ai fshehin dhe deklarojne 3000 mije euro si te varfer ..
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Larguar Maska e Noellag
    Anėtarėsuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Citim Postuar mė parė nga xhori Lexo Postimin
    nuk e dija qe qenka operuar ne tru, atehere i falet, le te krijoj kompani fantazma sa te doj, ec vllai jepi sa e ke ne dore
    Ai mund te jete hajdut dhe ka fituar para por hajdutet me te medhenj jane ata qe fshehin dhe shtiren si te ndershem
    Larguar

Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar mė parė nga Noellag Lexo Postimin
    Ai mund te jete hajdut dhe ka fituar para por hajdutet me te medhenj jane ata qe fshehin dhe shtiren si te ndershem
    Nuk mund te perdoret shprehja "mund te jete hajdut" per Dritan Priftin por "eshte hajdut i kapur me presh ne dore" dhe hajdut ordiner fare.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Po po,edhe une ashtu mendoj!Tek e fundit ne nuk iu kemi thene gje pse vidhni e pse beni,perkundrazi,u kemi dhene te drejte e i kemi perkrahur sepse jane bij te pupollit dhe mendojne per popullin.Ato miliona ai ne kete vend do i investoje,per me teper qe eshte edhe kursimtar,c'ti besh atij tjetrit qe harxhon 3000 euro ne 3 sekonda pa ky t'i kete hallall!

Larguar Maska e Noellag
    Anėtarėsuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Citim Postuar mė parė nga Station Lexo Postimin
    Nuk mund te perdoret shprehja "mund te jete hajdut" per Dritan Priftin por "eshte hajdut i kapur me presh ne dore" dhe hajdut ordiner fare.

Prifti eshte hajdut ordiner po ka me hajdut ordiner nje njeri me pushtet qe thote jam i varfer dhe kam 3000 Euro ? Ka me hajdut ordiner se Fildel Ylli qe ka 100 apartamente disa lokale dhe me qindra toka te blera ? Ka hajdut ordiner se Dashamir Peza qe me disa pallate qe i ka dhene kryetari tij dhe me disa apartamente ?Ka me hajdut ordiner se Eduard Shalsi me 100 apartamente ne Tirane ? Ka me hajdut ordiner se Taulant Balla me kazinon e tij.. ? Ka me hajdut ordiner se Ruka qe ka nje laborator mjeksie ? E shume te tjere liste e gjate nga PS milionere qe akuzojne priftin qe eshte milioner por kta hajduta qe akuzojne hajdutin ca jane ? NDryshe nga Prifti kta hajduta te tjere nuk kane deklaruar pasurine reale por te jeni te bindur qe kryehajduti qe ben si i varfer me 3000 mije euro eshte me pasuri nga gjithe hajdutat e tjere ..

Mos flisni duke lepire nje ane dhe pershtyre anen tjeter ..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Noellag : 19-07-2010 mė 09:29
    Larguar

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •